Gå til innhold

JAYZ

Medlemmer
  • Innlegg

    568
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JAYZ

  1. Har du fremdeles papiret som skulle vært levert inn til trafikkstasjonen? Det må du isåfall gjøre før et eventuelt salg. Om ikke så er det fremdeles den forrige eieren som "eier" mopeden.

     

    Det jeg ville gjort var å finne frem papiret og levere det til trafikkstasjonen så fort som mulig. Om du ikke har eierskifte-skjemaet så ville jeg enten ringt til trafikkstasjonen for å dobbelsjekke hva du må gjøre for å gjøre det helt lovlig eller tatt kontakt med forrige eier og prøvd å få til en løsning med at dere skriver en ny :)

     

    Takk for svar. Det var dette jeg vurderte. Har fortsatt papirene som skulle vært levert inn. Grunnen til at det har tatt så lang tid, er at det står på skjemaet "må leveres senest 3 dager etter" og når det først gikk en uke, ble det fort en måned.

  2. Hei

     

    Skal selge en moped jeg kjøpte for ca 3 mnd siden. Forrige selger var utrolig sløv med eierskiftet og ingen av oss visste egentlig hva som måtte gjøres mtp. papirer, underskrift osv.

     

    Vi skrev under på et eierskifte-skjema og han sa at jeg måtte levere dette til en trafikkstasjon. Fikk med et veldig krøllete vognkort også.

     

    Jeg fikk aldri levert inn papiret til vegvesenet.

     

    Nå sitter jeg her med en moped som fortsatt er registrert på forrige eier, og jeg har lyst til å selge den. Hvordan bør jeg gå frem?

     

    Jeg tenker at dersom jeg selger den, og ordner eierskiftet med den forrige fyren (kan møte han og få signatur) og den nye kjøperen, blir jeg som ett slags mellomledd, er dette ulovlig?

     

    Hvordan ville dere gått frem? Årsavgiften for i år er betalt

  3. Hei

     

    Tok en prøve i rettslære 2 her om dagen. Det var en case og den gikk slik:

     

    En mann, Peder, eide et hus i en gågate og hadde festet en gallionsfigur over inngangspartiet sitt. Denne figuren hadde vært en del av baugen på en båt for mange år siden. En dag gikk Marte (18) forbi huset i stormvær. Uheldigvis løsnet gallionsfiguren ned og landet på Marte og hun ble påførst store skader.

    Drøft hvorvidt huseier Peder kan bli holdt erstatningsansvarlig for denne hendelsen?

     

    Syntes denne oppgaven var idiotisk. Har ikke lest så mye om produktansvarsloven, men anser meg selv som over gjennomsnittlig viten i pensum.

    Jeg brukte culpa-regelen (ulovfestet skyldregel) for å løse dette, er ikke det OK? Læreren fortalte meg at jeg skulle bruke produktansvarsloven. Får ikke dette til å stemme.

     

    Hva syntes du?

  4. Dette er en stygg sak. Her har det skjedd grove personvernsbrudd.

     

    En advarsel vil ikke bedre situasjonen. Det vil gå tre uker, et par pils, så er det på'n igjen. Denne karen fortjener fyken og en kjip attest, ikke noe annet.

     

    Enkelte PT'ere blir mentalt blåst opp i huet og tror de er selveste Bond 007 på grunn av PT-tittelen. Når ansatte bruker treningssenteret som en arena for å ta kontakt med unge jenter, har det gått for langt. TS alder spiller ingen rolle mener nå jeg, smårips er også bær.

     

    1. Få tak i mail til daglig leder i EVO.

    2. Forklar detaljert hva som har hendt, og navngi vedkomne + aktuelt senter.

    3. Krev pengene tilbake (dette skal du ha, om ikke er EVO kun fiasko)

    4. Still et ultimatum: fyken + pengene tilbake ELLER mediamat

    • Liker 4
  5. For en del år siden kjøpte jeg en bruktbil med 6 mnd "garanti" hos forhandler. Tok naf garantiutløpstest innen fristen, hvor det ble funnet for slitte bremseskiver foran og ujevn bremsevirkning bak (tromler). Fikk nye skiver, bremseklosser, bremsetromler og bremsebånd skiftet uten diskusjon hos forhandleren kostnadsfritt.

     

    Dette burde du i hvertfall forhøre deg om :)

     

    Herlig å høre. Det blir byttet nå hos et annet verksted (verkstedet der jeg kjøpte bilen virket noe vag), men jeg ønsker å sende regning tilbake der jeg kjøpte bilen. Håpet at det kunne gå under en slags garanti, men er jo slitedeler

  6. Hei

     

    Håper å høre ulike meninger om et problem som har oppstått med en bruktbil kjøpt i mars 2013.

     

    Rundt 10. mars 2013 kjøpte jeg en brukt Audi A3 fra en forhandler. Med på kjøpet fulgte en 6 mnd garanti fra et firma kalt AutoConcept.

     

    For omtrent 2 uker siden hørte jeg en vemmelig skrapelyd under bilen, og satt den på service idag 2. juli.

     

    Bremseklosser og -skiver foran og bak må skiftes. Dette vil koste meg totalt

    5.000 - 6.000 kr. Tviler på at dette går under 6 mnd-garantien.

     

    Har kjørt bilen fra 118.000 km til 121.000 km. Hadde ikke akkurat planlagt at dette skulle skje allerede nå, og utgiften er plagsom nå i ferien.

     

    Kan jeg sende regningen til forhandleren?

×
×
  • Opprett ny...