Gå til innhold

rosticar

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av rosticar

  1. Har du noen form for redusert gripeevne eller tilsvarende?

    Unnskyld for et særdeles så seint svar, har vært så fokusert på skole at jeg glemte helt av av posten min.

     

    Som sagt er jeg høyrehendt, så det er ikke så ofte at jeg holder ting med venstre hånden. Jeg er ikke bevisst over at jeg har noen form for redusert gripeevne eller tilsvarende. Det kan komme av at jeg har lagt inn som vane eller gjør ting ubevisst med høyrehånden hvis jeg tidligere har hatt problemer med å gjøre det med venstrehånden.

  2. Jeg kommer på to forskjeller:

    - Massen til et hydrogenatom som du finner i fysiske tabeller regnes ut fra den isotopsammensetninga som er normalt å finne her på jorda. Dvs, hvis jeg husker rett rundt 6% deuterium og noen promille tritium. Dette blir altså feil tall for ditt bruk.

    - Hydrogenatomet har noe bindingsenergi til elektronet som utgjør en uhyre liten del av massen. Dette er så små tall at det neppe påvirker regnestykket.

     

    - Når det gjelder det første så er det H1 jeg går ut ifra og ikke noe gjennomsnitt av de andre isotopene.

     

    - Så forskjellen i massen til de to individuelle partiklene og massen til H1 er at noe av massen (til protonet og elektronet) har gått over til bindingsenergi? (retorisk)

     

    Takk for svar :)

  3. Hvordan er det med manglende kroppsdeler?

    Altså mangler man en tå eller en finger er man umiddelbart "ikke tjenestedyktig" då?

    La oss ta for oss en storetå, en lilletå, en tommel, pekefinger og lillefinger. Når det gjelder fingrer så har kanskje dette også nokke med om du er høyre eller venstrehendt også?

     

    I mitt tilfelle kan jeg si at jeg har "mistet" det ytterste leddet av venstre pekefinger, jeg er høyrehendt og har levd med dette "handikappet" i ca. 90% av livet mitt. Det fører ikke til noen vanskligheter utenom å spille gitar og kanskje litt manglende blodsirkulasjon.

  4. Eg har tenkt litt på dette med å ta opp igjen fag (forbetre karakter) og prisen.

    Det kostar altså dobbelt så mykje å forbetre ein karakter i motsetning til å ta eit nytt fag. Men kva om du først fjerna faget frå vitnemålet og så meld deg opp til privatist eksamen. Må du fortsatt betale for å forbetre en karakter som ikkje står på vitnemålet ditt?

  5. Jeg holder på med kjernefysikk og skal regne ut massesvinn ved omdanning av et nøytron til proton og elektron.

     

    Det jeg lurer på er om jeg skal bruke massen til et proton + elektron eller massen til et hydrogen-atom.

     

    Hvilken burde jeg bruke og hva er eventuelt forskjellen?

     

    Takker for all hjelp :)

  6. Jeg løste 1)d)3) ved hjelp av parameterfremstilling av sirkel, jeg:

    xt= a+b*cos(t)

    yt= c+b*sin(t)

     

    der b er radius, a=x-kordinat og c=y-kordinat for sentrum. Dette var nevnt en gong, så vidt jeg husker, i R1 boken til Aschehoug under kapittelet "Funksjoner 2" (viss jeg husker riktig). Men så skrev jeg sin(t) på både xt og yt, så får nok feil på den.

    Men dere som har 5 på eksamen fra før og tar opp igjen for å få 6, hva tjener dere egentlig på dette? Gjelder R1 karakteren virkelig SÅ mye viss du skal søke deg inn på NTNU eller UIO?

×
×
  • Opprett ny...