Gå til innhold

rekk

Medlemmer
  • Innlegg

    81
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rekk

  1. Takk for alle svar og innspill! 

    Var litt rusten på hvordan jeg skulle reinstallere windows 10, uten å gå igjennom menyen (som i dette tilfelle ikke virket). Men fikk det til i går ved hjelp av "installasjonsmedie" opprettet på en minnepinne. PC'en ser ut til å fungere fint nå, snart ferdig med å få inn alle windows oppdateringene og oppdatere drivere etter reinstallasjon. 

  2. Iterion skrev (Akkurat nå):

    Ossen type hovedkort har du? Og du har skaffa deg riktig type minebrikker regner jeg med? Har du vært inne i BIOS og sjekka oppstartsalternativer? 

    Usikker på hva hovedkortet heter. PC'en virket fint etter at det ble byttet minnebrikker, så tror ikke det er der feilen ligger. Har kommet inn i BIOS, men vet ikke helt hva jeg skal sjekke der.

  3. Hei

    En PC i huset har vondt i vilja om dagen, håper noen kan hjelpe.

    Beskrivelse av problemet:

    PC'en har fungert greit de siste årene, men ifjor høst/vinter ble den ved et uhell skrudd av mens windows update holdt på.

    Da den ble skrudd på igjen kom det en feilmelding angående oppdateringen. Prøvde å fikse oppdateringen med windows update, men det virket ikke.

    Når PC'en har vært i bruk etter dette har feilmeldingen bare vært oversett, og PC'en har vært brukt tilnærmet normalt til tross.

    Men for noen dager siden ble det verre. Etter windows login vinduet (skriver inn passord og enter), så kommer kun bakgrunnsbildet til skrivebordet opp. Uten ikoner til programmer eller windows menyen. Det virker også som at skjermen endrer noe på lys instillingene og gir et raskt blink ca. hvert tiende sekund. Den responderer på ctrl+alt+del, og kan gå inn i " task manager". Men kommer ikke videre derfra.

     

    Etter dette har jeg prøvd å følge en guide med mulige problemløsninger som i hovedsak har vært å gå inn i menyen som kommer fram når man holder inne shift og trykker på restart fra windows login...:

    Startup repair

    Start Windows with the Last Known Good Configuration.

    Repair your Windows installation.

    System Restore

    Har også forsøkt å resete PC'en til fabrikk instillinger herfra. Da begynner den med det men etter en stund sier den at det har skjedd noe feil og at ingenting har blitt endret.

    Noen som har noen forslag til hva jeg kan prøve nå? 

    Specs hentet fra nett:

    Lenovo IdeaCentre Y700 (90DF002UMW)
    Grafikkort
    Grafikkprosessor Nvidia GeForce GTX 960    
    Grafikkminne    2 GB
    Prosessor
    Prosessorserie    Intel Core i5
    Prosessormodell    6400
    Prosessorhastighet    2.7 GHz
    Prosessorkjerner    4 stk
    Sokkel    1151
    Minne/RAM
    Installert minne    8 GB byttet til (16gb - Corsair Vengeance LPX DDR4 2x8gb 2133Mhz) før problemene oppstod.
    Maks minne    32 GB
    Minnetype    DIMM (DDR4)
    Minnehastighet    2133 MHz

  4. Bruk foten med tape i stedet for foten med sugekopp, da kan du feste kameraet på den folierte kanten på ruta, lengre opp.

    Takk for svar.

     

    Syns fortsatt det ble litt langt ute på kanten og mye mer synlig utenfra og innenfra enn håpet. Skulle sikkert undersøkt nærmere angående størrelse og plass bak speilet. Ser at Blackvue sine kameraer er en god del mindre og sitter nærmere ruta..

     

    Men, men, nå er det hvertfall installert og ledningen er gjemt nokså godt så den er lite synlig bortsett fra der den kommer ut under hanskerommet.

     

    Legger ut bilde senere så kan du/dere se hva jeg mener, om det er interessant. . .

    • Liker 1
  5. Noen som har DOD LS460W eller lignende relativt stort dashcam? Har nylig handlet og er litt usikker på hvor jeg skal plassere det. Får ikke plass bak speilet, må ganske langt ut på siden. Hvor strenge er evt. poltiet om en blir stoppet og det er plassert rett under speilet eller på siden så en akkurat ser hele skjermen mens en sitter i kjørestilling? Trodde egentlig ikke det var lov å plassere noe som minsket synsfeltet, men litt gjør kanskje ikke noe...

     

    Gleder meg forøvrig veldig til å få gang på det, har sett så mye stygg kjøring i det siste her i distriktet og regner med at det bare er ett tidsspørsmål før jeg får virkelig bruk for kameraet...

  6. Har det kommet noen nye regler ang. import av nikotinholdig e-væske eller dampeutstyr? Har hatt en liten pause, men tenker å kjøpe inn noe nå før evt. nytt regelverk. Men ønsker ikke å ta sjangser med å importere selv hvis det i det hele tatt er risiko ang. ulovlighet.

     

    Edit: Spør blandt annet fordi det er nevnt noen sider tilbake i tråden her at tollerne har begynt å be om lisens hvis de finner e-væske med nic... 

  7. Tidligere i år ble det sendt en pakke til meg fra Tyskland, den mottok jeg etter ca. 10 dager og det var null problemer. Men har nå hatt problemer med pakke nr. 2.. Sendt fra samme person i Tyskland, adressert til min adresse her i Norge og med samme info/innhold.

     

    Har noen utdrag fra pakkesporing,,:

    Første pakke (som kom fram uten problemer):

    Goods are in transit

    2015-03-20 0024 OSLO, Norway  

    Package has been sorted and forwarded

    2015-03-20 0024 OSLO, Norway  

    The consignment has cleared customs and sent to the recipient.

    2015-03-20 0024 OSLO, Norway  

    Consignment being processed for import.

    2015-03-20 OSLO PARCEL CENTRE, Norway  

    Package has arrived in destination country

    2015-03-20 OSLO PARCEL CENTRE, Norway  

    Package has been sent from origin country

    2015-03-18 HAMBURG ISPS, Germany 

     

    Andre pakke:

    Package has arrived in destination country

    2015-05-26 HAMBURG ISPS, Germany  

    Package has been sent from origin country

    2015-05-20 OSLO PARCEL CENTRE, Norway  

    Package has been sent from origin country

    2015-04-23 HAMBURG ISPS, Germany 

     

    Som dere ser ble pakke nr. 2 sendt tilbake til avsender landet uten at jeg fikk noen beskjed fra post eller tollvesen. Hvorfor har dette skjedd? Har mottatt mange pakker fra utlandet tidligere, og de gangene det har vært noen problemer med moms, toll eller lignende har jeg alltid fått beskjed om å sende inn informasjon.. Men med pakke nr. 2 her ble den bare sendt tilbake til avsender, det var også klistret på et merke fra "posten" med "ikke hentet"...

    Har fjernet tidspunkt og har ikke lagt til all sporingsinfo da jeg regner med dette ikke er nødvendig for at noen skal kjenne seg igjen i problemstilligen.

  8. Mange qv symptomene stemmer med diabetes, men de kommer som regel gradvis, men man legger ikke nødvendigvis merke til de med en gang før det tar av litt.

    Du kan få gratis startkit til måling av blodsukker på apoteket. Er veldig enkelt å teste seg selv for diabetes om en ikke er redd for stikk i fingeren. Ellers burde en uansett oppsøke legehjelp mee alle de relativt alvorlige symptomene du har beskrevet.

  9. Kjøpte våpen for vel en uke siden, søknaden er vel mer en formaliteter enn noe annet. Jeg bare tok med søknadden til lensmann, ventet 5 min, betalte 860kr i gebyr å gikk ut med en godkjent søknad. Fikk absolutt ingen spørsmål om våpenskap(untatt på skjemaet).

    Slik fungerer det ihvertfall her på bygda, har hørt at de er noe seinere inne i byene.

    Da er du en av de heldige. I mitt distrikt (agder) er behandlingstia på 2-3 måneder nå.

    Når jeg skule levere første søknadene mine ble jeg spurt om bevis på våpenskap i form av kvittering eller bilde.. men er mulig en kan snakke seg ut av dette.

  10. Dette syns jeg du skal melde fra om til Datatilsynet så vedkommende får seg en smekk på fingrene og forhåpentligvis ikke gjør slikt igjen. Du bør vel også gi beskjed til denne vedkommende om at dette ikke var greit – gjør dem oppmerksom på problemstillingen.

     

    http://www.datatilsynet.no/Om-Datatilsynet/Hvordan-kan-jeg-klage-til-Datatilsynet/

    Ønsker egentlig ikke å gjøre det vanskelig for kursholder da han virker som en grei person. Og tror ikke han har visst helt hva han har gjort når han har sendt ut dette.

    Men etter svarene jeg har fått her i tråden og det jeg har klart å søke meg fram til selv bla. denne artikkelen, så syns jeg det er lite greit at dette har skjedd.

     

    Jeg skjønner ikke hva kursarrangør skal med deres fødselsnummer i det hele tatt.

    Er det noe veldig spesielt?

    Det er snakk om et jegerprøvekurs. Personnummer går jeg ut ifra at han måtte ha da en skal meldes opp til en prøve/eksamen etter endt kurs som kommunen er ansvarlig for (tror jeg).

  11. Går på et kurs om dagen og vi som går på kurset blir regelmessig informert gjennom epost angående diverse som har med kurset å gjøre av kursholder. Første dagen på kurset ble det også gjennomgang av person info for samtlige på kurset som ble gjort med prosjektor og ei full liste med navn, tlf, fullt person nr. hvor vi fikk beskjed om å si ifra hvis noe ikke stemte. Altså alle så alles fulle person nr.

    Jeg tenkte greit nok, ikke noen her som skriver disse ned for så å gjøre ugang. Men nå nylig ble det sendt ut liste fra kursholder med all person info fra alle på kurset (navn, tlf, adresse OG fullt person nr).

     

    Er forvørig ca. 30 deltakere på dette kurset, som nå alle har hverandres person nr.

    Dette synes jeg er ganske så grovt, men er det det? Trodde en kunne gjøre ganske mye drit mot en person når en har all person info.. Mulig jeg tar feil...

  12.  

     

    Noen som har prøvd dette?

    https://www.zamplebox.com

    Den ser amerikansk ut. Sender de fra USA blir pakken beslaglagt av tollvesenet i Norge og destruert eller sendt tilbake

    I tillegg koster det $20 pr mnd i porto

    Var enda værre. 64$ inkludert frakt. Men hvorfor skal tollvesenet destruere pakken? Er da ikke noe mer risk å bestille fra USA enn fra Polen eller England?
    Det er ikke lov å importere e juice med nikotin fra usa. Men er lov fra EU land.
    • Liker 1
  13. Noen som har testet siste verson av Vapor Shark med DNA 40 og stor skjerm?

    Jeg har hatt min i snart en uke. Har kun brukt den sammen med atlantis tanken. Skjermen er mye bedre og mer informativ (viser en desimal til). Eneste som irriterer meg bittegrann er at med sharkskin så står den ikke veldig stødig på bordet, fordi de har lagt på en ekstra "leppe" på bunnen rundt skjermen for å beskytte den. Som gjør at med sharkskinnet blir det litt mer ustødig enn rDNA30'en er med sharkskinnet.
  14.  

    Vapemail fra siste uka (bortsett fra rDNA30'en, subtanken og et skin):

    16bep2o.jpg

     

    18x30ml fra trip, 4x15ml fra G2, 30ml fra Space Jam, 30ml fra Vaporshark, rDNA40 (+2skins, 2 skins, 20 OCC sub coils, Aspire Atlantis...

    Begynte å bli lei av å nesten gå tom for juice eller være redd for at rDNA30'en skulle gå istykker uten å ha noe ekstra av samme kvalitet.. Fikk en god pris på vaporsharken på cybermonday (20% avslag) og trip hadde 25% avslag i jula, så da sikra jeg meg like godt for en stund. :)

     

    @Nerdrage

    Hvis du blir medlem av Triphammer sin gruppe på FB får du 10% avslag på alt fra han, og ofte mer ved spesielle anledninger. Selv syns jeg Triphammer er best å bestille fra da det koster sånn midt på treet og de deler opp større ordre i flere pakker så en ikke trenger å bekymre seg nevneverdig for tolla. For ikke å nevne at jeg enda ikke har fått en juice fra han som ikke smaker ok+ til super bra.

     

    Ellers er det meste fra G2 Vapor bra også, men den er litt for tykk til å veke bra i noen tanker.

    Er det rDNA 40 eller? I såfall, er den med stor skjerm og celsius? Er du fornøyd så langt? Hvor kjøpte du den? Ikke meningen å avhøre deg altså :closedeyes:

     

    Det er rDNA40'en ja. Stor skjerm, temp kontroll, ny finish, trådløs lading og 40w.. Er vel det som er hovedforskjellen på den og rDNA30'en. Og "reverse-battery protection". Har ikke prøvd å lage coils med nickel enda så har kun brukt den med atlantisen. Det har fungert knirkefritt. Litt artig å kunne se en ekstra desimal på volt og ohm og.

  15. Vapemail fra siste uka (bortsett fra rDNA30'en, subtanken og et skin):

    16bep2o.jpg

     

    18x30ml fra trip, 4x15ml fra G2, 30ml fra Space Jam, 30ml fra Vaporshark, rDNA40 (+2skins, 2 skins, 20 OCC sub coils, Aspire Atlantis...

    Begynte å bli lei av å nesten gå tom for juice eller være redd for at rDNA30'en skulle gå istykker uten å ha noe ekstra av samme kvalitet.. Fikk en god pris på vaporsharken på cybermonday (20% avslag) og trip hadde 25% avslag i jula, så da sikra jeg meg like godt for en stund. :)

     

    @Nerdrage

    Hvis du blir medlem av Triphammer sin gruppe på FB får du 10% avslag på alt fra han, og ofte mer ved spesielle anledninger. Selv syns jeg Triphammer er best å bestille fra da det koster sånn midt på treet og de deler opp større ordre i flere pakker så en ikke trenger å bekymre seg nevneverdig for tolla. For ikke å nevne at jeg enda ikke har fått en juice fra han som ikke smaker ok+ til super bra.

     

    Ellers er det meste fra G2 Vapor bra også, men den er litt for tykk til å veke bra i noen tanker.

  16. Mulig jeg bare håpet på en litt mer overbevisende og entusiastisk tilhengerskare.

    Hva er du egentlig ute etter? Å bli overbevist til å begynne med damping? Eller er det det at du ikke kan forstå at noen liker å gjøre noe du ikke liker å gjøre?

     

    Er heller ingen som har forsøkt å overbevise deg, eller bedt deg, om å bruke pengene dine på damping.

    • Liker 2
  17. Hei. Kjøpte Aspire premium start kit for noen uker siden og har dampa siden det. Kompisene mine har store store dampere med sub-ohm coils, og opplever at jeg har veeeldig lite smak i forhold.

     

    Er det brukerfeil eller kan dere anbefale noen andre produkter som vil gi bedre smak?

     

    Har vurdert Aspire Atlantis men da vil plutselig e-juice forbruket øke drastisk.

    Hvordan juice bruker du iforhold til kameratene dine? Det kan ha alt å si det og. Er mulig du også hadde fått mer ut av nautilusen med ett litt sterkere batteri. Selv har jeg brukt kun nautilusen med bvc coil i 4 måneder og vært veldig fornøyd. Måtte selvfølgelig prøve Kanger SubTank'en etter all hypen om atlantis og den, og må si jeg er veldig imponert av subtanken. Mye mer smak enn nautilusen selv på "lav" watt (18-20'ish). Men tviler på at batteriet i premium aspire pakka kan ta subtanken, så hvis du skal prøve den må du vel kjøpe et nytt batteri/mod også.

     

    For det første så må jeg si at dette kanskje er en av de mest informative poster jeg har lest om et produkt, så all ære til TS for det, samt til de som har bidratt... *snip*

    Kos dere! Personlig så ser jeg ikke helt poenget... :)

     

     

    Det at det ser dumt ut er dumt å si. Føler meg alltid råtøff med provarien og kayfunen i gang, og jeg VET at jeg er det.. Har du sett noen av bildene som er blitt lagt ut her? Ser ikke mye dumt ut.. ;)

     

    Når det gjelder å bytte en vane for en annen, ja det stemmer, man bytter ut 4000 kjemikalier mot VG, PG aroma og nikotin hvis man ønsker det. Det er ett VELDIG GODT BYTTE, uansett hvordan man vrir og vender på det.

     

     

    Edit: Hvis folk har lyst på ecig bare for å virke kul så kan de fint dampe på VG, PG og aroma, alt brukes i mat og medisiner til vanlig og er trygge å konsumere i de gradene vi dampere gjør. Om noen har lyst til å bruke 250 kr på ett crappy ecig sett de kjøpte i en bod (og ble scamma i samme slengen) for å virke ''kul'' så er det vel deres 'problem', ikke damperenes prolem. Om det i det hele tatt er ett problem overhode (noe forskning begynner å vise at det ikke er)

    Flott innlegg Buffy! :) Må ærlig innrømme at jeg følte meg en smule dum første gangen jeg tok med meg e-cig'en rundt. Men har lagt dumheten bak meg og gir egentlig litt faen i hva andre måtte mene eller tenke nå.

     

    Grunnen til at jeg bestemte meg for å prøve e-cig var at jeg fikk beskjed av legen om at jeg hadde tegn på tidlig kols symptomer (vesing fra lungene bla. når jeg trakk pusten dypt), hadde da røykt ca. ei pakke om dagen i 4 år.

     

    Lagde da en post her på forumet og fikk god hjelp angående hva jeg burde kjøpe og la inn en bestilling relativt fort. Sluttet med røyken på dagen når jeg fikk første e-sigaretten i posten da jeg hadde bestemt meg for å gå inn for dette. Og kan ikke si at jeg angrer. Har hverken følt eller hørt noe til vesinga siden jeg gikk over til e-sigarett og sukkersuget har også minsket betraktelig, noe som er veldig greit da jeg har diabetes og ikke burde ha sukker utenom når jeg går lavt. Så av den grunn er e-sig'en genial for min del.

     

    Har også hatt en del problemer med stress og det var en av grunnene til at jeg begynte å røyke (og at jeg likte smaken). Føler egentlig at e-sig'en gjør akkurat samme nytten når det gjelder dette også. Så alt i alt er jeg MEGET fornøyd, og kan umulig tro at e-sig'en er mer negativ enn positiv for min helse, alt dette tatt i betraktning

    • Liker 3
  18. Noen som kan anbefale en vapor som gir masse og tykk røyk?

     

     

    Takk for svar ja... Faen

    Hva var det egentlig du lurte på? E-sigaretter lager damp, ikke røyk. Vapor betyr damp.. Hvis du spesifiserer litt kan det hende noen av oss kan hjelpe deg.. :)

     

    @Rekk: Siste bestilling hos UK Ecigstore var på £136 og gikk rett gjennom tollen. Det har vel hendt meg en gang at jeg har fått toll på varer, og det var fra en butikk i USA. Noe er relatert til flaks og dårlig toll behandling :)

     

    Så langt har jeg ikke bestilt 40w fra VS grunnet det du nevner og en annen på NDS forumet sin VS tok kvelden i går. Jeg venter rett og slett til en Norsk forhandler har den på lager igjen da jeg vil ha en liten garanti og slippe å forholde meg til et selskap i USA. (Ingenting galt med Vaporshark.com ,men jeg gidder ikke styre med retur av varer dit om noe går galt)

    Regner med at den blir kjøpt hos damping.no når dem har den på lager igjen. Butikken ligger ca 2min fra jobben min. Enkelte og greit å forholde seg til :)

     

    God Jul til deg og resterende dampere.

    Stemmer, sikkert lurt det.

     

    Håper dog min blir sendt snart! :) Ellers gikk jeg litt bananas og bestilte 18x30ml (endte på 1710kr) fra Triphammer akkurat nå, skulle vel holde i noen måneder. 25% rabatt er bare for bra til å gå glipp av, håper bare væska er holdbar lenge nok til at jeg får dampet alt. :)

  19. Pc'en fungerte fint på morgenen i dag, glemte å slå den av når jeg gikk ut. Når jeg kom tilbake til PC'en var skjermen svart, bevegte på musa som vanlig og fikk opp bildet jeg forlot i ca. 1 sekund før jeg fikk blåskjerm som også forsvant relativt fort og pc'en restartet seg selv.

     

    Når den da gjorde det var skjermen full av hvite striper og farger (se bilde). Prøvde først å starte den igjen uten å gå inn i sikkerhetsmodus.. Da forble skjermen full av hvite streker osv. under oppstart og endte i blåskjerm før windows var ferdig med å laste.

     

    Så prøvde jeg å gå inn i sikkerhetsmodus med oppstartsreperasjon men den klarer heller ikke å løse problemet.

     

    Noen som har peiling? er det noe mer jeg kan gjøre? Kan forøvrig også nevne at PC'en er 3-4 år gammel og er full av støv fordi jeg har vært sløv og ikke blåst den rein jevnlig.

     

    Skjermbilde:

    2r70w35.jpg

  20. Da er Kanger Subtank ute på markedet. Kan bestilles fra nosmoke.no for dere som foretrekker å handle fra Norge. Hittil eneste norske forhandler jeg har funnet som har den på lager.

     

    Styrte unna UK Ecigstore denne gangen som brukte en måned på å levere en Atlantis og Cloupor T6.

    Har vært litt fram og tilbake på om jeg skulle prøve subohm tanken fra kanger. Ble til at jeg bestilte den siste som var igjen på nosmoke nå. Angående UKEcigstore så er vel prisen på pakka ett problem å? Sendte mail til de for en stund tilbake og de var ikke interessert i å skrive en grei pris på pakka, de virka til og med nesten litt sure for at jeg spurte og ordet "fraud" ble nevnt.. :D Men, men, skal bli spennende å prøve en ny tank etter å ha vært trofast til nautilusen i 3-4 måneder.

     

    Bestilte du en VS rDNA 40 forresten, Ashvan? Jeg bestilte på cybermonday for 20% avslag, men de har fortsatt ikke sendt den. De hadde visst litt problemer med noen dårlige boards og overbestillinger da de hadde tilbud.

     

    Ellers benytter jeg sjangsen til å ønske alle en riktig god jul! Hvit blir den hvertfall! :D

  21. Noen som har forslag til battery til Atlantis? Sub Ohm batteriet får meg gjennom hele dagen, men hva hvis jeg vil vape litt ut på natt også ? hehe, evt. vurdert bare enda ett Sub ohm batteri, da kan ene lade mens jeg bruker den andre. Forsåvidt også en løsning.

    Jeg ville kjøpt et regulert batteri som en kan styre watt selv med, om jeg var deg. Atlantisen liker seg vel best på 25-35 watt etter det jeg har sett. Så da må det jo bli noe sånn som rdna40'en hvis du vil ha noe av det "beste". Ellers tror jeg sigelei har noen 50/100 watt boxmods som er relativt rimelige i pris.
  22. Jeg har hatt min Atlantis nå i litt over tre uker, og den er virkelig bra.

    Derimot kommer Kanger Tec nå med en sterk konkurrent. (Sub tank)

    PBusardo roser denne veldig godt i en lang review.

    https://www.youtube.com/watch?v=4z1DlgzYPeE

    Hehe, min atlantis venter jeg fortsatt på at skal bli sendt. Bestilte VS Rdna 40 og atlantisen fra Vaporshark på cyber-monday.. 20% avslag tror jeg det var. Vurderer sterkt å kjøpe sub tanken til Kanger hvis jeg kan få den før atlantisen kommer, men sitter fortsatt litt på gjerdet til jeg finner ut av ca. pris på coils. Kommer mest sansynlig til å gå for tanken med billigste coils, da jeg ikke bygger selv og har ingen interesse av å bruke tid på det heller. 6ml tank er vel også veldig kjekt kontra 2ml til atlantisen.

     

    Har du sett de nye temperature coils'a til vaporshark forresten? De skal visst funke veldig bra med den nye Rdna'en og nautilus.

     

    Ellers er det hele 25% på triphammer juice nå fram til 5 januar hvis en er medlem av facebook gruppa deres. Selv kommer jeg nok til å bestille en hel haug med den rabatten der så jeg har for en stund.

×
×
  • Opprett ny...