Gå til innhold

gmhaga

Medlemmer
  • Innlegg

    6
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gmhaga

  1. Jeg bestilte meg en 32 gb fra Google som blir sendt til en bekjent i USA.. Får satse på at den går rett gjennom tollen, men uansett så blir det billigere enn å kjøpe en i Norge..

     

    går sikkert bra, jeg mottok en pakke med 3 nexuser for et par uker siden, og har ikke betalt en krone i norske avgifter. ble til slutt ca 3200kr inkl. frakt og litt amerikanske avgifter for 32gb versjonen

  2. Har mottatt 3x Nexus 10 fra USA, bestilte de vha. VPN direkte fra Google Play, betalte med mitt norske kredittkort (ja det gikk faktisk helt fint) og fikk de sendt til svigers i California. Var litt skeptisk til at betalingen skulle gå gjennom siden kortet mitt var norsk, men det gikk smertefritt (på betalingsinformasjonen la jeg inn mitt navn og adressen til svigers). Totalpris for et brett ble 3215kr (3 brett a $499 + 7,5% salgsskatt + frakt for pakke på 4kg til Norge).

     

     

    Svigers mottok og vidresendte brettene fra USA, de har ikke peiling på teknologi og ante ikke hva dette var. Jeg ba de merke pakken med "electronics" og "gift" med verdi på $100. De klarte likevel å rote det til, og merket pakken på 4kg med "iphone". Jeg tenkte derfor at denne kom til å bli stoppet og inspisert i Norge, men gikk rett gjennom tollklareringen på Gardermoen og jeg hentet pakken på postkontoret uten å betale en krone i norske avgifter.

     

    Nå etter første helg med herligheten må jeg si at jeg er veldig fornøyd. Ble kanskje ikke "blown away", men etter å ha siklet etter brettet siden det ble lansert og sett alt som finnes av anmeldelser på Youtube var forventningene mine skrudd så langt opp i skyene at de umulig kunne bli innfridd. Skjermen er nydelig og digger det at høytalerne er forran. Byggekvaliteten er bra og stock Android er fantastisk, (nesten) akkurat slik Android skal være.

     

    Er det noe negativ med brettet? Ja, desverre... dette med minnekort plager ikke meg (enda) siden jeg har 32GB versjonen, men mulighet for å sette dette inn skal være til stede (prinsipp sak). Ladetiden kunne kanskje vært noe kortere. Og... desverre, Android-itus er tilstede, dog ikke plagsomt. Android flyter mye bedre på Nexus 10 enn alt annet jeg har prøvd, og jeg har fra før en Galaxy S3 jeg er fornøyd med. Android-itus'en virker å være app avhengig, det meste flyter stort sett helt perfekt, men enkelte apper sliter litt innimellom. Feks. Dolphin flyter alltid bra i motsettning til Chrome, og det på de samme sidene. Det er nok litt forskjell her på hvor følsomme folk er, sammboeren min som er vant til iPad syntes Chrome fungerer helt fint, og forøvrig bare elsker Nexus 10'en sin. Google jobber knallhardt med å gjøre Android så "buttery" som mulig, så dette blir bare bedre og bedre. Og her i nyeste Android er det bedre enn noen gang.

     

    Men uansett, dere som venter på brett ... GLED DERE :)

    • Liker 2
  3. Skal du koble pc'en opp mot tv'en er det XBMC som gjelder, her kan du også installere en app til iphone eller android og bruke telefonen som fjernkontroll. Veldig elegant. Min erfaring er at det kunne vært lettere å lage spillelister til musikk på XBMC, men det er til å leve med. XBMC er så utrolig bra laget til at det blir en wow-faktor uansett. For ikke å nevne mulighetene med plugins, du har youtube, nrk, filmtrailere, jupiterbroadcasting med Linux Action Show (must for alle linux nerder) for å nevne noen. Ellers har du jo vært innom VLC, funker veldig bra det også.

     

    Når det gjelder musikk bruker jeg nesten bare wimp, selv om adobe ikke støtter adobe air på linux lenger fungerer den siste versjonen de støttet fortstatt bra. Jeg har samme oppsettet som deg med ubuntu 11.10 og gnome3, og har ingen problemer med wimp.

     

    Også var det spill da... "Linux's only weakness..." selv dualbooter jeg med win7 for spill, men... Har spilt noen spill gjennom wine, men har aldri fått det til å funke helt optimalt. Det begynner å bli noen år siden sist, så jeg antar at det kanskje fungerer mye bedre nå. Ellers er det andre her som har nevnt Humble Indie Bundle pakken, her betaler du det du vil og får en pakke med mer eller mindre bra spill (Linux brukere legger litt stolthet i at de i gjennomstnitt betaler mer enn windows og mac brukere). To andre spill jeg alltid installerer er OpenTTD og Xmoto, "enkel" morro. Ellers har jeg hørt veldig bra ting om 0AD, et strategispill som blir rost opp i skyene og som kjører på bla. linux. Grafikken er kanskje ikke helt oppdatert, men resten skal være bra.

     

    Vil bare avslutte med at dette er en super artikkel serie, virkelig gøy å lese. Kjenner meg godt igjen fra mine første dager som linux bruker, til tider veldig frustrerende, men etter hvert som ting begynte å funke er det en fryd å bruke.

×
×
  • Opprett ny...