Gå til innhold

Sombiejenta

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sombiejenta

  1. Det var bare blitsen som ble lånt bort. Da jeg fikk det tilbake og det ikke utløste like raskt som det pleide, testet jeg ut de ulike knappene på blitsen. Resultatet ble like dårlig (ETTL Zoom --mm, med og uten M :/ :, med og uten high speed -sync, med og uten de tre pilene). Jeg er forsatt uerfaren med ekstern blits. Har brukt det kun noen ganger før det ble lånt bort. Ikke rørt knappene før venninna mi lånte blitsen, og regner med at blitsen stod i standard-modus før. I hvert fall så leste jeg i bruksanvisningen. Fant ikke helt ut av problemet og prøvde da å slette blitsinnstillingen på kameraets meny under blitskontroll. Slettet også alle brukerinnstillinger for kameraet for sikkerhetsskyld. Heller ikke det hjalp. Så nå håper jeg på hjelp fra dere :)


    Det med exif, så spiller innstillinger på kameraet ingen rolle. Det er blitsen som ikke utløser så raskt, liksom et sekund for sent - da blir bildet ikke fryst om motivet beveger seg. Det var ikke slik før. Før fungerte blitsen slik at motivet ble fryst uansett hvor raskt det beveget seg.


    Flageborg: Hva er rear-curtain sync? Hvordan ser jeg om det er aktivert?

  2. Hei.

     

    Jeg har en ekstern blits av type Canon Speedlite 430EX, noe jeg er fornøyd med. Den fungerte supert helt til min venninne lånte den. Hun har trolig nok trykket på en knapp som gjør at blitsen ikke slår raskt til som den gjorde før. Jeg har prøvd å finne tilbake til innstillingen jeg hadde før, men greide det ikke. Håper derfor på hjelp fra dere! :)

     

    Ønsker altså at blitsen skal stanse all bevegelse uten "fartseffekt". Det gjør ikke blitsen nå. Legger ved et eksempelbilde så dere ser hva jeg mener.

     

    19p82q.jpg

  3. Jeg har to objektiver til min Canon EOS 7D (tusen takk for hjelpen med valget av kameraet - storfornøyd!), og er usikker på hvilket av dem jeg helst skal bruke? Har inntil nå brukt Sigma 18-200mm f/3.5-6.3 DC OS HMS nettopp fordi det er mitt, men er egentlig ikke så fornøyd med det (ikke lyssterkt nok). Det andre objektivet er Sigma 50-150mm f/2.8 APO DC HSM, som da er mer lyssterkt enn det forrige men synes at 150mm er litt for lite. Skulle ønske at de kunne bli slått sammen til et objektiv slik at jeg får Sigma 18-200mm f/2.8 APO DC OS HMS. Det hadde vært perfekt det! Men nei, de er dessverre to stykker, så da trenger jeg hjelp med å velge mellom dem. Skal reise til Asia i over 4 mnd, og får ikke til å velge et av dem. Hvilket av dem er egentlig best til allroundbruk?

  4. Aha, tusen takk for at du sa det. Da vet jeg det og kan holde et ekstra utkikk for å slå til før prisen har gått oppover ;) Forstår hva du mener med at det er bedre med et billigere hus, men samtidig tenker jeg at kamerahus varer nesten i en evighet. Mamma kjøpte Canon EOS 350D i 2005, og det er godt som nytt. Null slitasje og alt fungerer som det skal. Da er det bedre å kjøpe et bra som jeg kan bruke i mange år, uten å måtte oppdatere til et nytt når jeg blir flinkere til å fotografere. Har også hørt bare positive ting om 7D. Føler derfor at det vil være verdt all pengene, selv om det er ganske mye for en student :)

  5. Tusen takk for et fint svar. Vet altfor godt at jpg. bildene er redigerte, men poenget mitt her er at JEG selv ikke har redigert dem. Ønsker å få muligheter til å redigere mine bilder uten å miste noe av kvaliteten.

     

    Kunne mer enn gjerne ha beholdt kameraet, men problemet er bare at det er mamma sitt kamera og hun har begynt å bli fotointeressert. Så hun vil gjerne ha det tilbake. Pluss at jeg skal begynne på folkehøgskole i Lofoten til neste år, og trenger et kamera. Siden jeg alltids kan låne hennes kamera, ønsker jeg ikke et kamera tre siffer-serien. Drømmen min er dessuten å bli en profesjonell fotografer. Til det, trenger jeg et bedre kamera enn det mamma har :)

  6. Tusen hjertelig takk for flere knallgode svar. Det hjalp veldig mye! Har undersøkt rundt og kikket på annonsene i flere uker nå. Synes at prisen på en brukt Canon 7D ikke er så ille, så det blir antakelig kameraet jeg ender opp med. Tenker å vente litt til, slik at prisen synker enda mer, siden jeg ikke trenger et nytt kamera før til sommeren. Gud, som jeg gleder meg! Det blir skikkelig artig med et så bra kamera med mange valgmuligheter :D

     

    Måtte bare legge ut to bilder jeg har tatt med Canon 350D av hunden min:

     

    247140-9-1325556010162.jpg

     

    247140-7-1327362056411.jpg

     

    Tenk hvordan bildene blir med en 7D! Disse to jeg tok var i jpg, og er helt uredigerte. Så med RAW- og redigeringsmuligheter i 7D, blir bildene nok mye bedre. Vet at et godt kamera ikke nødvendigvis betyr at bildene blir supre, da det er personen bak som avgjører :)

    • Liker 3
  7. Tusen takk for flere gode innspill. Synes at det er litt rart at man må betale så mye for et kamera-hus, når nivået mellom et dyrt og billig kamera ikke er så stort? Trodde nemlig at det er objektiv som er viktig her. De fleste sier jo at man bør betale "lite" for hus, og inversere mer i objektiv. Eller er jeg helt på jordet nå? :)

     

    Jeg er eier av Canon D350 og er i grunn fornøyd med dette kameraet, men føler at jeg ikke får utviklet meg videre med det nå lengre. Savner flere funksjoner og innstillinger, og ønsker derfor et mer avansert kamera. Kjøper gjerne brukt. Har to gode objektiver, så jeg trenger ikke flere før senere. Har undersøkt litt på de kameraene som Tomsi42 foreslo (tusen takk for en meget oversikt over kamera typer innen de ulike gruppene, det hjalp mye!), og prisen var vanvittig på de første. Ser at de er de nyeste på markedet. Er det noen bra semi-proff/entusiast kamera som er litt eldre? Kanskje nest modell etter de nyeste. Forresten, hvordan vet dere hvilken modell ligger etter hvem? Fins det en sånn oversikt på nettet?

     

    Igjen, tusen takk for alle hjelp!

  8. Heija!

     

    Vet at det fins mange lignende tråder her inne, men jeg greier ikke å få en klar og ryddig oversikt over alle anbefalelser av mange ulike kameraer.

     

    Håper at det er noen som vil hjelpe meg med å velge et bra speilreflekskamera som passer til min bruks. Jeg ønsker meg et semi-proff kamera, men det kan godt være et entusiast kamera. Skal begynne på fotolinje på folkehøgskole til neste år, og ønsker et kamera som kan brukes til det meste innen fotografering: Natur-, action-, profil-, studiobilder osv. Ønsker å ha et nokså sterkt batteri som holder lenge, at kameraet tar RAW-bilder, har høy hurtighet, høyt bildekvalitet, bra autofokus og gjerne også LiveView (trenger ikke vridbar skjerm). Film er ingen nødvendig. Det hadde vært knall om kameraet er oversiktig og at de viktigste funksjonene er tilgjengelig som knapper (ISO, lukkertid, blender osv). Merket kan enten være Canon eller Nikon.

     

    Er litt usikker på hvor mye jeg er villig til betale, men prisen til rundt 4000 kr vil være av interesse.

     

    Blir glad for alle veiledninger, hjelp og svar! :)

×
×
  • Opprett ny...