Gå til innhold

Rarusu

Medlemmer
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rarusu

  1. Hva du jobber som: Jobber på et oppdrettsanlegg

    Hvor gammel du er: 19år

    Hva du tjener du i timen/månedslønn: Omtrent 31000 som grunnlønn, 190kr hver dag for kost. Så, omtrent 33000 i måneden

    Hvor mye betaler du i skatt?: Nettopp begynt, så er litt usikker. Går utifra at det blir 30%-35%

    Utdanning: VGS, studiespesialisering 3 år

     

    Jobber 2 uker turnus. 2 uker på, 2 uker av. Dette tar ikke med i betraktning eventuell overtid. Jobber også 12 timer hver dag, i alle 14 dagene (arbeidstimene varierer fra om det er vår, sommer, høst eller vinter)

  2. Heisann, jeg er da en gutt på 18 som har noen spørsmål angående vekteryrket.

     

    Til neste år blir jeg ferdig med VGS allmenn, og har da tenkt til å gå ut i arbeid noen år siden jeg har mistet skolelysten helt, og har lyst til å jobbe en stund før jeg tar videre utdanning. Derfor tenkte jeg at vekteryrket passer meg utmerket, siden kravene ikke er altfor store, samt med at lønna (i forhold til kravene, i hvertfall) er ganske grei.

     

    Så det ville være fantastisk om noen kunne belyse et par ting for meg:

    Burde jeg ta vekterkurset nå mens jeg enda har skole? Det vil si, at når jeg er ferdig med VGS til neste år, vil det være en stor fordel for meg å ha vekterkurset i boks?

    Hvordan er jobbmulighetene for tiden? Tenker da på hvor vanskelig/enkelt det faktisk er å komme seg ut i arbeid som vekter.

    Jeg antar jeg burde søke etter jobb 1-2 måneder før endt skolegang? Slik at jeg har noe å lure på når jeg først er ferdig?

     

    Noe som kanskje er verdt å nevne: Jeg er person av ganske stor og bred oppbygning, og skal også "bulke" opp litt mer til neste år. Går utifra at dette er en liten fordel for meg? Er jo også positiv til å flytte til evt sted jeg finner sysselsetting, siden det er det jeg har uansett planlagt å gjøre etter endt skolegang. Hvilke andre ting ville være et pluss for jobbforutsetningene mine?

     

     

    Alle svar, tanker og erfaringer settes stor pris på.

×
×
  • Opprett ny...