Gå til innhold

ohn

Medlemmer
  • Innlegg

    183
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ohn

  1. når du bestiller adsl og du ikke har bra nok linje fram til huset kan leverandør ta MAKS 998 kroner for å få bra nok linje til huset ditt , om de så må grave i 6 mnd så kan de kun ta 998 kr , jeg måtte få ny linje til huset og de måtte legge ny kabel til huset i stolpene her fra sentralen , tok noen dager i snø som var ca 120 cm høy , men jeg fikk adsl til slutt

    6577804[/snapback]

    Hvor har du dette beløpet fra? NGT har nylig økt prisen til 1298,- for utbedring av linjen. Telemontørene har vel fått utbytte for streiken de hadde i vår...

  2. Jeg bestilte bredbånd fra NGT for ca. en måned siden. Det får bli bredbånd fra Tele2 eller via kabel-tv i stedet.

     

    Juridisk har NGT alt på det rene. De kan kreve hva de vil for tjenesten de leverer. Men jeg synes det er urimelig å betale for utbedringer som gjøres på linjenettet, som jo eies av Telenor.

     

    De kan kreve at du dekker utbedring av linjen fra siste endefordeler og inn til huset.

    6573537[/snapback]

    Jeg vil tro problemet ligger på et tidligere punkt, siden bredbåndslinja ennå ikke er koblet opp og dermed kan vel ikke NGT sjekke linjekvaliteten på den siste biten inn til huset.

     

    Det hadde vært interessant å høre fra andre som har opplevd dette. Jeg har aldri hørt om noe liknende. En gang tidligere måtte jeg utbedre linjen inne i huset hvor jeg bodde for å få bredbånd (også fra NGT), og det synes jeg er helt greit. Den gang sa for øvrig montøren at jeg ikke var ansvarlig for linjen inn til huset.

  3. Utdrag fra brev fra NGT:

    "Det viser seg at kvaliteten på linjen fram til deg ikke er av tilstrekkelig kvalitet for bredbånd. For å kunne levere bredbånd til deg må det derfor utføres en utbedring av linjen din. Utbedringen vil koste kr. 998,- ..."

     

    Er det noen andre som har opplevd å måtte betale ekstra for utbedring av linjen for å få ADSL fra NextGenTel?

     

    Problemene ligger et sted på veien fra telefonsentralen, ifølge kundeservice hos NGT. Jeg synes det er urimelig å betale for en utbedring av linjenettet som eies av Telenor. Jeg trodde sluttbruker kun var ansvarlig for telefonlinjen i eget hus, og at det øvrige dekkes via fastavgiften på telefon.

     

    Jeg ringte Tele2 og forhørte meg, og de tar ikke ekstra betalt for dette.

     

    Edit:

    Når man bestiller ADSL hos Nextgentel sender de en forespørsel til Telenor (som eier linjenettet) om kvaliteten på telefonlinjen er god nok. Dersom linjen må utbedres krever Telenor 1298,- (tidligere 998,-) for å utbedre linjen. Denne kostnaden viderefører NGT til kunden. Tele2 (og Telenor) belaster ikke kunden for utbedringen. I dette tilfellet ble Tele2 derfor valgt som bredbåndsleverandør i stedet for NGT.

  4. Jeg tror det vil bli en stor utfordring å knytte til seg bedrifter. Det finnes andre (og trolig) bedre kanaler å nå ut til kvalifiserte personer. Med dagens jobbmarked burde likevel mulighetene på kort sikt være gode.

     

    Stillingsannonsene bør også kategoriseres, eksempelvis type stilling (lærling, sommerjobb, deltidsjobb, fulltidsjobb).

  5. Jepp. Kommer til å deaktivere det under spilling, men allikevel, det er jo bedre å slippe å gjøre dette. Står jo på "Max performance", og det bør jeg være en innstilling som gjør at den kjører på 2.00 GHz når jeg vil, det er vel det som er problemet.

     

    Og hvis jeg plutselig kjører et veldig tungt program, så er det jo bedre at NHC kjører optimalt, i stedet for at jeg må avslutte det. Som sagt, det er ikke verdens undergang, men hadde vært fint å få det til.... Men det går jo tydeligvis ikke :p

     

    Dere andre som kjører dette programmet, hopper prosessorhastigheten ned for dere, selv om innstillingene står på "Max performance"? Må jo være noen som kjører dette  :yes:

    5908222[/snapback]

    Når du velger "Max performance" skal programmet kjøre på maks cpuhastighet hele tiden (2 GHz i ditt tilfelle). Så der er det noe som ikke stemmer. Du kjører ikke et strømstyringsprogram fra Acer som overkjører NHC? Dersom NHC aldri setter opp cpuhastigheten ved tung belastning så er det selvfølgelig uheldig.

     

    Du spurte hva som skjer når du ikke kjører NHC, og da vil cpuhastigheten bli regulert dynamisk fra laveste til høyeste hastighet avhengig av behov.

     

    Jeg har ikke testet 3DMark med og uten NHC, men jeg kan prøve det. Det burde ikke gi negative (eller positive) utslag (av betydning) når det er satt til "max perfomance".

     

    Edit:

    Du kan også se her:

    http://www.pbus-167.com/chc_guid.htm#anchor_cpu_speed

    (Grunnen til at jeg bruker NHC er for å regulere voltstyrken slik at vifta går sjeldnere.)

     

    Edit2:

    Jeg fikk samme resultat i 3DMark '01 (+/- 10 poeng) uavhengig om NHC kjørte, og om NHC var satt til "max perfomance" eller "dynamic switching".

  6. Hva anbefaler du da ohn?

    5886263[/snapback]

    Sant og si vet jeg ikke om noen 14" med 1440x900 som frister. Så vidt jeg vet er det kun Dell Latitude D620 og LG T1 Express Dual som selges med den kombinasjonen i Norge. Forhåpentligvis blir utvalget bedre etter hvert. Du får si fra hvis du kommer over en godbit :)

     

    13" har jeg ikke oversikt over siden jeg vil ha en pc med høyere oppløsning enn det er på disse.

  7. Hjalp dessverre ikke. Står på 2.00 GHz i begynnelsen, men hopper ned til 1.0 GHz etter hvert.

    5898175[/snapback]

    Fikk du problemer med å spille Battlefield 2? Cpuhastigheten skal tilpasse seg automatisk avhengig av belastning. Det er ikke meningen at cpu skal kjøre på fullt hele tiden selv om programmet er satt til "max perfomance" (Edit: Feil. Cpuhastigheten skal alltid kjøre på maks hastighet når programmet er satt til "max perfomance")

     

    Min. Multiplier er satt til 6x. Du kan prøve å endre denne til 12x. (Men jeg vil ikke anbefale å tvinge cpu til å kjøre på maks hastighet)

  8. Om en prosessor i en bærbar har en vifte eller ei, avhenger kanskje av hvilken type prosessor den har? Men finnes det vanligivis en vifte knyttet til prosessoren for å kjøle denne og en annen vifte et annet sted for å frakte den varme luften ut av maskinen?

    5703073[/snapback]

    Det vanligste er å ha en vifte. Prosessoren er koblet til denne vifta via en kjøleribbe.

  9. Synest ikke badgen til whitebox var pen så den fjernet jeg, finnes det noen sjapper som skreddersyr badge med egne logoer m.m ? I norge eller utlandet ??

    5882496[/snapback]

     

    Henger meg på den. Whitebox-merket burde vært tonet kraftig ned. Men til dere som har fjernet den, blir ikke det nesten enda verre pga. gropen? Jeg har sett bilde av maskinen på nett uten badge, og jeg synes ikke det så spesielt bra ut.

     

    Jeg har søkt etter steder på nettet som selger "badges", men siden passformen er uvanlig må man spesialbestille større partier.

     

    Et annet alternativ kan kanskje være å spraylakkere?

  10. Installer Notebook Hardware Control og reduser voltstyrken til prosessoren. Det bør hjelpe.

     

    I utgangspunktet trodde jeg DL70 skulle være en stillegående maskin, så litt rart dersom vifta går for fullt konstant. Vifta går altså selv om CPU-bruken er tilnærmet 0 %? (sjekk "task manager")

  11. Bare sørg for å kjøpe SO-DIMM DDR-minne (ikke DDR2). Jeg vil anta både PC2700 og PC3200 vil fungere siden maskinen kjører på 333 MHz. Du kan sjekke hva som står på minnebrikken som sitter i nå.

     

    Det vil definitivt være lurt å oppgradere. 256 MB blir veldig lite på den maskinen, spesielt siden skjermkortet også bruker av minnet.

     

    Å sette inn en ekstra minnebrikke er veldig enkelt. Bare til å fjerne to skruer og et deksel under pc-en og sette inn minnebrikken.

  12. Det er neppe noe galt med harddisken din. Klikkelydene du referer til er som nevnt av andre normalt. Derimot er det mulig du kan gjøre noe med dem ved å endre innstillingene på harddisken din via verktøy tilgjengelig fra harddiskprodusenten. Dette er i hvert fall mulig for nyere Hitachi-disker. Jeg tror det samme gjelder for Seagate-disker.

     

    For å finne ut hvilken harddisk du har, kan du f.eks. sjekke i Enhetsbehandling (høyreklikk Min Datamaskin og velg Egenskaper deretter Maskinvare). Navnet er enkelte ganger litt kryptisk (kun modellbetegnelse), men et søk på Google gir svaret.

     

    Et alternativ du eventuelt kan prøve er programmet Notebook Hardware Control. Hovedfunksjonen til dette programmet er å regulere voltstyrken til CPU, men du har også tilgang til å endre innstillinger for harddiskens "acoustic management".

     

    Merk: Å endre innstillingene vil påvirke ytelsen til harddisken.

  13. Tundra 1557 er verdt hver krone. (ca 8500,-). Dette er ikke den nyeste teknologien, men den har meget bra skjerm og fungerer godt.

    5249990[/snapback]

    Liten tvil om Tundra 1557 gir mye for pengene, men at skjermen er meget bra er jeg uenig i. Kvaliteten på skjermbildet er heller middels.

×
×
  • Opprett ny...