Gå til innhold

Serkan

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Serkan

  1. Et stort ankepunkt jeg ser med din nåværende diett er at alt fokus er på hvor mange kalorier du inntar, mens det ikke virker som om du har tenkt mye på proteininntaket ditt.

     

    Å ligge i over 1000 kcal energiunderskudd hver dag (og enda mer de dagene du trener) er ikke bærekraftig, i tillegg må kroppen din vedlikeholde musklene som brytes ned ver hver trening, dette kan ikke kroppen din gjøre uten proteiner, og i hvert fall ikke på et så kraftig kaloriunderskudd som du har. I den modusen du er nå, risikerer du at kroppen din blir desperat etter energi og omdanner mye av proteinene du spiser til energi i stedet for å bruke de til å bygge/vedlikeholde muskler.

     

    Nei, legg deg heller på et nivå som er nærmere 5-700 kcal underskudd om dagen, som vil si at du må spise litt mer på treningsdager enn ikketreningsdager.

     

    Kunne du ha kommet med et oppsett for hva jeg kan spise i de dagene jeg ikke trener, og de dagene jeg trener? Det ville ha vært kjempegreit. Som sagt vil jeg gå ned 1kg uka, er det et reell mål å ha?

  2. Takk for alle svar!

     

    Det er nå andre ting jeg lurer på. Jeg forbrenner omtrent 1800 kcal per dag, og ble bedt om å kutte 500 kcal per dag (av veileder) for å gå ned en halv kilo i uka, dvs ha 1300 kcal inntak. Er det også feil? Dere sier at jeg skal spise 2000-2200 kcal om dagen og trene, jeg forbrenner jo ikke mer enn 250-300 kcal per trening(har nylig begynt), så resultatet er det samme, at jeg beholder vekten. Jeg beklager hvis jeg har dårlige kunnskaper :p

  3. Du spiser som ei lita jente. Du kan glemme og bli deffa og samtidig få flere muskler av dette, hvis du i det hele tatt klarer å følge denne planen. Du burde spise dobbelt så mye og kun ligge på 300-400kcal minus. Dette vil bare fjerne alt av muskler og fett så du står igjen som et skjellett.

     

    Jeg skal jo stoppe dette når jeg når målet mitt, gå ned til 80 kg. Det er vel ikke skjellettet som er igjen når man er 80 kg? Tror du har misforstått litt :) Som sagt, jeg går også på trening, trener både styrke, intervaller og utholdenhet. Så tror ikke at jeg vil ha igjen bare skjellettet :)

  4. Jeg er en gutt på 17 år, omtrent 1.80 i høyden og 110 kg i vekten. Jeg har alltid spist det jeg har lyst til, og når det var tid til mat spiste jeg til jeg ble mett(dvs at jeg aldri har tenkt på kroppen min). Jeg har beholdt samme vekt i omtrent 2 år. Selvom jeg spiser så mye jeg vil, går jeg ikke opp i vekt. Dette er siste skoleåret mitt, og jeg har lyst til å forandre kroppen min til en "normal" kropp :)

     

    Siden jeg vet at jeg ikke har gått opp i vekt de siste årene, tenker jeg at jeg 100% vil begynne å gå ned hvis jeg kutter på hva jeg spiser. Jeg har begynt å passe veldig mye på hva jeg spiser om dagen, og har begynt å trene på Akropolis.

     

    Målet med treningen er å forbrenne fett, samtidig beholde musklene/få større muskler, men hovedmålet er å forbrenne fett. Fikk beskjed av veilederen at 500 gram ned i vekt per uke ville ha vært greit, men jeg har tenkt å gå ned omtrent 1 Kg i uken, og gå ned totalt 30 kg inntil sommerferien.

     

    Det er 7 dager siden jeg har begynt med alt dette, passer både på inntaket og trener minst 3 ganger i uken. 1 dag løper jeg på tredemølle(orker omtrent 30 minutters løping, med omtrent 300 kcal forbrenning), 1 dag med roing (5km roing, tar omtrent 30 minutter og gir omtrent 250 kcal forbrenning), og 1 dag hvor jeg trener styrke.

     

    Det jeg spiser i løpet av en dag:

    Kl 09:00 - Et eple (omtrent 50 kcal)

    Kl 12:00 - 2 skiver med knekkebrød, med pålegg (omtrent 45 kcal per skive, dvs omtrent 120 kcal med pålegg)

    Kl 15:00 - En Activia-yoghurt (omtrent 90 kcal)

    Kl 18:00 - Spørs hva det er til kveldsmat, kan være ris/poteter, kylling/biff, salat/grønnsaker. Har også begynt å spise fisk. (kan variere mellom 300-600 kcal)

    Kl 21:00 - 1-2 skiver med knekkebrød med pålegg, eller 2-3 klementiner (omtrent 100 kcal)

    Også drikker jeg 1 glass (2dl) melk hver dag. Det spørs hvor sulten jeg er kl 12. Hvis jeg er veldig sulten, drikker jeg melken da. Hvis ikke, drikker jeg melken på dagens siste måltid (omtrent 70 kcal). Passer også på å drikke minst 2 liter vann per dag.

     

    Når man adderer alt dette, får jeg mellom 750 - 1000 kcal inntak per dag.

     

    Er det en grei måte å gå ned i vekt på? Jeg har søkt gjennom andre poster, men fant ikke en god konklusjon. Jeg vil GJERNE få tips fra personer som var overvektig og gikk ned i vekt. Jeg regner med at jeg har gitt god info for å få en god svar, hvis det er noe dere lurer på er det bare å spørre i vei :)

×
×
  • Opprett ny...