Gå til innhold

Kreepz

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kreepz

  1. Her er det valgt et alt for tungt kabinett for en gamingmaskin, så vidt jeg vet er gaming fremdeles en sosial aktivitet hvor unge mennesker kommer sammen i helger og skoleferier.

    Her veier kabinettet over 13k og jeg har erfaringer som tilsier at selv aluminiumskabinetter på 8kg blir for tunge i en slik sammenheng. I en gamingmaskin bør man ha et lett alu-kabinett på ca 4 kg da den blir mer enn "tungt nok" når komponentene kommer inn.

     

    Kvaliteten på PSU er så laber at det er bare å "slenge den rett i søpla", og hvorfor velges ikke et hovedkort med lydkrets tilpasset gaming. Lyden er en stor del av opplevelsen og særdeles viktig ved spilling over middelst høyt konkurransenivå.

     

    De som spiller på 1920x1080 kan like greit gå ned til GTX 760 da det er mer enn tilstrekkelig og man har 1k spart å legge i neste grafikkort.

     

    Ellers ser det greit ut, men dette oppsettet er egentlig verken fugl eller fisk, kanskje til allroundbruk for en som aldri flytter PC-en, men en gamingmaskin er det ikke.

     

    De fleste entusiaster går for et stort kabinett for å få bedre luftgjennomstrømming (ergo bedre kjøling), for å ha plass til større og kraftigere komponenter og eventuelt mods. Et stort kabinett er egentlig ingen hindring å ta med seg versus et mindre/lettere ett om man har bil (og det er det tross alt mange som har i dag). Å ta alle spillere under samme lest og si at de må ha et lett kabinett ellers har de ikke en gaming-rig, det synes jeg blir for drøyt...

  2. "En stabil og god nettlinje er essensielt for et moderne datasenter. Avalios senter har tre uavhengige fiberlinjer inn i bygget, som alle kommer til denne sentralen.Her fordeles fiberen ut til hele senteret, via de tynne gule kablene. Det er disse, og ikke noe annet, som knytter hver enkelt servergruppe til omverdenen."Jeg håper at jeg rett og slett bare misforstår denne biten.Her har man altså samlet tre uavhengige fiberlinjer på en og samme plass? Så hvis noe skulle skje mister man muligens alle tre samtidig. Jeg liker å tro at det må være en misforståelse en plass.

     

    Jeg tror du har misforstått, og at "uavhengige linjer" er litt essensielt her.

  3. /thread
    Så du forstår hva jeg mener til tross for svært dårlig formulering fra min side og blir likevel provosert? Da beklager jeg på det dypeste. Jeg forsøkte å unngå provokasjonen mest mulig ved å ydmykt skryte litt av AMD men det hjalp heller dårlig.Men det er veldig enkelt som du sier; jeg gikk over til Nvidia pga egen erfaring med tidligere AMD-kort. Det betyr på ingen måte at AMD er dårlig :)Bare for å kommentere lyden og din definisjon av lydløst; hvis man uansett alltid har lyd fra enten stereo eller hodesett er det vel greit, men da foretrekker jeg et kort som er ikke leverer merkbar og plagsom støy selv når man har det stille rundt seg - dette får jeg av Nvidia-kortet jeg har nå som ikke har den fandens radial-viften.Beklager dårlig formulering og unødvendig provokasjon fra min side.

     

    Det går helt bra, det er godt noen er litt uenige i blant. Det er jo et diskusjonsforum dette, eller? :). Bare for å klarere opp i min "definisjon" av lydløst: Om du ramper kortet opp til 100%, javisst da bråker det om headsettet ikke er på. Men det vil jo aldri skje når det ikke er på load (spill etc) eller du skrur opp hastigheten selv, noe som ikke er vits dersom det ikke er belastet.

    Så for å summere opp: I en situasjon der det er stille rundt deg, vil du i de fleste situasjoner ha et "lydløst" kort (kanskje ikke Nvidia-lydløst, men still). Og når vifta uler som verst, da nytes spillyd rett i øret og bråket er ikke til å merke.

     

  4. Nei, det er ut i fra egne erfaringer. Jeg har ingen problemer med å innrømme at den erfaringen er snever, men jeg har to AMD-kort - begge har vært veldig bra, men begge har begynt å vise artifacts etter ca bare ett år. Begge bråkte, og akkurat det samme har vært med flere AMD-kort til en kamerat også. Nå har jeg et stillegående Nvidia kort som jeg har hatt over ett år som fungerer like fint. Liker også kontrollpanelet mm bedre.For all del, AMD har bra kort, og nå er det en stund siden sist jeg hadde et AMD-kort, så de har sikkert blitt bedre hva angår både støy og levetid, men jeg er godt fornøyd med Nvidia-kortet mitt.Og jeg snakker som en "true fanboy"? Er du klar over hvor en nærtagende AMD-fanboy-gutt du høres ut om? Alt jeg sier er at jeg foretrekker Nvidia ut i fra egne erfaringer, og at AMD for all del sikkert også har like gode kort.

     

    Så hvis du virkelig mener at AMD minst er like gode, hvorfor skrive noe slikt da? Bare for å provosere?

    Og nei, jeg er ikke noen fanboy. Men jeg sitter på et 7970 som jeg er godt fornøyd med (og mange med meg) som ikke kan relatere seg til de problemene akkurat du har hatt.

    Det jeg reagerer mest på er MÅTEN det er skrevet på. Hadde du skrevet "Min erfaring med AMD-kort jeg har hatt tidligere, gjorde at jeg gikk over til Nvidia. De har også bedre driver-support".

    Da hadde jeg egnetlig bare kunne svart "Den nyeste generasjonen av AMD-kort har blitt mye bedre på disse områdene etc etc".

    Istedet poster du et innlegg der du oppfordrer til flaming og krass diskusjon.

     

    /thread

    • Liker 1
  5. Men hvem bruker vel de bråkete AMD-kortene som begynner å spy ut artifacts etter ett år? :) Da foretrekker jeg stille, dog dyrere, Nvidia kort med samme ytelse, som varer noen år lengre.
    Hvem kjøper vel skjermkort utviklet av forbrukerfiendtlige Nvidia? Da foretrekker jeg heller de friere AMD-kortene som tillater meg å røre grafikkinnstillingene uten at Geforce Experience kommer og sier at jeg burde kjøre optimale grafikkinnstillinger som gir meg 40 fps average, for ikke å nevne at AMD-kortene ikke eksploderer når de overklokkes i motsetning til Nvidia-kort./sarcasm.

     

    Jeg vil si meg litt enig her.

    Selv valgte jeg av min egen frie vilje ett 7970 over et 670 pga det ga mer rå grafikkkraft. Ikke fordi det var billigere, for det nå nemlig nesten på samme pris som et 680. Temperaturer er ikke et issue for med Haf X-case, ei heller strømforbruket. Støy? Dual Dissipation fra XFX er ikke til å høre på load under hodetelefoner med spillyd. Og utenpå alt dette kan jeg overklokke og "leke" meg litt med instillingen på koprtet for å hente mer ytelse om jeg vil (OC på AMD scaler mye bedre enn på Nvidia). Det er sant at AMD-driverne kanskje er litt treg ute, så her har Nvidia sitt viktigste fortrinn. Men når AMD-driverne endelig kommer i optimalisert utgave, så blir det vind i seilene på alle spill, til og med de som er "best" på Nvidia.

  6. Mulig XFX har lagt inn en BIOS med minimum VCore for stock frekvenser så kortet kommer bedre ut på strømforbrukstester. Hvor høy spenning får kortet nå?

     

    Jeg får ikke sjekket spenningen nå, fordi jeg er på skolen. Men jeg mener at slideren i MSI Afterburner ikke lar meg endre spenningen, kun hvor mye ekstra effekt jeg tillater kortet å dra (altså hvor mange ekstra Watt).

    Kommer med en oppdatering angående spenning etc senere i dag :)

     

    Edit: Har næ vert inii settings på MSI Afterburner, og der står det at voltage er 1175mV (1,175V). dette kan kun justeres lavere.

  7. Hei.

     

    Jeg bygde for ca en måned siden mitt første system. Deriblant et XFX 7970 Black Edition Superclocked. Det skulle i følge XFX egne seg godt å overklokke over over standard OC uten problemer. Men når jeg, vha MSI Afterburner, "juicer" opp kortet mitt med bare en mild klokking på kjernen, sier AMD Catalyst (driveren) stopp og spill og det hele fryser eller klikker vilt i vinkel. Jeg har søkt litt rundt, og ser at andre kjører det med maks OC (1125 core/ 1525 mem) helt fint. Hva tror dere kan være feil?

    Spør gjerne om det er noe mer info dere trenger for å evnt kunne hjelpe :D

     

    BTW: Har nyeste driver som ikke er BETA (12.8)

     

    Fullt system

    3770K m/H100

    Asus ROG Maximus V Formula

    8 GB Corsair Vengeance

    XFX 7970 Black Edition Superclocked

    OCZ Vertex 3 120 GB SSD

    Seagate Barracuda 2TB HDD

    Cooler Master M2 "Silent Pro" 720W PS

     

    Takker på forhånd på svar :)

     

    - Anders

×
×
  • Opprett ny...