Gå til innhold

Kengudille

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kengudille

  1. Hei!  

    Takk for at dere tar dere tid.  :) 

     

    Jeg har fått noen ideer, men tror ikke vi er helt i mål. Mulig formuleringen min ikke var helt klar. Se for dere at numrene er kundenummer (det er altså tilnærmet tilfeldig hvilket siffer dette starter med. De fleste med 4 eller 5), og at a,b,c og d er ulike produkter de bestiller. Så målet er at om 2 kunder bestiller produkt a mandag, legger jeg inn kundenummer og produkt, og cellen c2 teller da hvor mange det blir på mandag. Uten at jeg trenger gjøre mer. 

    En av utfordringene er at numrene begynner med tilfeldige tall, så kanskje litt urutinert av meg å sette dem opp på denne måten. 

    Jeg har tenkt på flere løsninger, for eksempel:  

    Bruke kolonnene i og j til mandag, k og l til tirsdag, m og n til onsdag osv. Men dette ønsker jeg ikke.Ønsker alt nedover i i og j.  

    Man kunne også for eksempel også satt at cellene i 2-17 var mandag, i 18-33 tirsdag osv. Men dette blir jo også noe upraktisk da det er veldig varierende hvor mange av cellene man trenger å fylle ut per dag. Dette kan variere mellom 4-15. 

     

    Jeg er rimelig grønn. Var dette bedre beskrevet, og er det på noen som helst måte mulig å få til?  :w00t:

  2. Hei! 

    Har en liten problemstilling, hvor mine noe begrensede excel-kunnskaper kommer til kort. 

    Skal forsøke å formulere så bra som mulig (selv om det var litt vanskelig), så det blir enklere å eventuelt hjelpe. 

     

    La oss si at jeg ønsker å registrere ulike verdier hver dag i uke, og telle disse. Per nå må jeg registrere alt manuelt, utenom rad 6, som summerer opp antall pr dag. Det vil si at jeg må skrive inn nummer 1234567, og så a. Deretter må jeg legge inn 1 i celle c2. Så senere må jeg legge inn 1231231 i i3, a i j3, og så føre opp 2 i c2 og så videre og så videre. 

     

    I eksempelet har jeg laget slik at alle jeg noterer mandag begynner med 1, tirsdag med 2 og så videre. I virkeligheten er det selvsagt (desverre) ikke så enkelt. Normalt sette vil kolonnene i og j gå ned til rundt 40, og det er veldig tilfeldig hvilke dager det spres ut på. 

     

    Håper dere henger med nå. Ønsket mitt er at når jeg legger inn 1234567 a, på mandag, at Excel på noe vis skal skjønne at dette skjer på mandag, og dermed legger inn 1 i celle c2. Når jeg senere på dagen legger inn 1231231 a, blir det automatisk 2 i c2. Neste dag legger jeg inn 23456789 b, som da automatisk registrerer 1 i d3. Når onsdagen kommer, og jeg legger inn 3456789 a og 3456345 c, fylles e 2 og 4 ut med 1 hver automatisk. Dere skjønner hvor jeg vil. Lar dette seg gjøre på noe vis? 

     

    post-265362-0-10939000-1554303809_thumb.gif

  3. Nå har jeg ikke lest gjennom hele tråden, men en slags pasta carbonara er enkelt å lage, veldig godt, og ikke særlig dyrt.
    Ingredienser:

    • Litt margarin
    • Bacon
    • Løk
    • Melk
    • 1 eggeplomme
    • Spagetthi/pasta
    • Parmesan

    Hvor mye jeg tar av hver ingrediens har jeg på feelingen, men det er ikke så vanskelig. Skal etter beste evne forklare hva du gjør:

    Først koker du opp vann og kaster oppi den mengden pasta du ønsker å fortære. Deretter steker du bacon og løk sammen i en deilig liten dæsj med margarin. Baconet bør forresten, i likehet med løken, være kuttet i relativt små biter. Når baconet er tilstrekkelig stekt, sammen med løken tar du stekepannen vekk fra varmen, og heller litt melk, før du elegant kaster eggeplommen oppi. Rør godt. I kasserollen har du nå pasta som skal være ganske nære å være ferdigkokt. I stekepannen har du en brun gugge med bacon og løk i. Er den veldig tykk blander du den ut med 1-2 spiseskjeer pastavann. Dryss litt salt og pepper over guggen, og rør om igjen. (Denne sausen, til nå omtalt som guggen, ser ikke veldig innbydende ut, men smaker godt.) Hell av pastaen, legg den i en skål/på en tallerken. Hell over sausen og bland så godt. Hell over parmesan, og velbekomme!!

     

    Etter litt erfaring er dette nydelige måltidet ferdig på rundt 15-20 minutter.

    Nå gidder jeg ikke regne ut nøyaktig pris på dette måltidet, men dyrt er det ikke. 1 kg Spagetthi fra first price koster 11 kroner, bacon fra first price/extra funker også fint. Melk, egg og margarin er stort sett alltid i kjøleskapet. Løk er heller ikke særlig dyrt. Det fins også billig parmesan, ihvertfall på min lokale coop prix.

  4. Vi har ikke akkurat gode erfaringer med Island og Kypros de siste årene, og av en eller annen kjip grunn er det alltid disse landene vi havner i gruppe med. Tror nesten vi hadde hatt bedre sjans i en teoretisk sett vanskeligere gruppe.

     

    At Norge sliter mot mindre fotballnasjoner, men heller imponerer (defensivt og resultatmessig) mot større fotballnasjoner er da ikke noe nytt.

  5. WOMEN, Y U NO HAVE BETTER JUDGEMENT?

    Rasshøl har ofte lite selvinnsikt, og mye arroganse, og er derfor ofte mer frempå. Sjenerte gutter trekker seg ubevisst mer inn i bakgrunnen og forsøker å skjule seg. Det er ikke spesielt turn-on for jenter. Så selv om de FORSØKTE å komme i kontakt med en av dere ville dere antagelig klare å sabotere det selv. Kroppsspråk har veldig mye å si.

     

    Så dere (vi?) niceguys, må faktisk gjøre et lite forsøk selv iblandt...

    Her tror jeg du treffer spikerern midt på hodet.

     

    I tillegg tror jeg "nice-guys" rett og slett tenker og overanalyserer for mye. Mindre tenking og mer handling er en god start.

     

    Mye som er skrevet i denne tråden kan nok oppsummeres med disse to setningene.

  6. Du tenker alt for mye, og derfor hadde det vært greit for deg å strukturere tankene dine.

     

    Tankene våre har en tendens til å farge følelsene våre. Om du for eksempel tenker negativt vil du føle deg dårlig, og motsatt, tenker du positivt vil du føle deg bra. For å dra paralleller til din sak: Du tenker hun ikke er så interessert lenger(negativ tolkning av situasjonen, siden du egentlig ikke vet at hun er uinteressert), du leter etter bevis på at hun ikke er interessert, som resulterer i at du føler deg dårlig/anspent.

     

    Det kan sikkert hende at hun ikke lenger vil ha deg, men det er absolutt ikke noen grunn til å tenke på det hele tiden!

    Og nå svarte hun på chat plutselig, En stund trodde jeg hun var sur på meg for noe småtteri, Men nå blir det bare fint at hun kommer hjem.. JEESSAAAAZZSSS jeg må virkelig slappe mer av. This case is closed.

    • Liker 8
  7. Greia med typisk "snille" gutter er dette (som jeg som jente ser det):

     

    -De har lite selvtillitt og virker usikre

    -De utsletter seg selv i forholdet og blir til en tøffel

    -De har få egne meninger

    -Man kan sjelden diskutere med de, for de gir seg uten å tørre å stå for det de mener (eller de mener egentlig ingenting)

    -De mangler ofte spontanitet og impulsivitet, fordi de vil være sikre på at jenta liker noe før de gjør det

    -De mister egne hobbyer og interesser fort, fordi de helst vil være med dama.

     

    De punktene over her gjør "snille" gutter til kjedelige gutter.

     

    Joda, om man vil ha et trygt og rolig familieliv så passer de perfekt som ektemenn og fedre. Men hvor blir det da av lidenskapen? Hvorfor viser de ikke sterkere personlighet? Og sterkere personlighet betyr ikke at dere må være badboys eller gjøre dumme ting, heller at dere viser at dere har egne meninger, eget liv utenom dama og tør å gjøre noe som ikke er forventet.

     

    Dere blir rett og slett for forutsigbare.

     

     

    Og ja, det finnes snille gutter som også har en egen, sterk personlighet. Det finnes gutter som hverken skulker, røyker eller drikker, og samtidig har en vilje til å kunne stå på sitt i en diskusjon. De er gull verdt, for de holder lidenskapen, spenningen og utfordringene ved like, uten at de er slemme og gir f.

     

    Alt er selvfølgelig skrevet ut fra egne erfaringer, så beklager om det føles som generalisering, men slik er nå de typisk "snille" guttene jeg har møtt.

     

    Edit: Skrivefeil.

     

    et glimrende innlegg (som jeg som mann ser det) =)

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...