Gå til innhold

Hansiman

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hansiman

  1. § 229. Den, som skader en anden paa Legeme eller Helbred eller hensetter nogen i Afmagt, Bevidstløshed eller lignende Tilstand, eller som medvirker hertil, straffes for Legemsbeskadigelse med Fængsel indtil 4 Aar, men indtil 6 Aar, saafremt nogen Sygdom eller Arbeidsudygtighed, der varer over 2 Uger, eller en uhelbredelig Lyde, Feil eller Skade er voldt, og indtil 10 Aar, saafremt Døden eller betydelig Skade paa Legeme eller Helbred er blevet Følgen.

     

    http://www.lovdata.no/all/tl-19020522-010-026.html

  2. Da må du samtidig huske på at forhandler vanligvis ikke belastes én krone for reparasjon (produsent/importør dekker dette), mens skal gjenstanden omleveres så må forhandler ta tapet med å selge gjenstanden som demo når den er ferdig reparert (dette dekkes ikke av produsent/importør).

     

    Den var ny.. Når kunden vil heve kjøpet eller få omlevere hos oss går den defekte varen ureparert tilbake til leverandøren. De blir aldri reparert og sendt tilbake til butikken som må stå for kostnaden.

  3. 3 uker er også ikke en usannsynlig ventetid på servicer.

     

    Det er jo selvfølgelig å ønske at det skal gå mye kjappere enn det, men når alt skal sendes i posten, og man tar i betrakting at verkstedene får inn ganske mange servicer til dagen, så kan det ta litt tid. Deler må gjerne også bestilles om de ikke har det inne.

     

    6 uker vil jeg være helt enig i at det er urimelig. 3 uker er kjedelig, men en tid vi ser er vanlig på noen verksteder.

     

    Nordisk Film bruker rundt 2-3 uker på en service ut fra min erfaring.

  4. De har kanskje rett til å undersøke slike ting, men her synes jeg kundebehandling bør gå foran alt. En misfornøyd kunde koster dem langt mer enn det å gi en ny stekepanne.

     

    Men så heter dette sub-forumet "forbrukerrett", og ikke "kundebehandling".

     

    Selv om jeg er enig med at god kundebehandling sier at man skulle bare gitt kunden en ny stekepanne, så er det fortsatt hva kunden har rett på som gjelder.

  5. Det er helt korrekt at bevisbyrden er på deres side.

     

    Du kan be de bevise hvordan skaden har oppstått, i form av hvordan fukten har trengt inn i telefonen. En utløst fuktindikator er ikke nok. De må kunne dokumentere skaden på telefonen, og påvise at det er relatert til feilen.

     

    Hvis de kan bevise at du har behandlet telefonen uaktsomt, og kak de det står dere ikke så sterkt hviw dere tar sakwn videre til forbrukerrådet.

     

    I min erfaring er dette derimot veldig vanskelig å bevise for verkstedene, og det er sjeldent de klarer de klarer det.

     

    Jeg vil annta at dere står veldig sterkt hvis dere tar saken til eforbrukerrådet. Bare be verkstedet om dokumentasjon, og bilder av skaden (mer enn bare en fultindikator)

     

    Garanti kan avvises grunnet fuktindikatoren, men ikke reklamasjon.

     

  6. En produsent kan avvise garantien om du har endret på produktet, f.eks jailbreaking. Men, det har veldig lite å si i praksis iNorge da de ikke kan avvise en reklamasjon så enkelt da du er dekket veldig bra i loven.

     

    Jeg har aldri opplevd at en garanti/reklamasjonssak har blitt avvist i min jobb grunnet rooting, eller jailbreaking.

     

    Men når det gjelder modding av en xbox" eller annen konsoll, så har vel det ofte vært snakk om å åpne produltet, og tukle med innmaten (noen metoder innebærer vel lodding på hovedkortet), og da kan jeg forstå at en reklamasjon blir avvist. Men igjen som srbz nevner, så er det vel opp til produsenten å påvise at dette er årsaken til problemene dine hvis det skjer innen 6 måneder.

     

    Hva som hadde skjedd om du hadde evt. tatt en sak videre til forbrukerrådet, og deretter evt. til FTU, er vanskelig å si. Jeg kjenner heller ikke til noen saker der disse problemstillingene har vårt tatt opp, men jeg mener jeg leste en artikkel om jailbreaking og reklamasjon på dinside.no for lenge siden. Jeg skal prøve å finne saken.

  7. I en slik sak synes jeg Multicom bør gi etter og godta at den ankom litt senere enn forventet. Hvis du ikke er enig er det greit, men da bør du ihvertfall ikke starte en bedrift. Kunden skal alltid bli fornøyd.

     

    Det er selvfølgelig å ønske at kunden skal alltid være fornøyd. Men husk, enkelte bestemmer seg for å aldri bli fornøyd. Skal du gjøre absolutt alle kundene fornøyd bør du ihvertfall ikke starte en bedrift. Det kommer du ikke til å ha råd til. ;)

    • Liker 4
  8. Må si meg enig med nomore. Om kunden bruker flere måneder på å sende inn maskinen sin, og lar da garantiperioden løpe ut er det ikke Multicom som bør belastes.

     

    Om retursøknad hadde blitt godkjent rett før garantiperioden gikk ut, og maskinen ble sendt med en gang, men kom ikke inn innenfor garantiperioden (la oss si en dag eller to over), så vil jeg tro at kunden skulle få den reparert på garanti.

    • Liker 2
  9. Her skal det ikke være noe tvil om hvem som har rett. Du har nok ditt på det rene da det står i servicekvitteringen din at telefonen var uten skader, og hvem som helst hadde jo sett den skaden der før den ble sendt inn.

     

    Jeg tror heller ikke det er verkstedet som prøver å lure deg. Det er nok bare sånn telefonen har sett ut når verkstedet har pakket den ut av esken de fikk den i, så det har nok skjedd under transport.

     

    Vil tro Telekiosken eller Mcare dekker dette for deg.

     

    Det kan jo også hende de retter krav mot posten, men det går nok noen dager før de klarer å løse det.

  10. Etter min erfaring som serviceansatt hos Elkjøp er det vanlig at vi godtar 6 måneder som rimelig tid. Over dette derimot blir urimelig da vi blir stående med et produkt vi ikke får gjort noe med.

     

    Så lenge du opptrer saklig og høflig har vi ikke noe problem med å hjelpe kunden.

  11. Du har 5 års reklamasjonsrett på en TV.

     

    De vil nok reparere den, eller omlevere til et nytt hvis reparasjon ikke kan utføres (må sannsynligvis godkjennes av verkstedet først).

     

    En TV er med stor sannsynlighet registrert på navn i systemet deres, så det burde ikke være et problem.

     

    Kan også legge til at jeg aldri har hørt om et verksted/leverandør som krever å få inn eske/manual ved reparasjon, eller omlevering.

×
×
  • Opprett ny...