Gå til innhold

anmno

Medlemmer
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av anmno

  1. GJESTESVAR skrev (25 minutter siden):

    Lønn fra en deltidsjobb kan du ikke få via AS, for AS mottar ingen lønn, de fakturerer leveranser. I så fall må du nok avslutte nåværende arbeidsavtale og inngå - om din arbeidsgiver i dag vil - en leveransekontrakt fra ASet i stedet. Dette vil implisere slike forhold som AGA (arbeidsgiveravgift) for ditt AS, MVA-utfordringer/-oppgjør for deg, mulige MVA-utfordringer for din arbeidsgiver, årsoppgjør og årsregnsakp for deg - og først og fremst en arbeisgiver som er villig til å endre avtaler utelukkende til din gunst. 

    Du kan helller ikke lovlig ta ut utbytte før du har tatt ut en rimelig lønn for innsatsen - altså tilsvarende din lønn i dag om denne kan sies å være markedsriktig så lenge du det er samme arbeidsinnsats du fakturerer og du selv som utfører arbeidet + en dose lønn for administrasjon av AS-et. Med mindre din arbeidsgiver i dag har tenkt å gi deg en gavepakke ved levarnsekontrakten vil AS-et da ikke ha noe overskudd, bare tap du over tid må finansieere om selskapet ikke skal tape så mye aksjekapital du må gjøre tiltak etter loven og evt begjære oppbud (konkurs) i AS-et. 

    Faren for en gjennomskjøring som proformaverk (les: svindelforsøk) er også overhengende dersom ASets eneste reelle formål er å “overta” leveranse av et arbeid du i dag har lønn for og endringen skjer på ditt eget initiativ. 

    Så i sum: Dete er bare “god ide” når man overhodet ikke har greie på hvordan AS faktisk driver eller hvordan arbeidslivet faktisk fungererr. 

    Ellers: Er man deltidsarbeidende med mer enn 195000 kr/år i lønn har man overhodet ikke bruk for verken lån eller stipend. Er dette ikke nok å leve av har man (altfor) dyre (u)vaner og bør starte med å rydde grundig opp her. 

    Takk for detaljert svar 🙂 Virker som mer styr enn det er verdt, ja. Får nok bare akseptere lavere stipend. 

    Angående siste avsnittet ditt, så har jeg et boliglån og har absolutt behov for stipend i tillegg til jobb.  

  2. Jeg er student med deltidsjobb og ligger an til å oppnå litt mer enn Lånekassens inntektsgrense på ~195k. Dette vil i så fall gi redusert stipend. En kompis foreslo å starte et AS og få utbetalt lønn gjennom det, og ta ut utbytte nok til å ende opp akkurat innenfor inntektsgrensen. Er dette mulig og lov? 

  3. Jeg har nylig kjøpt meg ny stasjonær PC som jeg har bygget selv. Nå er jeg ferdig, og jeg kjørte en Windows-analyse av hardwaren, og fikk rundt 7,5-8 på alt, bortsett fra graphics som var 1. Når jeg prøver å starte spill kommer det opp ulike feilmeldinger om at direct3d mangler. Skjermkortet jeg kjøpte var HD Radeon 7950. Den er koblet ordentlig til, og vifta spinner rundt. Jeg antar derfor at det er noen driverproblemer. Det fulgte ikke med en CD, så det må vel lastes ned? Hvor får jeg i så fall lastet ned det? Hadde sikkert klart å finne noe på Google, men tenker det er greit å spørre for å være sikker :)

×
×
  • Opprett ny...