Gå til innhold

zargblatt2

Medlemmer
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av zargblatt2

  1. Det største problemet med oppstartsbedrifter er tilgang på kapital og Grundere med erfaring. Man må ofte feile en 2-3ganger før man har lært leksen, og det er det ingen vilje eller forståelse fo å betale i Norge.

     

    Innovasjon Norge kan større med opptil 400K står det så flott i brosjyren, men viste du at man kun kan søke om halvparten 200k, og viss du får det invilget så får du bare 100K utbetalt på forhånd, resten ettergis når du har lagt 300K av egne penger i prosjektet. ÅJA glemte vist at det også er skatt på 28% på de pengene. Så da sitter vi igjen med:

     

    72K, av desse pengene får du lov til å bruke 20k*3mnd i lønn.

     

    DVS du får 3mnd lønn på 20k og 12K i hånden for å starte firma!!!

    Resten må du skaffe selv...... Hipp Hipp

     

    (PS du har heller ikke lov å kjøpe PC for pengene, eller ansette noen. Skal helst bruke pengene på "rådgivere" som innovasjon norge har godkjent)

     

     

  2. Hvorfor i all verden er det politikere i Norge som skal starte IT firmaer?

     

    Er norsk IT industri så hjelpesløst at de er ute av stand til å finansiere 50millioner i investeringer så burde det jo ikke legges til Norge.

     

    Dessuten, datasentraler for drift og lagring med et økende fokus på cloud vil iløpet av kort tid bli en "commodity" . Er det noe å leve av i et høykostland som Norge?

     

    Flytt datasentralene til Polen like godt først som sist, så slipper vi maset når det endelig blir tvingende nødvendig.

  3. Det hele handler om MAKT!

    Plate og filmbransjen ønsker å ha makt til å stenge nettsider for å kunne legge hindringer i veien for torrentsider o.l.

     

    I tillegg vil de ikke ha utgiftene som kommer som en konsekvens av å benytte rettsinstanser så utgitene vil de ha veltet over på eventuelle lovbrytere.

     

    Dette åpner selvfølgelig for enorme muligheter for maktmisbruk, men internett har lenge vært en kamparena for makt over innhold ettersom det er enorme verdier man kan kontrollere.

     

    Andre tilsvarende maktkamper er:

    - Domenenavnregistrering og domenehaier

    - Internett innhold over mobile nettverk

    - Webteknologier (IE,Flash)

    - Cyberwarfare

    etc.

×
×
  • Opprett ny...