Gå til innhold

Jack13

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jack13

  1. Hei

    Kan starte med å si at jeg er ekstremt motivert til førstegangstjeneste men for ca et år tilbake skulle jeg svare på sesjon del 1. Der svarte jeg en del dumme greier i frykt om å bli tjenestedyktig og jeg viste ikke helt hvordan dette fungerte med del 2 ogsånt. Forsvaret skrev først at jeg ikke ble innkalt til del 2 på grunn av mild pollen, så jeg sendte dem legeerklæring angående hvor lite den betydde og påvirket meg. Så fikk jeg beskjed om at jeg ikke nådde nok poeng til å bli innkalt til sesjon del 2 noe som kunne forstås etter hva jeg hadde svart så jeg ringte igjen og så at ting hadde forandra seg osv men hun jeg snakka med var ikke veldig villig til å hjelpe. Så spørsmålet mitt er hvis jeg søker utdanning så er det en sesjon del 1 igjen, kan jeg prøve å komme meg til førstegangstjeneste gjennom å søke utdanning?

     

    Beklager for dårlig formulering.

    På forhånd takk!!

  2. Kan hende jeg går litt ut av diskusjonen men som andregenerasjonsinnvandrer så syntes jeg at synet på innvandre på mange måter settes under en kam. Er født i oslo-øst, oppvokst med både etnisknorske og utlendinger der alle sammen kom overens, men vi glemte aldri hvor vi kom fra, vi kunne snakke om alt men det lå alltid i bakhodet. 

     

    Når det kommer til "Alle mørkhudet mennesker er muslimer" er noe jeg har følt veldig mye. Mange har en tendens til å tro at jeg er muslim når de møter meg. Religion er ikke noe tar opp på første samtale men vær gang jeg sier at jeg er kristen så sier de "oja du er kristen" og føler at de får en måte lettelse i ansiktet dette gjelder ikke kun etniske norske. Dette er noe jeg syntes er veldig trist at folk skal tro bedre om meg bare fordi jeg er katolikk og mørkhudet enn muslim og mørkhudet. 

  3. Hei

     

    Den tiden hvor jeg skulle svare på sesjon del 1 så hadde jeg ikke lyst til å gå i førstegangstjeneste, så fikk svar om at jeg ikke var tjeneste dyktig pga pollen allergi. Noe jeg syntes var greit da, men i etter tid har jeg hatt noe enormt lyst til å gå i førstegangstjeneste så jeg sendte forsvaret en mail angående dette og de sa om jeg sendte en legeerklæring angående allergien min og at jeg ikke er avhengig av medisiner så skulle jeg bli vurdert igjen om jeg blir tatt opp til sesjon del 2.

     

    Jeg sendte dem legeerklæringen og har nå fått svar hvor de sier at jeg ikke blir kalt inn på sesjon del 2 på grunnlag av svarene jeg sendte i sesjon del 1.

     

    Er det noe jeg kan gjøre med dette? Har ekstremt lyst til å gå førstegangstjeneste og er veldig motivert.

     

    På forhånd takk!! :)

  4.  

     

    Så fra dimmeren til driveren er det 1-10V men driveren bruker også 230V for å fungere men de går ikke gjennom dimmeren.

    deretter går det to kanaler fra dimmeren en som går til hovedlyset og den andre til det blå lyset. ville ha vært perfekt om det gikk ann å kontrollere dette lyset :)

     

    Eh... har du et koblingsskjema? ;)

     

    Nei dessverre  :hm: , det var dette elektrikeren fortalte meg hvertfall, men var litt vanskelig å forklare. Tror elektrikeren kom frem til at det ikke fantes noe 1-10v impulsbryter kun de man vri på, men tusen takk for hjelpen! :)

  5. tusen takk for ett rask svar, forstod det! Om VeraEdgen min skulle slutte å fungere er det ennå mulighet på  slå av og på manuelt? Hvordan har dere løst dette? 

     

    Har et siste spørsmål som er at elektrikeren har montert noen Hella s100 downlights som har to forskjellige farger så når jeg vrir mot venstre blir den blå "inni" og mot høre så er det vanlig hvitt lys. Problemet er at denne bruker en 1-10v dimmer og lurer på om disse vil fungere med en qubino dimmer og en vanlig impulsbryter? 

     

    Beklager for veldig mange spørsmål :p

    På forhånd takk! :)

  6. Hei

     

    Har nå tenkt å kjøpe meg en z-wave bryter og har tenkt å gå for qubino bryter bare for å teste men lurer på hvilken jeg skal kjøpe av 1-veis bryter eller 2-veisbryter? sikkert et veldig dumt spørsmål.

     

    Si gjerne ifra om jeg bør gå for noe annet! :)

     

    https://www.tronika.no/no/zwave-apparatstyring/40-bryter-1-veis-zmnhaa2.html?search_query=qubino&results=8

     

     

    På forhånd takk! :)

×
×
  • Opprett ny...