Gå til innhold

Gulliksen

Medlemmer
  • Innlegg

    557
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gulliksen

  1. Hei,

    Tar opp denne tråden da problemstillingen er ganske lik min. 
    Jeg bor i et relativt stort hus hvor vi dag har TV/Bredbånd igjennom kabel fra Telenor. Planlegger nå å gå over til fiber fra Altibox, men jeg ønsker å forsikre meg om det vil fungere på vårt nettverk. 

    Har prøvd å beskrive hvordan dagens nettverk ser ut og hvordan jeg ser det for meg med fiber. 

    Dagens løsning:
    Telenor kabelmodem — USG — US-8 Switch-Cloud-key — 6 cat.5 vegguttak rundt i huset hvor det er koblet til 3stk UAP-AC Lite. TV-dekodere er koblet med coax og nettverkskabel.  

    Altibox alternativ 1:
    Altibox fiber — USG — US-8 Switch-Cloud-key — 6x cat.5 vegguttak — UAP-AC Lite og 2stk Altibox TV dekoder.

    Altibox alternativ 2:
    Altibox fiber — Altibox hjemmesentral — US-8 Switch-Cloud-key — 6x cat.5 vegguttak — UAP-AC Lite og 2stk Altibox TV dekoder.

    Så til mine spørsmål:

    1. Hvilket oppsett vil være enklest å sette opp?
    2. Kan jeg kjøre Altibox dekodere igjennom switch? Eller må de kobles direkte til USG eller FMG?
    3. Vil jeg merke et stort ytelseshopp ved å bytte ut nåværende cat.5 med cat.6? Må trekke datakabel til rom som i dag kun har coax og trekker da cat.6.
  2. Hva skal man med en høytrykksspyler når en hageslange er nok for å fjerne tørket gjørme og såpeskum ? Det må jo bare være på enkelte steder hvor det er dårlig vanntrykk.

    Jeg ser mange bakdeler med en høytrykksspyler, den koster penger, ekstra arbeid, sliter på lakken og gir lite vann. Hva skal du spyle trappen eller platten med når det ikke kommer nok vann ? Det er en myte at høytrykkspyler er nødvendig. Kanskje for å fjerne gammel maling, grafitti eller kjølen på en båt. ellers er det totalt unødvendig.

     

    Er du også en av de som mener du bør vaske bilen med Zalo?

  3. Hei,

     

    Vi skal skifte ut nettverket hjemme da vi er lei av dårlig dekning og svake routere. Jeg har prøvd å lage en tegning av hvordan nettverket er satt opp i dag. Vi har satt opp to routere for å få dekning ut i garasjen, dette er satt opp som to separate nettverk. Vi ønsker nå å kun kjøre ett nettverk med god dekning over hele huset.

     

    Jeg ser for meg en løsning hvor modem og trådløs router står der de står i dag, men bytte ut router nr2 med en forsterker(usikker hva dette kalles) og en tilsvarende i kjelleren. Vil dette fungere godt?

     

    Hvilke produkter skal vi velge? Har i dag d-link som fungerer alt annet enn bra, tåler lite trafikk og faller ofte ut. Tar gjerne imot forslag til konkrete produkter!

     

    På forhånd takk!

    post-26942-0-11106300-1320240321_thumb.jpg

  4. Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM vs. Canon EF-S 18-200mm f/3.5-5.6 IS

     

    Dette er to vidt forskjellige objektiver med forskjellig bruksområde, men jeg greier allikelvel ikke velge. Jeg skal erstatte kit-linsa og da står det mellom disse to. Sitter egentlig bare med mange spørsmål jeg ikke har svaret på..

     

    - Vil 17-85mm være en merkbar forskjell fra 18-55mm?

    - Blir 18-200mm et for stort kompromiss?

    - Hvordan er disse to linsene satt opp mot hverandre på samme brennvidde?

    - Trenger jeg 11x zoom?(Tar veldig mye forskjellige bilder, har ikke hatt et stort savn av kraftigere zoom til nå.)

    - Finnes det andre muligheter jeg ikke har vurdert?

    - Supplere kit-linsa med en tele?

     

    Noen som kan lede meg inn på den rette sti? Kan også si at jeg har et 50mm f/1.8II fra før og huset et canon eos 500d.

  5. Takker for tips.

     

    Panteren: Kan nok være jeg går over til Mac etterhvert, men ikke nå.

     

    Maccan: Har egentlig ikke satt noe budsjett, men rundt 2000,- er egentlig greit. Dell er de som er ledende på gode skjermer i budsjettklassen?

     

    Hvis det ikke er noen andre innvendinger så kjøper jeg den skjermen.

  6. Er litt usikker på om jeg skulle legge dette under "Bilderedigering og programvare" eller "Lagringsmedier" siden temaet omhandler begge deler. En moderator får eventuelt flytte tråden hvis den ligger feil.

     

    Jeg har den siste tiden hatt behov for å omstrukturere lagringen av fotografiene mine ettersom antall bilder og behovet for mer lagringsplass har økt. Derfor trenger jeg litt hjelp fra dere til å få et oppsett som er sikkert, praktisk og lett å bruke.

     

    Nå har jeg overført alle bildene til eksterne harddisker som er koblet til en laptop som blir brukt som "server". Maskinen jeg benytter til vanlig er plassert i et annet rom. Jeg har et ønske om katalogisere bildene ved brukt av et program som f.eks. Lightroom. Det er her mitt spørsmål dukker opp: Vil jeg kunne jobbe med bildene over nettverket på denne måten eller vil det bli for trengt og lite gjennomførbart i praksis?

     

    Hvis dette ikke lar seg gjøre i praksis, hvilke alternative løsninger finnes da? Tilbyr denne type programvare (Lightroom) noen muligheter for å jobbe lokalt med filer, men lagre eksternt?

     

    På forhånd takk!

  7. Bumper denne istedet for å lage en ny tråd. Jeg prøver å installere dette temaet, men får denne beskjeden etter det er installert: "This theme will not work as intended because the required GTK+ theme engine is not installed".

     

    Jeg bruker forøvrig ubuntu 8.10. Temaet blir installert, men det blir ikke likt som på bilde. Noen som vet hva jeg må gjøre? Har sittet veldig lenge å knotet med dette nå..

     

    edit: lurer også på hvordan jeg kan få slik meny som vises på bilde? Husker jeg prøvde noe som het kibadock? når jeg prøvde linux for noen år siden.

  8. Hei,

     

    Har litt problemer med å få min ipod Nano 2g til å fungere med Ubuntu 8.10 og Banshee 1.2.1. Får koblet til ipoden og den vises i Banshee, men jeg får ikke lest den av pga. denne meldingen:

     

    "You have used this ipod with a verson of itunes that saves a version of the song database for your ipod that is too new for Banshee recognize." (- Regnet med at den kom siden jeg ikke har brukt ipoden med linux før, bare MS og itunes.)

     

    Men nå får jeg beskjed om at jeg må gjenopprette ipod databasen. Prøver så å gjøre det, men da nøler den bare litt før hele programmet lukkes. Noen som vet hva som er feil?

  9. Hei,

     

    Jeg har en Epson DX4250 skriver. Den har plass til fire blekkpatroner til de forskjellige fargene. Rød/Gul/Blå er tomme, men den svarte patronen er full. Problemet er den ikke vil skrive ut plain sort tekst selv om jeg har satt den til å kun bruke sort blekk. Får bare beskjed om å bytte blekkpatroner. Printeren sier jo selv at den har sort blekk.

     

    Må jeg ha RGB patroner for å printe ut sort?

×
×
  • Opprett ny...