Gå til innhold

flowerpower

Medlemmer
  • Innlegg

    97
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av flowerpower

  1. Jeg har stort sett brukt en Lowepro rygsekk med hus+18-200+batterigrep, 1-4 blitser, 4 objektiver i tillegg, div småstash og batterier. I en sekk er dette genialt å FRAKTE ting rundt, men ubrukelig til fotografering ved feks bytte objektiver mens man forflytter seg. Tar man bilde på ett sted hiver jeg bare sekken på bakken og lar den ligge åpent så alt er tilgjenglig. Stikker inn til Oslo tirsdag eller onsdag for å se om finner en passende messenger type veske til nettopp turbruk, men med mindre utstyr enn har i sekken selvsagt.

     

     

    Akkurat! Jeg har en fotosekk fra før som jeg brukte på min rundreise i sør-øst-asia i vinter, veldig fint til å oppbevare & frakte, men svært upraktisk til å ta kjapt kunne ta fram kamera, bytte linse etc. Kan såklart sette fra meg sekken, men det betyr at jeg må passe ekstra på siden folk er litt mere klåfingra i diverse land. Bakdelen igjen blir at skulderveska blir litt stor om jeg skal ha laptop og alt kamerautstyr :/

  2. Søramerika = regn.

    Det avhenger vel litt på hvor han skal i Sør-Amerika?

     

    Hva med og legge alt i hovedsekken,beskyttet og i zip-poser også kan du har en "liten" vanntett bag på magen.

    I og med at TS ønsker sekk til foto+gadgets+diverse, så mistenker jeg at resten er i en koffert. Vanskelig å gå med to sekker.

     

    Jeg synes NG sekkene er litt vel spesielle og jeg er ikke sikker på hvor praktiske de er. Du kan se på Tamrac Adventure 9, eller om du finner noe passende hos CamBags.

     

    Jeg ville også satset på 35mm.

     

     

    Resten av pikkpakket mitt blir i en stor ryggsekk på ryggen, backpacking med koffert har jeg lite tro på ;) Det blir isåfall en sekk på ryggen og en på magen på transportertappene. Har gått rundt med 3 sekker pluss tripod med etui før, så det er ikke no problem. (men selvsagt noe jeg vil unngå) Er selv usikker på hvor praktiske de NG sekkene er, tror en av de skulderbaggene deres passer mye bedre. Lett og få fram kamera når jeg trenger det osv.

     

    Er det noen her som har erfaring med å reise rundt med stor laptop/kameraveske vs sekk? Er redd for at det kan bli veldig slitsomt for skuldra i lengden. Tror nesten jeg skal veie utstyret.

     

    Angående 35mm vs 50mm tror jeg det blir 35mm, selv om den er litt dyrere. Det er lettere å gå nærmere det man skal ta bilde av enn å gå bakover. Kan fort være en vegg eller et stup i veien da ;)

  3. Søramerika = regn.

     

    Hva med og legge alt i hovedsekken,beskyttet og i zip-poser også kan du har en "liten" vanntett bag på magen.

     

    Det vil nok ikke fungere noe særlig bra i praksis. I og med at jeg skal ha med bærbar pc får jo ikke den plass i baggen du viste. Å legge pcen i den store sekken jeg har på ryggen er uaktuelt da den kommer til å bli ganske røft behandla. MÅ ha en liten bag/sekk med alt av verdisaker i, det har jeg brent meg på før ;)

  4. Da er det knappe 3 uker til jeg drar ut på en 10 måneders lang reise i Sør-Amerika og forhåpentligvis Australia/New Zealand. I den sammenheng trenger jeg en sekk/bag til å oppbevare fotoutstyr og generelt pjask som ipod, mobil, vannflaske etc i. Og mac´en såklart, 13tommer sådan. Har surfet ganske mye rundt, lest det so Valget står vel mellom National Geographic sin medium explorer sekk eller medium bag´en de har. Ser for meg at det er plass til mere ikke fotorelaterte greier i sekken enn i baggen, men igjen er kameraet mye mer tilgjengelig når man har en bag. Et viktig poeng er at bagen/sekken er diskre, noe som ikke roper ut at jeg bærer dyrt kamerautstyr osv. Er derfor ikke noe særlig fan av lowepro feks, men ser gjerne på andre merker/modeller.

     

    National Geographic NG-5162

     

    Natoinal Geopgraphic NG 2475

     

     

    Her er en liste av hva jeg skal ha med meg:

     

    - Nikon D90 m/ vertikalgrep

    - 18-105mm f/3,5-5,6 DX (på kamera)

    - Tokina 11-16mm f/2,8 DX

    - SB600 m/stofendiffuser

     

    - 50mm eller 35mm f/1,8 ?? (må kjøpes først ;) )

     

    - Lader

    - Usbkabel

    - Minnekortleser

    - Utløserkabel

    - Fjernkontroll

    - Lenspen

    - Cybersync mottaker og sender m/kabel

    - Blitskabel med hotshoe i begge ender

    - Ekstra minnekort

    - Teiprull

    - Liten hodelykt

    - Muligens en rocketblower

    - Batteriramme til batterigrep

    - Fot til blits

     

    - 13" Macbook med lader & bærbar harddisk.

     

    Ikke alt av dette trenger å få plass, div ladere og slikt kan jeg putte i den store ryggsekken jeg har med meg. Den har jeg jo alltid ( eller mest ) på ryggen, så det er mulighet til å stue vekk noe av det mindre viktige utstyret der.

     

    Noen som har erfaring med å bære denne mengden utstyr i sekk/bag? Noen argumenter for og imot her? Hvordan er det feks å gå med en slik bag en hel dag? Er veldig usikker på hva jeg skal velge, samtidig så må jeg velge ganske kjapt siden flyet går den 15 september!

     

    En ting til, hva foretrekker folk av 35mm fast versus 50mm fast? (f/1,8) Blir feks 50mm likt som når jeg stiller inn 18-105´en min på 50mm eller har cropfaktor noe å si her?

     

    På forhånd takk!

  5. Her har du en ganske fin oversikt over hvilket minnekort D90 foretrekker ;)

     

    http://www.robgalbraith.com/bins/camera_multi_page.asp?cid=6007-9597

     

    De er vel ganske greit organisert reint prismessig også, jo raskere jo dyrere. Da er det bare velge størrelse på kortet. Selv foretrekker jeg 8gb om jeg er på lengre turer slik at jeg slipper å tømme kortet så ofte. Skal feks ut å reise i ca 10 mnder om to uker, da er det greit med litt ekstra plass på kortet ;)

  6. Hei,

     

    Har et kjapt spørsmål som jeg ikke finner et helt klart svar på noen steder, hvertfall ikke så langt. Jeg har en sb-600 som jeg bruker offkamera i commander-mode fra et nikon d90 kamera. Er det mulig å bruke et hotshoeadapter for å få syncplugg på sb-600en for så å koble den til en gammel sigmablits som fattern har liggende? Altså en form for viderekobling. Hvis dette viser seg å ikke være mulig, hva er det mest naturlige løsningen, gå til innkjøp av radiotriggere?

     

    Uansett, legger med er blits-av-kamera-bilde. er en kompis som tok bildet, men jeg satt opp hele greia sia det er mitt kamera ;>

     

    God Jul!

     

     

    post-26607-1261772486_thumb.jpg

  7. Satt og snakket med en kompis her enkveld da han sa dette. Synes det virka litt på usannsynlig. Hva sier dere?

     

    person sier:

    må hjelpe Jan erlend no

    person sier:

    5macbook pro e stjelt fra studentkollektive

    person sier:

    å personen osm har sjtelt dem logge se på msn demmers

    person sier:

    så no adde i dem

    person sier:

    alle

    person sier:

    via email

    person sier:

    blir d godtatt,

    person sier:

    å i får skrive "Hei"

    person sier:

    så åpne i "Kjør" "cmd" åsså skriv i "arp -a" så får i ip å mac adresse så åpne i lan guard så får i destinasjon

    person sier:

    så legg i inn ondsinna kode program

    Anders sier:

    syk

    person sier:

    så tar i også screen shoot av webcam på maskinan sia webcam

    person sier:

    på macbook pro e frampå

    person sier:

    lett

  8. Dette minner meg om husinstallasjon som jeg hadde på grunnkurs elektro. Nå driver jeg nesten bare med regulering, releteknikk og PLS, så dette var en gøy nøtt å knekke ;)

     

    Siden motoren er likestrøms og ikke veksel, så blir det litt værre. Det finnes egene brytere til 3polte matrisemotorer. Men kom fram til at det vil bli enklest å bruke 2 brytere, en til å velge retning (opp/ned, uten fjærretur) og en til å kjøre selve motoren (med fjærretur). Du trenger en 2polet bryter til å styre selve motoren (denne kan også være 1polet, et fett egentlig, men med topolt bryter du kretsen helt) og en 2polet vekselvender (benevnelse 6.2) til å styre retningen på motoren.

     

    Her er koblingsskjema:

     

     

    elko.PNG

     

     

    Ikke nøl med å spør om du ikke skjønner, så skal jeg prøve å forklare bedre.

  9. Hei,

     

    Driver å snuser rundt på hovedkort da jeg har tenkt å kjøpe meg ny pc i framtiden. Har kommet fram til at jeg skal satse på Intel Core 2 Duo E6750 prosessoren, da den faktisk er billigere enn E6600 ;) MEN, det er jo en jungel av hovedkort med forskjellige chipsett der ute, å jeg må innrømme at jeg er ganske rådvill når det kommer til hva som er bra/dårlig osv.

     

    Hvilke chipsett er det som ligger i topsjiktet? Hvilke er 'normale'? Og hva ligger nærmere bunnen av skalaen?

     

     

    P965 og P35 ligger vel i mellomklassen? Og så kommer 975X som ligger i toppklassen?

     

    Og hadde vært fint om noen kunne greie ut litt om ATI og nvidias chipsett, for der har jeg ikke peiling i det hele tatt!

     

     

    På forhånd, takk!

  10. Det å få flere filmsnutter (gitarer) til å vises i bildet er greit nok, men å få det hele riktig timingmessig er vel værre. For man bruker vel lyden i videoklippet. Så om man spiller inn et par gitarstemmer etterhverandre så blir det vel vanskelig å få synca det riktig når man skal mikse det sammen på pc'n?? (etter å ha 'captura' alle klippa til disk) Om noen forstår.

×
×
  • Opprett ny...