Gå til innhold

meathook

Medlemmer
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av meathook

  1. Med konstant during når du bremser, er da også en liten vibrasjon i bilen?

     

    At du også har en «svisj - svisj» lyd etter at du slipper opp bremsepedalen, for meg til å undre over om du har skjeve bremseskiver foran?

     

    Det vibrerer kanskje litt, hvis jeg bremser hardt.

     

    Har også lurt på om det kan være skjeve skiver, så det er mye mulig det.

     

    Går bare og venter på bedre vær så jeg kan gå ut og jekke opp bilen og se litt nærmere. Alle forslag til hva jeg kan se etter mottas med takk  :)

  2. Du skriver... "Lyden når jeg bremser er en konstant during, mens når jeg slipper bremsa går det over i en mer svisj-svisj lyd som varierer med farta.".

     

    Det får meg til å tenke. Har du et blikk-skjold bak skiven? Kan denne ha blitt bøyd slik at den nå tar borti noe?

     

    Det virker litt stivt til å være blikk, men ja det er i alle fall et skjold der. Det er vel ikke umulig det kan ha bli bøyd litt når jeg bytta dekk nei, det var en tanke som slo meg også, men det ser ikke ut som det tar borti felgen i alle fall. Hva annet kan det ta borti?

  3. Klossene dine er utslitt, og det ser også ut som de tar skjevt (siste bilde). Kan være synsbedrag dog.

     

    Skjønner at det skulle komme lyd når jeg bremser hvis klossene er slitt, men forklarer det at det fortsetter å bråke etter at jeg slipper bremsa?

     

     

    Lite på bildene som tyder på at bremsene tar borti felgen. Det kan virke som skiva er slitt på det ene bildet. Ellers så blir jo disse kaliperne utsatt for mye støv. Vet du at dem glir helt greit inn og ut? Det kan jo tenkes at belgen er slitt og hele greia er nedstøvet og full av bremsestøv.

     

    Er noen hvite merker øverst på kaliperen der det ser ut som skiten er slitt vekk, derfor jeg tenkte den kanskje tok i felgen.

     

    Kan vel være noe støv eller noe kanskje ja. Det begynte som sagt når jeg bytta over til sommerdekk, ikke utenkelig at noe har skjedd mens jeg bytta. Kan det være at noe har kommet mellom klossen og skiva kanskje?

     

     

    En ting er sikkert, du har nok feil innpress (ET) på felgene dine. Uoriginale felger?

     

    Ja helt uoriginale, de fulgte med når jeg kjøpte bilen brukt, men har ikke hatt noen problemer med dem tidligere år. Tror du det er en sammenheng?

     

     

    Lyden når jeg bremser er en konstant during, mens når jeg slipper bremsa går det over i en mer svisj-svisj lyd som varierer med farta.

  4. Legger helst ikke ut reg. nr. men det er en 2008 Mazda 3 1.6. Felgene er jeg ikke sikker på, men jeg tror det er disse Enzo G 16"

     

    Det som er typisk er at det bråker når jeg bremser, særlig i lav hastighet, og når jeg slipper bremsa igjen blir ikke lyden borte, den blir kun litt lavere. Noen ganger kan det hjelpe å trykke inn bremsa litt igjen, ellers forsvinner det for det meste når jeg får opp hastigheta litt, kan likevel være noe lyd igjen selv da.

     

    Har som sagt brukt samme felgene tidligere år uten problemer. Har prøvd å kjenne etter om det er noe som skulle ta i, men ser for meg ut som felgen skal ha god klaring, og det er ingen lodd som stikker innenfor felgen.

     

    Tok noen bilder, virker som lyden kommer fra venstre foran, og det er også der det er mest slitemerker på kaliperen. Det er noen merker også på høyre side, men lagt fra like galt. 

     

    Når jeg tok bilder så jeg også at bremseskiva ser nokså slitt ut helt innerst, kan det være noe her?

     

    2018-06-10%2012.21.01.jpg?dl=02018-06-10%2012.21.01.jpg?dl=02018-06-10%2012.21.01.jpg

    Venstre framdekk

     

    Slitemerker kaliper venstre framme

     

    Bremsekloss venstre framme

     

    Eneste merke jeg finner på felgen

     

    Slitemerker kaliper høyre framme

     

    Slitasje på bremseskive?

  5. Etter at jeg bytta til sommerdekk har jeg fått en ulyd framme, kommer hovedsaklig når jeg bremser, men er ofte også ulyd uten at jeg rører bremsepedalen. Ser også at det er noen steder på kaliperen det ser ut som er slitt.

     

    Har brukt de samme felgene tidligere år uten problemer, så lurte på om noen vet hva som kan ha skjedd her? Går utsiden av kaliperen lenger ut når man bremser? Kan det være den går lenger ut fordi klossene er mindre, og at det kan lønne seg å bytte? Eller er det mer sannsynlig at jeg har kommet borti noe når jeg har skifta dekk?

  6. Har en seng der bjelken som går på midten under har knekt. Hvis jeg skal bytte den så må jeg ta fra hverandre hele senga, så jeg tenkte å heller prøve å reparere den i steden.

     

    Min tanke var å kjøpe to planker som jeg limer på hver side av den som er der, og så setter noen gjennomgangsbolter for å holde dem på plass.

     

    Men lurte på om noen vet om dette er en grei måte å gjøre det på? Kanskje er det bedre/enklere måter å fikse dette på?

  7. Har årlig mva-oppgave, skal altså betale mva for 2017 i mars 2018.

     

    Det jeg lurer på, er om jeg må betale skatt av opptjent mva, eller om dette blir trukket fra resultatet før skatt?

     

    Altså for eksempel, om jeg er skyldig 100.000 i mva for 2017, og har et resultat på 100.000 for 2017, må jeg betale skatt av 100.000, eller blir skyldig mva trukket fra så jeg betaler skatt av 0?

     

    Har regnskapsfører som tar seg av dette, men han er ikke tilgjengelig nå så prøver meg på å spørre her i stedet  :)

×
×
  • Opprett ny...