Gå til innhold

Neton

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Neton

  1.  Folk som hører på bråkete og høy dunke-musikk i bilen sin.

     Mens bilen står på parkeringsplassen, rett utenfor soveromsvinduet til folk som forsøker å sove..

     

    Høres ut som naboen min det, kommer hver dag og natt kjørende for å parkere bilen sin med musikken på full guffe, kjenner bassen helt inn til soverommet  :lol:

  2. Er det enklest å bli taxisjåfør på morgen/ettermiddags vakten eller kvelds/natt vakten?

    Og hva er forskjell på en heltids og fulltids taxisjåfør?

    Er det bedre å bli ansatte i et firma som "Norges taxi" eller er det bedre og heller jobbe for et av de lokale taxi selskapene?

  3. Stavanger er jo en serdeles god by og kjøre taxi i , det er trykk på byen strortsett hverdag , og i helgene er det enda bedre med kunder , jeg hadde noen kompiser i gamle jobben min som kjørte i helgene og de kunne ha rundt 5000 per helg før skatt i lønn , men da kjørte de fra 2000 - 0600 fredag og lørdag .

     

    Høres bra ut det da, får ta og prøve meg som taxisjåfør i Stavanger om noen år og se hvordan det går.  :)

    Håper bare ikke "piratene"  :grumpy:  tar over alt av inntekten til taxisjåfører.

  4.  

    Skal du jobbe som sjåfør på ukedagene er det heller sjeldent du kan se frem til en 8-16 jobb, da eierne selv foretrekker å kjøre disse skiftene (eller så har eierne allerede sjåfører dekket opp disse, da dette er de mest ettertraktede skiftene).

     

    Jeg tenkte  helg og natt var ettertraktet siden det er mest kunder da og takstene er høyere så man tjener mer. Sikkert mulig å kjøre nesten hele natta hvis man står på og da tjener man brukbart. Snakket med et par sjåfører, yngre sådan og de foretrakk natt siden det var mest hektisk og best inntjening. På dagitd er sikkert halve tiden å stå i en kø med 5-10 andre biler, blir ikke mye gryn av slikt.

     

     

    Men det gjelder jo mest i helgene det da, men om man jobber kveld da blir jo døgnet snudd på hodet også da.

    Men du har snakket med et par yngre sjåfører, tror du det skal være vanskelig å få seg en jobb som 20 åring?

    Jeg kan jobbe både dag / natt  :)

  5. Du kan jo prøve å komme inn på påbygg til generell studiekompetanse det tredje året viss du har bra karakterer, viss ikke er den sånn vertfall i det fylke jeg bor i at man kan ta generell studiekompetanse etter fullført fagbrev og det har man da rett til å ta om ønskelig.

  6. Vet du hva det yrkessjåførkurset koster, og om man får lastebil og busslappen på det kurset, Neton?

     

    Står at all undervisning er gratis og kjøretimene er gratis, men at det må betales for prøvegebyr til Statens Vegvesen, samt at du må betale for bøkene man skal bruke i teoriundervisningen.

    Så må du jo også selvsagt, betale for en plass å sove og mat osv.

     

    Står mer informasjon her;

    http://www.sauda.vgs.no/Utdanningsprogram/Transport/Yrkessjaafoer

    (Sauda ligger litt under 2 timer & 30 min fra Haugesund med bil)

     

    Er landslinje så elever fra hele landet er velkommen!  :)

     

    Men målet er da ikke og ta fagbrev på den vanlige måten, men målet er å arbeide som yrkessjåfør på lastebil, vogntog, buss eller terminal.

     

    Men er ikke sikker på at du får busslappen om du tar kurset når du er 21 år da, siden det er 24 års aldersgrense på busslappen men du kan jo sende dem en e-mail og spør dem.

  7. Da er du lærling og jobber.

     

    Ja, jeg vet. Jeg mente hva skal du være lærling i?

     

    Jeg skal være lærling som salgsmedarbeider, så tar jeg kanskje yrkessjåfør kurs som varer i 19 uker når jeg blir 21 år men har ikke bestemt meg enda.

    Må ha fullført VG1 Service & Samferdsel eller TIP for og gå på det kurset, å også ha førerkort klasse B.

  8.  

     

     

    VG1 eller VG2 du snakker om?

    Egentlig begge

     

    Da så :wee:

     

     

    Jeg går for tiden på Service & Samferdsel som det heter, og jeg er ikke noe god i matte skal jeg si deg.

    Men matten her er akuratt som på ungdomskolen nesten så det greier du, jeg skal nok greie og få meg igjennom VG1 men vertfall en 2er kanskje enn 3 om jeg er heldig. Og det beste er jo at det bare er 1 år igjen med matte. :w00t:

    Når vi har om budsjett og økonomi og slik kan det også være litt stress, men jeg skjønner det sånn ca.

    Viss ikke spør jeg bare sidemannen, er egentlig overrasket at jeg har 3-4 ere i de fagene.

    Læreren sier det blir enda mer regnskap i VG2. :hm: Men tror ikke det er regnskap på transport, men er ikke sikker.

     

    Men du kommer til og overleve matten dette siste året. :w00t: Om det ikke virkelig er ille da.

    Tusen takk for svar, du. Hva er det du skal gjøre 3. Og 4. Året da?

     

     

    Da er du lærling og jobber.

     

    Viss du tar transport da er du vell lærling for lastebill/buss firma eller logistikk firma eller noe slikt, og om du tar salg & service kan du bli kontormedarbeider, salgsmedarbeider. Men du kan også velge reiseliv eller IKT også og da jobben som respesjonist, eller noe innen for reiseliv og på IKT jobber du med masse data greier innen for store firmaer og slikt. 

  9.  

    VG1 eller VG2 du snakker om?

    Egentlig begge

     

     

     

    Da så  :wee:

     

     

    Jeg går for tiden på Service & Samferdsel som det heter, og jeg er ikke noe god i matte skal jeg si deg.

    Men matten her er akuratt som på ungdomskolen nesten så det greier du, jeg skal nok greie og få meg igjennom VG1 men vertfall en 2er kanskje enn 3 om jeg er heldig. Og det beste er jo at det bare er 1 år igjen med matte.  :w00t:

    Når vi har om budsjett og økonomi og slik kan det også være litt stress, men jeg skjønner det sånn ca.

    Viss ikke spør jeg bare sidemannen, er egentlig overrasket at jeg har 3-4 ere i de fagene.

    Læreren sier det blir enda mer regnskap i VG2.  :hm:  Men tror ikke det er regnskap på transport, men er ikke sikker.

     

    Men du kommer til og overleve matten dette siste året.  :w00t: Om det ikke virkelig er ille da.

  10. Pleier og ta alt fra 5-7 dager til mange måneder før pakken kommer fra dealextreme, spørs om du er heldig. Pakkene sendes med fly, men tror dem samler opp veldig mange pakker før dem sender dem ut av landet, for av og til har det tatt 5 dager fra den er blitt sendt til jeg fikk pakken og en annen gang tok det 2 måneder før den var i postkassen. Men er jo gratis frakt da! :grin2: Så kan ikke klage. :laugh:

  11. Grunnen er vell at kundene skal komme raskere frem. :w00t:

    Men er jo ikke i alle kollektivfelt drosjer kan kjøre, bare dem med bilde av en buss og "Taxi" under.

     

    103098.jpg?_encoded=2f35663566356678302f (drosjer har lov til å kjøre i kollektivfeltet)

     

    103087.jpg?_encoded=2f35663566356678302f (drosjer har IKKE lov til å kjøre i kollektivfeltet)

     

    Men er jo bare slik reglene er sykler, mopeder, motorsykler og elbiler har jo også lov til å kjøre i kollektivfeltet. :)

    • Liker 3
  12. Hvorvidt yrket som drosjesjåfør er et yrke man kan tjene greit på avhenger av hvor i landet man velger å kjøre drosje. Det avhenger også sterkt hvor i landet man får drosjeløyve om hvorvidt det er noe videre lønnsomt å drive som egen eier eller ikke, da markedet varierer sterkt fra sted til sted. Altså tilbud og etterspørsel.

     

    Jeg har vært drosjeeier i 8 år og området jeg driver regner jeg som "midt på treet" etterspørselsmessig sett. Men inntjeningen pr. time er fortsatt ganske elendig sett i forhold til hvilke som helst andre "ukvalifiserte" yrker. Selv med en omsetning på 100.000 kroner i måneden sitter jeg ikke med mye igjen selv, takket være ganske store utgifter. Jeg sitter igjen med mindre i lomma, enn om jeg skulle traske opp på en Esso stasjon og jobbe der som en ansatt 8-16 + noen timer overtid her og der for å si det slik.

     

    Du velger aldri drosjeyrket av inntjeningsgrunner. Det som tiltaler meg mest med yrket er fleksibiliteten og at jeg styrer min egen butikk og bestemmer selv. Hadde økonomien vært trang hadde jeg sagt fra meg løyvet på dagen.

     

    Man har langt mindre ansvar og arbeid som sjåfør. Så hvis man trives i yrket burde man vurdere sterkt om det er verdt å ta eget løyve. Man tjener ikke stort mer på å ha en egen drosje kontra å være sjåfør (hvis man da ikke har en bilpark på 10-15 biler, men da har man nok jobb med å administrere fremfor å kjøre bilen selv).

     

    Mange drosjeeiere i mitt distrikt har sagt fra seg løyvet og gått til å være vanlig ansatt. Dette er folk som er ganske rutinerte, ryddige og har god økonomi og alderdommen har "tatt de igjen", det er mye pes å drive selv her.

     

    Gjenomsnittslevealderen til en drosjesjåfør er 56 år. Så hvis du er ung og velger dette som et heltidsyrke og satser på å drive på ubestemt tid, ikke regn med å cashe inn pensjonen din for å si det slik.

     

    Tl;Dr: Velg deg noe annet å drive med, hvis ikke dette yrket av en eller annen merkelig grunn tiltaler deg spesielt mye.

     

     

    Hvordan er det med pensjon om man bare jobber som taxisjåfør?

     

    Tror helst jeg kommer til og bli taxisjåfør på deltid da og i helgene, og kanskje en butikk jobb på siden av eller noe slik. :)

     

    Og finnes det noen normale arbeidstider allså f.eks 04:00-15:00 eller avtales det med eieren av taxien? :hmm:

  13. Hvis du har stipend kan det tenkes at det blir omgjort til lån hvis du ikke består alle fagene. Det er et gitt antall fag du må fullføre hvert år for å få tilgang til offentlig støtte.

     

    Har bare utsyrstipend, og tror ikke dem vil ha det tilbake. Men kan godt betale noe med 900 tilbake om dem ønsker det. Men skal høre med rådgiveren når hun kommer tilbake, hun har vært sykemeldt en godt stund nå. :hrm::mad:

×
×
  • Opprett ny...