Gå til innhold

Supp1

Medlemmer
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Supp1

  1. Har fått i oppgave om å skrive om sammenhengen mellom velferdsstaten i Norge og den kalde krigen? Noen som har noen innspill til dette?

     

    Mer internasjonalt sett, kan du få bruk for denne: World Politics 63, no. 2 (April 2011), 246–70.

     

    Guns and Butter?

    Regime Competition and the Welfare State during the Cold War

    By

    Herbert Obinger & Carina Schmitt

     

    Google den opp

  2. Har fått i oppgave om å skrive om sammenhengen mellom velferdsstaten i Norge og den kalde krigen? Noen som har noen innspill til dette?

     

    Det var en utrolig vag oppgavetekst. Høres ut som late ungdomsskolelærere. Da må du først velge å avgrense oppgaven. Ellers blir det fort bare rot.

     

    For eksempel var Norges "valg" av USA i den kalde krigen noe som ga oss mye hjelp til å komme i gang med oljeindustrien. Dette har blitt veldig viktig for velferdsstatens foreløpige bærekraft.

     

    Vekst i næringsliv og oljeindustrien selv gir mye skattbar rikdom og handel. På lenger sikt vil det oppstå utfordringer med vekstens evne til å utkonkurrere kostnadsøkningene i samfunnet som helhet. Men dette blir mer et tema fra universitetsnivåer.

  3. Og tar i bruk eksekusjonspelotong? Tilbake til gamledagers lynsjing. Neste blir vel henging.

     

    Skyt i vei eller bli inspirert av nazismen og Holocaust.

     

    Du tror det ikke før du ser det. Ikke at gift er så humant.

     

    http://www.dagsavisen.no/verden/usa-mangler-gift-til-henrettelser/

     

    http://www.nrk.no/nyheter/usa-vurderer-eksekusjonspelotong-1.11737516

     

    Spørsmålet er: Hvordan skal Norge forholde oss til slikt barbari i et land som er en nær alliert i militært samarbeid, og med andre ganske nære bånd?

     

    Vi er flinke til å kjefte på Russland, Kina og andre land. Men når det er USA holder elitepolitikken stilt.

     

    Dobbeltmoral.

    • Liker 1
  4.  

    Tror nok det er et ganske realistisk scenario. Folk i denne tråden snakker om å gjøre storverk, men glemmer at de ville være hjelpeløse i en ukjent verden de ikke forstår, nærmest som små barn. Det er nok enklere å gjøre storverk nå i dag - i en verden vi kjenner og kan manøvrere i - enn i år 800.

    Her mistenker jeg at folk er litt "påvirket" av tidsreisefortellingene fra Donald Duck, pluss at det i det hele er en ganske absurd problemstilling som vi er blitt presentert for.

     

    Umulig hadde det nok ikke vært, men vi måtte i det minste forvente å bruke tid til å sette oss inn i de sosiale kodene/normene på nytt, evt. lære oss språket. Så er det et interessant spørsmål om vi hadde lykkes med å komme oss videre oppover i rangstigen. Det hadde krevd sitt og vi hadde eventuelt først måtte jobbe med å tilpasse oss samfunnet på nytt.

     

    Men jeg er ikke sikker på om man uten videre ville bli aktuell som slave, heller. De fleste i dag har ikke ferdighetene som trengs for å drive slavearbeid anno 800. Man kunne hente vann fra brønnen, hugge ved og rydde stein fra jorder, men ut over det..? Var jeg en 800-talls-bonde, ville jeg aldri sette menigmann fra 2013 til å gjete kyr/sauer, bøte garn, dra ut på fiske, jobbe med husbygging, sette opp en tørrmur, jobbe i smie etc. Arbeid man på den tiden drev med fra barnsben av, har vi knapt noen erfaring med. Det ville bare blitt tøys og rot.

    Her har du et godt poeng forresten.

     

    Hvis man har litt karisma og folketekke, kunne man kanskje få status som en eksotisk fremmed som kunne underholde ved å fortelle merkelige historier. Kanskje kunne man ha mulighet til å leve som fri mann på den måten.

    Det hadde nok vært å sammenligne med besøk av urfolk i New Guinea. Vi ville opplevd våre forfedre som primitive sett fra vår tids normer, men måtte også innse at de hadde andre innsikter som var mer verdifulle for de forholdene som de lever under (kanskje en litt urettferdig sammenligning).

     

     

    Vi hadde dødd av sykdommer etter noen uker. Mikroorganismefloraen var for annerledes. Mindre i omfang men for annerledes.

  5. Innblikk i hvordan Russisk media lyver om hendelsene i Ukraina...........

    StopFakeNews #10 engelske undertitler.......

     

     

    Uten å støtte Putin som sjølsagt utnytter situasjonen kynisk som han kan : Det var vitterlig ukrainerne sjøl som gjorde kupp. Ikke Putin, som konspirasjonsteoretisk media i Vesten skal ha det til.

     

    Janukovitsj var Putins "mann" i Kiev.

     

    De russiske separatistene fikk panikk blandet med opportunisme da statskuppet kom, og mente at de skulle bli selvstendige eller tvinge et område "tilbake" til Russland.

     

    Det er dette som har skapt bråket. Men i visse deler av østre Ukraina er flertallet russisk. Hvis det nye Kiev da følger sin egen påståtte demokratiske linje, kan de ikke tvinge for eksempel Krim til å forbli i Ukraina ved en "folke"avstemning nasjonalt som ikke er reelt representativ for Krim.

     

    Vestlig media er USA-diltere som alle vet og ikke representative i saken uansett. Folk må lære å tenke litt mer kritisk og selvstendig.

×
×
  • Opprett ny...