Gå til innhold

D2001

Medlemmer
  • Innlegg

    335
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av D2001

  1. Hei

     

    kjøpte Canon PowerShot S80 brukt i går, men fulgte ikke med bruksanvisning. Det måtte være noe som manglet siden selger var stresset med å gi fra seg kameraet og få pengene... Men jeg klarer ikke å finne bruksanvisningen på nettet... Noen som kan gi meg tips om hvordan jeg kan finne en i digitalformat eller hvor jeg kan bestille en ny fra?

     

    Uten bruksanvisning er det håpløst for meg å kunne lære meg alle funksjonene og i det hele tatt forstå alle, så jeg spør om hjelp her før jeg evt. går og banker på døra til selger.

  2. Takk :)

     

     

    Skjønte etterpå at D40x lever ved siden av D40, som en "spicet" versjon. At det ikke var en erstatning. Tror D40 vil holde lenge for meg, kan knapt kalles hobbyfotograf engang :) Men håper jeg får mer kunnskap over tid.

     

    Nå er jeg litt sinna. Skulle ta masse bilder i morgen, men kjekke selgeren på Elkjip solgte COMPACT FLASH minnekort når kameraet har plass til Secure Digital kort bare... Mangel på grunnleggende kunnskap? Sikkert bare en glipp, stikker og bytter på mandag.

     

     

    Fant også ut om bruksanvisning, den skulle ikke ligge i pakken. Så jeg lastet ned engelskversjonen på nett, greit det også, kan bruke hurtigsøk funksjonen i Adobe når jeg må slå opp noe :)

     

    Også skal jeg ha en bag og et stativ på mandag...

     

     

     

    Noen tips til guider om objektiver? Har ikke helt skjønt hvor forskjellene ligger og hvordan man lese spesifikasjoner. Kjøpte kit-løsningen med 18-55 mm. sånn at jeg hadde en løsning før jeg skjønte hva som finnes og sånn.

     

    Også lurer jeg på om noen hadde tips til fotografering av biler, stille og i farge (ute-fotografering) Eller, blir det kanskje off topic i tråden...?

  3. Hei

     

    har lenge siklet på kamera og venta på en brukervennlig speilrefleks. I dag kjøpte jeg en Nikon D40.

     

    Men på nettsiden til Nikon så jeg at det kommer (har kommet??) en ny modell med navnet D40x! Er dette en ny modell? I såfall leverer jeg den jeg kjøpte tilbake. Min har 6 megapixler og den kommende har ca. 10. Vet ikke hvordan det er i foto-verden, men i hifi-verden er ikke alle watt like. Så vet ikke om jeg bør returnere og vente til D40x er i butikken.

     

     

    Også lurer jeg på om det skulle fulgt med en manual!? For i pakken min kom det ingen, og det er ikke første gang Elkjøp selger ting som nytt som tidlere er returnert, derfor lurer jeg på det.

     

     

    Håper på svar. Dette er mitt aller første kamera. Gikk rett på speilrefleks fordi min far sin et år gamle Olympus Mju 4 mpix kompaktkamera ikke gir bra bildekvalitet, så ville satse litt og gikk og kjøpte noe som forhåpentligvis leverer bedre bilder :)

  4. Maskinen din har garantert AGP-tilkobling for grafikkortet. Du burde allikevel åpne maskinen, og sjekke. Det er nemlig slik at noen av de rimligste maskinene av og til ikke leveres med AGP i det hele tatt. Da blir du tvunget til å bruke et PCI-kort (=MS Office er det heftigste "spillet" du får kjørt).

    5336057[/snapback]

     

     

    Hehehe ok skjønner. :hmm:

  5. Hei.

     

    Takk for svar. Glemte å nevne at hovedkortet ikke tar mere ram :( Husker det... Skal sjekke det opp men tror ikke den tok mer enn 256 MB skjønner du...

     

     

    Edit: Så på det kortet du anbefalte, høres bra ut den også :)

     

    Er litt n00b så vet ikke hva slags tilkobling PCen min har for skjermkort! :no:

     

     

    Hehe henger "litt" etter med PC kunnskapene nå skjønner jeg :tease::w00t:

  6. Hei,

     

     

    saken er det at jeg har brukt noen spenn på skjerm (en Eizo 19") og et helt ufattelig god X-Fi lydkort, og har lyst til å oppdatere skjermkortet litt...

     

     

    Har en veldig gammel PC som jeg kjøpte for 4000 på Elkjøp for par år siden, med mini hovedkort... Ikke high-end med sin amd 2200+ prosessor og 256MB killer-RAM...

     

     

     

    Er det vits i å kjøpe denne da?

     

     

    Tenkte bare så den taklet noen spill. Har da fått bra kommentarer fra kjøpere på komplett.no

     

     

    Tenkte jeg skulle kjøpe den. Vil jeg merke forskjell? Eller er det bortkasta penger fordi RAMen med WinXP blir skikkelig flaskehals evt. prosessoren?

  7. Jepp.

     

    Tar meg en tur ned til Japan Photo i morgen og vindushopper litt.

     

    Har fått tips ifra en venn med Canon 20D eller hva den heter, som har fortalt at objektivet som følger med i Canon kit er greit, men det kan være mye mer å hente på å kjøpe et ordentlig objektiv også.

     

     

    Får spare til kamerahus + objektiv :ermm:

     

     

     

    Noen som vil gi et objektiv lynkurs? Hva de forskjellige "størrelsene" betyr?

     

     

    Beklager at det sporer av litt.

     

    Edit: Jeg har veldig små hender så det gjør ikke noe om kameraet er lite :)

  8. Selv har jeg Canon Powershot S50 og Nikon D70. Vil bare si at det er en stor forskjell på følelsen med å fotografere med et speilreflkekskamera og et kompaktkamera.

    5313144[/snapback]

     

     

    Jeg tar og sparer til speilrefleks jeg, så er jeg ferdig med det :)

     

     

    Canon EOS350 har høstet mye bra kritikk på tester jeg finner på Google. Kanskje jeg bør prøve den...

     

     

    Kjøpe noe ordentlig når jeg først skal :w00t:

     

     

    Eller hva? :)

  9. Hei,

     

    er en bilentusiast som skal kjøpe et nytt kamera i løpet av uka.

     

    Først ville jeg ha en point-and-shoot kamera, og valget falt på en Olympus Mju Mini Digital S, dette kameraet har fått relativt god kritikk... Også skulle jeg ha ekstra batteri, 1024 MB minnekort og veske, da kom prisen fort på 3500 kr. inkl. frakt fra www.xd.no.

     

    Da tenkte jeg at jeg bare skulle knuse sparegrisen og kjøpe noe bra når jeg først skulle kjøpe et fotoapparat. Jeg så et kit på www.xd.no der de hadde salg på Canon PowerShot S80 + 1024 MB minnekort + veske til 5.500 + frakt.

     

     

    S80 har fått veldig gode kritikker, at bildene skal være "as good as it gets" for kompaktkameraer. Men ser at den mangler "RAW"-formatet, hva er det? Vil en amatør gira på å ta gode bilder savne det?

     

     

    Har veldig lite fotografering erfaring, men tenker på å kjøpe S80 med en gang da jeg kanskje kommer til å savne funksjoner etterhvert hvis jeg velger Mju Mini'en. Har også lyst til å kjøpe meg Photoshop C2 for å komme i gang med litt redigering :)

     

     

    Jeg er sikker på at dere vil anbefale meg S80 foran Mju Mini any day. Det er greit. MEN så ser man jo Canon EOS350 kit til 6800 kr. (fra Japan Photo) - har ikke råd til det akkurat nå (må jo ha minnekort også i tillegg + veske), og kameraet virker klumpete å ha med (sett i forhold til S80).

     

     

    Vil jeg klare meg med Olympus Mju Mini Digital S? Eller bør jeg kjøpe Canon PowerShot S80 med en gang - selv om den mangler RAW-formatet? Eller bør jeg vente til jeg får råd til EOS350D - og er den så klumpete og slitsom å ha med overalt som jeg innbiller akkurat nå?

     

     

    Selvsagt vil EOS350'en ha bedre bilder, etter hva jeg har skjønt, men såååå mye bedre enn S80 da? :)

     

     

    Skal også kjøpe sylskarp Eizo FlexScan S1910K (19" LCD skjerm) i løpet av denne uka.

     

     

     

    Mitt bruksområde: Ta bilder av biler på messer og festivaler, ta biler av bilder i fart, ønsker skarpest mulig bilder, hovedsakelig point-and-shoot bruk, vil gjerne lære meg å ta å bilder i entusiast klassen etterhvert, og all redigering skal på Photoshop CS2.

     

     

     

    Hva anbefaler dere og hva syns dere at jeg skal gå for :)

  10. Hei,

     

    har skaffet meg en Fujitsu Siemens Pocket LOOX N520 med GPS/Navigasjon.

     

    Ser på nettsidene til F-S at de har endel tilbehør til PDAene sine, som tastatur, dockingstation osv. Kunne tenkt meg dockingstation :) Men vet ikke om det finnes liknende til den modellen jeg kjøpte, og hvor jeg skal kjøpe det!

     

    Vet noen om nettsjapper med F-S PDA tilbehør...? Eller butikker i Oslo området som forhandler F-S PDAer?

     

     

    Takk :w00t:

  11. Da hjalp ikke det... Kommer like langt med cden.

     

    Gir opp, tar med den til Obs og prøver å forklare, nå som C: er sletta med alle private filer (som jeg hadde backup av :)), og back-up partisjonen fortsatt eksisterer, tror jeg det er ørlite granne håp.

     

    Får håpe de tar det på garantien, hihihihi

     

     

    Fy f*en, hehe, dette var no crap...

  12. Format c: trykk deretter "Enter"

    Du vil få en advarsel.. Trykk "J" om du har norsk cd eller "Y" om du har engelsk.. disken blir nå formatert.. er ikke så vanskelig.

     

    Er jo en selvfølge at alle data vil gå tapt om du formaterer da. Om det er nytt for deg så syns jeg du skal la noen andre få ta over prosjektet ditt ;)

    Hehe skjønner hva du mener og gjør akkurat slik som du beskriver det, 100%.

    Men etter å ha tastet "j" og "Enter" stopper den i 2 sek og hopper ned tilbake til kommandoen igjen...

     

     

     

     

    Kommer ingen vei...

     

     

    Har gjort dette opp til 10 ganger før på den stasjonære, som er en HP pc, og det gikk smooth hver eneste gang.

     

     

     

    Idiot pc...

×
×
  • Opprett ny...