Gå til innhold

Eriksen89

Medlemmer
  • Innlegg

    33
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Eriksen89

  1. Heisann,

    Hadde en dørselger fra Telenor på besøk i dag, og overaskende nok var tilbudet til personen ikke helt på bærtur. 
    Tilbudet var gratis antenne (Zyxel NR7032) og ruter, den såkalte "Wifi Ruter II", gratis montert. Farten skulle bli 200 Mpbs, og det skulle følge med en TV pakke hvor blant annet Netflx og HBO var inkludert, alt til 920kr/mnd. 

    Jeg betaler i dag 779kr for 150/150 fiberlinje via Altibox. Jeg abonnerer på Netflix og HBO, så jeg kan spare noen få kroner bare på disse to strømmetjenestene. Det store spørsmålet er ytelse..
    Jeg bor i Tananger, Sola kommune. Generelt er dekningen veldig god her, men hvordan er det med pingen på slikt utstyr? Jeg spiller en del FPS-spill, så toleransen er lav. Noen som har erfaring med akkurat denne komboen og kan dele erfaringer?

  2. NULL skrev (3 timer siden):

    Da ville jeg ha satt RT-AC87U-en i aksesspunktmodus.

    Ulempen her med at det ikke kjøres i mesh-modus, vil være at løsningen ikke styrer hvor en klient skal være tilkoblet. Det blir opp til klienten å velge å gå fra RT-AC3200 til RT-AC87U og omvendt. Det vil kunne føre til at man blir "stuck" på wifi-aksesspunktet som har litt dårlig signal, og f.eks. må slå av og på wifi på klienten for at man skal havne på det aksesspunktet som er nærmest klienten.

    Det blir vell sånn jeg har det i dag, nesten? Bare at jeg har to aksesspunkter, AC3200 og AC87U, siden Altibox ikke er i bromodus?

    Problemet med at en klient havner på det "dårlige" AP'et har jeg vært borti, og for statiske klienter (som jeg ikke flytter rundt) løste jeg det med å blokkere MAC adressen til den klienten hos det dårlige AP'et.

  3. Hei,

    Jeg har dårlig greie på nettverk, så jeg har et spørsmål til dere.
    I dag har jeg internett fra Altibox/ Lyse, som ligger blir endret til annen leverandør men med samme topologi som i dag. Jeg har slått av Wifi på routeren fra ISP og har istedenfor 2 routere (en i hver ende av huset) med Wifi på for best mulig dekning, slik:

    image.thumb.png.8e1551f3f29f38549a1bd4608bb30e65.png

    Jeg tenker å hekte en NAS og en NVR på ene routeren. Kan PC'en i topologien nå NAS/NVR uten videre i nettverkstopologien over?

  4. Salvesen. skrev (5 timer siden):

    Tenker på å gjøre det samme, bruke jobb telefon nett. Ser jeg kan kjøpe 20GB for småkroner. Kan vell kjøpe opp mot 200 til samme pris som internett tilbyderene der ute.

     

    Men jeg aner ikke forbruket mitt per måned. Noen som har noen estimater? Gamer ikke, ser litt på nett-tv(Strim) og har en del hjemmekontor. Men her går det lite på nettverket.

    Noen estimater?

     

    Det er der jeg er nå jeg også. Fant noen kalkulatorer på nett, som f.eks: https://mobiltelefoni.no/databeregner

     

  5. Altibox fiber i dag, men prisene går opp samtidig som det er mindre FPS spilling på meg enn tidligere. Jeg tenker derfor jeg kan klare meg med noe tregere og med høyere ping.

    Jeg har et data-simkort (Telenor) via jobben som jeg tenkte å bruke. Ifølge dekningskartet har jeg full 5G dekning på stedet. Har det mye å si om jeg velger en 4G+ eller 5G router?
    Jeg skulle gjerne hatt en router med antenne for 4G/5G som kan demonteres så jeg kan montere en egen antenne utendørs, type Yagi f.eks.
    Forslag og erfaringer til router?

  6.  

     

    I teorien skal kjernene være helt like, men det er nært umulig å implementere identiske kjerner i praksis.

     

    Flere av foreleserne mine sier ofte "close enough, is good enough", som gjenspeiler at det er så og si umulig å få noe helt "perfekt" i praksis.

    Grunnen til at jeg nevnte minste og største temperatur på kjernene var for å danne et bilde av gjennomsnittstemperaturen i forhold til spikene. Det var de "voldsomme" svingningene jeg stilte spørsmål rundt :)

     

    Jeg tror egentlig at det har mest med last å si, når de er såpass kjappe. Men også litt med måleteknikken. Hos meg så kan jeg ha en tempøkning på 80-90 grader på 2-3 sekunder på grunn av en last-forandring. Og selv med tilsynelatende lik last, så vil det kunne skje forskjeller som gjør at en kjerne plutselig spretter opp i temp. (det kan også være at prosessoren gjør en annen fordeling i av last også, slik at en kjerne plutselig får flere tyngre laster, mens andre får mindre)

     

    Har i hvert fall en del erfaring med tempmålinger på mange forskjellige maskiner og erfaring med mange forskjellige kjøleløsninger, og kan bekrefte at det er helt normalt. Uansett hva grunnen måtte være. :)

    Alt fra det helt ekstreme, til ingen overhode.

     

    80-90 grader opp på 2-3 sekunder ville fått meg til å skru av i panikk :p Men takk for svar, da kan jeg sove godt inatt :p

  7. I teorien skal kjernene være helt like, men det er nært umulig å implementere identiske kjerner i praksis.

     

    Flere av foreleserne mine sier ofte "close enough, is good enough", som gjenspeiler at det er så og si umulig å få noe helt "perfekt" i praksis.

    Grunnen til at jeg nevnte minste og største temperatur på kjernene var for å danne et bilde av gjennomsnittstemperaturen i forhold til spikene. Det var de "voldsomme" svingningene jeg stilte spørsmål rundt :)

  8.  

    Mulig jeg har forklart meg dårlig, det er de tilsynelatende ubegrunnede spikene i temperatur jeg lurer på om er normale.

    Det er så mange variabler at en ganske god variasjon vil oppstå ofte.

    Spenningsnivået vil variere, basefrekvensen vil endre seg og multiplieren til prosessorfrekvensen vil kunne variere seg selv (turbo), den faktiske lasten vil variere (selv om den kanskje virker rimelig konstant), og selv luftflyten og lufttempen inne i kabinettet vil ha en viss variasjon.

    Ja, for ikke å snakke om selve måledelen, hvor sensoren vil ha en viss hysterese, og et naturlig måleavvik. :)

     

    Jeg får akseptere at dette er en serie små variabler da :p Jeg ser til tider +-10 grader spikes over 2 sekunder så da tenkte jeg at noe måtte være feil, luftbobler som passerte pumpen eller nå i den duren. Takk for svar!

  9. Det er forholdsvis normalt at de ulike kjernene ikke har samme temperatur, ja.

    Joda, men temperaturen svinger mye selv om load er tilnærmet uforandret. Temperaturen som corsair link oppgir som gjennomsnitt er i ikke i nærheten. Det er spikene i temperatur som plager meg. Hva kan være grunnen?

  10. Jeg har en H100i kjøler som står på en i5-2500k som er overklokket til 4,5GHz, jeg stusser litt over temperaturene fra corsair link (se bilde). Ifølge pc wizard er minste temp 29-30 grader på kjerne 3 mens den samtidig er 37 grader på kjerne 4. Er det normalt at temperaturen har slike spikes (42-43 grader) som på bildet? Av og til kan spikene være verre.

     

    post-266227-0-26345800-1394121429_thumb.png

×
×
  • Opprett ny...