Gå til innhold

Tirnanoir

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Tirnanoir

  1. kha skrev (2 minutter siden):

    Nettet er fullt av folk som selger ting de aldri sender, varer som er i en langt dårligere tilstand enn de påstod, fake varer++ Der folk faktisk blir svindlet.

    Du har gått glipp av et godt kjøp. Selger tilbakeførte pengene uoppfordret og raskt, ja det er bittert og du må gjerne prøve å presse selger til å stå ved avtalen, men ikke belast det offentlige med en slik fillesak. De må fokusere all tid og resurser på folk som svindler.

    Vel, det er gjort en kjøpsavtale. Jeg selger mye på Finn selv, og har ikke tall på hvor mange ganger jeg har gjort kjøpsavtaler med folk som har trukket seg uten grunn. Vanligvis trekker jeg på skuldrene over det, men jeg kjenner at jeg blir litt lei av folk som er useriøse og ikke forstår at kjøpsavtaler er bindende.

    Denne gangen tenkte jeg faktisk å gjøre noe med det. Det har vært noen slike saker tidligere, og de har fått oppmerksomhet i media. Det har en preventiv effekt, og gjør at markedsplassene våre blir tryggere. Man skal ha gode årsaker for å heve et kjøp, også når avtalen blir gjort mellom to privatpersoner.

    I påsken har jeg sittet hjemme åtte(!) ganger og ventet på folk som ikke har møtt opp som avtalt for å hente og betale for varer de har avtalt å kjøpe av meg. Alle avtalene var gjort dagen før, så det har ikke noe med Korona å gjøre. Du kan si at det var denne saken som fikk begeret til å renne over.

    Jeg tror at alle som gidder å ta slike saker videre gjør fellesskapet en tjeneste - jeg betaler jo en egenandel for å gjøre det, som overstiger varens pris. Dersom ingen tar tak i disse sakene, blir det heller ingen bedring.

    • Liker 2
  2. 0laf skrev (6 minutter siden):


    Nå har jo selger allerede en gang betalt tilbake til pengene, så nei, selger trenger ikke bevise at noe er sendt.

    I og med at det ikke virker som om det er avtalt noe spesifikt om frakt, kan selger legge frem en kvittering på noen frimerker, å hevde at varen er sendt uten sporing, og dersom den ikke kom frem, så er det kjøpers problem, ettersom det alltid er kjøper som er ansvarlig for frakten i kjøp mellom private, dermed kan selger også beholde pengene, uavhengig av hva som skjer.

    Selger har hevdet at varen kom i retur på grunn av feil adresse, kjøper har ikke oppgitt noen ny adresse, det er rimelig å anta at selger kan avlyse kjøpet på grunnlag av at adressen er feil, å selge til noen andre.
    Det er ikke slik at selger skal behøve å betale frakt gjentatte ganger for noe som ikke kommer frem, ei heller at selger skal måtte legge frem bevis for alt mulig, pengene er tross alt betalt tilbake.

    Det virker også som om prisen var urimelig lav, og at selger hadde gjort en feil, urimelige avtaler er ugyldige, og må ikke overholdes.

    Det er kjipt å bli svindlet, altså når noen tar pengene å ikke sender noe, her har ikke det skjedd, trådstarter har fått tilbake pengene, men ønsker nå å stå på sin rett til å kjøpe til avtalt pris, enten av selger, eller ved dekningskjøp, den retten har man generelt, men jeg kan se for meg en rekke scenarioer hvor selger ville vunnet denne saken i en rettsinstans.

    Det er ikke alltid så enkelt som man tror å være "vanskelig", men det får være opp til hver enkelt, vil man bruke tid og penger på å dra en slik fillesak ut i all evighet, i stedet for å bare kjøpe samme varen et annet sted, selv om prisen blir høyere, så kjør på.

    Les HI. Adressen er korrekt, og jeg har ikke fått noen kvittering på frimerker eller at pakken har gått i retur. 

    Selger må vel kunne dokumentere at h*n har forsøkt å holde sin del av avtalen for å kunne heve kjøpet? Dessuten var det én virkedag mellom selger sendte pakken og hevdet å ha fått den i retur, jeg finner det helt usannsynlig

    Jeg har lest gjennom noen gamle vedtak i Forbrukerklageutvalget, er ganske sikker på at jeg ville vinne gjennom her.

    Selv har jeg solgt 80-90 ting på Finn i løpet av de siste månedene, og dersom jeg sender pakker uten sporing tar jeg alltid bilde av den adresserte pakken på postkontoret sammen med kvitteringen. Da kan jeg sannsynliggjøre at pakken er sendt, dersom det skulle oppstå problemer.

    Her kan ikke selger dokumentere noe leveringsforsøk i det hele tatt, og historien fremstår som usannsynlig.

    • Innsiktsfullt 1
  3. LMH1 skrev (1 minutt siden):

    Problemet med dette man må jo ta tak i forbrukerrådet, det vil ta tid ofte 1 måned eller lengere, så må selgeren få en dom hvor avtalen fullburdes. Så er det godt brukt vare som er vanskelig å skaffe kan det bli vanskelig med dekningkjøp eller det blir alt for urimlig kostnad for selger.

    Har ingen skrupler med å kontakte Forbrukerrådet i denne saken.

    Ifølge annonsen var varen ubrukt, og jeg finner ingen alternativer på andre bruktkjøpsplattformer. Den er imidlertid å få kjøpt i butikk, men da koster den 8-9 ganger så mye som det jeg betalte.

    Det er mulig at jeg er urimelig, men jeg har brukt så utrolig mye tid på useriøse kjøpere og selgere opp gjennom, er ordentlig lei. Føler at jeg for en gangs skyld vil gjøre noe.

    • Liker 2
  4. Merko. skrev (26 minutter siden):

    Tar vel uansett 14 dager før posten sender den i retur, dersom det er en pakke med sporing som havner på postkontoret.
    Bare spør etter sporingsnummeret så ser man jo "loggen" på pakken.

    Når det er sagt så har dere jo avtalt et kjøp, så tror ikke han kan sno seg så lett unna :)

    Takk for svar!

    Jeg antok at selger skulle sende med Helthjem (med sporing), men h*n sier at pakken ble sendt med vanlig post, og at den kom i retur på grunn av «ugyldig adresse». 

    Tviler på at dette stemmer, da det bare var én virkedag mellom kjøpstidspunktet og at pakken skal ha kommet i retur. Har sett på adressen, og den er korrekt. Synes også at det er rart at jeg fikk tilbakeført pengene (og ikke noe spørsmål om jeg kan korrigere adressen).

    Tipper at kjøper har ombestemt seg eller solgt for et bedre bud etter at kjøpsavtalen med meg var inngått. 

    Ønsker helst at selger leverer varen som avtalt, dernest dekningskjøp. Er litt usikker på hva jeg kan forvente, her ?

  5. Jeg kjøpte en vare fra en annen privatperson i påsken. Varen var annonsert til en god pris, så jeg slo til umiddelbart.

    I dag fikk jeg tilbakeført summen jeg betalte, og beskjed om at kjøperen hadde forsøkt å sende pakken, men fått den i retur ettersom adressen skulle være feil.

    Jeg tviler på dette av flere årsaker:

    • Jeg sjekket adressen, og den er korrekt. Det er min folkeregistrerte adresse, og også min postadresse. Har aldri hatt problemer med levering av andre varer.

    • Jeg er usikker på om posten ville rekke å returnere pakken så raskt. Kjøpsavtalen ble inngått i påsken, og det har ikke vært så mange virkedager siden kjøpet.

    • Har ikke mottatt dokumentasjon på at varen har vært sendt, eller at posten har sendt den i retur til selger.

    Det kan være at posten har gjort en feil, men jeg tror det er mer sannsynlig at selger har ombestemt seg og finner på et påskudd for å heve kjøpet. 

    Har foreløpig tilbakeført pengene, og gitt beskjed om at adressen jeg tidligere hadde oppgitt er korrekt, og at selger trygt kan sende til den adressen. Håper derfor at alt ordner seg, og at jeg mottar varen i posten.

    Dersom jeg fortsatt ikke mottar noe - har jeg rett til å gjøre et dekningskjøp?

    Finner ikke den samme varen brukt, og dersom jeg skal kjøpe tilsvarende vare i butikk er prisdifferansen ganske stor...

×
×
  • Opprett ny...