Gå til innhold

droidy

Medlemmer
  • Innlegg

    338
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av droidy

  1. Ja, du forer på bra med tullprat selv.

     

    Er du virkelig så nedsnødd at du mener enhver forbikjøring skal foregå med 100% sikkerhet for at ikke noe galt skjer?

    Det er en lavere grad av risiko enn man har ved å ferdes i trafikken selv uten forbikjøringer..

    Det er selvsagt en veldig liten sjanse for at man ikke overlever hver gang man er ute å ferdes i trafikken. Det jeg mente er at ved trygge forbikjøringer øker ikke denne sjansen.

     

    Og ellers: I'm right and you're wrong.

  2. Kjørte til Sverige i dag (Västerås), og i det vi passerte grensa forsvant sunn fornuft bak samtlige på veien, både norske og svenske biler. Jeg følte jeg var med i en dashcam-film fra Russland. Fire biler bestemte seg for å kjøre forbi en rekke trailere og andre biler, men ingen tenkte over hvem som skulle legge seg inn i luka som kun var stor nok for to. En litt klein situasjon oppsto, men heldigvis kom det ingen møtende biler.

    Med andre ord lå det en eller flere biler i motgående kjørefelt, når de egentlig ikke burde ligge der fordi det var uoversiktlig (og de kunne vel ikke enkelt ha bremset ned igjen for å slenge seg tilbake i riktig fil igjen)? :nei: Ikke bra.
  3. Uff, her var det jammen mye tullprat! :)

    (Jeg referer til de som er av samme ulla som Nikkor og Sjundee.).

     

    1. Angående videoopptakene: Alle som måtte mene at en eller flere av forbikjøringene som vist er "OK", "greie", eller "bare på grensen" tar enkelt og greit feil. Det er ikke engang noe å diskutere.

     

    Forklaringen er enkel: INGEN av de som kjørte forbi hadde 100% sjanse for å kunne gjennomføre forbikjøringen trygt uten å forårsake uhell eller nestenulykker (!).

     

    Grunnen er at man kun har sett på hvor lang avstanden til møtende trafikk / kommende sving er, uten å tenke på hvor fort møtende trafikk kan komme imot.

     

    Det er altfor vanlig å basere valgene man tar på hvordan noe bør og skal være, istedet for å danne seg et realistisk bilde av hva som er virkeligheten og hva som er mulige kommende utfall i nær fremtid, dermed kan det gå galt veldig fort: Om den motgående trafikken i de to videoopptakene bare hadde kjørt 10 km/t raskere hadde det blitt ulykke. Det er med andre ord helt tilfeldig at det faktisk gikk bra.

     

    Det er svært vanskelig / umulig å bedømme farten og avstanden på motgående trafikk riktig (og til mindre den fysiske størrelsen på kjøretøyet er til verre blir det).

     

    Hadde jeg vært den som kjørte forbi i filmene ville jeg ikke engang gjort det på tung og sprek motorsykkel hvor jeg kunne vært forbi på mindre enn 3 sekunder. Det er rett og slett for lite margin (kort avstand, ukjent fart på trafikk imot, ukjent om jeg får hjelp fra andre trafikanter, og ukjent om jeg må slakke på p.g.a. av for dårlig og smal veg) til å være sikker på at det vil gå bra og da er det ikke verdt det. I tillegg er det svingete veg, dermed blir det vanskeligere (2 oppgaver istedet for 1).

     

    2. "Når noen ligger for nærme så bremser jeg ned for å få de til å ligge lengre unna". Dette er ren idioti og toskete oppførsel, og du risikerer å få oppmerksomhet fra politiet uansett hvor hen du kjører. Hvorfor ikke heller slippe de forbi istedet for å stadig bremse og gasse?

     

    3. Til diskusjonen om det å slippe forbi biler eller ej når det er tydelig at de vil forbi: Man er påbudt å samarbeide med andre i trafikken, det bør være eneste grunnen man trenger. Om noen ligger og knuffer mot deg bak og tydeligvis vil forbi, og du ikke har hjulpet dem når du kunne (uten å måtte trykke ned bremsen eller kjøre inn på busslomme eller lignende) har du ikke gjort det du er pålagt å gjøre.

     

    Uansett er man ikke tjent med å ikke slippe forbi folk, siden man da blir kjørende mer distrahert og man risikerer å bli påkjørt bakfra om man plutselig må bråbremse. Dessuten vil det bare gjøre vedkommende potensielt mer hissig hvor han/hun kan finne på noe enda dummere/desperat lengre fremme.

     

    ----

     

    Det er lov å bruke huet litt: Kjør smart, da er det større sjanse for å overleve (det er slettes ikke sikkert, noen må jo dø i år også, kanskje blir det deg og familien din?).

  4. Nå har jeg sittet en stund og forsøkt å logge meg inn på 'Min side' hos NextGentel, men fortsatt uten suksess.

     

    1. Jeg har spammet ned både mine egne og andres eposter med "Fant ikke brukernavn...blablabla"-epost i forsøk på å finne den epost-adressen som det ble registrert med (med og uten oppgitt kundenr. i nettsiden).

     

    2. Jeg har prøvd forskjellige brukernavn (alt fra admin og kundenr med små endringer til serienr. og/eller andre tall+bokstav-rekker som var på finne enten i konfigurasjonsfilen for ruteren eller notert fysisk på en lapp under ruteren).

     

    3. Som brukernavn prøvde jeg ulike varianter av det som ville vært først i starten på broadpark-epostadressen (dette er vel en tjeneste som ikke er tilgjengelig lengre, men shit au).

     

    Alt jeg har er kundenr, som stod på faktura. Brukernavnet står der ikke, uansett hvor mange ganger NextGentel hevder dette via nettsidene.

     

    Verken epost-adresser eller telefonnumre ser ut til å være registrert hos NextGentel (noe de var før).

     

    Så nå er jeg åpen for forslag og tips. I verste tilfelle må jeg ringe dit kl. 10 imorgen, vente 20 min i telefon og sikkert prate med 5-6 forskjellige (brødgjøker) før det blir ordning på sakene.

     

    (Jeg hater å prate i telefon, det er for slitsomt)

  5. [..] Flytter til Bodø i Mai og har tenkt å skaffe meg moped for å komme meg rundt lettere [..]

    Da blir du boende så langt nord at du risikerer at mopeden må stå fra starten av oktober til starten av mai (!). Mopedkjøring på vinterføre er slettes ikke å anbefale for nybegynnere.

     

    Jeg ville ikke engang anbefalt det for erfarne kjørere, selv om man til og med har dekk med pigger i. Det er dritvondt å deise overende når det blir glatt (og dessverre altfor lett).

     

    Kjøpe brukt/ny?

    Vanskelig å si. Dessverre eies jo mange mopeder/scootere av ungdommer som ikke har det spor peiling på hva de driver med...:

    - Guttekjørte mopeder/scootere kan være nedkjørte og blitt "halvmekka" mye på. Faktisk til den grad hvor de nesten ramler fra hverandre (og hvor de er farlige å kjøre med). Eller så er de blitt tuklet med (trimmet), så de ikke lenger er lovlige å kjøre med. Og sånt er ikke nødvendigvis enkelt å se hele tiden.

    - Jentekjørte mopeder/scootere kan derimot være stelt litt finere med. Men giring og clutching er dessverre noe jenter er kjent for å slite med, hvor det kan ha oppstått ekstra stor slitasje.

     

    Så hvis du ikke har råd til å kjøpe en ny moped/scooter, bør du ihvertfall ha med deg en som kan motor når du skal kjøpe deg en brukt moped/scooter.

     

    Utenom selve mopeden og utstyret, hvilke andre kostnader finnes det, type bensin/forsikring/osv?

    Bensin går det lite av, det spørs hvor mye du kjører selvsagt. Og olje + kjedespray kjøper du inniblant, det er ikke snakk om store utgifter.

     

    Angående forsikring: Jeg husker/vet ikke helt, men kanskje blir det et par tusen i året. Skal du ha noe mer enn ansvarsforsikring blir det selvsagt dyrere.

     

    I tillegg får du omregistreringsavgift og årsavgift, men det bør ikke bli noe særlig mer enn en tusenlapp i året (tror jeg).

     

    Tok bil lappen når du fikk bil+moped i samme slengen, så jeg har aldri rørt en moped før. Er det lett å lære seg å kjøre? (trafikkregler er ikke noe problem)

    Anbefaler du å stikke innom en kjøreskole og ta en time der?

    Det er lett å lære seg mopedkjøring, dessverre er det mye du bør være obs på i trafikken siden andre trafikanter altfor lett ignorerer/overser førere av mopeder/scootere/motorsykler. I tillegg: Er du fører av moped/scooter vil andre trafikanter altfor ofte prøve å presse seg frem, hvor de kan sette ditt liv i fare.

     

    Å stikke innom en trafikkskole for å få litt gode kjøreråd/teoritips er derfor sterkt å anbefale.

     

    [..] eller anbefalinger av merker/klær/hjelm etc.

    Skaff deg ihvertfall en god helhjelm du er fornøyd med.
    • Liker 1
  6. Klokken er snart 0400 og jeg skal på jobb 0800. Jeg lærer faen meg aldri.

    Samme her (bortsett fra at jeg har skolearbeid). Jeg har prøvd å justere tilbake døgnrytmen i over en uke.., men viljestyrken er ikke der.

     

    (Og for to uker siden hadde jeg samme problemet, også fikk jeg stilt den tilbake. Også gikk det tre dager før det var på'n igjen. :huh:)

  7. Uff! Jeg ble nesten litt uvel av den beretningen din og ser for meg at det samme kommer til å skje med meg. :)

     

    Jeg er nesten litt imponert over at du fikk til å regne om du ikke hadde gjort det på forhånd.

     

    Hvorfor gapskrattet læreren din? Fordi hun mente det var latterlig kort tid på å lære fysikk?

    Jeg har egentlig hele livet vært en "mattetype", så derfor tror jeg utregningene faktisk lot seg gjøre. Det ble prøving & feiling der og da på labben, når jeg hadde selve eksamenen.

     

    Det ble ren gambling rett og slett, jeg hadde jo overhodet ikke kontroll. Men det gikk bra til slutt, mest p.g.a. av tilfeldigheter. Hadde jeg trukket noe annet enn lys ville det kanskje ikke gått.

     

    Jeg regnet ikke noe på det som var i boka, jeg studerte bare formlene veldig godt hvor jeg dannet meg "mønstre" i hodet for å huske dem til senere. Jeg delte også opp stoffet, så jeg ikke leste på for mye rart samtidig (samme dagen).

     

    Angående læreren: Hun var vel like overrasket som meg at det ble ståkarakter, siden jeg var såpass blank (opp til 30 minutter med stillhet til sammen er nok til å skjønne såpass). Så jeg tror hun syns det var morsomt at noe sånt var mulig med kun 14 dager forberedelse...

     

    Angående din situasjon: Det går nok fint, siden du er kommet godt igang nå med arbeidet. Jeg var helt kjørt etter 3MX-eksamenen min (tilsvarende R2) som jeg hadde brukt all tiden og energien min på. Fysikken undervurderte jeg noe grusomt, og jeg jobbet ikke med stoffet (jeg bare leste det).

  8. Jeg har fått bekreftet plass på labdag hos Sonans, så det burde være en bonus! :)

     

    Notater tar jeg med PC (på grunn av at jeg skriver sent) og gjør kontrolloppgaver (som tvinger meg til å følge med og tenke gjennom hva jeg leser) og er nå ferdig med 6 kapittel. Føler jeg henger rimelig bra med.

     

    Planen er å lage gode notater for hånd i tillegg til de maskinskrevne, hvor jeg summerer alle formler og lager gode stikkord slik at jeg skjønner de.

     

    Egentlig er jeg ikke så negativ, men det blir definitivt hardt. :)

    Det høres ut som du er kommet godt igang og har gode arbeidsvaner. Det er bra!

     

    Hvor mye leste du på disse to ukene? Hvor mye kunne du egentlig når det var så vidt du fikk ståkarakter? Var du nesten helt blank om det du fikk? Kan du forklare hva du gjorde (eller skulle gjøre) under eksamen?

    Jeg tror jeg leste hele pensumet. Jeg satt vel ca 10-11 timer hver dag, og jeg syns igrunn jeg kunne det meste. Problemet er selvsagt at man faktisk må ta i bruk det man har lært (!), og ikke bare "fortelle" om noe man leste i boka / "sette inn" opplysninger i det man har lært også lese av svaret..

     

    At dette er to veldig forskjellige ting, er ikke alltid noe man tenker over. Det krever faktisk at man har (litt) erfaring i faget. Og alt dette fikk jeg merke når dagen endelig kom :sick:.

     

    Eksamen var som følger: Den bestod av to deler, en hvor jeg skulle forberede et forsøk utifra en gitt oppgavetekst (første tema var elektrisitet). Den andre, hvor jeg skulle trekke et tema (det ble om lys).

     

    Tilstede var en vgs. allmennlærer, og sensoren (en jeg ikke kjente).

     

    Jeg fikk spørsmål fra begge temaene mot slutten, hvor jeg måtte både forklare og regne ut ting på tavla, utifra gitte opplysninger. Og det var her ting gikk utrolig tregt. Jeg hadde alt på tunga, men fikk det for pokker ikke ut! Alt sammen ble bare et rot av abstrakte idéer, hvor jeg ikke klarte å gjengi noe konkret.

     

    Noe som igjen førte til at det ble lange stille pauser (opp til 5 minutter), hvor jeg bare måtte stå der og glane tomt ut i lufta mens jeg tenkte (!) :D

     

    Helt til jeg sakte men sikkert såvidt klarte å regne ut det sensor spurte om (med små hint her og der). Det ble mye resonnering, verbalt, mot slutten, hvor jeg litt etter litt klarte å fiske frem det jeg hadde lest på og tenkt igjennom.

     

    Etter eksamen var over, måtte jeg gå ut såvidt og vente. Etter fem minutter fikk jeg komme inn igjen, og fikk høre at dette (det lille jeg hadde fått til) var akkurat på streken til å få ståkarakter. Hadde jeg ikke klart å regne ut noe av det siste ville jeg ha strøket.

     

    Gjett om jeg ble lettet, og smilte fra øre til øre!

     

    Etter alt var over og sensoren hadde gått, gratulerte læreren meg og lurte spent på hvor mye tid jeg egentlig hadde brukt på dette her.. Hvor jeg svarte 14 dager. Da fikk hun latterkrampe, og gapskratet hele veien tilbake til lærerkontoret... :)

     

    Har dine hull fra manglende Fysikk kunnskaper vært et problem på høyere utdanning (en av mine bekymringer). Regner med du studerer ingeniør eller lignende.

    Igrunn ikke, siden det i mitt tilfelle var god lærebok (læreren: ehh, not so much). Så eneste forskjellen var at det bare ble mer arbeid (fra "scratch"), men det gikk helt greit.

     

    Fysikk er tross alt morsomt å jobbe med, når man ikke må stresse.

     

    Jeg er ferdig utdannet ingeniør til sommeren.

  9. Jeg tok også fysikk som privatist, og jeg begynte lesingen bare to uker i forvegen!

     

    Jeg leste igjennom det som var pensum, men fikk ikke tid til å gjøre oppgaver... (Big mistake! - Alt for mye stoff!)

     

    På den muntlige eksamen fikk jeg karakter 2 (såvidt), som var det jeg trengte (eller bedre), for å begynne på den høyere utdanningen min.

     

    ..Da jeg gikk derifra den dagen, kjentes det ut som jeg hadde vunnet i LOTTO... (altså var det flaks, og lite skills!) :)

     

    Enda et tips til trådstarter: Lag deg selv korte og enkle notater, hvor du skriver ned det viktigste med blyant på ark! Spesielt gjelder dette for matematiske formler og symboler. Om du skriver de ned (gjerne flere ganger) skal du se at de blir sittende langt bedre i fingrene, enn om du kun leser gjennom dem (da husker du ikke en dritt)!

     

    Jeg har funnet ut at det er 3 måter å lære på (ihvertfall er det slik for meg) - rangert etter grad av læring:

    1. plass: Å skrive ned ting, på ark (på datamaskin gir det ikke samme effekten).

    2. plass: Å lese noe, uten å ta notat.

    3. plass: Å lytte til noe eller noen (forelesning/foredrag), uten å ta notat.

  10. Å lese døgnet rundt / arbeide seg i hjel for å prøve å lære mest mulig av stoffet er å skyte seg selv i foten. Du vil ikke lære noe som helst godt, og det betyr at kunnskapen ikke blir sittende i fingrene.

     

    Du risikerer faktisk at du alt lærer deg blir ei stor svær smørje, hvor resultatet er at du ikke vil huske noe av det klart i ettertid. Noe som igjen vil føre til at du bare blir mer forvirret og usikker på stoffet.

     

    ------------------------------------------------------------------------------------

     

    Siden du nå har igjen kun 3 uker er du nødt til å innse følgende: Det er igjen altfor lite tid til å gjøre ting skikkelig, derfor må du forsøke å kutte tapene dine.

     

    - Finn ut hvilke temaer som går igjen oftest på eksamener, kanskje kan du begrense stoffet du er nødt til å lese ned til kun 5-7 kapitler. "Terroriser" lærerne ved videregående (der du bor, eller en annen plass) til du finner ut hva det er man bør lese mest på!

    - Begynn så på starten av boka, se igjennom stoffet, og finn ut hva du kan klare på den korte tiden.

    - Ikke studer mer enn 8 timer om dagen! Fysikk har mye matte i seg derfor trenger du tid på å fordøye stoffet.

    - Gjør alltid mye regneoppgaver, hvor du er ærlig med deg om selv om hvordan kunnskapsnivået ditt er.

    - Begrens antallet forskjellige temaer du arbeider med hver dag! Om du jobber med for mye forskjellig blir det bare et stort rot oppe i hodet på en.

    - Ta korte pauser ofte, og hold energien oppe (det er lov å hive innpå god mat i slike livsperioder)!

    • Liker 1
  11. Siden fotball er en såpass respektabel sport, godt likt av alle nordmenn (man er jo unormal om man ikke liker å se på fotball), kan det kanskje være litt vanskeligere å se hvor tullete, tåpelig og patetisk det hele faktisk er.

     

    Derfor, om man bytter ut fotball med noe annet, f.eks. Star Wars blir det hele mer tydelig (og hysterisk morsomt):

     

    Jeg har en kjæreste som er utrolig Star Wars-gal. Han holder med en filmkarakter i filmserien, og det prioriteres! Han må alltid se alle filmer når de går på en eller annen TV-kanal (med mindre han virkelig ikke har muligheten), og kan ikke gjøre andre ting pga "det er film".. Han virker "sur" før en film hvis han er nervøs + han er i dårlig humør hele kvelden hvis filmkarakteren hans taper! Jeg holder også med en filmkarakter i filmserien, som er en annen filmkarakter en det han holder med, men jeg er interessert i Star Wars til en viss grad. Han må også få med seg hva som skjer ellers i Star Wars-verden, i tillegg til Lord of The Rings + Hobbiten, og det blir rett og slett for mye for min del. Han gir meg lite oppmerksomhet når det er Star Wars (som blir en del timer i uka på denne tiden), og man skulle tru Star Wars betydde alt for han. Jeg vet at det finnes flere av disse, og det er nok ikke så unormalt, men jeg blir seriøst gal.. Jeg gruer meg til sesongstart fordi da vet jeg at det er Star Wars, Star Wars, Star Wars - og Star Wars for alle penga. Merker forholdet er så mye bedre den perioden filmserien tar pause.. Vi har bare vært sammen i 1 år, og allerede merker jeg at jeg er drittlei. Haha, dette høres sikkert komisk ut - men er nesten så jeg ikke vet om jeg overlever i dette forholdet over tid pga dette.. Har alltid sagt at jeg ikke skulle ende opp med en Star Wars-GAL fyr, men det glemte jeg visst litt da jeg gikk inn i et forhold med han. Gjør det ikke noe bedre når han holder med en filmkarakter jeg alltid har mislikt - så kan bli litt "krangling" og diskutering siden vi begge holder med filmkarakterere som er blant de mest synlige, og som vi IKKE vil skal vinne..

     

    Noen andre som har Star Wars-gale kjærester? Noen som har noen råd og tips? Funker dette forholdet over tid når jeg allerede merker hvor lei jeg faktisk blir av denne Star Warsen som er over halve året? Skulle ønske han kunne spart meg for all denne aktiviteten, for ellers er han en fantastisk gutt som jeg har det bra med..

     

    Hejlp, faktisk.. Hehe, gikk vel litt fort i svingene da jeg skrev dette.

    Selvfølgelig. Prøver heller ikke å forandre han. Blir mitt problem at jeg har "problemer" med at han er så jævlig Star Wars-gal - og jeg som må bestemme om dette er noe jeg vil leve med, eller ikke.

     

    TS

    Som sagt; jeg prøver ikke å forandre han. Jeg VET at han alltid kommer til å være Star Wars-gal, siden Star Wars betyr så utrolig mye for han. Jeg er bare i tvil om dette er noe jeg orker å leve med i lengda eller ikke. Blir rett og slett for mye for meg med den Star Warsen og all prioriteringen av det. Går jo så utrolig innpå han også.. Greit hvis filmkarakteren hans vinner, da er alt bare flott. Men taper den.. da blir're andre boller. Spesielt hvis det er en "viktig" film.

     

    TS

    Joda, filmkarakteren hans er i stort sett en film i uka. Men så har du alt annet også.. Er ikke bare hans filmkarakter han skal følge med på, er andre filmkarakterere også + Lord of The Rings, Harry Potter osv. Blir litt til sammen. Sitter også stucked foran pc'en en del for å se intervjuer osv på ditt og datt innen Star Wars. Så er ikke snakk om Star Wars bare et par timer i uka - langt ifra.

     

    TS

    Helt enig. Hadde vært null problem hadde det vært snakk om en film i uka, og that's it. Men sånn er det altså ikke.. Han skal få med seg det meste, det går utover humøret hans, må OFTE prioriteres foran andre ting, og han sier selv at Star Wars betyr alt (sikkert ikke helt bokstavelig talt, men dere skjønner..) for han. Japp, jeg blir utrolig lei. Blir litt bekymra når jeg merker hvor lei jeg er bare etter 1 år sammen med han. Spørs om jeg holder ut med denne Star Wars gale gutten i flere år framover.

     

    TS

    Haha, japp. Høres nok veldig komisk ut dette, men har seg faktisk sånn at den forbanna Star Warsen KAN bli et problem hvis man misliker det nok. Har alltid sagt at jeg ALDRI skal bli sammen med en Star Wars freak, men der ble jeg visst revet litt bort, gitt.. Uff.

     

    TS

    Haha, hadde jeg vært Star Wars gal fra før hadde det vært greit, meen det er jeg nok ikke. Følger litt med på filmkarakteren "min", that's it. Ikke noe som MÅ prioriteres, som påvirker meg mye osvosv. Så det blir nok IKKE løsningen. Ellers takk ;)

     

    TS

    Taper filmkarakteren hans, blir han veldig sint der og da, også roer han seg, og blir egentlig bare veldig stille. Man merker at det påvirker han at han har tapt - lite koselig.

     

    Skal jeg være ærlig, så har jeg faktisk ikke noen spesiell hobby jeg bruker tiden min på.

     

    TS

    Det er helt greit å ha hobbyer, men JEG synes dette med all denne Star Warsen blir for mye. At det skal påvirke han sånn og bety SÅ mye for han, blir jeg lei av i lengda - og det kan man vel fort bli hvis man selv ikke har så veldig stor interesse for Star Wars selv. Lite gøy at man ikke kan finne på ting en dag fordi det er Star Wars, og det MÅ prioriteres.

     

    TS

     

     

     

    LITT Star Wars-dilla? Hadde det vært litt, hadde det vært greit. Poenget mitt er at jeg synes det blir altfor mye. Synes den Star Warsen rett og slett betyr for mye for den gutten, og tar en altfor stor del av livet vårt.

    Hahaha, nå må jeg le. Kjæresten min ser på MANGE av disse programmene du nevnte her. Han ser Cæsar, Paradise, Home and Away, Farmen and so on. Og JA, det er jævlig irriterende når han ikke kan være med meg å besøke familien min (som bor et godt stykke unna her, som jeg møter sjendent) fordi han må se film!

    Er greit at han ser på Star Wars, men når det påvirker livet vårt såpass mye, blir det rett og slett for mye for min del. Han kanke være med på ditt og datt fordi det er film, og det MÅ han på. "Ingenting er viktigere enn å dra se film", er det som å få slengt oppi trynet. Og da har man lov til å bli lei.. Han veit godt at jeg blir lei av at den Star Warsen må prioriteres såpass.. Snakket faktisk nettopp om å reise bort eller noe om et par uker, og da sa han at han ikke visste om han gadd, så jeg kunne heller dra å besøke familie/venner alene hvis jeg ville. Sa til han at han kan vel være med på en liten ferie, han har jo ikke noe jobb som holder han igjen her heller når jeg tenkte vi kunne dra. Da sa han at det er film, så da kan han ikke være med. Fortalte han hvor jævlig lei jeg begynner å bli av det der, at Star Warsen alltid må prioriteres.. "Jeg ser film så ofte jeg vil, og det der blir helt opp til meg!"

     

    Welcome to my world...

     

    Forstår du nå at du har å gjøre med en gal mann? Du fortjener bedre.

  12. Nettopp, det er derfor jeg mener at rundkjøringen må merkes med piler i veibanen.

    Det kunne ikke skade.

     

    Forøvrig er vel dette en trearmet rundkjøring?

    Hehe, ja det er det selvsagt (så det fra sjåførens synspunkt jeg :)).

  13. Selv om det kun er tre armer så er vi blitt opplært til å holde til høyre når du skal rett frem, det er instinktet om slår til. Derfor blir det en individuell vurdering, og dermed misforståelser.

     

    Slik jeg vurderer denne rundkjøringen på googlemap så er det plass til 2 biler i bredden, også de siste metrene i forkant av rundkjøring. Her burde det vært piler i veibanen som styrte bilene som skulle rett frem i venstrefelt.

     

    http://maps.google.n...8,,0,16.42&z=16

    To armer mener du?

     

    Jeg er enig i at det er blitt vanlig / "man skal" holde til høyre ja. Men, man kan ikke gå utifra at folk alltid gjør dette.

  14. [..] En kamerat av meg (A) fortalte at han og en annen (B) lå ca ved siden av hverandre, han kom fra sør. A lå med fronten ca ved bakenden på bilen B. Bilen B ligger langt til høyre i feltet, mens bilen A ligger langt til venstre.

     

    JtTGsjV.png

    Sånn?

     

    Som følge av at A tror at B skal ned til stasjonen, gasser han på og vil inn på veien foran. Bil B gasser også på, for han skal også frem. De treffer nesten hverandre idet de skal inn igjen på veien i nordgående retning (mot Bergen).

    Man bør aldri tro noe som helst i trafikken.., så her har A vært for ivrig. Brukte forresten B blinklys? Hvis nei, burde A ihvertfall kjørt mer aktsomt..

     

    Hvem hadde fått skylden hvis de hadde truffet hverandre?

    Det er ikke godt å si. Det kunne fort blitt snakk om delt skyld - alt ettersom hva som er mulig å bevise i etterkant (bilder, skisser, tekstlige beskrivelser av ulykken o.s.v.). Det spørs også hvordan ulykken hadde blitt: Om f.eks. A hadde kjørt inni baksiden til / nederst på venstresiden til B ville ikke det sett bra ut for A (det ville jo sett ut som en påkjørsel bakfra).

     

    Strengt talt skal du jo ligge til høyre om du skal rett frem eller til høyre (med mindre annet er merket i veien), men her er det bare ett felt. Derfor virker det som om B skal ned til høyre.

    Det er nok ikke alltid så enkelt. Hvorfor skal man ligge til høyre i denne rundkjøringen, hvis man skal rett frem, og det kun er to stk armer? Da gir det jo mye mer mening i faktisk legge seg til venstre.., så blir det plass til folk på høyre som skal ta av til høyre.. Så lenge det er plass til to stk side om side i rundkjøringen, vel og merke (dette er uavhengig av om det er vegmerking der eller ikke).

     

    Hva mener dere? Teit plassering av B eller teit tenkt av A?

    Jeg holder en knapp på at det var B som plasserte seg "teit" ... Men det er jo ikke lovstridig å være teit :). Derimot kan det være upraktisk og uheldig.

     

    EDIT: Etter å ha tenkt meg om, og studert bildet kom jeg frem til følgende: B valgte dårlig plassering, men A er den eneste som har skyld.

     

    Forklaring:

    1) B var tross alt fremst.., så enten har A:

    2) ..virret inn i det ytre kjørefeltet (hvis det er plass til to biler i bredden - inne i rundkjøringen (VIKTIG!)) og brutt vikeplikten ovenfor B.

    eller

    2) ..hatt for stor fart, og nesten kjørt inni B fra baksiden.

     

    Igrunn blir det slik: A har ikke kjørt aktsomt nok. Og enten har A vært i det indre kjørefeltet (hvis det er plass til to stk), eller bak B.

  15. :)

     

    Nå syr jeg puter under armene på trådstarter:

     

     

    import java.util.Scanner;
    public class Klient {
    public static void main(String[] args) {
    	String[] navneListe = new String[20];
    	int antallNavn = 0;	  
    	Scanner innData = new Scanner(System.in);	  
    	String nyttNavn = null;
    
    	System.out.println("Trinn 1. Legg inn navn:");
    	System.out.println("------------------------------------------");
    	do {
    		System.out.print("Skriv inn nytt navn: ");
    		nyttNavn = innData.next();
    		nyttNavn.trim();
    
    		if (nyttNavn.length() > 0 && !nyttNavn.equalsIgnoreCase("stopp")) {
    			navneListe[antallNavn++] = nyttNavn;
    		}
    
    	} while (antallNavn < navneListe.length-1 && !nyttNavn.equalsIgnoreCase("stopp"));	  
    
    	System.out.println("\nTrinn 2. Finn navn:");
    	System.out.println("------------------------------------------");
    	do {
    		System.out.print("Skriv inn navn du leter etter: ");
    		nyttNavn = innData.next();
    		nyttNavn.trim();
    
    		if (nyttNavn.length() > 0 && !nyttNavn.equalsIgnoreCase("stopp")) {
    			for (int i = 0; i < antallNavn; i++) {
    				if (navneListe[i].equalsIgnoreCase(nyttNavn)) {
    					System.out.println("Treff i navnelisten, navnet: " + navneListe[i]);
    				}
    			}
    		}
    
    	} while (!nyttNavn.equalsIgnoreCase("stopp"));			  
    }
    }
    
    

     

    Merk! Det finnes mange måter å løse problemet på - her er kun én løsning.

     

     

  16. Selv om man ser at gitt IP har lastet gitt mengde fra tpb, ser ikke ISP hva som er lastet, så vidt jeg vet. Det finnes masse legitim freeware på tpb.

    Les svaret mitt til ditt innlegg lenger opp.

     

    Jeg sier ikke det er greit på noen som helst måte, jeg prøver å poengtere at jeg er i mot fildeling, av en hel haug opplagte grunner. Men jeg er mer i mot slike og lignende tiltak denne artikkelen er rettet mot. Jeg bruker ikke det som en unnskyldning, men det er begrunnelsen min for å laste ned. Så slutt å vær ufin, og slutt å vri på det jeg sier. Jeg sitter dog ikke igjen med noen som helst form for dårlig samvittighet, men det betyr ikke at jeg syns det jeg gjør på noen som helst måte er rett og det betyr ikke at jeg "ikke bryr meg". Alle hadde tjent og alle hadde spart hvis de i stedet for dette forslaget kunne fremmet et forslag i andre retningen.

    Jeg forstår hvorfor du gjør det. Problemet er at du ikke har tenkt over konsekvensene (verken for deg selv, andre folk, eller for industrien som påføres tapene).

×
×
  • Opprett ny...