Gå til innhold

ndrs

Medlemmer
  • Innlegg

    171
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ndrs

  1. Hva blir "på egen hånd" på nynorsk? Er det "på eiga hånd" eller "på eigen hånd" eller hva?

     

    På eiga hand.

     

     

    Og en ting til; hva er riktig av dette:

    "ein ven - venen - venar - venane" og "ein ven - venen - vener - venene".

     

    Begge er riktige. Det er også lov med to n'er:

    Ein venn - vennen - vennar/venner - vennane/vennene

     

     

    Og hva er "svekkes" på nynorsk?

     

    Svekkast.

    • Liker 1
  2. Oppgraderte til Win10 29. juli, men gikk tilbake til 8.1 pga. noen små problemer. Lastet ned Win10 idag og installerte clean via USB. Etter installasjon ville den ha produktnøkkel, dette var da før jeg var kommet til desktop. Sto at det skulle gå an å skippe, men neida, det var ingen knapp for å gjøre det. Endte opp med å skrive inn en 'generic' nøkkel, da gikk det.

     

    På instillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Aktivering står det at Windows 10 er aktivert - men er dette da med den generiske nøkkelen? Vil dette by på noen problemer?

  3. Diktet ”Det er den draumen” av er skrive av Olav H. Hauge og er henta frå diktsamlinga ”Dropar i austavind.” Temaet i diktet er om draumane vi har i livet.

     

    Hauge brukar ulike verkemiddel i diktet, og dei mest sentrale er gjentaking og sjølve motiva. Diktet er bygd opp på ein repeterande måte med ei strofe, der det beskrivast korleis ”draumen skal opna seg” på ulike måtar. Desse gjentakingane understrekar viktigheita av at draumen skal bli oppfylt. Dessutan er gjentakinga med på å skape ein monoton rytme i diktet, og ein melankolsk stemning. Motiva i diktet er draumar og håp. Hauge beskriv draumane som den draumen alle menneske har – som symboliserer at alle menneske drøymer om det same. ”At dører skal opna seg” kan tolkast som at vi skal få fleire moglegheiter i livet, og ”at hjerta skal opna seg” kan tolkast som at vi skal finne kjærleiken. For kvar linje som startar med ”at” beskriv Hauge kva draumen til menneske handlar om.

     

    Diktet ”det er den draumen” beskriv ein generalisert draum som alle menneske har – ein draum som alle kan relatere seg til. Den omhandlar basisbehov som kjærleik og håp om å finne det menneske konstant er på leiten etter. Verkemidla er med på å gje lesaren ei spesiell stemning – ein undrande og håpefull følelse.

     

    Dei ulike draumane er eit uttrykk for eit og same tema, et (at?) vi alle menneske håpar på at ein draum om noko godt skal hende oss.

     

     

    Tror jeg fikk rettet alle skrivefeilene, men garanterer det ikke. Så bare raskt igjennom :)

    Er ikke norsklærer, men hadde nynorsk som hovedmål på skolen.

  4. Hei!

     

    Har en selvbygd PC med følgende specs:

    i7 2700K overklokket til 4.4 GHz

    Asus P8Z68-V Pro/Gen3

    Corsair HX850

    Asus GTX 770

    Corsair Obsidian 650D (en vifte i toppen, en vifte i front)

    Corsair H80 (bak, push & pull)

     

    For noen uker siden oppdaget jeg at temperaturen på CPUen var unormalt høy. Da jeg så inn i kabinettet, oppdaget jeg at viftene på CPU-kjøler (H80) snurret saktere enn vanlig. På kabinettet er det en viftekontroller for viftene fremme og på toppen. Viftekontrollen var stilt på maks, vanligvis har jeg på laveste. Da jeg skrudde viftekontrolleren ned på lav, så jeg at viftene på H80'en gikk raskere, og CPU temp gikk (selvsagt) ned.

     

    Da jeg skrudde på PCen i går, etter å ha vært borte hele jula, var det ingen liv i viftene fremme og i toppen, men viftene på H80'en snurret rundt. Skrudde viftekontrolleren opp, og da startet de, og fortsette å gå når jeg skrudde viftehastigheten ned igjen.

     

    Så hovedproblemet er at jeg ikke kan kjøre viftene i kabinettet på maks, noe jeg liker å gjøre når jeg spiller. Det bekymrer meg også at viftene fremme og i toppen ikke alltid starter.

    Skjønner ingenting av dette, men håper noen andre her gjør det :D

  5. De fleste emnene ved NTNU har obligatoriske innleveringer, så å ta noen fag som privatist der blir vanskelig. Siv.ing-linjene har mange av de samme fagene det første året, så å gå en annen linje og så søke seg over vil gå ganske greit.

  6. Har planer om å oppgradere nå til jula. Bruksområde blir gaming, hovedsaklig WoW. Trenger nytt kabinett, CPU, HK, RAM og SSD. Fra før av har jeg skjermkort (HD7970), HDD og 650w PSU.

     

    Har satt opp en liste (utenom kabinett), men tar gjerne i mot forslag til bedre komponenter til ca. samme pris:

     

    MSI Z97 gaming 3

    i7 4790k

    8GB Corsair Vengeance

    Crucial MX100 256GB

     

    Mangler da kabinett. Håper dere har noen gode forslag. Lurer på å i fremtiden skaffe corsair H100i eller noe lignende, så bør ha plass til dette. Bør ligge på rundt 500 kr, men kan sikkert strekke meg litt over dersom nødvendig.

    Tenker å foreløpig bare bruke stock kjøler til CPU.

     

    Er litt usikker på i5 4960k vs i7 4790k, men heller litt mot i7 siden den har turbo @ 4.4 GHz uten OC (såvidt jeg har forstått). Bruker gjerne 900 kr mer for å få dette kontra i5 med turbo @ 3.9 GHz.

  7. Hei!

     

    Har hatt et Asus GTX 770 i ca 1 år nå. Brukte PCen i går kveld, uten noen problemer, men i dag får jeg "no signal detected". Har prøvd med både DVI (som jeg bruker til vanlig) og HDMI, uten at det ble noen forskjell. Plugga HDMIen i HK, og da fikk jeg bilde på skjermen.

     

    Kan ikke se noe galt på skjermkortet, viftene spinner og LED'ene som indikerer at det får strøm lyser.

     

    Resten av specs:

    Asus P8Z68-V Pro/gen3

    i7 2700k

    Corsair HX 850W

     

    Antar at det er skjermkortet, men har ikke mulighet til å teste i en annen PC..

    Hva tror dere?

     

     

    EDIT:

    Prøvde å ta skjermkortet ut og sette det inn igjen. Merkelig nok fungerte det :p

  8. Stillingstittel: Programvareingeniør i globalt selskap

    Erfaring: 15 år etter utdannelse

    Sertifiseringer: Ingen

    Arbeidsoppgaver: Lage backend-systemer for globale tjenester

    Utdanning: Siv.ing NTNU

    Årsinntekt: ca 950k i 2009 + ca 15% bonus + opsjons/aksjepakke (ca 1 mill pr år, men varierende)

    Alder: 35

    Arbeidssted: Norge

     

    Startlønnen min var 320.000 da jeg var ferdig utdannet hvis jeg husker rett.

     

    Så du hadde fullført en siv.ing-utdannelse i en alder av 20? :p

  9. Du sier ikke noe om hvilken VGS bakgrunn du har, men det hørest ut som dataingeniør passer for deg. Da kan du enten gå treårig høgskoleingeniør, eller fem år for å bli sivilingeniør. Dette krever matematikk R1+R2 og Fysikk 1 fra vgs. Jeg vil anbefale datateknologi ved NTNU, det er en femårig sivilingeniør utdannelse. Ellers kan du ta en titt på diverse høgskoler, det er mange av de som tilbyr dataingeniør utdannelse.

     

    Dersom du mangler fysikken og evt. litt matte, kan du ta en titt på informatikk. Der kreves det matematikk S1+S2 eller R1. Det er ingen av de nevnte studiene som krever forkunnskaper innen programmering, men det er jo selvsagt en fordel å ha litt bakgrunnskunnskaper når du starter på et slikt studie.

×
×
  • Opprett ny...