Gå til innhold

Furedi

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Furedi

  1. Hei,

    Jeg lurte på om noen kunne hjelpe meg litt med anbefaling til oppgradering av deler i min gaming pc.

    Kjøpte den ferdig fra komplett for et par år siden så jeg har ikke så mye peiling, men tenkte å bruke maks 5K av feriepengene mine på å få litt ekstra trøkk i pcn. 

    Spiller hovedsakelig FPS spill og det går mye i WarZone om dagen. 

    Ville det kanskje vært best med oppgradering av ram? 

    Specs på pcn ligger i bildet under.

    Tusen tusen takk for hjelp! :)

     

     

    Uten navn.png

  2. Virkelig så lenge? Må da sendes tilbake til fabrikanten regner jeg med?

     

    Alle Macbook Air kommer med SSD. Rimeligste 13" Air er også endel lettere enn rimeligste 13" MBP (1,35 kg vs 2 kg iflg. produktspesifikasjonene til Komplett). Fysiske mål er de samme, med unntak av tykkelse (1,7 cm vs 2,4 cm i favør Air).

     

    Ellers er tekniske speccs stort sett like. MBP har høyere klokkehastighet på prosessor (2,4 GHz vs 1,7 GHz), men til ditt bruk duger nok begge maskinene. Air har 128 GB SSD vs 500 GB platedisk på MBP. MBP kan konfigureres med SSD isteden hvis du kjøper gjennom Apple, men da blir totalprisen dyrere enn Air.

     

    Se http://www.studenttorget.no/applestore for studentrabatt (gjelder også bl.a. VGS-elever).

     

    Igjen, hvor gammel er maskinen du har nå, og hva er det egentlig som er i veien med den?

    Husk du har fem års reklamasjonsfrist på datamaskiner. Om du kjøper ny maskin, kan du få reparert den gamle gratis på reklamasjon hvis den har en mangel iht. forbrukerkjøpsloven, og selge den eller gi den bort.

  3. Heisann

     

    Har ikke no tips akkurat, men har den samme laptopen som du har. Bare lurer på hvilke symptomer din laptop ligger på? Har du hatt problemer med USB portene etc?

     

    Min gamle å kjære acer 5930g(eller noe slikt) begynner å synge på siste vers. Vil ha en ny laptop og ser egentlig etter en som oppfyller disse kriteriene i prioritert rekkefølge:

    -Godt bygget(aliminuim?)

    -God batteritid. Minst 6-7 timer word og ikke et batteri som dør etter 1 år.

    -Helst ssd

    -Godt tastatur(derfor usikker på den nye ultrabooken til Asus).

    -Skjermkort ikke nøye(skal ikke spille)

    -Prossesor/ram vet jeg ikke, bruker den til vanlig surfing og div multitasking. Men litt fremtidsrettet helst.

    -Er ikke så nøye på skjerm, men tror jeg går for 13-13". Skal være portabel i sekk/veske.

    -Pris: 6000-max 9000.

     

     

    Nå kan jeg sikkert bruke Acern min litt fremover, men harddisken er sliten og den bruker lengre og lengre tid på oppstart etter dvale ol. Takk for hjelp!

  4. Heisann

     

    Undersøker fortsatt litt på laptops her, og ser opp og ned i prisklasser. Noe jeg derimot legger merke til på de jeg har tittet på er skjermkortet. For eksempel i Asus N53SN er det GeForce GT550M, mens i Dell XPS serien er det GT540M.

     

    Lurer derfor på hva forskjellen mellom disse er? Tenkte å bruke den til spill og hverdags. Blir nyere spill helt håpløse på disse?

     

    Ser også noen av kortene har SDRAM og noen har VRAM. Hva er forskjellen, og hva har det å si?

     

    Tusen takk for hjelp

  5. Yes, Asus N53 er en jevnt over knallmaskin med god lyd, godt bilde og greie specs. Alternativt kan du se på Dell XPS 15 med oppgradert skjerm og batteri, da får du enda bedre lyd, bilde og batteri, men den er litt dyrere og har i utgangspunktet svakere skjermkort.

     

    I forhold til den lille PCen kan du jo alternativt vurdere nettbrett, det gir en bedre opplevelse og kan gjøre det du ønsker på farten. Med fysisk tastatur er Asus Transformer Prime god, uten tastatur ville jeg valgt en iPad

     

    La også merke til forskjell på rpm på harddiskene til de to også, pluss at XPS er en smule lettere. Prøvde du å sette sammen en XPS til samme prisen ca som N53? Det hadde isåfall vært veldig interessant å se ^^

     

    Vet du ca hvor mye man taper på skjermkortet i ytelse også? Tenker spesielt med tanke på spill

  6.  

    Hvorfor vil du si det holder med 8gig ram forresten?

    Og hva lønner det seg å ha på SSD disken, annet enn OS og lignende? Isåfall må jeg vel formatere hele sulamitten når jeg får den og så installere alt på nytt?

     

     

    hvis du ikke driver med "hardcore" videoredigering og sånt så holder det med 8GB RAM, til spill holder det med 4,5 - 5GB RAM hvis du drar det il maksimum med åpne programmer osv...

     

    hvis du spiller spill med lang lastetid mellom steder for eksempel, utrolig fint å ha når man spiller for eksempel skyrim og spesielt BF3 som man må laste om og om igjen

     

    det lureste å gjøre når du får PCen er å ha lastet ned den windows versjonen som er på PCen (windows 7 home premium 64bit norsk) fra TPB eller noe, putte inn SSDen, installere windows og bruke koden som er under PCen (eller under batteriet eller noe lingnende, google it), og så kan du formatere den gamle HDDen

     

    Går ikke an å bare kopiere over hele ruklet? Eller blir det et problem med drivere osv?

  7. vil anbefale samsung 830 64GB eller 128GB

     

    (merk at han starter ikke å gjøre noe før ca. 1:25, og han bruker utrolig lang tid på å komme seg gjennom, men det er noen få nyttige ting å få med seg som han snakker om)

     

    Tusen takk =)

     

    Hvorfor vil du si det holder med 8gig ram forresten?

    Og hva lønner det seg å ha på SSD disken, annet enn OS og lignende? Isåfall må jeg vel formatere hele sulamitten når jeg får den og så installere alt på nytt?

  8. Heisann

     

    Sett meg godt rundt og kommet fram til at Asus G53SX er et godt kjøp for gaming og annet. Ikke ultra portabel med super batteritid, men tar ikke med meg laptopen på tur så ofte uansett.

     

    Det jeg derimot lurer på er hva som skal til for å oppgradere litt innabords i maskinen. Jeg hadde egentlig sett meg ut denne pakke-dealen fra komplett

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=648002

     

    som har noen forskjeller i minne og lagring etc fra de noe billigere versjonene som feks

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=648001

     

    Pluss en sekk og en mus som egentlig ikke bryr meg så veldig. Spørsmålet er da: hvor mye ville det koste sånn ca å hive inn mer ram (om det er nødvendig) og en SSD disk som passer i denne? Og er dette noe man kan gjøre selv?

     

    Størrelsen på disken trenger ikke være fantastisk stor, jeg bare lurer litt på prisforskjellene, og på hvor mye komplett prøver å lure folk.

     

    Takk for hjelp ^^

  9. Heisann folkens

     

    Jeg er ute etter å kjøpe meg ny laptop, men det er så mye å velge i at jeg går litt i spinn. Ser etter noe som kan games på med behagelige settings og som ikke tar fyr av noen lange sessions. Vil gjerne spille blant annet swtor, bf3 og ha den gående til d3 og lignende kommer ut. Har sett en del på følgende laptop:

     

    http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=648002

     

    men er fortsatt litt usikker. Hvis noen har forslag til alternativer til laptoper på samme prislapp eller under med god ytelse hadde jeg satt utrolig god pris på råd fra dere :)

     

    Tusen takk for hjelp

×
×
  • Opprett ny...