Jump to content

McHellan

Medlemmer
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by McHellan

 1. Da er jeg i gang med et nytt dataprosjekt, denne gangen en ny mediarigg. Alle deler med unntak av hovedkort, CPU og kjøler, og vifter gikk i arv fra arbeidsriggen. Hovedkortet er et Asus ROG STRIX Z590-I Gaming, parret med en 11600K kjølt av en Noctua NH-L12S. Vifta skal egentlig sitte under kjøleribba, med det ble ikke plass til det. Etter en halv dag og en del fikling så fikk jeg den omsider sammen. Komponentliste: Kabinett: Fractal Design Cube 500 Kabinettvifter: Fractal Design standard 120mm, Noctua tynn 120mm, Noctua standard 140mm Hovedkort: Asus ROG STRIX Z590-I Gaming Prosessor: Intel i5 11600K Prosessor kjøler: Noctua NH-L12S RAM: Corsair V LPX 16GB 3200MHz Strømforsyning: EVGA GQ 650W SSD: Samsung 860 EVO 500GB Optisk drev: Asus DVD RW Operativsystem: Windows 10 Home
 2. Jeg fant noe her som kanskje kan være til hjelp: Det kan være et ordentlig herk og få opp disse tekniske duppedingsene😊
 3. Da var det på høy tid å oppgradere systemdisken på laptoppen. Den får arve Samsung 860 EVOn fra arbeidsriggen, 500 GB ble for lite så den ble byttet ut med en Samsung 870 EVO på 1 TB. Den gamle HHDen i laptoppen har lese og skrivehastighet på rundt 70 MB/s og kapasitet på 320 GB. 860 EVOn fra Samsung vil ha rundt 250 MB/s med SATA 2 tilkobling. Jeg kobler den nye disken til laptoppen med et USB/SATA adapter. Kobler maskinen fra internett for å hindre nedlastning av oppdateringer etc. Jeg bruker Samsungs eget cloneverktøy, Data Migration. Jeg vet ikke om det funker på andre produsenter enn Samsung, men kun SSD dukker opp på Target Drive hos meg. Det tok over en time å kopiere 66 GB. Maskinen skrur seg av automatisk når prosessen er ferdig. Jeg kobler fra SSDen, tar ut strømkontakten, batteriet, og skrur av dekslet over Disken, Minnet, mini pci-e og wifikortet. Tar HDDen ut av plassen sin og tar den ut av braketten og bytter den ut med SSDen. Setter alt tilbake som det var og starter maskinen. Den ble overaskende mye raskere, lastet inn windows på et blunk og er mye mere responsiv. Å bytte ut HHDen med SSD utgjøre den største ytelsesforbedringen på denne maskinen. Minne kommer i andre rekke, og så CPU. Hardware oppsumering: intel Core i7-640M, 2,8 GHz. Corsair Value DDR3, 1333 MHz, 2x4 GB. Samsung 860 EVO SSD. Da er denne Maskinen oppgradert det som er mulig utover å sette i mer lagringskapasitet.
 4. Det er bare hyggelig det?, bare sett de i en spoiler så de ikke tar så mye plass.
 5. Håper det går seg til. Det blir en lett oppgradering på stasjonæren i løpet av vintern som kommer, så laptoppen for arve ssden i den.
 6. Man kan jo aldri vite 100 prosent med BIOS, det er derfor det er lurt å oppdatere til siste verson. Når det gjelder min laptop så så jeg på et forum at noen hadde suksess med en i7 620M, så sa tok jeg sjangsen på en i7 640M. Men er det PGA988 som din sansynligvis er så er den ikke loddet.
 7. Bare hyggelig. Når det gjelder socket så står det mellom PGA988 og BGA1288 på både N61Jv og N73Jn. Jeg ville åpnet for å sjekke, for å være sikker. Her er liste over PGA988 fysisk kompatible prosessorer. http://www.cpu-world.com/Sockets/Socket G1 (rPGA988A).html Her er liste over BGA1288 fysisk kompatible prosessorer. http://www.cpu-world.com/Related_CPUs/BGA1288_Westmere.html
 8. Hei, hvis minne ikke er loddet er som reget cpu heller ikke det. Det jeg gjorde var å åpne og sjekke cpu socket, og sjekke hvilke cpuer som er kompatibel med sockelen. Min model ble levert med 540M maks men var fysisk kompatibel med 640M. Det var et spørsmål om mikrokoden var riktig men det var en sjangs jeg kunne akseptere da prisen var under 500 kroner. Jeg oppdaterte BIOS til siste verson før cpubytte for å sikre maks kompatibilitet med mikrokode. Jeg har hatt en krasj etterpå men jeg vet ikke om det har noe med cpu å gjøre, det har ikke skjedd flere ganger. Når det gjelder panelet vet jeg ikke, men det var litt i overkant høy pris ja. Asus vil jo selge deg en ny laptop ? Men nå i denne virussituasjonen er det lurt å strame inn høylene å spare på det man har. Det kan bli en langvarig storm dette her. Jeg holder an prosjektet mitt inntil videre.
 9. Skal gjøre det når jeg kommer hjem i kveld.
 10. Da er prosessoren endelig kommet frem. Så da starter oppgraderingen igjen. Men CPUZ først. Da er det bare å sette I gang. Rødsprit og qtips er genialt til å fjerne termisk pasta rundt smådeler. Jevnt trykk på skruene. Overaskende nok så bootet den opp igjen.
 11. Nå er det på tide å oppgradere laptoppen, en Acer Aspire 7741. Den ble levert med Windows 7, 3GB DDR3 RAM, en i3 370M CPU på 2.4 GHz, og en 5400 rpm HDD på 320 GB. Det blir alt for lite etter Windows 10 oppgraderingen. Så den får seg to nye minnebrikker på 4 GB hver i første omgang. Den ble merkbart raskere med nytt minne.
×
×
 • Create New...