Gå til innhold

Kceb

Medlemmer
  • Innlegg

    16
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kceb

  1. Hei, 

    Søsteren min eier en boligseksjon i en bygård. I denne bygården er det 1 boligseksjon til som er privat eid, mens mesteparten av bygården eies av et firma (heretter kalt firma x). Det er firma x som krever inn fellesutgifter, står som eier på husforsikringen osv.

    I et par år har det bosatt seg flere og flere duer på fasaden til dette bygget. De gjør skade på fasaden og biler som står parkert. Min søster gjorde derfor firma x oppmerksom på problemet. Det resulterte i at de leide inn et eksternt firma for å sette opp pigger osv mot duer. Firma x som eier mesteparten av bygården informerte ikke om hva som skulle settes opp, og evt. pris på jobben.

    Nå, 2 måneder senere har min søster mottatt faktura på over 20000,- på jobben. Etter sameiebrøken skulle dette tilsi at jobben kom på rundt 140000,-

     

    Burde ikke firma x som leide inn en ekstern aktør ha kommunisert med seksjoneierne hva jobben ville koste? Har ikke seksjoneierne noe å si når det skal oppgraderes?

     

    Håper å få noen gode innspill :)

     

    Mvh Kceb  

  2. Vel, jeg leste en annen artikkel om AM-lekasjen som belyste noen viktige elementer i denne saken. Blant annet at email-adressen til medlemmer ikke skulle bekreftes for å få tilgang til gratisversjonen av siden, dermed er det fritt frem for hvem som helst å lage kontoer i falskt navn. Dette er vistnok en strategi som benyttes for å opparbeide seg en stor brukerdatabase på kort tid.

    Derutover opplyste denne artikkelen at AM også var for single personer, hvilket vil si at personlige data om "ikke-utro" personer er blitt lekket.

     

    Den konklusjonen jeg trekker er at personene i denne databasen kan være fiktive, men dersom de er ekte kan de være single. Altså har ikke denne databasen noen troverdighet, sannsynligvis er både paven og statsministeren ufrivillige medlemmer, kanskje er du også?

     

    https://krebsonsecurity.com/2015/08/was-the-ashley-madison-database-leaked/

    • Liker 2
  3. Hva er prisen per bil eller tonn den frakter over? Rekner med at den er dyrere i innkjøp enn en konvensjonell ferge, men den tjener kanskje det inn igjen i løpet av sinn levetid ved å gå på strøm.

     

    Deltok i et planleggingsmøte om et tilsvarende fergeprojekt i Danmark, der er planen å i tillegg bruke karbonfiber som skrog, noe som er enda lettere enn aluminium. Der har de laget en "life cycle cost analyse" hvor de konkluderer med at det er besparelse på grunn av lavere utgifter på drivstoff, men investeringen er selvfølgelig mye større. Selvfølgelig er det også miljøbesparelser her, så det veldig spennende at det blir flere slike el-ferger.

    Problemet med karbonfiber er at det ikke ennå tilfredsstiller krav til brannsikkerhet, men det er et spennende materiale til skrog, så håper man finner en løsning.

  4. Støtter forslaget 23/5 regelen over. Da er det bare de nevnte fagene du behøver å ta, og dette kan du enkelt gjøre ved siden av jobben (på kveldstid) frem til du blir 23. Du må da ha fem års arbeidserfaring, det ene vgs året ditt teller med. Og innen du er 23, har du vel fire år med fulltidsjobb?"

    23/5 regelen, du skal være over 23 år, og ha 5 år yrkeserfaring. I yrkeserfaringen kan man ofte få godkjent skoleår, militærtjeneste og folkehøyskole. Det stilles dog krav til en litt sammenhengende yrkeserfaring, dvs at mange små stubber av korte ansettelsesforhold(under 3måneder) ikke godkjennes.

  5. Ja, dette er et problem som kun gjelder i powerpoint.
    Jeg har i etterkant laget presentasjoner som ikke har dette problemet, men problemet med den gjeldende powerrpoint er stadigvekk ikke løst.

    Det skal nevnes at jeg brukte funksjonen "sett inn excel ark", og det er vel etter dette de problemene startet.
    Når det gjelder excel arket så var det ikke noe avansert, og det hadde jeg også selv produsert.

  6. Jeg har en venn som går der nå og han liker det svært godt. Ifølge han er det ikke mulig å ta opp fag hvis du stryker (eller noe slikt). Eksamen kan du skrive på norsk eller dansk.

    Det er mange danske skoler som ikke tilbyr sykeeksamen, men de gir mulighet for 3 forsøk til eksamener. Deretter blir det antatt at man ikke er egnet til studiet hvis man stryker 3 ganger, og blir dermed ekskludert fra studiet, og alle tilsvarende studier i 2 år.

    Jeg går ikke selv på CBS, men dette er den alminnelige tilgang til reoptak av akademiske eksamener i Danmark.

  7. Hei,

     

    Jeg sitter og jobber med en powerpoint presentasjon og har kommet til et problem jeg ikke har opplevd tidligere. Når jeg skal lagre presentasjonen får jeg en feilmelding opp, den sier jeg ikke har tilgangsrettigheter, og at jeg skal sjekke om filen er kryptert.
    Dette synes jeg er rart siden det er meg selv som har laget den. Jeg sitter på win 8, office '13 og filene blir lagret i onedrive mappen.

    Noen som vet hva dette kommer av?

  8. Du kan ta fag som privatist, og søke deg inn på 23/5-regelen. Du trenger da eksamener i norsk, engelsk, matte, samfunnsfag, historie og naturfag, samt 5 år med praksis (som kan være en blanding av jobb, skole etc) og være over 23 år det året du søker på høyere utdanning. Selv er jeg 26 og driver med dette nå, har mine siste to eksamener i morgen og på onsdag.

    Mange kommuner/fylker har også "voksenskole", i oppland har man for eksempel OPUS. Her får man litt undervisning, og man har derfor elevstatus. Dermed skal man ikke opp til eksamen i alle fag, som er tilfelle når man er privatist. Det gjør belastningen litt mindre, og i tillegg at man får litt hjemmeoppgaver kan gjøre at man har høyere motivasjon til å lese opp.

  9. Hei.

     

    Jeg har sett litt på denne skolen, og det frister veldig. Jeg kunne gjerne tenkt meg et litt mer internasjonalt miljø og komme meg vekk fra Norge, og CBS virker som et veldig bra alternativ. Gratis skole i Danmark også fra mine observasjoner, og har ellers nok til å klare meg.

     

    Noen med erfaringer? Alt fra A til Å, om det er skolen, nattelivet, hva som helst, bare fyr løs.

    Hei:)

     

    Det er ikke så mye info om hvilken retning du vil studere og hvilken bakgrunn du har. Uansett vet jeg at CBS er en god skole. I forbindelse med at jeg leser til skipsoffiser i DK har jeg hørt, og lest en del om shipping utdannelsen (MBA) på CBS. Det er ihvertfall en solid utdannelse til en leder-stilling i rederier world-wide.

    Det krever dog at man får ansettelse i et Dansk rederi, men når det er ordnet er man sikret lønn og praksis underveis i utdannelsen.

  10. Hardware.no glemmer å nevne alternativet for studenter.

    Med office university (ikke det samme som student) får man en 4 års lisens til 2 pc'er for rundt 700kr. I tillegg er det gratis å oppgradere i tilfelle det blir lansert en ny utgave.

     

    Jeg bruker selv dette og synes at 700kr for word, excel, powerpoint, publisher, acces, onenote og outlook er en helt fair pris.

    • Liker 2
  11. Hei,

     

    Jeg skal bygge en Mini-ITX pc og lurer på om oppsettet jeg har kommet med er brukbart. Har aldri bygget en pc før så litt tips hadde vært supert.

     

    Her er oppsettet:

     

    Kabinett M/strømforsyning: Silverstone Sugo SG07B http://www.hardware.no/artikler/silverstone_sugo_sg07/77800

     

    Hovedkort: Asus P8H67-I http://www.hardware.no/artikler/asus_p8h67-i/101873/4

     

    Processor: Intel I5-2500

     

    Minne: Kingston HyperX blu DDR3-1600 8GB https://prisguiden.no/produkt/kingston-hyperx-blu-ddr3-1600-8gb-2x4gb-xmp-148904

     

    HDD: Seagate Barracuda® 7200.12 1TB http://www.mpx.no/k/ki.aspx?sku=627518#extra

     

    Windows home premium

     

    Jeg har et budsjett på rundt 6k og det derfor jeg utsetter kjøp av grafikk-kort. Jeg skal bruke pc'en til bilder, film og andre enkle oppgaver.

     

    Jeg synes SFF-kabinettet er utrolig stilig, men litt redd for at det blir varmt inni den lille kassa.

     

    Hva tror dere om setoppet?

×
×
  • Opprett ny...