Gå til innhold

Gjest22

Medlemmer
  • Innlegg

    159
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Gjest22

  1. Kan det være riktig at poenggrensen ordinær kvote ved UiT i 2010 falt fra 65,9 til 60,8 ved etterfyllingopptaket? Det var da veldig lavt.

     

    Det kan utrolig nok(?) kanskje bety at det ikke var nok ikke-nordnorske søkere i den frie ordinærkvoten, og at de siste som kom inn der dermed ble NN-søkere som først ikke engang kom inn på NN-kvoten?

     

    Kanskje, men det er noe ved de tallene for 2010 (den som viser endelige poenggrenser) som skurrer; antall tilbud f.eks stemmer ikke overens med tallene fra SO for samme år. Poenggrensene stemmer dog. :hmm:

  2. Det er veldig vanskelig å spå ja. Men selv hvis de høyest oppe på ventelisten får nytt tilbud i etterfyllingsopptaket og takker ja, så vil poenggrensen sannsynligvis minke med en eller flere tideler. Selvfølgelig kan de alle ha samme poenggrense som inntaksgrensen og være yngre i alder enn den siste som kom inn i hoved/suppleringsopptaket, og dermed ha blitt rangert bak dem av SO, men vet ikke hvor vanlig dette er. Selv h*n ene i tråden her som kom inn som nr 1 på lista til UiO høst nå i suppleringsopptaket lå vel 0,1 bak poenggrensen i hovedopptaket?

     

    Dette er uansett gitt at nok studenter ikke møter opp, evt. trekker seg kort tid etter skolestart av ulike grunner, slik at det i det hele tatt blir en etterfylling. Om det blir etterfylling eller ikke er i så måte det store spørsmålet her.

  3. Vel, først og fremst tenkte jeg på bolig, både å kvitte seg med den man har skaffet seg i Tromsø (eksempelvis), og å få tak i en i Oslo. Men også det sosiale spiller inn. Det er EKSTREMT intensivt sosialt sett de første par ukene på et nytt studium, man føler knapt at man har tid til å pusse tennene. Så tre-fire dager med de nye studiekameratene er faktisk ikke neglisjérbart.

     

    Du er inne på noe, defintiivt. En vanskelig vurdering sikkert for dem det gjelder.

     

    Det var jo mye snakk om overbooking i år. Likevel begynner det å rulle inn folk fra ventelistene. Noen frem mot studiestart, noen ved studiestart og noen like etter. Da tror jeg at de endelige opptaksgrensene faktisk kan flytte seg en del innen f eks utgangen av august. Det er disse opptaksgrensene som i så fall er de REELLE opptaksgrensene for året og IKKE suppleringsopptaksgrensene fra 27 juli. Det ville derfor ha vært svært interessant å se hva de endelige grensene etter ventelisteopptak ble.

    http://www.med.uio.n...aket-2010-1.pdf (2010)

     

    Svært interessant! Skal lure på hva disse tallene var i 2011 og blir i 2012? Fra linken ser man jo at de høytidelige og offisielle kulltallene er langt under antall tilbud, og at det strømmer folk ut av kullene pga andre planer og inn fra ventelister før, ved og etter studiestart. En svært levende prosess med mange flere deltakere enn f eks "de 105" på Oslo Høst eller "de 150(nå160)" i Bergen. Ser også at reelle poenggrenser flyttes til dels betydelig ned innen kullet er endelig definert. Dette gjelder vel da også for andre studier enn medisin.

     

    Ja, disse tallene var interessante. Ser ut som om f.eks UiB sendte ut 1,64 tilbud/studieplass i 2010, mens de i i år sendte ut 1,469 tilbud/plass (http://www.samordnaopptak.no/tall/2012/hoved/tilbud_per_plass )

     

    I 2010 ble endelig poenggrense 0,2 mindre enn den i hovedopptaket. Betyr ikke det at sjansene er minst like gode - om ikke bedre - for at endelig poenggrense blir lavere enn 65,7 i år?

  4. Ja, men dersom man for eksempel har fått tilbud i Tromsø, men helst vil til Oslo og står på venteliste der, bør man tenke seg litt om. Det blir mye styr dersom man møter til studiestart i Tromsø, og så får telefon et par dager etterpå om at man har fått plass i Oslo likevel. Kanskje like greit å innstille seg på å beholde plassen man har fått da?

     

    Hva tenker du på når du skriver "mye styr"? Er det ikke bare å pakke tingene sine og bestille billett på første fly nedover igjen?

  5. Har du en drøm om å bli realfagslektor, så gjør du en intensiv jobb med å forstå det mest grunnleggende slik at du kommer deg "i gang". Skaff deg gjerne noen timer med privatlærer også, hvis det er dette du vil.

     

    Så lenge du forstår matte sånn rimelig greit bare du får jobbet litt med det, så tror jeg det løsner for deg etterhvert. Det var vel en grunn til at du søkte nettopp dette studieprogrammet kan jeg tenke meg..

  6.  

     

     

    Leser av denne statistikken at 4 personer fikk nytt tilbud om plass på medisin ved UiB i suppl. opptaket. Hvorfor rykket jeg da bare to plasser frem på ventelisten?

     

    Åja, er det slik at "Nye søkere tilbud 2012" er antall studenter som er tatt opp i suppleringsopptaket? På medisin vår i Oslo står det at 3 personer fikk nytt tilbud, men jeg var jo nr 2 på lista og har ikke fått tilbud? Lurer altså på det samme som deg.

     

    Tolker det sånn ja, når 235 fikk tilbud i hovedopptaket (uib) og 239 totalt har fått tilbud nå etter suppleringsopptaket.

     

    Det kan for eksempel være tilfeller hvor saksbehandleren har gjort feil i poengberegning, og følgelig vil vedkommende få tilbud ettersom de på papiret har høyere poengsum enn poengrensen. De vil jo da naturlig nok få et tilbud, uten at de som står venteliste nødvendigvis vil rykke frem

     

    Det har du nok rett i. Vi kan nok konkludere med at det blir vanskelig å komme inn fra venteliste i ethvert tilfelle :(

  7. Men i fjor kom en del inn fra ventelister selv med klar overbooking. Forklaring?

    Dette vet jeg ingen ting om.. Er det sikkert at alle disse som fikk tilbud etter å ha stått på venteliste takket ja? På den måten kan enkelte relativt langt ned på ventelisten fått tilbud?

     

    Noe jeg har lurt på tidligere; Hvordan blir selve inntaket praktisert? Jeg har lest at enkelte mener det er to kvoter adskilte kvoter (med fastsatt antall plasser) og andre som mener det er én stor gruppe hvor det på en måte sorteres etter hvem som har høyest poengsum?

     

    Hvis det er det førstnevnte, kan det jo være at de plassene det ble utvidet med, ble tildelt førstegangsvitnemålskvoten?

     

    Er ganske sikker på at de nye studieplassene fordeles likt mellom primær og ordinærkvote, men jeg vet ikke sikkert.

     

    Hvis man ser på oversikten over planlagte studieplasser mot tilbud gitt (http://www.samordnao...plering/studium), kan man se at det ikke er snakk om veldig mange som har fått tilbud i suppleringsopptaket. Poenggrensene kan man jo da anta er tilnærmet like

     

    Leser av denne statistikken at 4 personer fikk nytt tilbud om plass på medisin ved UiB i suppl. opptaket. Hvorfor rykket jeg da bare to plasser frem på ventelisten?

  8. Er høgskolen i trondheim jeg har søkt på altså :)

     

    Ja, jeg kunne jo fortsatt å stå på ventelista, men jeg må få ordnet meg hybel i Bergen ganske kjapt siden det er der jeg har skoleplass, og om jeg får ordnet meg hybel der er det jo umulig for meg å starte i Trondheim istede siden jeg da har en hybel jeg må betale for i Bergen.

     

    Skal ringe skolen i mårgå så får vi se hva de anbefaler :)

     

    Hvis du er veldig lysten på å studere i Trondheim så ville jeg ha leiet en korttidshybel eller noe før du får vite om du kommer inn i Trondheim, altså frem mot 1. september, hvis det finnes sånne muligheter i Bergen. Da er du ikke låst til en hybel der hvis du plutselig får vite at du kommer inn i Trondheim. Lykke til i hvertfall :)

  9. Hei, vil bare høre med dere som kanskje har litt erfaring på søking av skole/universitet osv.

    Jeg ligger foreløpig på 2. plass på ventelista til ingeniørstudiet jeg har søkt på. Låg på 4. plass før, men har rykket opp 2 plasser.

     

    Jeg har allerede fått skoleplass i Bergen, men har ikke særlig lyst dit.

     

    Hvor stor sjanse ca har jeg for å komme inn i Trondheim? evt hvor lenge må jeg vente før jeg får svar?

     

    Jeg må jo snart begynne å se meg etter hybel i Bergen, så må snart takke nei til å fortsette å stå på ventelisten.

     

    For det første, ikke takk nei til å stå på ventelisten. Så lenge du ikke har fått tilbud i suppleringsopptaket (27. juli), så mister du ikke plassen din i Bergen selv om du skulle få et tilbud av NTNU midt i August f.eks.

     

    For det andre så kan det faktisk hende at du har en sjanse på å komme inn i Trondheim selv om du ikke fikk tilbud om plass nå i suppleringsopptaket. De fleste universiteter overbooker med en god del plasser, så sjansene er lave, men hvis et visst antall folk ikke møter på første skoledag i Trondheim, så går plassene til de neste på lista og der er du nr 2 :)

     

    Jeg ville ha ringt fakultetet på NTNU og hørt om hva de mener er sannsynlig, og utfra det enten gått for langtidsleie eller kortidsleie i Bergen. Kortidsleie hvis de mener du har en rimelig sjanse, så får du flyttet opp til Trondheim hvis du midt i august får en hyggelig telefon fra NTNU :)

  10. Ser ikke noen forandring på siden min etter dagens suppleringsopptak, da jeg ennå står som nr 45 på ventelisten : ( Skal inn til førstegangstjeneste den 16. August. Det jeg lurer på er : Hvis jeg på et eller annet vis får tilbud om studieplass på medisin, f.eks at jeg får plassen til noen som trakk seg, la oss si 20 august. Kan jeg forlate tjenesten og få den utsatt? Eller må jeg gjennomføre den siden jeg begynte førstegangstjenesten før jeg fikk tilbud på studieplass? Og hvordan er muligheten på å søke om reservasjon på studieplassen når man får tildelt plassen på en litt "uvanlig" måte?

     

    Jeg mener det er sånn at førstegangstjenesten blir prioritert foran utdannelse, men er ikke sikker. Når det gjelder det siste spørsmålet tror jeg du kan få reservert studieplassen din selv om du kommer inn på "uvanlig" måte, men ville ringt Samordna på mandag og hørt :)

  11. Håper du har rett i at poenggrensene kan dale etter suppleringsopptaket, PeterB :)

     

    Jeg har i dag gått fra nr 6 til 4 på ventelisten til medisin i Bergen. Er det håp tror dere? :dribble:

     

    Du har helt klart en god mulighet. Bare husk at ventelisten alltid skrumper raskere jo lenger bak i køen du er fordi folk hopper ut. Men 4 frafall er ikke usannsynlig. Hva er du inne på nå?

     

    Er inne på medisin i Tromsø, hvis det var det du mente. Håper du har rett i at jeg har en god mulighet til å komme inn i Bergen:) Det er vel bare å "play the waiting game" nå... :hmm:

  12. Ser at 235 søkere har fått tilbud ved medisin på UiB i år, og studiet har 160 plasser.

    Hva gjør UiB hvis alle 235 takker ja til plassen? Er ikke det ganske kraftig "overbooking" å tilby så mange studenter plass i forhold til antall studieplasser?

     

    Og betyr ikke dette at selv en som er nr 1 på ventelisten kan se langt etter å få plass?

     

     

    Hvor finner Du disse tallene ??

     

    http://www.samordnaopptak.no/tall/2012/hoved/tilbud_per_plass

  13. Ser at 235 søkere har fått tilbud ved medisin på UiB i år, og studiet har 160 plasser.

    Hva gjør UiB hvis alle 235 takker ja til plassen? Er ikke det ganske kraftig "overbooking" å tilby så mange studenter plass i forhold til antall studieplasser?

     

    Og betyr ikke dette at selv en som er nr 1 på ventelisten kan se langt etter å få plass?

  14. Prestisjestudie kanskje, elitestudie? Litt mer skeptisk :)

     

    AtW

     

    Egentlig enig, men de rekrutteres til millionlønninger som 25-åringer av firmaer som står på knærne for dem nesten fra de begynner på studiet. Så får de et liv som multimillionærer blant multimillionærer mens leger flest må styre med dumme og feige Ap-byråkrater, dumme og feige sykehusledere, sure sykesøstere, tause hjelpepleiere og traurige pasienter til lav statslønn. Samtidig flommes landet av leger over en lav sko og de legger grunnlaget for snarlig proletarstatus.

     

    Interessante tanker du kommer med her. På mange måter er det litt synd at legeyrket har mistet noe av statusen det tidligere hadde, men proletarstatus vil det nok ikke få med det første. Jeg tror en viktig grunn til at leger alltid vil bli noenlunde høyt ansett er at de sitter på en "tidløs" kunnskap som er viktig for mange, nemlig kunnskap om kroppen, sykdommer osv. Jeg tror ikke nødvendigvis statusen har dalt så fryktelig, men heller at autoritetsforholdet mellom lege og pasient kanskje er iferd med å viskes litt ut.

     

    Lønn i forhold til enkelte andre yrker er altfor lav, det er jeg helt enig i.

  15.  

    Ordinær. Men er det en venteliste for hver kvote? Jeg regnet med at de laget en felles venteliste?

     

    Ja. De kan ikke ha én felles venteliste. Hvordan skal de da avgjøre hvem som skal få den ledige plassen av for eksempel to studenter, der den ene har poeng etter ordinær og den andre etter primær? Den med ordinærvitnemålet har jo høyere poengsum, men har hatt tid på seg til å ta opp fag, og kan i tillegg ha maksimalt med alderspoeng.

     

    Har inntrykk av at ordinærventelisten beveger seg saktere enn primærsøkerne, antakelig fordi de som har tatt opp en del fag virkelig har bestemt seg for at det er medisin de vil inn på. Men tror fortsatt du kommer inn.

  16. Fremdeles nummer 1 på ventelisten til UiO Høst :p

     

    Det er kanskje ikke verdt å sjekke før den 27 ...

     

    Hvilken kvote konkurrerer du i? Jeg vil tro du har en meget god sjanse til å komme inn. Det er ikke avgjort den 27. heller. Datoen for skolestart er vel så viktig, da de som ikke møter opp mister plassen sin. Det er nok svært få som ikke møter, men siden du er nummer 1 i køen så... :)

     

    Er det noen her som tidligere har vært på venteliste i ordinærkvoten og kommet inn? I så fall ved hvilket universitet, og hvilken plass på lista var dere ved hovedopptaket? :p

×
×
  • Opprett ny...