Gå til innhold

mathiasjohansen

Medlemmer
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av mathiasjohansen

  1. Selv bruker jeg en bok som heter "Nynorsk på 123" Veldig enkel å forstå, og er veldig lett å bruke. Den er laget av Are Kalvø tror jeg. Den hjalp meg med å få 5+ på tentamen :D kommer med veldig enkle og greie tips om hvordan man skal gjenomføre eksamen for å få toppkarakter :) Anbefales! (kanskje litt i seneste laget)

     

    Bra tips! :thumbup: Men kom litt sent ja, har ikke noe mulighet til å få lånt den nå.

    Vet du om noe lignende på nett?

     

    Vet desverre ikke om noe :(

  2. Selv bruker jeg en bok som heter "Nynorsk på 123" Veldig enkel å forstå, og er veldig lett å bruke. Den er laget av Are Kalvø tror jeg. Den hjalp meg med å få 5+ på tentamen :D kommer med veldig enkle og greie tips om hvordan man skal gjenomføre eksamen for å få toppkarakter :) Anbefales! (kanskje litt i seneste laget)

  3. Jeg så noen lagre nettsider som PDF tidligere. Hvordan gjør jeg dette? Er ikke så datakyndig (a)

     

    Jeg hadde med meg nettsider som pdf idag, men fikk ikke brukt de siden læreren min tok minnepenna mi. Jeg har MacBook pro og bruker et program som heter WebSnapper. Veldig enkelt og greit. Kjører du windows eller lignende kan du bruke denne nettsiden http://www.html-to-pdf.net/free-online-pdf-converter.aspx der bare limer du inn linken til nettsiden du vil ha som pdf :)

  4. Vi fikk ikke bruke minnepenn! og jeg som hadde lagra masse nyttig stoff der :( valgte oppgave 5 og skrev 2,5 sider :p synes det var greie oppgaver, hadde egentlig regnet med at det ble noe slikt

    Vi hadde heller ikke lov til å bruke minnepenn, men lagra alt på pc'en før læreren tok den :p

     

    Vi fikk lov til å bruke minnepenn. Men siden minnepenna mi hadde et lite lys på seg mente læreren min at den hadde innebygd bluetooth og kunne kommunisere med en annen minnepenn. Så jeg fikk ikke bruke den. Idioti..

  5. Med dette tror jeg at jeg sier stopp for idag. Selv har jeg med meg en USB-stick imorgen. Der har jeg forskjellige word-dokument med sjangerlære, skriveregler og lignende. Har også tatt alle lenker som har blitt lagt ut her og lastet de ned som PDF-filer som jeg har med meg imorgen :) Lykke til alle sammen! La oss alle få en fin eksamensdag imorgen. Så snakkes vi sikkert mere imorgen om sidemålseksamen.

    • Liker 2
  6. Her er mitt disposisjonsarbeid fra forbredelsesheftet. Håper det er til hjelp for noen! :) Kan derimot ikke garantere at dere forstår alt. Har skrevet det litt på min måte, slik jeg synes det er enklest.

     

    Tusen takk! ser veldig bra ut. Ser ut som om jeg kommer til å få masse bruk for dette :)

     

    Sitter fast! Her er noen temaer jeg har samlet info om:

    - Generelt om løgn/sannhet

    - Hvorfor lyver man?

    - Hvordan avsløre en løgner?

    - Media som lyver

     

    er det flere som har noen temaer som kan være aktuelle? Føler jeg ikke har noe som helst..

     

    Lyst til å dele infoen du har funnet? :)

    • Liker 1
  7. Kjempefint med en tråd for oss som skal opp i norsk også. :-) Selv er jeg veldig fornøyd. Alt er bedre enn matte!

     

    Det er kanskje bedre om du, liisaa, skriver hovedmål og sidemål på eksamensdatoene i stedet for. Det er ikke alle som har bokmål til hovedmål, vet du. Selv har jeg nynorsk til hovedmål, og skal derfor ha nynorskeksamen 23. mai og bokmål 24.

     

    Siden du skal ha nynorskeksamen 23. mai, og jeg skal ha bokmål 24. så hadde du vært en gud hvis du hadde delt oppgavene på nynorsken 23. slik at jeg og andre kan gjøre den på forhånd. :)

     

    Dessverre er det sånn at alle skal skrive sakprosa 23. mai, og alle skal skrive en skjønnlitterær tekst den 24., uansett om du har nynorsk eller bokmål til hovedmål. Altså, alle får like oppgaver på samme dag. Hvis ikke skulle jeg gjerne gjort det. ;)

     

    Åja. Da har jeg missforstått ;D

  8. Kjempefint med en tråd for oss som skal opp i norsk også. :-) Selv er jeg veldig fornøyd. Alt er bedre enn matte!

     

    Det er kanskje bedre om du, liisaa, skriver hovedmål og sidemål på eksamensdatoene i stedet for. Det er ikke alle som har bokmål til hovedmål, vet du. Selv har jeg nynorsk til hovedmål, og skal derfor ha nynorskeksamen 23. mai og bokmål 24.

     

    Siden du skal ha nynorskeksamen 23. mai, og jeg skal ha bokmål 24. så hadde du vært en gud hvis du hadde delt oppgavene på nynorsken 23. slik at jeg og andre kan gjøre den på forhånd. :)

     

    Hvis "momi" skal ha nynorskeksamen 23. mai, og du skal ha bokmål 24, så skal vel du også ha nynorskeksamen den 23.? hva er vitsen med å få nynorskoppgavene da? :p Selv skal jeg ha nynorsk den 24. Så om du hadde delt oppgavene så hadde det vært flott :)

    • Liker 1
  9. Temaet er helt GREIT. Forrige års tema var bedre, synes nå jeg, men det er bare min mening:-) noen som har forslag til måter å forberede seg på? Skal lese i gjennom heftet, og søke litt rundt på nett, men hva mer kan man gjøre? Og hvilke oppgaver tror dere vi får i hovedmål? :)

     

    Jeg har vel tenkt det samme som deg. Lese gjennom heftet og lage en disposisjon ut av det (kan godt legge det ut når det er ferdig, hvis det er av interesse? Hadde vært fint om også andre gjorde det.). I tillegg skal jeg søke på nett etter relevante artikler og sitater, osv.

     

    Legg gjerne ut disposisjonen din når du er ferdig. Hadde vært kjekt å sett hva andre får ut av det :)

    • Liker 2
  10. Leste litt på udir sine sider, og så på gamle eksamensoppgaver i norsk.

     

    I 2009 var hovedmålseksamen sakpreget og sidemålseksamen skjønnliterær. (x)

    I 2010 var hovedmålseksamen Skjønnliterær og sidemålseksamen sakpreget. (y)

    I 2011 var hovedmålseksamen Skjønnliterær og sidemålseksamen sakpreget. (y)

    I 2012 vil jeg da tro sansynligheten er stor for at vi får (x). Sakpreget på hovedmål.

     

    Eller?

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...