Gå til innhold

userman

Medlemmer
  • Innlegg

    533
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av userman

  1.  

    Hvor mye vil du ha for EN 560Ti? Har en venn som kanskje er interresert i å folde litt med den.

    Må nesten tenke over det. Mulig jeg skal bruke det selv, men må se litt på økonomien. Om jeg skal handle ett nytt kort til meg selv så tar jeg nok en tusenlapp for det (inklusiv frakt innlands) :)

     

    Oki. 1000 kroner blir nok litt mye for oss for øyeblikket, men om du ikke får solgt den innen et par måneder så kan det være vi kontakter deg igjen, oki? Snakkes!

  2.  

    Det enkle svaret er at spill henger kronisk etter GPU-teknologien, og konsollene har noe av skylden (men ikke hele) for at det er slik. Den andre delen er at både Direct3D og OpenGL egentlig er utdatert og ineffektivt, ihvertfall i forhold til hva Nvidias GPUer er i stand til. Et GTX 680 er i stand til å tegne over 8 mill polygoner i 1920x1200 (med AA) i over 60 FPS stabilt, men ingen spill er i nærheten av det detaljnivået. Dette krever effektive metoder for å overføre data til GPUen og mye funksjonalitet på GPUen. Nvidia har kommet lengst når det gjelder slik funksjonalitet, men det er ingen spill som bruker det ennå. AMDs Mantle er ganskje forskjellig og vil kunne hjelpe noe på ytelsen, men er ikke retningen spill trenger å gå for effektiv utnytting av GPUer fremover.

     

     

    Det er ikke riktig, høy AA er veldig viktig, spesielt med bevegelser av kamera for å unngå "flimring" av alias-artifacts. Selv 16x MSAA eller 32x CSAA har mye for seg i spill.

     

    Både SLI og CrossFire medfører ekstra microstuttering så det er uaktuelt for mange som bryr seg om spilleopplevelsen. Jevnheten til ytelsen er mye viktigere enn høyest mulig gjennomsnittlig ytelse.

    Jeg liker skikkelig AA, men de fleste spiller med lavere mengder, og sammenligner også sjelden med mer enn 2x eller 4xmsaa.

     

    SLI har rimelig lite microstutter, selv om det er et godt stykke unna singelkort. Og klarer ikke skjermkortet 120 FPS (eller 60 for de noe mindre kresne) så vil microstuttering være det minste problemet. Da blir det ujevnt uansett, og V-sync vil ikke funke skikkelig. Og da blir SLI/CF nødvendig. (Snakker da om en som tydeligvis krever god ytelse ved maks grafikk)

     

    Og det er må jo poenget med dual GPU være. Har du nok FPS til at det låser seg på 120 FPS så er det jo selvsagt ikke nødvendig med mer. :-)

    Jeg synes 4x AA er mer enn nok :p men nå er ikke "jeg" et representativt utvalg da.

×
×
  • Opprett ny...