Gå til innhold

gecko

Medlemmer
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gecko

  1. Nei, det er _DSL_-teknologi.

    A-en og S-en sier bare noe om hvorvidt DSL-linja er symmetrisk eller ei. ;)

    Beklager, men du tar nok feil. ADSL og SHDSL (og SDSL) er ulike teknologier, selv om de har likhetstrekk, og omtales under samlebegrepet DSL.

     

    Har du f.eks en linje på 256/256 som i eksemplet fra Cybercity er det ikke likegyldig hvilken hastighet du kan oppgradere til uten å skifte ut utstyret. Er det basert på ADSL kan du oppgradere til ca 8000/800, er det basert på SHDSL kan du oppgradere til maks for denne teknologien, ca 2000/2000.

  2. A-en i ADSL står for Asymmetric, altså ikke symmetrisk.

    S-en i SDSL står for Symmetric, altså symmetrisk.

    SHDSL er både 'Symmetric' og 'High-speed'. :wee:

     

    Edit: Derfor blir det bare tulleruskt å kalle en ADSL-linje symmetrisk.

    A-en i ADSL sier kun noe om kapasiteten i teknologien, ikke om hvordan den faktisk brukes. Så selv om maks hastighet på ADSL er ca 8000/800 er det ikke noe i veien for å lage en ADSL-linje på f.eks 500/500. Selv om den spesifikke linjen er symmetrisk er det likevel ADSL-teknologi som brukes.

     

    Se f.eks Cybercity i Danmark. De har en ADSL-linje på 256/256.

  3. Jeg har en 2100 / 512 linje. Mange tenker att man da har 2100 kbit opp og 512 kbit ned... Dette stemmer ikke. Man har nemlig 2100 kbit ned ELLER 512 kbit opp. :ermm:

     

    Det er derfor det heter Asynkron DSL. Dersom man bruker 80% av upload hastigheten, så har man bare 20% av nedlastingshastigheten igjen.

    Tull og tøys!

     

    Det heter ikke asynkron DSL, men Asymmetric DSL. Det betyr at det er ulik hastighet inn og ut, ikke noe mer.

     

    Du kan i teorien bruke full kapasitet begge veier samtidig, men i praksis vil det ikke være mulig, uansett hvilken type nettverkskobling du har. Når du mottar informasjon på nettverket sender maskinen din svar tilbake om at det er mottatt. Dermed brukes bittelitt ut-hastighet hver gang du bruker mye inn-hastighet. Dette er en egenskap i TCP/IP, og er ikke spesielt for ADSL. Effekten av det blir tydeligere på ADSL fordi ut-hastigheten er betraktelig lavere enn inn-hastigheten, men det skjer med andre nettverkskoblinger også.

  4. Det største problemet jeg har er at NGT ikke kan levere annet enn Alpha 1024 linje, siden de ikke har bygd ut der jeg skal flytte (må da leie via Telenor eller noe sånt...).

     

    Har 1700 linje nå, til 398 pr mnd.

    Får 1024 linje, til 499 pr mnd...

    Surf 1024 (som het Alpha 1024 før..) er blitt satt ned til 398. Det er jo ikke så verst...

  5. Ikke standarene for HTML, men en gammel regel som andre browsere har valgt å gå vekk fra at folk må følge. Hvis du selv scripter HTML, og prøver å lage et oppsett med en bilde-header som skal henge sammen med en bilde-meny rett under, så vil du se at hvis du ikke setter det helt inntil hverandre et sted så vil det gå galt..

     

    men f**n jeg husker ikke akkurat hva i koden det var, er ganske så lenge siden jeg har gjort det her... Kan si fra hvis jeg finner det ut, hvis det er viktig..

    Er det kanskje dette fenomenet du har vært borti?

  6. En ting i FireFox jeg ikke liker er at den følger slike regler at når du har linjeskift i HTML-koden, så lager den automatisk et slags linjeskift..

     

    Dvs. at du må ha diverse ting helt inntill hverandre, hvertfall når du bruker bilder i tabeller.

     

    Husker jeg sleit med det der, og måtte rote om hele strukturen på HTML'en.. blei passe bra forbanna.

    Hva mener du? Liker du ikke at Firefox følger standardene for html og css?

  7. Menyen øverst på Skandiabanken er basert på Javascript, ikke Java. Det har dermed ikke noe å si om man har Sun eller Microsoft sin Java, eller Java i det hele tatt for den del. Selv om navnet har likheter har Java og Javascript ingenting med hverandre å gjøre. Det er to totalt forskjellige ting.

  8. Nå har jeg 1Mbit linje og lurer veldig på hvordan min bredbåndsleverandør kan gjøre at jeg ikke kan utnytte mest mulig av denne linja? Kan ikke påstå jeg så noe hos TV2 når jeg betalte der at jeg vil bli begrenset av avtaler de har med bredbåndsleverandørene.

    Det er ikke sånn at din bredbåndsleverandør begrenser hva TV2 kan levere deg. Det er mer at andre leverandører har inngått avtale med TV2 om høyere hastighet for sine kunder (med de kostnader til dedikerte linjer og dedikerte servere det medfører), mens din leverandør har ikke gjort det.

     

    600 Kb/s er tilgjengelig for alle, andre hastigheter er spesifikke for enkeltleverandører med spesialavtale med TV2.

     

    Se forøvrig denne artikkelen:

     

    http://www.digi.no/php/art.php?id=97633&f=katnav

  9. Hvis det kun er html, css og bildefiler er det jo bare til å lagre alt sammen. Hvis det brukes noe serverside script (asp, php, perl, etc) går det ikke an å grabbe annet enn ferdig genererte sider. Kildefiler til slike kan du selvsagt ikke få tilgang til uten å ha direkte tilgang til serveren med ftp eller liknende - noe annet ville jo være en gedigen sikkerhetsfeil.

  10. Jeg hadde Netscape før, også byttet jeg til Mozilla - men det virket HELT likt! er det egentlig noen forskjell? ;)

    Mozilla-prosjektet ble startet av Netscape. Det var opprinnelig ikke tenkt at selve Mozilla skulle brukes av vanlige folk, men det skulle bare være et utgangspunkt for nettleserprodusenter som Netscape.

     

    Derfor er Netscape omtrent samme produkt som Mozilla, bare med Netscape-logo og et par ekstra funksjoner. Siste versjon av Netscape (7.1) er basert på Mozilla 1.4, men Mozilla har siden kommet med versjon 1.5 og 1.6. Du får altså et nyere og mer utviklet produkt ved å velge Mozilla. Netscape vil ikke komme i flere utgaver.

×
×
  • Opprett ny...