Gå til innhold

Chefkom

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Chefkom

  1. V&S i luft, da er trikset ørland/bodø.

     

    Jeg kjente en gang i tiden ub-korper, i vakta på alle luftforsvarets leire, og oppsumeringa var at ørland/bodø var stedet der vaktholdet var mest "operativt" i mangel på bedre ord, MEN hvor mye du får ut av det kommer mye ann på små ting som fort kan endre seg, som befal, og hvem som er i laget ditt

  2. ser The Avatar, ikke er helt med på hva pasta er. vis du lager den selv kan du nesten gjøre det, men det første du da må gjøre er fortsat å ha den i vann på over 80 grader (den må være på over 80 når alt av pasta er i aka burde den fosskoke) men etter det kan du oppbevare den en periode før du trenger den og da er alt den trenger å varmes og det kan gjøres i stekepanne

  3. huff og huff, for å starte et sted, burde det være mer økologisk? helt klart! hvorfor? fordi det er bra for miljøet og de som spiser det.

     

    Birger, vi kan være enige om at økologisk er bedre? og at spørsmålet ikke ligger i om det er bedre, men hvor mye/lite bedre det er.

     

    Litt sprøyting, under kontrolerte former, har jeg ikke noe problem med. problemet er ikke sprøyte midler i norsk produserte råvarer. problemet med sprøytemidler er hos u-land, hvor man bruker mye og ikke tar hensynn til det vannet som lokalbefolkningen skal drikke av, MEN det er en helt annen debat

     

    Når det kommer til det du spiser, skal du ikke være redd for sprøytemidlene, det du skal være redd for er den maten du kjøper som er bearbeida! den fylles opp med kunstige soffer. og fler av dem er bevist farlige for mennesker, men ikke farlige nok, så man lar profitten gå forran

    • Liker 1
  4. ja, franskmenn har jo en uvane med å ha fransk aksent! Jeg beklager men der sa du egentlig nok! når du beskylder en franskman for å ha fake fransk aksent har du bomme noe kolosalt et sted!

     

    At du er uenig med han er ok, og jeg er misliker mange tv-kokker, men å sitte bak tastaturet og hate på teknikken til han som skrev: "La Technique", som mange kokker anser som bibelen på tekniker, selv har jeg ikke noe forhold til verken boka eller mannen, men jeg tror han kan sakene sine...

     

    Grunnoppskrift på omellet:

    "en vanlig a la carte-omelett (1 porson) består av 3 egg som vi pisker sammen med litt salt (kan tilsettes litt vann (10 ml)

     

    Omeletten stekes i panne under omrøring (fra bunnen) ved slutten av stekingen arbeider vi ometten over i den ene siden av panna. Idet vi former den som en halvmåne. Samtidig stekes undersiden gyllen. Vi løser ometetten fra panna med en stekespade og hvelver på fat eller talerken"

     

    Dette er tatt fra læreboka som alle kokker bruker på skolen. boka er kjedelig og lite spendene, MEN oppskiftene er basisen for alt du gjør videre.

     

    Selv liker jeg å bruke egg, fløte, salt, pepper, og å steke det jeg har i kjøleskapet, bacon foreksempel, stek bacon og sopp i panna, mix egg fløte salt pepper og litt urter (gressløk, persille eller annet) ha i panna med bacon og sopp, gjør som over/som pepin og stek til den fortsatt er litt bløt brett over og server!

  5. jeg vet ikke hva det er med camelback, men min har før fått ett mitt ekkelt belegg på innsiden (har da bare skylt den med varmt vann noen ganger og den har blitt helt fin) vann flasker har jeg ikke hatt det samme problemet med! og jeg har hatt noen ligende veldig lenge! rydda når jeg flytta og fant en gammal gammal flaske bakerst bortest under senga, var jævelig tørst med hadde mye å gjøre så tok noen slurker av flaska og det smake helt ok, og jeg ble ikke syk av det!

  6. Alkohollovens paragraf 1.3 sier:

    "I denne lov brukes alkoholholdig drikk som fellesbetegnelse på drikker som inneholder mer enn 2,5 volumprosent alkohol, likevel slik at aldersgrensebestemmelsen i § 1-5 også får anvendelse på drikk mellom 0,7 og 2,5 volumprosent alkohol."

    aka det som er under 0,7 begrenses ikke i loven (du vil derfor se at det finnes noen sider varianter som ligger på 0,7) men alt over er det aldersgrense på. du må opp på 2.5 før det er andre regler, som begrensede salgs tider, du kan altså kjøpe øl med under 2.5 prosent hele døgnet alle dager, det finnes kun ett problem og det at mannen som sitter i kassa på rimi ikke er klar over at det er sånn

  7. oi oi oi, her var det mye synsing, da det er sent har jeg ikke tenkt å dra meg ut på alt for lange runder her, men: Douglas Baldwin som du snakker om er ikke i norge, og bruker nok derfor heller ikke norsk kjøtt, kjøtt av god kvalitet kan godt spises rått! (carpaccio, tartar m.m) i norge kan det meste av kjøtt spises rått (jeg vet dette vil rote opp mye krangler men alikevel må det nevnes, at norsk svin og norsk kylling faktisk kan spises rått, det er da ikke å anbefale, men det er mest fordi det smaker sjitt)

     

    det neste er at jeg synes det virker rart at han mener å pasturisere kjøtt ved ca 55 grader, da de fleste bakterier klarer seg fint ved 55 grader. Pasteurisering skjer normalt ved litt over 70 grader (og i følge definisjonen er pasteurisering rask opp varming etterfulgt av rask nedkjøling)

     

    Så du skal ikke være redd for å ha lavere tempratur med tanke på bakterier, desuten lever det meste av bakteriene på overflaten, aka du steker dem vekk etterpå uansett (for jeg går utifra at du steker dem i en glovarm panne etterpå for å iverksette maillard reaksjonen aka det som gir den en "sprø" konsistens og en "søt" og "stekt" aroma som jo skjer først ved 140 grader, som jo igjen er langt over det en bakterie klarer.

     

    Ellers er jo hovedregelen at så lenge steking, koking, trekking foregår på den tempraturen du vil ha som kjærne tempratur, så kan den stå så lenge du føler for, og gjerne i mange mange timer.

     

    MEN og dette er ett enormt men, for mens proteiner klarer seg veldig godt på lav tempratur, gjør ikke bindevev det, bindevev (det som er mellom musklene sener, hinner osv) trenger høyere tempraturer rundt ca 60 grader før det blir mørere. for dere som har muligheten til å gjøre dette eksperimentet kan dere jo prøve, ta et stykke kjøtt med mye bindevev, ha ett sykke i vann på 40 ett på 50, 60 og 70, da vil du oppleve at den som får mellom 60 og 70 blir møre mens de på 40 og 50 blir seige som en gelatin ball

     

    Jeg har ikke noen fasit på hva du burde gjøre anderledes, annet enn å prøve deg frem!! den beste måten å lære å lage mat på er å prøve, feile og prøve igjen, etter noen forsøk vil du nok kunne trylle fremm de møreste biffer av det seigeste kjøtt :) lykke til med mat lagingen og håper du kansje fikk plukka opp noen ting, og viss du føler noe ga mening er det bare å spørre videre (eller be meg forklare vis noe var vanskelig)

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...