Gå til innhold

berge85

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av berge85

  1. Den største merkbare forskjellen er camera raw. Mye finere motorer når man drar i spakene. Flere muligheter enn tidligere.

     

    I selve programmet har det kommet en del nye finesser og noen er forbedret.

    Har bl.a kommet nye filter som tilt/shift fokus, iris blur. Liquify er forbedret og er nå mye bedre.

    Layouten er blitt mørkegrå og er nå mer behagelig og jobbe i.

    hvis du er fornøyd med cs5 så er det ikke noe vits i og bytte bare for å bytte.

    Last ned en 30 dagers prøveversjon så finner du fort ut om du trenger cs6 eller ikke

    • Liker 1
  2. hdr er ikke dumt å bruke på boligfoto. Bruker det selv på boligfoto, mest for å "se" ut av vinduet hvis det er noe interesant på utsiden. noe skjevheter kan det bli med en vidvinkel men det meste retter man opp i rawkonverteren. Varierer litt hva jeg benytter av lukkertider på boligfoto men ligger ofte rundt et halvt sekund lukker slik at jeg får blandet naturlig lys inn etter at blitsen har fyrt av. Husk og ha blitzen synket på første lukkergardin slik at den slår ut når lukkeren åpner seg. er fin trening med slik foto, man lærer seg og lette oppp lys inne på en fin måte. er bare å øve øve øve øve :)

  3. ta deg en kikk på annonsen som ligger på finn. Noe av det som er viktig med boligfoto er vinklene. Kamera skal ligge i dørhåndtakhøyde, på kjøkkenet skal man holde seg i benkehøyde. aldri ta bilde av undersiden av kjøkkenbordet. en annen regel er at man skal sikte på hjørnet i rommet. får man med tre vegger på et bilde så virker rommet størret. Man kan bruke blitz som opplett men bruk lang lukkertid slik at man får det naturlige lyset blandet med blitzlys. bare noen tips men det beste er å se på forskjellige bilder å se hva som går igjen av perspektiver osv

    • Liker 1
  4. Jeg mener nå at en 50lapp er greit for noe så simpelt som et bilde på 1100x200px, som bare skal ha et bakgrunnsbilde, en logo og en tekst eller to i seg.. Regner med at dem fleste som kan photoshop klarer noe sånt, men jeg kan ikke photoshop, så derfor spørr jeg her.. Bruker han 15 min på dette så er det 200kr timen, ikke ille det.

     

    Er ikke gjort på et kvarter hvis du skal ha det til og se profesjonelt ut :p

    Husk at det er copyright på bruk av bilder. Man kan ikke bare ta bilder fra nettet og smelle sammen til et eget. Retusj pris hos profesjonelle ligger på ca 200-250 kr pr påbegynte time :)

  5. så må man huske visningsmediumet på bildene også da. selv om bilde kan se litt kornete ut på iso 4000 så blir det ikke på langt nær så kornete på print. bruker man fargestøyfjerning på et bilde så er man kvitt mye av problemet. I det store og det hele så er det viktigsete å få et bilde istede for å la være og ta det pga støy :)

  6. en annen ting du kan prøve på er å ta bilde med modellene forran et vindu Innenifra. Juster eksponeringen riktig på personen. På den måten kan du brenne ut vinduet bak og du får en hvit bakgrunn. Modellene må ikke stå for nærme vinduet da dem kan få lysstråling på deg fra vinduet. Dette må gjøres i dagslys. Igjen kan du bruke et gråkort eller noe nøytralt på første bilde, la personen holde det eller noe. Så kan du justere hvitbalansen i rawkonverteren,

  7. bruke en fotograf kanskje ? Ser mer proffesjonelt ut på en hjemmeside dersom man har ordentlige bilder. den tiden du bruker på å få til et omtrent ok på bilde er kostbar i tid. ansattportrett er billig og verdt og innvestere i. og du kan bruke tiden på noe annet som du tjener mer på :)

     

    Men når det er sagt. det er bare å ta e bilde med noe nøytralt først som er med i bilde. Gråkort f.eks. eller innsiden av kamera baggen dersom den er grå. Så stiller du hvitbalansen i bridge etter det nøytrale. Den hvite veggen fikser du med levels/curves etter du har satt hvitbalansen

  8. Litt avhengig av hva bilde skal brukes til, men jeg vil si at det er det ferdige resultatet som teller. Om det har vært innom PS eller ikke har ingen ting å si så lenge bilde får deg ti og stoppe opp. Når det gjelder redigering av bilder så må man legge grunnlaget i kamera under opptak. Fototeknisk spiller en viktig rolle i di fleste manipulerte bildenen !

  9. Klipping er vanskeligere å fikse en støy. Marginene som er lagt inn i kamera-meter er forskjellig fra produsent til produsent.

     

    -k

     

    Ikke helt sikker på hva du mente med klipping.

    Spørsmålet var: er det bedre å under eksponere eller overeksponere.

     

    Det beste er helt klart å overeksponere.

    undereksponerer man så får man mer støy i mellomtoner og mørke områder når man drar det opp.

     

    Når det er sagt så må man se ann motivet. noen ganger må man velge hva i bildet som skal være riktig eksponert. da kan ting i bakgrunn bli over eller undereksponert med fordel at hovedmotivet blir riktig.

×
×
  • Opprett ny...