Gå til innhold

Leif-Reidar

Medlemmer
  • Innlegg

    101
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Leif-Reidar

  1. Takk for gode svar.

     

    Snylter: Dette er en park med skilting om båndtvang. Parken omfattes også av de generelle bestemmelsene om båndtvang i kommunen.

     

    En annen ting er at min nabo skaffet seg hund for omtrent ett år siden, og i det siste har den stått i bånd utenfor naboens hus store deler av dagen. Huset har omtrent ikke uteareal, så hunden blir stående utenfor inngangspartiet, som ligger like ved veien. Jeg går forbi omtrent daglig, og blir som regel møtt av intens bjeffing og av at hunden løper etter meg i det lange båndet sitt og faller tilbake i det lange båndet sitt. Den løper etter meg, men innenfor naboens eiendom som ligger tett til veien. 

     

    Jeg prøver å snike meg forbi, men den legger alltid merke til meg og gjør mye ut av seg. Noen tips til å få den til å roe seg?

    Blir det rart om jeg tar kontakt med naboen (som jeg ikke kjenner så godt) og forklarer situasjonen? Jeg kan ikke kreve noe, sålenge den er i bånd, men det er veldig ubehagelig å bli bjeffet etter hver gang jeg passerer. Det virker ikke som at den er selskapssyk, men heller litt aggressiv for å markere sitt territorie. Jeg kan forstå at den sikkert er litt redd for alle forbipasserende, ettersom at den står så mye ute og er så nærme veien.

  2. Hei,

     

    Jeg er ganske redd for hunder. Av og til går jeg gjennom en park i en storby, i parken er det båndtvang. Ikke få ganger har jeg observert løse hunder i parken, og jeg har skyndtet meg ut. Om en løs hund skulle oppsøke meg en gang, hvordan kan jeg da opptre for å få minimalt med oppmerksomhet?

  3. Mitt søskenbarn fortalte nylig en historie om min avdøde onkel, hennes far, som hun hadde kommet over i gamle papirer. Hendelsene fant sted på begynnelsen av 70-tallet. Av helsemessige årsaker har hun ikke satt seg inn i saken før senere år, og da heller ikke i perioden mellom starten på saken og hennes fars død.

     

    Onkel eide en stor gård i hjembyen hans, som ble ekspropriert på hans eldre dager. Området den gården lå på, er idag veldig attraktivt og har vært det de siste tiårene. Tomten vil idag være verdsatt til over 100 millioner. Den eneste erstatningen onkel fikk, var et tilsvarende hus på en tomt på 200 m2. Han ga da fra seg 10000 m2, og fikk tilbake 200 av de.

     

    Kommunen eksproprierte gården med det formål å bygge boliger der, ettersom at han ikke drev livnærende gårdsbruk lengre. Han ble nektet å selge eiendommen selv. Min onkel hyret en advokat til prosessen, men som det i ettertid er stilt spørsmål ved hvor hjelpsom advokaten egentlig var. Onkel var relativt gammel og syk, og mitt søskenbarn kunne ikke bistå grunnet mentale problemer.

     

    Mitt søskenbarn har idag familie og greier seg godt, men forteller at det er noe som fremdeles irriterer. Slik jeg ser det, virker det som at kommunen visste å utnytte situasjon til min onkel og hans familie. Han fikk utvilsomt veldig lite tilbake, og jeg har også vanskelig for å skjønne hvorfor han ikke kunne få selge eiendommen sin selv. Om han hadde solgt det selv ville han selvfølgelig fått langt mindre enn hva det er verdt idag, men fortsatt mye mer enn hva han fikk. Området var attraktivt også den gang.

     

    Finnes det muligheter for å ettergå slike saker så lang tid etter at de har funnet sted?

  4. Finnes det noen norske (trenger ikke være norsk heller) møteplasser på nett for å samle folk til å utvikle idéer? Hvor en kan legge ut idéer, diskutere de åpent, og kanskje få med seg noen til å gjøre noe med idéene. Litt i stilen til stillingsutlysningene på Finn.no (, men som en annonse for prosjektet), bare mindre forpliktende og mer utforskende.

     

    F.eks:

    - Jeg arbeider med en web-applikasjon som skal benytte åpne data til å ekstrahere informasjon om bussen du planlegger å ta. Jeg er sikker på at det finnes noen der ute som kunne tenke seg å bidra, med enten innspill eller kode.

  5. Jeg er mye tryggere på mennesker enn hunder, så den verden hvor du likestiller hunder med mennesker, klarer jeg dessverre ikke å ta del i. Dessuten kan de gjerne bjeffe for min del, jeg ønsker bare ikke oppmerksomhet/kontakt.

     

    Joda, det går greit de fleste ganger. Problemet er at med den nevnte økningen de siste årene, har også antall mennesker som ikke ser problemet i det hele tatt, økt. Enkelte prøver å berolige meg ved å fortelle at "dette er faktisk verdens snilleste hund", og virker litt irritert over at jeg henvender meg. 

  6. Hei!

    Jeg er ikke spesielt begeistret for nærkontakt med hunder, og har med årene skjønt at noen hundeeiere ikke har forståelse for dette. Dessverre er det stadig flere som tar med seg hunden sin på offentlig transport, og ettersom en del lar hunden bevege seg fritt i båndet, medfører dette uønsket kontakt for min del fra tid til annen. Jeg prøver å avvenne meg ubehaget, men det tar tid. Det dumme med denne økningen, er at det også oftere er hunder som er mindre rolige/behagelige. Hva tror dere, vil munnkurv bli et tiltak på offentlig transport også i Norge, eller burde jeg sikte mot et annet transportmiddel?

  7. Hei!

    Jeg har spilt squash ukentlig i noen måneder, og plages jevnlig av gnagsår under storetærne. 

    Jeg har kjøpt sokker som skal være anbefalt slike plager, og de fungerer, men når jeg setter opp tempoet og vender kjapt, oppstår fortsatt gnagsår.

    Skoene mine er kanskje ikke helt optimale, og jeg sliter med å finne noen optimale. Jeg har ikke lyst til å bruke 1000 - 2000 kr på sko som heller ikke funker.

     

  8. Noen som vet hvordan en kan bake arepas her i Norge?
    I de oppskriftene jeg har funnet på nettet, bruker de vanligvis et mel som heter masarepa/masa harina. Dette skal visstnok være et kokt maismel. Problemet er bare at jeg ikke finner kokt maismel i butikken. Vanlig maismel, som jeg har prøvd til nå, har vært like enkelt å bake med som sand. Med litt væske kan jeg forme en ball, men den lar seg ikke kjevle, men smuldrer bare i stykker.

  9. Nybegynnerspørsmål angående innsjekking. 

    Si at jeg har bestilt en innenlandsflyging og de opplyser om at jeg bør sjekke inn minst 1 time før avgang.

    Om jeg sjekker inn på nett flere timer i forkant, i motsetning til på en av maskinene på flyplassen - kan jeg da komme gjennom sikkerhetskontroll f.eks 5 minutter før flyet går? Er det noen grenser for hvor nært flyavgangen en kan bli sluppet gjennom sikkerhetskontrollen?

  10. Vurderer å putte en Raspberry Pi i en gjennomsiktig sylinder, utstyre den med noen kameraer, LED-lykter, og drive dette på en vanlig telefon-power bank. Jeg kommer så til å ta en tur ut på fjorden og senke sylinderen ned på 300 meters dyp.

    Finnes det noen bedre løsninger for å filme så dypt? Prøver å gjøre dette billig, med ting jeg har liggende.

    Vil de elektriske komponentene tåle trykket?

  11. Vil anbefale deg å ta en prat med instituttet. På Gløshaugen har jeg erfaring med at det meste ordner seg.

     

    EDIT: Ser nå at vi er studenter ved samme institutt.

    OT: Mye tid til innleveringer. Prøvd deg på parallelle beregninger?

    • Liker 1
  12. Jeg tror ikke at vi er styrt av noen. Jeg tror heller at det er en veldig stor andel av befolkningen som "ikke er interessert i å lage mat". Og når interessen er lav, velger folk det trygge. Litt synd at det er slik, men om folk får øynene opp og etterspørselen etter bedre råvarer øker, er jeg helt sikker på at det vil vokse fram tilbud til etterspørselen. Det er litt vel store og få aktører i matvarebransjen, men de er på tilbudssiden.

     

    Jeg tror vi trenger en annen tilnærming til matlaging og ernæring i skolen. Grunnskolen burde avsluttes med økonomistyring, matlaging, og praktiske ferdigheter. Ikke belgiske byer og karboksylsyre.

    • Liker 2
  13. Tror du nesten uansett vil ha igjen for å fullføre semesteret, både økonomisk og fordi det ser bedre ut på CVen.

    Du burde ta kontakt med studieveileder/instituttet ditt snarest og forklare situasjon.. Merkelig at de kan legge opp til privat samkjøring, med mindre de har gitt veldig klar beskjed om dette. Uansett ta kontakt. Jeg tror de vil hjelpe deg såfremt det er mulig, da de er også tjent med at du skaper studiepoeng.

  14. Kontaktet Herring idag for å spørre om skostørrelser og da anbefalte de meg å prøve noen UK-sko først. Så jeg tok en tur i butikken og der kom jeg over et ganske fint par sko. Litt rart merkenavn, men skoene kjentes veldig behagelige og så ganske fine ut. Eneste problemet var at de kun hadde i brunt. Jeg er ganske fristet til å bare finne en butikk med de i sort og slå meg til ro med de.

    https://feetfirst.no/steptronic-faro-sort-278527 

×
×
  • Opprett ny...