Gå til innhold

Thomas Fjeld

Medlemmer
  • Innlegg

    10
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thomas Fjeld

  1. Både provisjon til ansatte og kjøregodtgjørelse til ansatte er fradragsberettigede utgifter for bedriften, men dersom du skal ha høyere provisjon og kjøregodtgjørelse vil firmaets fortjenestemargin bli mindre.

     

    Firmaet tjener penger ved at varene deres selges. Jo mer betalt du skal ha (kjøregodtgjørelse er også betaling), jo mindre betalt får firmaet, med mindre de øker prisen på varene, selger flere varer, eller får forhandlet ned andre kostnader, som husleie eller innkjøpskost.

     

    Det å isolert sett øke forskuddsbeløpet får imidlertid ikke særlig betydning. Dersom man øker forskuddsbeløpet ditt får det bare som betydning at du får mindre etterbetalt ved avregningen (eller endog blir skyldig ved avregningen hvis du selger lite). Det kan bli snakk om et kredittproblem for firmaet hvis kundene ikke betaler til rett tid.

     

    Varen koster 40 og selges for 100. Da sitter bedriften igjen med 60 (avanse). Du skal ha 40 i provisjon. Bedriftens fortjenestemargin er da 20. Hvis du i tillegg skal ha 10 i kjøregodtgjørelse sitter bedriften igjen med 10. Det er åpenbart at det er forskjell for bedriften på 20 og 10.

    Men disse 10 som bedriften gir meg i kjøregodtgjørelse, de får de jo tilbake på skatten? Så da sitter de jo med 20, akkurat som de hadde gjort om jeg ikke hadde fått kjøregodtgjørelse?

  2. Heisann!
    Jeg er 20 år gammel, nettopp blitt ferdig med vgs. Planen for neste år er å fortsette i bedriften jeg jobber i nå og så studere etter sommeren 2017. I dag jobber jeg som selger, der jeg bruker egen bil i arbeid. Jeg kjører veldig mye. Er bosatt i Lillestrøm området og de områdene jeg jobber i er Romerike, Hedmark, Oppland og Vestfold. Veldig ofte er det slik at jeg kjører til Hamar, har møter der fra f.eks 16-18, kjører da videre til Gjøvik eller Elverum og har møter der og så kjører jeg hjem igjen. Så det blir ofte veldig mye kjøring.

    Jeg har kun provisjon og får utbetalt forskudd på provisjon på 15.000,-. Hver 3 mnd tar vi da en avregning på hvor mye jeg har solgt for ift. utbetalt lønn.

    I mai kom jeg med noen forslag til endringer i kontrakten, jeg har blitt tilbudt andre jobber og en eventuell skoleplass allerede etter denne sommeren og tenkte derfor å kreve litt mer penger av bedriften jeg jobber i nå. De vet selv at de trenger meg fordi jeg selger såpass mye og derfor følte jeg at jeg var i en posisjon til å kunne gjøre dette.

    I min forrige kontrakt hadde jeg ikke kjøregodtgjørelse og tapte selvsagt veldig mye penger på det ettersom at jeg kjørte såpass mye. Dette var et av kriteriene jeg hadde for den nye kontrakten, sammen med en lønnsøkning til 22.500,- i mnd. Fremdeles forskudd på provisjon, som vil si at jeg må selge litt mer for å matche lønna, noe jeg selv vet jeg klarer.

    Da jeg kom med dette kriteriet om kjøregodtgjørelse, svarte sjefen med at bedriften gir veldig god provisjon pr salg, så dersom kjøregodtgjørelse skal utbetales så er det mulig provisjonen må reguleres ned. Dette er i mine ører bare tull.

    Som jeg har forstått det så kan regnskapsføreren skrive opp kjøregodtgjørelsen på selvangivelsen til firmaet, som da vil gi et skattelette på ca. det beløpet som har blitt utbetalt i kjøregodtgjørelse. Som altså vil si at bedriften ikke taper noe på å gi meg kjøregodtgjørelse. Altså har ikke provisjonen noe med kjøregodtgjørelsen å gjøre. Om de gir meg kjøregodtgjørelse vil ikke bedriften tape noe om ekstra dersom provisjonen ikke endres? Jeg vil kun få litt ekstra penger i kassa som gjør at jeg kan dekke bil utgiftene mine.

    Er dette feil? Eller er det en sammenheng mellom provisjonslønnet arbeid og kjøregodtgjørelse? For som jeg ser det så er det jo bare vrient av de om de skal regulere ned provisjonen slik at jeg tjener mindre om jeg skal ha kjøregodtgjørelse, når de kan trekke det fra på skatten?

    Håper noen med litt peiling kan gi meg et svar på dette! På forhånd takk!

  3. Heisann! Ser etter noen som kan hjelpe meg her!

    For et par mnd siden så jeg en film på TV som jeg nå ikke husker navnet på eller noen av skuespillerne som var med, men ønsker nå å se den igjen. Lurer derfor på om noen kan hjelpe meg med å finne tittelen på denne :)

    Den handlet om en mann som drømmer. I drømmene hans er verden helt lik som på utsiden, han kjenner de som han drømmer om, men de som er med i drømmen hans vet det ikke selv, så han må overbevise de om at faktisk er med i en drøm. Så han høres jo helt gæren ut når han forteller om dette. I tillegg er det noen folk som forfølger han hvor enn han går for å få en eller annen kode ut av han. 

    Til slutt begynner folk å tro på han og hjelper han da med å våkne fra drømmen ved at han skal falle fra en stor bygning, da dette er det han pleier å våkne av i drømmene sine, men denne gangen funker det ikke, han kommer bare videre til neste "drømmenivå".

    På en måte er handlingen litt lik Inception mtp. nivåer.
     

    Håper noen kan hjelpe meg her :)

  4. Hei dere! Vi har fått en oppgave om å lage en holdningskampanje om å kjøre i fylla. Vi driver med idemylding, og har kommet frem til at ugndommer blir påvirket av kjendiser. Derfor har vi kontaktet masse kjendiser som ungdommen kjenner til. Men hvis disse ikke skulle svare eller si nei takk, da må vi komme opp med en Plan B. Derfor lurer jeg litt på om dere har noen tips til hva vi kan gjøre, som helst ikke er så veldig orginalt. Mye er gjort før og man må finne på noe som virkelig treffer. Målgruppen er ungdommer fra 16-24. Maks lengde er 40 sek. Har dere noen tips?

    Kampanjen kommer til å hete Dont Drink and Drive (DDD)

  5. Altså man kan vel ikke si at jeg er glad i matte, men syns det er helt greit! :)

    Men snakker jo med de som går T-matte, og de har allerede fått lekser. Og jeg ORKER virkelig ikke lekser, hahaha. Er jo klar over at det kommer lekser i p-matte også, men tror da ikke de kommer i samme mengder som i T-matte?

  6. Hei.

    Jeg sliter veldig med å bestemme meg om jeg skal ha T eller P matte på VGS. På ungdomsskolen fikk jeg 4 på vitnemålet, men lå rett på kanten til 5'ern. På eksamen kom jeg opp i matte skriftlig, her fikk jeg 4.

    Jeg har nå hatt 3-4 P-matte timer på VGS, og vet ikke hva jeg skal velge.

    Jeg vet ikke hva jeg vil utdanne meg som, men har hørt at man har flere muligheter etter VGS om man går T-matte?

    Problemet mitt er at jeg husker veldig dårlig, f.eks noe av stoffet vi hadde om idag, som var standarform, hadde jeg helt glemt hva var.

    Håper noen av dere kan hjelpe meg litt her :)

     

    Takk.

  7. I går var jeg på juleball på skolen.

    Siden vi gutta skulle ha nach etter ballet så hadde jeg med en sekk med litt drikke i.

    Når vi så kom til skolen så måtte vi levere alt til noen foreldrevakter, som skulle passe på tingene for oss.

    Etter en liten time så kom det en vakt bort til meg og sa at jeg skal bli med han, så jeg ble naturligvis med han.

    Når vi da kom ut til garderoben der vi hadde tingene så sa han at jeg hadde med noe i sekken som jeg ikke fikk lov til å ha med.

    Så de har tydeligvis vært oppi sekken min og sjekka hva jeg hadde med!

    Er dette lov?

×
×
  • Opprett ny...