Gå til innhold

fotomann72

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av fotomann72

  1. Er enig med ovrebekk, stativ og en god blitz eller et lyssterkt objektiv (aller helst begge deler) vært en god investering. Avhengig av situasjonen o.l. kan stativ unnværes, men et lyssterkt objektiv er et must etter min mening.

    F.eks. et objektiv med fast brennvidde 50mm f/1.4 eller f/1.8.

    f/1.4 koster gjerne en god tusenlapp mer enn f/1.8, så her er det vel en smakssak, og om du skal studere bildene veldig nøye etc. Ellers for "vanlig bruk" til privat bruk, papirutgaver etc. så er f/1.8 godt nok.

  2. Hei.

    Jeg har et Nikon D5100 Dx-kamera, og er en ganske fersk amatør innen digital fotografering.

    Det jeg lurer på er:

     

    1. Teleskop/stjernekikkerter. Jeg har lyst til å kjøpe meg en stjernekikkert som jeg kan bruke til å fotografere f.eks. kratere/fjell på månen, de nærmeste planetene og kanskje meteorregn om mulig.

    Er det noen som har erfaring med dette og kan gi meg noen råd og tips?

    Maxpris 4-5000... Har sett på Meade Teleskop ETX-80AT, kan det være et godt nybegynnerteleskop?

     

    2. Jeg antar at et slikt teleskop/en slik stjernekikkert kan brukes til landskapsfotografering, er det noen som har erfaring med eller tanker rundt det?

     

    3. Hos www.dinkikkert.no så jeg et Celestron Neximage digitalkamera for teleskop, som er et spesial laget digitalkamera for stjernekikkert. Pris kr. 1499,- Link til Celestron Neximage

    Noen tanker rundt å bruke noe slikt istedet for et speilreflekskamera?

  3. Tusen takk for gode svar, dette har vært til god hjelp.

    Etter litt fram og tilbake, tenker jeg å satse på et Nikon Nikkor AF-S 50mm f/1.4G- objektiv til portrett.

     

    Når det gjelder landskapsfotograferinga, så tenker jeg å bruke det objektivet som fulgte med kameraet foreløbig.

    Men jeg har som nevnt muligheten til følgende objekt: Tamron AF 70-300mm 1:4-5.6 tele-macro (1:2), men er usikker. Dette vil ikke fungere med autofokus på mitt kamera (Nikon D5100), har jeg forstått. Objektivet har vært brukt på et Nikon D40 tidligere, fungerte med autofokus og er lite brukt.

    Vil gjerne ha synspunkter for og imot det objektivet. Kan det være en fordel med et fast objektiv istedet?

     

    Ultravidvinkel er jeg usikker på, synes bildene jeg har sett blir så unaturlige/"rare". Men det er jo en smakssak. Vil bildet bli mer "normalt", altså slik jeg ser motivet med mine egne øyne, når man tar bildet fra lenger avstand?

  4. Ok, takk for tipset kjikvadrat.

    JHva tror du om det objektivet jeg nevnte, Nikon AF-S DX Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR? Er usikker på hva G og ED står for.

    Tenkte på det i forbindelse med at jeg tar noen portrettbilder også, da mest innendørs og går ganske nært utendørs.

    Men etter hvert har jeg siktet meg mer inn på 35mm evt. 85mm når det gjelder portrettfotografering. F.eks.Nikon 35mm AF-S 1.8mm DX eller Nikon AF Nikkor 85mm f1.8D. Det jeg er usikker på ang. 85mm´n, er at det står AF og ikke AF-S... Vil det alikevel gå på mitt DX-kamera?

     

    Er forholdsvis fersk på dette, og amatørfotograf.

  5. Hei.

    Jeg har kjøpt meg et Nikon D5100 DX-kamera, og har lyst på et objektiv til landskapsfotografering. Foreløbig bruker jeg objektivet som fulgte med kameraet, AF-S Nikkor 18-55mm 1:3.5-5.6G II ED.

     

    Jeg tar mest naturbilder av ting som er ganske nært, og endel bilder av objekter/landskap som er et stykke unna (noen hundre meter). Enten det er en tur i nærområdet eller på fjelltur. Ønsker også å ta bilder av nordlyset og månebilder.

     

    Hva slags objektiv kan dere anbefale til denne type fotografering? Har sett på 18-105mm og 70-200mm, men er egentlig like klok og klarer ikke å bestemme meg. Iflg. diverse nettbutikker er bla. Nikon AF-S DX Nikkor 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR "Perfekt til alt fra portretter til interiør-, arkitektur- og landskapsbilder". Hva mener dere om det? Har også fått tilbud om Tamron AF 70-300mm 1:4-5.6 tele-macro (1:2), men er usikker på om jeg skal prøve det. Vil nok helst ha orginalobjektiv.

    Prismessig kan jeg strekke meg til 3-4000 kr.

×
×
  • Opprett ny...