Gå til innhold

Jo-Bent

Medlemmer
  • Innlegg

    17
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jo-Bent

  1.  

    La oss si jeg kjøper meg ny mus og tastatur. Hvordan i all verden skal jeg godkjenne disse enhetene FØR de oppnår kontakt med OS-et? Det er litt vrient å trykke "OK" hvis hverken tastatur eller mus virker ... (Med mindre alle fremtidige maskiner kommer med egen fysisk tast for dette, matet rett på hovedkort uten å gå omvei om USB el.l.)

     

    USB har alltid vært - og kommer nok også alltid til å være - en usikker kanal, med mange spennende muligheter for hacking og angrep.

    Cortana: "Yo, dis mouse yours?"

    User: "Yeah"

    Cortana: "Cool, cool..."

    Cortana: "Yo, dis microphone yours?"

    User: "Yeah"

    Cortana:

    Cortana: "Yo, dis microphone yours?"

    User: "YEAH!"

    Cortana: ...

     

    EDIT: Hvis mikrofonen er koblet til med jack fremfor USB vil det selvsagt oppføre seg annerledes. :)

    • Liker 2
  2. Dette er en patentsøknad. Det står ingenting om at dette patentet er meddelt.

    Det er mulig det. Men denne patenten fra 2014(!) som må sies å likne veldig på den i artikkelen har status "Application granted".

     

     

    Synes det er litt rart at artikkelforfatterne går fra "Apple har søkt om patent på brettbare mobiler" til "for øvrig lanserer X og Y sine brettbare telefoner snart" ukritisk. Hvis Apple får patent på brettbare telefoner, kan ikke Samsung lansere sine telefoner, rett og slett.

    Slik som det skrives i postene du sitterer; man kan ikke ta patent på et konsept, kun spesifike løsninger for et konsept. Samsung kan helt fint lansere sine telefoner så lenge de har en annen løsning enn den som er patentert.

     

    Jeg vil uansett tro at nyhetskravet ikke er oppfylt i denne saken. Hvordan kan dette være nytt hvis både Samsung og Xiaomi allerede har utviklet teknologien for lenge siden?

    Nyheten er jo ikke at Samsung/Xiaomi snuser på dette. Nyheten er at Apple gjør det.
    • Liker 1
  3. Vel, når du lader bilen 100% - så er egentlig batteriet bare ladet 80-90% - det er mindre påkjenninger for batteriet da det ikke har godt av å være i ytterkantene (nederste 10% og øverste 10% er mer skadelig enn midt på). Sånn sett så har batteriet det "bedre" og det vil da også slites mindre - og holde lengre. 

     

    Så fra et miljøstandpunkt, så er det veldig bra. 

    Så de som har betalt fullpris får et dårligere produkt? Tror ikke det.

  4. Dette er jo bare utrolig tett å si. Folk flest har varmepumper, vedfyring, sentralvarme eller energieffektive hus i dag. Mener du virkelig at disse skal varmes opp med lyspærer, med en virkningsgrad på noen få prosent? Selv i sommerhalvåret?

    Grattulerer du er tett nok til å starte med et personangrep.

    Kom gjerne med statestikk på at folk flest har varmepumper, vedfyring, sentralvarme eller energieffektive hus i dag.

    For det tror jeg aldeles ikke på, alle plasser jeg har bodd har vært bygg som er eldre enn 1960, og det er selvsagt fler gamle bygg enn nye bygg i landet. Varmepumper, vedfyring og sentralvarme skal du jobbe bra hardt for å få til i en eller annen form for sameie i urbane strøk som feks. Oslo.

     

    Det kan være gull å slippe ekstra ekle enkeltstående oljereadiatorer/panelovner rundt om.

    Det spiller en veldig stor rolle om varmen kommer fra lyskilder, panelovner eller gulvvarme.

     

    1) Dersom du synes det er litt varmt i huset, er det da vanlig å slå av lyset?

    2) Har du termostat på lyset, slik at det slår seg av når det blir varmt nok?

    3) Har du hørt om noen som legger varmekabler i taket?

    +++

     

    Det er riktig at all varmeenergien ikke går tapt, men det er en idiotisk måte å varme opp hus på. Varme bør leveres lavt, spredt og være termostatstyrt. Lys bør primært sørge for lys, og minst mulig annet.

    1) Nei. De er allerede avslått

    2) Nei, det trengs ikke fordi lysene allerede er av.

    3) Nja, ikke varmekabler men takvarme er ikke uvanlig.

     

    Jeg sier ikke at lyskilder er en god en god løsning for oppvarming, men denne biefekten kan absoulutt være nyttig i mange hjem i Norge. Det "beste" hadde selfølgelig vært å rive alle gamle bygårder, bygge pluss-bygg, legge inn fjernvarme og ha varmepumper for supplering av kjøling/varme, men verden fungerer ikke slik at man river alt og begynner på nytt fordi det kommer ny teknologi.

    • Liker 2
  5.  

    Ja, her kommer det til å dukke opp haugevis med "cheats" som installeres på samme måte.

    Er ikke Fortnite gratis?(Hvertfall på PC)

     

    Mikrotransaksjonene deres trenger de jo ikke kjøre gjennom Google, og dermed heller ikke "betale" Google 30%.

     

    Det går dessverre ikke. Jeg forstår forøvrig Epic meget godt.

     

    "Utviklere som tilbyr produkter i spill som lastes ned fra Google Play, eller som gir tilgang til spillinnhold, må bruke Fakturering i apper med Google Play som betalingsmåte."

    https://play.google.com/about/monetization-ads/

    Takk for info. Dette var jeg ikke klar over, og har selv vært borti flere apper som kjører transaksjoner via andre enn Google.

  6. Hva mener du mennesker skal jobbe med da?

     

    Det er mange jobber som ikke kan erstattes av roboter;

    Så å si alt innen for helse og omsorg for eksempel. Mennesker er mye bedre enn roboter på en del områder. Vi har kritisk sans, er i stand til å lære og vurdere.

    Ja, jeg vet om AI/maskinlæring men det er ikke bra nok enda ihvertfall, og ærlig talt tror jeg det er ganske begrensa hva det faktisk kan brukes til, men det får fremtida vise.

     

    Men hvorfor MÅ vi jobbe? Tidligere jobba "alle" på gård/med gårdsdrift for å fø seg selv og sin familie, det trenger vi ikke lenger da bonden har fått hjelpemidler som gjør at jobben kan gjøres av langt færre personer. Etter dette skiftet oppstod det plutselig haugevis av nye jobber.

     

    I bla. USA ble slaver brukt for å unngå å gjøre så mye av jobben selv, og jeg tror nok at slavedriverne koste seg med sin tilværelse.

    Det er jo selvfølgelig moralsk forkastelig, og det er grunnen til at man slutta med det. En maskin uten følelser som gjør jobbene for oss er ikke umoralsk.

     

    Mer automasjon vil gi oss mer fritid. Tid som kan brukes med familie/venner, hobbyer og lidenskaper individet faktisk liker å holde på med isteden for "trauste" jobber.

     

    Nei, jeg ser bare positive sider ved automatisering. Ikke det at det ikke kommer til å skape visse samfunnsproblem på veien. Men det skal vi alltids klare å løse. :)

    • Liker 3
  7. Hmm er Chromecast online hele tiden? Nok et spionverktøy for Google ??

    Ja, dersom du har den plugget i veggen med konstant spenning. Selv har jeg den koblet til USB på TVen, og der er det kun spenning når TVen er påslått på min modell. Dette varierer fra TV til TV.

     

     

    Kan jeg også få overvåke hva du ser på? Kan jeg få putte en dings jeg kontrollerer inn i nettverket ditt? Kan jeg få montere kameraer i huset ditt og se på hva du driver med 24/7? Ikke at jeg gidder å overvåke deg live, men jeg kan lagre det og ta det frem senere og bruke det mot deg om du gjør noe jeg ikke liker.

     

    Hvis ikke jeg får lov, kan du fortelle meg forskjellen på meg og google? Jeg kan også gi deg en 200 sider lang EULA som du ikke gidder å lese om det er det som skal til

    Nei du får ikke lov. Forskjellen er at Google gir meg tjenester jeg synes det er verdt å "betale" med litt data om meg. ;)

    • Liker 6
  8. Jeg merka dette. Oppdateringen er ubrukelig. Hvertfall for meg som har en google-konto og en "youtube-konto", appen har ingen mulighet for å bytte bruker. Den tar kun imot "android-kontoen"(dvs. kontoen jeg bruker på android. Samme som google-kontoen).

     

    Snakk om sak å glemme å legge til! Ikke faen om jeg gidder å "lære" opp youtube til å anbefale meg noenlunde vettuge videoer på nytt.

  9. Hei.

    Jeg bygde pc-en min her for noen måneder siden.

    Jeg har hatt disse problemene hele tiden og har egentlig bare ignorert dem.

     

    Greia er at når jeg starter pcen så skrur den seg på, er på 2-3 sekunder(rekker ikke loade noe som helst), så restarter den. Etter at den har restarta seg selv går resten av oppstarten helt fint og jeg kan bruke pcen. Det var problem nr. 1.

     

    Så det andre er at dersom jeg setter pcen i dvale/hvilemodus, og senere forsøker å starte den igjen, hører jeg msakinen begynner å jobbe. Men skjermen er like svart som før, og kommer aldri på igjen. Jeg har forsøkt å skru av og på skjermen manuelt også men får bare opp "No signal detected." så blir den svart igjen.

    Dette resulterer i at jeg må holde inne av/på knappen på pcen for så å starte maskinen på nytt.

     

    Specs:

    HDD: SAMSUNG SPINPOINT F3 1TB SATA/300 7200RPM

    CPU: INTEL CORE I5 2500K 3.30GHZ 6MB S-1155

    PSU: FRACTAL DESIGN NEWTON R2 800W MODULÄRT

    SSD: CORSAIR FORCE SERIES 3 2.5" 120GB SSD MLC

    RAM: CORSAIR 8GB DDR3 VENGEANCE PC3-12800 1600MHZ CL9 (2X4GB)

    HK: ASUS P8Z68-V PRO Z68 S-1155 ATX

    GPU: ASUS GEFORCE GTX 570 DIRECTCU II 1280MB PCI-E DVI/HDMI

     

    OS: Window 7 ultimate (skal ikke ha noe å si for problem nr. 1. hvertfall(?))

     

    Håper noen vet hva som er galt ;)

×
×
  • Opprett ny...