Gå til innhold

netfrik

Medlemmer
  • Innlegg

    233
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av netfrik

  1. Jagland kjenner det geopolitiske spillet og vet at stater har ulike interesser. Til og med norske myndigheter bruker store ressurser på informasjonsspredning og opinionsdannelse utenfor landets grenser. Det er bare at det da gjerne dreier seg om å fremme menneskerettigheter eller norsk sjømateksport. Norge er ikke en pådriver for krigshandlinger og forsøker ikke å felle andre lands regjeringer. Det er heller noe som vår nærmeste allierte kjennetegnes ved. Amerikansk etterretning var sterkt involvert i den Ukrainske revolusjonen et par år tilbake. Informasjonsspredning og opinionsdannelse var en viktig del av det arbeidet. (Dette er det åpenhet om, og kan sikkert rettferdiggjøres fra et amerikansk ståsted). Det er viktig å forstå at dette dreier seg om ulike interesser og ikke om hemmelige konspirasjoner. Norsk etterretning har selv uttalt til media at de må kritisk vurdere informasjon fra utenlandske etterretningstjenester nettopp fordi de kan prøve å påvirke norske myndigheter (russisk etterretning deler også informasjon med norsk etterretning, og da må man være kritisk, men det er ingen grunn til å tro at ikke våre allierte kan forsøke å påvirke på samme måte). Opplysninger om russisk hacking stammer fra amerikansk etterretning, det kom frem i en uttalelse for en stund tilbake. Når Jagland kaller mediene for lydige så er det fordi de ukritisk gjenrapporterer opplysninger fra aktører med sterke interesser. Det er stor forskjell på informasjon fra en humanitær organisasjon i Syria og informasjon fra en etterretningstjeneste. Der hvor bistandsorganisasjoner ikke slipper til rapporterer vestlige medier helt uten nyanser fordi alle basserer seg på de samme pressebyråene som igjen har veldig begrensede kilder. Dette er ikke noe som kommer til å endre seg.

  2. Verdens åtte rikeste eier halvparten av verdens rikdom.

    Men det stemmer jo ikke. I artikkelen står det at de rikeste eier like mye som den fattigste halvdelen, ikke halvparten av verdens rikdom.

     

    Verdens 8 rikeste er ifølge artikkelen til sammen verdt rundt 400 milliarder dollar (omtrent det samme som den norske statens årlige utgifter). I følge artikklen tilsvarer dette rikdommen til den fattigste halvdelen av verdens befolkning. Med andre ord eier den fattigste halvdelen av verdens befolkning i gjennomsnitt bare 110 dollar hver.

     

    Rundt 50 millioner mennesker i landene Irak, Syria, Jemen, Afghanistan og Somalia er avhengig av nødhjelp. I USA sitter det 2 millioner mennesker i fengsel og rundt 2 millioner er hjemløse. Det er 65 millioner flyktninger i verden. Du kan telle ganske mange av verdens fattigste før du kommer til noen som faktisk eier mer enn skjorta de går i.

     

    Denne sammenligningen er derfor helt meningsløs. Artikkelen kunne like godt konkludert med at over halvparten av verdens befolkning lever fra hånd til munn.

     

    Når man heller ikke tar levekostnader i betraktning så vil selv de fattigste i Norge være blandt de rikeste i verden.

    • Liker 5
  3. Det et vel gamle standarder som er hovedgrunnen til at internett fungerer. Standardiseringsprossesen er veldig sentral. Hvis man finner opp ett nytt nett med nye standarder er det ikke en reell konkurrent til internett, selv om det sikkert kunne vært effektivt som et privat nett. Det er altså mer naturlig å si årsaken til at internett fungerer er 'gamle' standarder.

     

    Jo, men poenget her er at standardene er har grodd seg fast. Epost er vel et av de beste eksemplene hvor bilder og andre filer må dekodes i ASCII kode fordi standarden ble utviklet for å overføre tekst.
  4. Mulig jeg er litt utolmodig, men i fjor fikk jeg svar 22. mai og jeg fikk svar på mandag i et annet fag. Men jeg får vel bare smøre meg med tolmodighet.

    Med svar regner jeg med at du mener tilbud. I fjor fikk jeg epost fra IDI i slutten av August med tilbud om jobb som studass i ITGK. En for stor andel av dem de hadde ansatt hadde erfaring med matlab og ikke python. Var innom og skrev kontrakt første uka i September.

×
×
  • Opprett ny...