Gå til innhold

Minecraftmann

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Minecraftmann

  1. Som andre har vært inne på så trenger man bare å lade i bakker. En 5-minutters bakke bør kunne gi strøm for en time. Så om 10% av strekningen blir elektrifisert (noe som kanskje også setter ned prisen til 10%?) burde holde lenge.

    Tunge vogntog genererer svært mye strøm på vei ned fra fjellovergangene at det kunne ha mulighet til å gi strøm tilbake til strømnettet om batteri går fullt.

    50tonn 1000meter ned = masse energi

     

    Det er ikke så lett da. Dersom man skal lade 10% av tiden trenger man minst 250-1000kW til hver lastebil.

     

    Det beste er nok å sette opp flere hurtigladere langs veien slik at lastebilene kan lade i den pålagte pausen hver fjerde time.

    • Liker 3
  2. "– Du vil oppleve Polestar 1 som en elbil, som har mulighet for ytterligere dytt ved hjelp av forbrenningsmotoren"

     

    Flott. Elektrisk drift er fremtiden.

    Og  (elektrisk) rekkevidde utover 15mil vil nok også snart komme, når Hydrogen blir rekkeviddeforlenger istedet for bensin. Skjønt rekkevidden vil ikke bety så mye når Hydrogen for nye 50 mil kan fylles på 3 minutter.

    Men/og råstoff til store batterier vil nok bli vanskelig etterhvert pga. mangel på nødvendige mineraler.

     

    "Ifølge FT krever VW-anbudet tilførsel av 80 000 til 130 000 tonn kobolt, i et marked med en totalforsyning på over 100 000 tonn i året."

    http://www.mining.com/vw-lowballs-cobalt-producers-fails-secure-ev-supply/

     

    Ikke alle elbiler som bruker kobolt da.

  3.  

    Dette er så typisk norsk politkk som man kan få det. Fjern fritak slik at staten kan skrape til seg mer kroner... og straff fossile biler med avgifter slik at staten kan skrape til seg mer kroner.

     

    Mer til staten er kjenningsmelodien som går igjen til stadighet.

     

    Hva med å fokusere på å beholde fordeler og samtidig la være å straffe gjennom avgifter? Hva med å øke fordelene til el-biler og lage avstanden mellom fossile biler og el-biler enda større på den måten slik at de som har fossile biler idag (inkludert undertegnede som kjører med djevelens drivstoff; diesel) ser enda større fordeler med å skifte til el-bil?

     

    Hvorfor skal fossilebiler straffes? Typisk Norge. Rull ut avgifter er tydeligvis den eneste metoden som eksisterer for å få en ønsket virkning i befolkningen. Når jeg hører straff for fossile biler så tenker jeg heller at jeg fortsetter å kjøre dieseldyret i ren trass samtidig som jeg rettferdigjør kjøringen ved at jeg støtter opp min egen jobb innen "oljå" i Stavanger.

     

    For at folk skal velge el-bil er det ett par ting som må være tilrettelagt.

     

    Eksempelvis må det være ladestasjoner spredt rundt på samme måte som bensinstasjoner. Hvem som vil ha el-bil hvis eneste plassen du kan få ladestrøm er hjemme og i enkelte tilfeller noen få parkeringsplasser med lading for el-biler på parkeringsplassen på jobben?

     

    Sett opp krav om at alle bensinstasjoner skal ha tilrettelagt hurtigladings punkter innen 2025 heller.

     

    I tillegg bør fritak fra bompenger og lignende bli stående. Å vurdere ta bort slike fordeler så snart det begynner å bli en del el-biler på veien er ingenting annet en grådighet av staten. Garantert at det sitter noen blåruss og finteller på hvor mange kroner og øre staten "taper" på hver el-bil som passerer en bomstasjon og leverer rapporter på "Hei, se her hvor mye mer vi kan skrape inn til statskassa hvis vi fjerner el-bil fritakene. Er ikke jeg en flink liten blåruss eller???"

     

    Skal vi se en økning i el-bil satsing så må fordelene ligge til rette slik at når man vurderer om man skal kjøpe el-bil eller ikke så ser man flere fordeler enn ulemper. Fjernes fordelene så sitter man kun igjen med ulemper... f.eks relativt korte kjøreavstander... lang ladetid... lite tilgjengelige ladepunkter, spesielt ved langkjøring m.m.

     

    Biler straffes ikke, biler bilister betaler mindre enn kostnaden de påfører samfunnet.

     

    AtW

    Nå ser du tydeligvis bort fra inntektene ved at hundretusener av nordmenn kommer seg på jobb pga. bil og betaler skatt fremfor å gå på NAV...

  4.  

    Jeg har toern som jeg bruker manjaro på. Uten USB-C med full hastighet (husker ikke hva det heter) er den uaktuelt, da kjøper jeg heller en mac.

     

    Krav til neste pc er linux kompatibel, rundt 12", i5, 256GB HD, 8 GB minne, usb-C, usb 3 og kortleser.

     

    Unnskyld, men hvilken Mac tror du at du får med kortleser? Nærmeste konkurrent fra Mac, har vel kun en USB C, og det er samtidig den porten den henter strøm fra veggen med. OK, så har denne hodetelefonutgang plus port for tastaturdeksel i tillegg. Men så kjører den IOS, og ikke MacOS.

     

    https://www.komplett.no/product/862335/pc-nettbrett/nettbrett-ipad-eboklesere/nettbrett-ipad/apple-ipad-pro-129-32gb-soelv?

    gclid=CIGA1Yn3htQCFVJfGQodzRMN9w&gclsrc=aw.ds&dclid=COLV4on3htQCFcVBGQod9ZwNBQ#technical-details

     

     

    Det du beskriver er rett og slett en standard Windows PC. Er bare å installere Linux om du ønsker, selv om du kanskje må klargjøre den for alternativ OS, eller kjøper en uten OS installert.

     

    :-)

    MacBook Air har kortleser :)

  5. Jeg har aldri klart å se lønnsomheten i VP jeg.

    Si den holder 15 år, 1500 i service hvert år og en installasjonspris på 2500, det er den nette sum av 46000 kr, regner med man ikke trenger service første året.

    Er det noen som kan forklare meg meget godt at man tjener inn på spart strømforbruk. Jeg har prøvd her hjemme og regne på det med våres, men ikke fått det til. Men jeg klarer ikke å se for meg at jeg sparer over 46000 på strøm i løpet av 15 år.

     

    1500kr i service hvert år???? Eneste vedlikehold er jo å rense filteret fire ganger i året. Service trenger du når den ryker. Man sparer strøm dersom man før brukte panelovner for å varme opp, men ikke dersom man fyrte med ved før.

    • Liker 1
  6. Jøie meg dette ser flott ut - og det ser meget kostbart ut!

     

    To nye søppelbiler som skal gå i Sarpsborg. Er det ikke litt merkelig at denne bilen ikke har skilter?

    Hvorfor har den ikke det? Jo det skal jeg forklare dere.

     

    Denne lastebilen har så lav motoreffekt at den er ulovlig å registrere i Norge!!

     

    Dette kjøretøyet bryter med Forskrift om tekniske krav og godkjenning av kjøretøy, deler og utstyr (kjøretøyforskriften) §23.2 Det stilles i forskriften krav om at lastebilen skal ha en effekt på minst 5,89 kW pr. tonn av største totalvekt. Denne lastebilen oppfyller ikke dette kravet, selv når boost-funksjonen koples inn.

     

    Denne elektriske lastebilen oppfyller ikke de tekniske minstekravene og kan følgelig ikke registreres på norske skilter. Mulig Norsk Gjenvinning planlegger å registrere bilen i Danmark og bruktimportere den til Norge, men da vil de få krav om avskiltning så snart Biltilsynes blir oppmerksom på mangelen. Biltilsynet er etetr hva jeg vet allerede klar over problemstillingen ettersom det allerede er gjort et (mislykket) forsøk på å importere en slik bil og sette norske skilter på den.

     

    Selvfølgelig manglet denne bilen skilter!!!

    Hvorfor?

    Fordi den er strengt ulovlig å benytte på Norsk veier. Den er livsfarlig i trafikken som følge av alt for svak motorkraft. Det er en grunn til at slike forskrifter eksisterer.

     

    På bildene og på video på Sarpsborg Arbeiderblad sine nettsider kan vi se video hvor bilen kjøre på norske veier og klemaggregatet opereres. Dette er STRENGT ULOVLIG! Bilen har ingen skilter, ingen forsikring.

     

    Hvordan hadde konsernsjefen i Norsk Gjenvinning håndtert en situasjon hvor denne bilen hadde skaden en fotgjenger eller en som betjente aggregatet klemte av seg en finger? Ville Norsk Gjenvinning da stilt opp og dekket alle kostnader og erstatning.

     

    Dette blir nok en liten skandale i seg selv. Norsk GJenvinning kjøper inn to biler til en kostnad av 5+5 millioner - og så er den ikke lov til å kjøre på norsk vei. Sarpsborg kommune kan nok se langt etter sine nye elektriske lastebiler.

     

    PS: Hørte i dag fra en leverandør av renovasjonspåbygg/klemaggregater at Norsk Gjenvinning nylig har vunnet et renovasjonsanbud i Kristiansand - hvor de har lovet 2 eller 3 slike ulovlig biler i drift. Lykke til meg det!

    Hvor stor motor har denne da? Jeg finner det ikke i artikkelen. At den har mindre enn 160kW motor virker veldig rart.

  7.  

    Pr lading er nok ikke elbilen der ennå. Men pr krone kommer den myyyye lenger ;-)

    Det spørs, vi blir litt blendet av avgiftene i Norge. Hvis man løfter blikket, så er pris på bensin i Houston nå fra USD 1.85 per gallon:

    http://www.houstongasprices.com/

    altså 4.1 kroner per liter. USA's best selgende bil førti år på rad, en av verdens mest solgte bruker knapt en liter mila:

    http://www.autobytel.com/ford/f-150/car-buying-guides/why-the-ford-f-150-is-the-best-selling-vehicle-in-america-130601/

    prøv å få denne til å gå på batteri billigere. En liten reality check kan av og til være greit her på berget.

     

    "Further, for more than 40 years, it has been the best selling pickup truck." I hvertfall bestselgende pickup 40 år på rad. Men hadde denne vært elektrisk, med hengerfeste og med 400km rekkevidde hadde den solg vanvittig bra i Norge.

    • Liker 1
  8. Jeg tror uten tvil den vil bli kjappere. SSD hjelper i hvert fall svært mye. Min gamle macbook fra 2010 er ok enda. Ble 10 ganger bedre med SSD. (Føltes slik :))

     

    Ville gjerne heller kjøpt denne som har kjappere prosessor og minne.

    https://www.prisguide.no/produkt/acer-aspire-e5-575-nx-ge6ed-067-284605#anchor-specifications

     

    Eller samme med dedikert skjermkort.

    https://www.prisguide.no/produkt/acer-aspire-e5-575g-nx-gdwed-051-284607#anchor-specifications

     

    Men disse veier litt mer enn den du satte opp.

  9.  


     

     

    - Vi er gjensidig enige med Hansa-Borg om en avtale for 2017 der vi vil selge deres bestselgere i mange av våre butikker. At de ikke velger å støtte opp salget av sine egne produkter, virker jo noe merkelig.  

     

     

     

    Rema skal kun selge Hansa i Bergensområdet slik jeg har forstått det. Og da er det IKKE merkelig at de kjører en silk kampanje for å informere kundene om at 90% av befolkingen ikke får kjøpt Hansa i sin lokale Rema butikk. Det som er merkelig er at Rema går ut og fremstiller det slik at de skal selge Hansa i store deler av landet.

  10.  

    ...

    Fremtiden er hydrogen fra overskuddskraft og fornybart drivstoff fra avfall!

    Hvis vi elektrifiserer hele den norske bilparken må vi øke kraftproduksjonen med ca 7%. Siden hydrogenbilen bruker 3 ganger så mye energi per mil som elbiler så innebærer 'hydrogenalternativet' at vi må øke kraftproduksjonen med 21%. 21% økning kun fra 'overskuddskraft', ikke dårlig. Er det virkelig så mye fornybar overskuddskraft tilgjengelig i dag? Hvis nei, hvem skal betale for å bygge ut denne overskuddskraften? Kan vi kalle det 'overskuddskraft' hvis noen må betale for å bygge den ut? Er det ikke da bedre å slippe unna med 1/3 av utbyggingskostnadene?

     

     

    Er det virkelig nok avfall i verden til å drive den globale bilflåten? Jeg vil gjerne se kilde på det.

     

    Alle med mer enn 40 i IQ vet at elbiler lader alltid på svarteste kullkraft mens BTL blir produsert av utelukkende søppel og overskuddskraft fra fornybare energikilder. H2 blir produsert av utelukkende overskuddskraft fra fornybare energikilder. Eller ikke.  :nei:  :hmm: 

    • Liker 3
  11. Da var Minecraftmann, Salvesen og Sturle S på plass, godt å se at Teslamenigheten ikke sover bort dagene ;-)

     

    Innleggene postet med 4 minutters mellomrom, jobber dere samme sted??? Jeg bare spør, så får andre lesere tenke... LOL!

     

    Det er vanlig at 10% av drivstoffet går med til raffinering, kanskje noe høyere for BTL. Det spiller ingen rolle hvor høy effektiviteten er når avfallet ellers blir brent i forbrenningsanlegg. På samme måte som effektiviteten ved produksjon av hydrogen ikke spiller noen rolle når overskuddskraft som ellers går tapt benyttes.

     

    Selvfølgelig er elbiler for middelklassen med 2 biler, carport og lademulighet, å påstå noe annet er latterlig!!! Du kan jo spørre dem som bor i blokk og rekkehus hvor lett det er å lade.

     

    Elbilsubsidiene er ødsling av fellesskapets midler, og spesielt er det idiotisk å sponse elbiler til rundt 1 million kroner. Et maks tak på 50.000 kroner i subsidier pr elbil bør snarest innføres. Da blir de billigsteelbilene billigere, mens Tesla stiger med minst 150.000 kroner i pris. Pengene som spares kan brukes på et bedre kollektivtilbud som kommer alle til gode, enten de bor i blokk eller enebolig!

     

    Dere VET at jeg har rett, men dere elsker å flotte dere i Tesla og la vanlige folk betale regningen!!!

     

    1. Jeg har ikke Tesla. Har heller ikke råd til en.

    2. Jeg kjenner ikke Salvesen eller Sturle S.

    3. 2.9 millioner mennesker i Norge bor i enebolig. Dersom man tar med tomannsbolig og rekkehus passerer antallet 4 millioner. Med litt over 5 millioner mennesker betyr det at 75% av befolkingen kan skaffe seg lademulighet. En stor andel av de som bor i blokk bor i byer med gode kollektivtilbud og trenger gjerne ikke bil i det hele tatt.

    https://www.ssb.no/befolkning/statistikker/fobbolig/hvert-10-aar/2013-02-26

    4. Største fordel med elbilgodene er at det driver utviklingen frem slik at elbiler blir konkurransedyktige mod andre biler (på pris). Uansett om motivet for å kjøpe elbil er miljø eller penger så oppnår staten akkurat det den vil, nemlig at folk kjøper elbiler og reduserer lokalt utslipp.

    5. Når avfallet blir brent i forbrenningsanlegg går varmen som regelt til å varme opp nærliggende kontorer f.eks.

     

    Og forreseten stilte jeg et seriøst spørsmål da jeg ikke fant svaret på dette selv. Hadde vært kjekt å vite.

    • Liker 4
  12. Det blir feil å frita GTL-drivstoff for avgifter siden det er lage av fossilt råstoff. BTL-drivstoff laget av avfall er mye mer miljøvennlig, og takket være at myndighetene i fjor fjernet avgiftene på dette kommer det nå for fullt til en literpris på 11 kroner. Foreløpig tar de store transportselskapene alt, men det er planlagt å bygge et landsdekkende nett av bensinstasjoner for BTL-drivstoff.

     

    BTL-drivstoff er genialt da alle kan bruke det uten å skifte bil. Elbiler er derimot bare tullebiler for middelklassen med carport og lademulighet, og elbilsubsidiene koster fellesskapet altfor mye.

     

    https://www.tu.no/artikler/ny-fornybar-diesel-gagner-bade-miljoet-og-motoren/275952

     

    https://www.tu.no/artikler/de-blir-verdens-tre-forste-ferger-pa-kun-biodrivstoff/275609

     

    https://www.tu.no/artikler/oslo-fergene-har-gatt-en-maned-pa-fornybar-diesel/276337

     

    Vet du hvor mye energi/elektrisitet som kreves for å fremstille en liter BTL? Det må jo varmes opp til 8-900 grader.

    • Liker 2
  13.  

     

    Flott, da blir det mye avfall å lage BTL-drivstoff av. Får håpe vi begynner å produsere dette selv, istedenfor å eksportere alt til Sverige og kaste bort enorme summer på elbilsubsidier.

    Det er en reell fare for at Norge i fremtiden vil bli en nettoimportør av drivstoff fra Sverige og Finland.

    https://www.tu.no/artikler/ny-fornybar-diesel-gagner-bade-miljoet-og-motoren/275952

    Luftslott fra ende til annen.

    Takk for saklig og velbegrunnet svar, helt på linje med det andre elbilfrelste lirer av seg av usakligheter. Det er elbiler som er et luftslott!!! De er dyre, lite brukervennlige, har lang ladetid, krever ladetilgang og har kort levetid. Bare i Norge vi tuller med dette, på verdensbasis er biodrivstoff MYE større!

    Folk som har lest mer enn 100 av kommentarene dine vet at det ikke er vits i å være saklig med deg.

×
×
  • Opprett ny...