Gå til innhold

jala70

Medlemmer
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jala70

  1. 3000-emner er avanserte bachelor-emner, eller master-emner som også tilbys på bachelornivå. Emner i 40-grupper er emner du kan ta i andre fagretninger på den treårige bachelorgraden, men du kan også bruke disse emnene til å spesialisere deg i samfunnsøkonomi.

     

    Du bør velge treårig dersom du:

    -Er usikker på om du vil ta master i Oslo

    -Vil ha mulighet til større bredde ved å ta emner i andre fagretninger

     

    Du bør velge femårig dersom du:

    -Vil ha mulighet for å ta mange av de mer avanserte masteremnene

    -Vil fordype deg kun i samfunnsøkonomi, og er ganske sikker på at dj vil ta master i det

     

    Merk at det som regel er mulig å bytte linje uten å måtte ta særlig mange emner om igjen, men det krever at du søker på nytt i samordna opptak.

    Tusen takk for svar! :)

  2. Hei, jeg skal begynne å studere på UiO til høsten men har enda ikke bestemt meg for om jeg skal ta Bachelor i Samfunnsøkonomi og evt en master i Economics (vil dere i så fall anbefale å ta masteren på UiO?) eller den 5-årige masteren i Samfunnsøkonomisk analyse? Vil dere si at det er vanskeligere å ta profesjonsstudiet vs 3+2? 

     

    Jeg har sett på oppbyggingen av de forskjellige fagene og ser da at det er mye som går igjen, men at profesjonsstudiet tar flere fag tidligere enn bachelorprogrammet, samtidig som at de også tar flere 4000- emner vs 40- emner på bachelorprogrammet. Hva er forskjellen på et 40- emne og et 4000- emne? Er 4000- emner vanskeligere? 

     

    Hilsen funderende gutt

  3. Noen som har funnet noe om protese markedet, evt. 3D printet protese markedet?

     

    Fant denne lille videoen om en bedrift i USA som gjør dette og gir bort gratis. men fant ikke noe om markedet

    http://www.nettavisen.no/video/3d-printede-proteser-kan-forandre-livet-til-tusenvis-av-mennesker-for-et-par-hundrelapper-kieran-er-en-av-de-som-har-fatt-en-ny-hand/3423147600.html

    Finner kun noe lignende jeg også (https://www.nrk.no/viten/gir-gripevnen-tilbake-med-protese-1.10913159), så ser ikke ut som om markedet for proteser laget av 3D-printere er så stort, i hvert fall ikke i Norge. Noen som kan bekrefte dette? Fant også ut at det finnes to typer proteser (i hovedsak), mekaniske og elektriske. Ser ut som om de fleste, blant annet den du sendte link om her, er mekaniske... Blir vel litt vanskelig å sammenligne disse med de elektriske, som sikkert koster mye mer? Det er vel også denne typen Protech AS skal produsere?

     

    Noen som har funnet ut hvor mye en 3D-printer som skal ha denne jobben, koster? 

  4. Hallo! Vurderer å kjøpe Lett MC.

     

    Men vet ikke hvem jeg skal velge av Rieju RS2 [2007, 8 500 km, kr 22 000,-] eller en Honda CRB 125 [2008, 11 000 km, kr 19 500,-] hvis det er sånn at disse ikke har skader (som de sikkert har noen av, men bare for å sammenligne). Er ikke den som kommer til å trimme den, fordi jeg ikke er en av de som trenger flere hester og større fart! Er det noen andre som har erfaring med disse syklene eller har en annen å anbefale? Vil helst betale 0 - 15 000 (20 000 går også - Rieju'en kostet 22 000...) og hvor mye vil disse to koste om to år hvis jeg kjører 5000 km med dem? Er de like attraktive på markedet? Kan jeg prute ned prisen på en av disse? Håper på tilbakemelding og anbefalinger! Og ikke anbefal moped, for det kommer ikke til å skje!

     

    - Jala70

     

    Hvis dere er interesserte, her er linkene: (Kan dere sende PM hvis det ikke er lov til å legge ut sånne linker?)

     

    Rieju RS2: http://www.finn.no/f...nnkode=42496344

     

    Honda CBR 125: http://www.finn.no/f...nnkode=42559776

     

    PS: Har prøvd en CBR125 2007 modell og likte den.

  5. CraftWithNorway er en utrolig server, og i mine øyne, er den nok den beste serveren jeg har prøvd! Den har PVP og gasnke mange plug-in's. Hvor mange som er online, spørs, men det bruker max per dag å være 30/32 spillere. Men en gjenomsnittlig dag, rundt 24 til 26! Det som er så bra, er at du får bra hjelp, og du trenger ikke å være på en server som spammes 24/7 av meldinger! Det er en server som er ganske ny (under 1 år gammel) og akkurat oppdatert (når 1.4 kom) . mange synes vi er en utrolig server, og vi har fått inn utrolig mange donations, så den er populær bland brukerne! Vi har en vekst på ca. 4 nye folk per dag (nå), men vi vil gjærne ha flere folk innpå.

     

    Nettside: http://craftwithnorway.enjin.com/

     

    IP: craftwithnorway.minecraft.gs

     

    PS: Annbefales VELDIG! Ikke alle er norske.

    post-268812-0-28054800-1358966712_thumb.jpg

  6. Hei jeg er en gutt på 14( 15 i april) som ønsker jobb. Jeg vet ikke hva dere anbefaler, men jeg vil ikke levere avisen! Men vi har arbeidsuke på skolen, og jeg skal på elkjøp. Jeg har hørt at de har lite folk fortiden, og lurte på på man kunne få jobb der, når du bare er 14 år. Vil heldst ha over 75 kr i lønn/t. Bør jeg spørre den siste dagen jeg er der?????

×
×
  • Opprett ny...