Gå til innhold

Videoutstyr, Arne

Medlemmer
  • Innlegg

    243
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Videoutstyr, Arne

  1. Folk sitter ofte igjen med begreper som var gjeldende for lenge siden. En 7200rpm ATA133 disk i dag har en overføringshastighet på mellom 50 og 60 MB pr sekund. DV (som de fleste bruker når de redigerer) har en overføringshastighet på 3,6MB/s. Skal ikke mye mattekunnskaper til for å skjønne at du får mange DV strømmer på en slik disk :)

     

    Jobber man derimot med ukomprimert video, eller f.eks HD, vil RAID og hastighet på disker ha mye mer betydning.

  2. CBR står for "Constant Bit Rate" og VBR for "Variable Bit Rate". Dette er uttrykk som beskriver en komprimering (MPEG2 f.eks)

     

    Med CBR vil du ha en konstant komprimering uavhengig av hva som skjer i bildet.

     

    Med VBR vil komprimeringen være avhengig av hvor mye bevegelse det er i bildet. I de områdene i filmen det er lite bevegelse, vil filmen bli mer komprimert uten at det merkes nevneverdein, mens det i området med mye bevegelse vil komprimeres mindre slik at mer informasjon blir lagret.

     

    Man kan altså oppnå mindre filer med tilsynelatende bedre kvalitet ved å bruke VBR i stedet for CBR når man komprimerer filer

    -----

     

    Interlace er en teknikk som benyttes i TV-apparater og video generelt. Et videobilde vil "tegnes" opp med to felter der det ene feltet er litt tidsforskyvet i forhold til det andre. Feltene er satt opp slik at annenhver linje vil være tidsfoskjøvet. Alstå: Først "tegnes" annenhvert bilde opp og så "tegnes" mellomrommet mellom dem opp litt tidsforskjøvet. Veldig krøkkete forklart, men håper du skjønner det.

     

    Deinterlace er et uttrykk som du ofte finner i forbindelse med stillbilder fra video. Det er en prosedyre som vil ta et videobilde, som er interlaced, og forskjyve de feltene som er tidsforskjøvet bakover slik at du får et "helt" bilde. Noen ganger når man ser et videobilde på en PC skjerm, eller når man henter ut bilde fra video, vil man kunne se forskyvningen. Bruker man da "DeInterlace" vil denne forskyvningen bli rettet opp og bildet blir mer riktig for visning på PC skjerm eller stillbilder.

     

    Viser man et bilde som ikke er interlaced på TV, vil det oppfattes veldig hakkete.

     

    Vet dessverre ikke om noen sider på internett som beskriver det, men om du søker på www.google.com så er jeg sikker på at du finner det.

     

    Det var jammen mye teori så tidlig på morran! Men det gjør ikke noe, for i dag er jeg glad :thumbs:

  3. Dette hørtes veldig merkelig ut. Aldri vært borti noen som har opplevd det samme. Godt at du fant en vei rundt det i alle fall. Men jeg er interessert i om det er et engangstilfelle eller om det er noe som skjer hver gang på din maskin.

     

    Kunne du prøvd å gjøre nøyaktig det samme en gang til og notere steg for steg det du gjør? Hvis det da skjer det samme en gang til, så skal jeg gå gjennom lista på det du har gjort for å se om det er noe der, eller om det er noe annet som går galt...

  4. Du trenger ikke store programmet for å få til dette. Har du kjøpt en DVD-brenner, følger det veldig ofte med det du trenger der. I utgangspunktet er det du trenger følgende:

     

    -IEEE1394 kort i PC'en

    -FireWire kabel

    -Programvare for å hente video fra kamera

    -Programvare for å lage DVD

    -DVD brenner

     

    Mange DVD programmer gjør det meste - fra å hente video til brenning på DVD plater.

     

    Når det gjelder antall minutter på en DVD plate, vil jeg si at det er plass til mellom 1 - 1,5 timer på en plate i god kvalitet.

  5. Pinnacle har en del ressurser for opplæring. Du har en del opplæringsfilmer på PBNPBN

    Det følger en del med på en egen CD når du kjøper LE, det finnes et flere internettsider med tips & triks til Edition + at det jobbes med flere opplæringsfilmer på det.

     

    Når det gjelder LE vs Encore DVD så er for det første LE mye mer stabil en det Encore DVD er pr i dag. En annen fordel på LE er at du aldri forlater redigeringsprogrammet så du slipper å hoppe frem og tilbake mellom to program når du finner ut at noe er galt i filmen.

     

    LE er også litt enklere å bruke. Men Encore DVD har litt flere muligheter. Da også på lydsiden. Som jeg nevnte i en tidligere tråd, så har ikke LE støtte for 5.1 - det har Encore DVD.

  6. Må nok dessverre si at den er litt lite objektiv. Beskriver mest det Edition er bra på, men det står en del ting der som allikevel er veldig god sammenligning. Står blandt annet ikke noe om lydredigeringsmuligheter, som Premiere er god på. Nå vet jeg at Pinnacle jobber med å få gode lydredigeringsmuligheter i Edition - de har jo kjøpt opp Steinberg! Så jeg tror nok at Edition parkerer Premiere også der i fremtiden :p

  7. Har noen filer jeg har eksportert fra Edition i sommer som jeg gjerne skulle hatt på DVD ja, bare sånn 'fort og gæli'.. Ikke nødvendigvis meny, bare putt i DVD spiller og spill! Men det funker på vanlig DVD-spiller, right? Har vært borti noe lignende program en gang i tiden, eksporterte til vob, men DVD-spilleren, og andre forøvrig, kunne ikke gjenkjenne DVD-platen, eller det stod "no audio" på displayet.. *strange*

    Hvorfor ikke bruke Edition til det også? Du kan f.eks bare velge å brenne direkte, uten å lage meny. Da får du riktignok en "standard" knapp først i filmen, men du kan også bare sette inn en blindmeny med en enkel knapp i slutten av tidslinja. Ikke noe pes, tre klikk og du har en DVD som starter direkte på filmen og slutter med en enkel DVD meny der det f.eks står: Spill film" og ikke noe mer...

  8. Jeg har kjøpt Studio 8, og har ikke fått til å brenne på DVD. Jeg har benyttet DVD+R. Programmet har kræsjet hver gang jeg har forsøkt. Har forsøkt å brenne direkte i Studio 8, har også forsøkt å lagre filmen som image file, men da kræsjet det også. PC'en henger seg opp, og jeg har faktisk måttet slå PC'en helt av. Derimot har det gått fint å brenne S-VCD, men det er jo ikke dette jeg ønsker på lang sikt. Har enda ikke forsøkt å legge tilbake på tape. (..)

     

    Litt skuffende at det ikke skal være enklere å få lagret ferdig video på DVD. Har også tenkt å digitalisere mine gamle Hi-8, få de redigert og lagt på DVD, men nå vet jeg sannelig ikke!

    Har du prøvd å laste ned den nyeste versjonen av Studio 8? Den finner du på www.pinnaclesys.com

  9. Det som er negativt med LE er at du foreløpig ikke har støtte for 5.1 lyd. Selv om det er sjeldent man trenger dette i vanlige produksjoner. Vet at Pinnacle jobber med å få inn dette.

     

    Pinnacle sier at LE kan bruke de aller fleste AfterEffects og Premiere Plug-ins.

     

    Når det gjelder Adobe DVD Encore, så trenger du egentlig ikke noe slikt program i LE. Der har du dette integrert. Du slipper altså å bruke to programmer. Har du også i tillegg et lydprogram som f.eks Audigy eller SoundForge.. etc, samarbeider LE veldig godt med disse. Finnes også en X-Send funksjon i LE som er beregnet til dette bruket.

     

    Photoshop filer er fullstendig kompatible med LE. Her tar du inn PSD filer med alle lag og effekter. Akkurat Illustrator er jeg litt usikker på, men det kan jeg sjekke.

     

    Etter min mening, er Liquid Edition et bedre valg en Premiere Pro.

    Du kan lese en sammenligning mellom disse to i denne PDF'en

  10. Jo det gikk bra til slutt! Jeg er HELT enig i at dommeren gjorde en utrolig dårlig jobb! Men det at han annulerte målene til SF er helt korrekt. For det første benyttet dere alle anledninger til å dytte vekk Bolthof i dødball situasjoner, og slikt kan man ikke få mål på. Stod to stk SF spillere og pakket inn Bolthof ved den situasjonen. Ser det også på TV bildene. Det er heller ikke lov å følge keeper og blokkere et raskt utspill når man står 20cm unna. Men dommeren dømte dårlig begge veier - det tror jeg alle er enige om.

     

    Bedre lykke neste år! :thumbs:

  11. Hvis du skal drive med videoredigering er Intel et godt tips. Ikke bare på prosessoren, men også chipset. Da vil du spare mye trøbbel.

     

    Som Arve28 sier, følger det med et skjermkort i Liquid Edition Pro. Dette er et veldig godt skjermkort som også har analoge inn/ut til Liquid Edition.

     

    Hvis ikke du skal kjøpe LE Pro, kan de fleste ATI radeon og nVidia GeForce 3/4/FX kortene benyttes. Pass bare på at de har mer enn 64MB ram.

     

    De fleste redigeringsprogram bruker også litt minne - noen mer enn andre. Skal du redigere anbefaler jeg deg å ha minimum 512MB RAM. 1GB kan godt benyttes. Edition er ikke av de som krever mest RAM, men også her kan du dra nytte av 1024MB.

×
×
  • Opprett ny...