Gå til innhold

Znerox

Medlemmer
  • Innlegg

    51
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Znerox

  1. Thor. skrev (På 13.8.2022 den 19.38):

    Så når jeg installerer Linuxserver/Plex får jeg disse noe forvirrende valgene:
    image.png.799f6bda1cd35b89fc6bc50f6ddbbbec.png

    Hvor fikk du opp det bildet? det har jeg aldri sett. Om jeg vil bruke en eldre versjon av ett docker image trykker jeg bare "edit" og legger til en tag.

  2. MrVilla skrev (På 17.6.2022 den 19.53):

    Hallais.

    Da er det igjen problemer med å finne en minecraft docker som fungerer. Dette viser seg å være ekstremt avansert oppsett men jeg håper på hjelp fra dere som har fått til dette tidligere.

    Noen her som kan anbefale meg en docker som fungerer? 

    Jeg har prøvd minecraft, binhex Crafty, minecraftbasic og har så langt ikke lykkes. Noen virker 1 dag noen i noen uker, men til slutt så går det galt og jeg klarer ikke å få det opp å gå igjen.

    Det jeg er ute etter er en minecraft server som kjører helt vanlig minecraft uten mod eller lignende. 

    AMP i en VM?
    https://cubecoders.com/AMP

  3. Det ser ut som cache disken er en HDD? Cache disken mellomlagrer data som skal skrives til array, og man kjører gjerne Docker containere og virtuelle maskiner fra cache. Cache burde derfor være SSD. Du kan bruke "DiskSpeed" (søk den opp under apps) for å teste hastigheten til hver disk, om du mistenker det er et problem.

    Men hvordan spiller du av video? Plex? Som nevnt, sjekk om video transcodes ved avspilling.

  4. Villfaren skrev (13 minutter siden):

    Tenkte det var på tide å hive inn en litt nyere harddisk.

    Har ikkje peiling på det, men er det noen mulighet for å bestemme hvor data skal komme fra?

    Mistenker nemelig at noen av harddiskene mine er vel trege for streaming. Får hakking uten å se noe nevneverdig bruk av cpu eller minne. Sitter også med kablet nett så rart om det er nettet.

     

    Tenkte ivhertfall å bytte ut alle diskene, eventuelt legge inn https://www.komplett.no/product/1168551/datautstyr/lagring/harddiskerssd/harddisk-35/wd-red-pro-4tb-nas-hdd

    Ser den ok ut, eventuelt har du noe annet å anbefale?

     

     

    Jeg har alltid sverget til Western Digital (og Samsung før det), men etter CMR/SMR fiaskoen til WD unngår jeg WD. Jeg ville gått for disse Seagate 4TB diskene https://prisguiden.no/produkt/seagate-ironwolf-4tb-st4000vn008-276180
    Tipper kvaliteten er ganske identisk, men Segate er mye billigere. Seagate 4TB holder seg også kjølig, vet ikke hvordan WD Pro diskene er på det området.
    Har flere forskjellige typer disker, temperaturen jeg ser er slik:

    • WD Red 4TB (2014) / WDC_WD40EFRX-68WT0N0 - 30C
    • WD Red 4TB (2019) / WDC_WD40EFRX-68N32N0 - 29C
    • Seagate 4TB (2021) / ST4000VN008-2DR166 - 26C
    • Seagate 8TB (2022) / ST8000VN004-3CP101 - 33C
  5. Rudde skrev (På 23.3.2022 den 13.11):

    Noen som har noen anelse om hvor mye det er snakk om per kunde for disse lisensavtalene? Jeg betaler for vsport og ble mildt sagt ganske irritert når de bestemte seg for å ha reklamesending UNDER formel 1 løp iår. Hvorfor betaler jeg for disse TV kalene når jeg må se reklame i tillegg, mens løp går. Men vær gang de kjører en reklame prøver de og nagge oss over på strømmetjenesten deres, hvor de reklamerer med at det ikke er reklame pauser midt i sendingen.

    Et tips: Om man har T-We kan man velge Viasat UltraHD for kun 1 poeng, tror de viser løpene uten reklame.

  6. MrVilla skrev (På 11.10.2021 den 0.50):

    Noen som kan hjelpe meg å få gang på en minecraft server. Hadde en før som fungerte ypperlig men den ble droppet så etter en stund få fungerte den ikke. 

    Ønsker å få på plass en ny men uansett hvilken jeg prøver så er det null sjangs. SIste jeg testet var binhex - MinecraftServer, men er ikke snakk om at den vil fungere. Prøvde å følge spaceinvaders tutorial men kommer ikke halveis en gang før det låser seg med en svart skjerm når jeg skal logge inn på webui.

    Noen som har noen tips?

    Du burde virkelig ta en titt på AMP! https://cubecoders.com/AMP
    Det er ingen offisiell støtte for å kjøre det i en Docker container, så jeg ville ha kjørt det i en VM. Selv har jeg kjørt det i Debian, Ubuntu er også støttet. Det finnes noen triks for å mounte unRAID filsystemet i VM, og videre inn i AMP, så du kan lagre backup av Minecraft verdenen direkte på array/cache, men det kan vi eventuelt ta senere.

  7. lals skrev (2 timer siden):

    Jeg endret da "Use cache pool (for new files/directories)" fra yes til only

    men feilmeldingen forsvinner ikke, er det jeg som har misforstått noe her?

    Prøv å endre fra "Only" til "Prefer". Så kan du kjøre "Mover", som da burde flytte alle filene over på cache.

  8.  

    Det er vanskelig å se for seg at de skulle streike for noe jeg er sterkt imot. For å konstruere et eksempel kan vi jo si at de streiker for å kutte absolutt alt av bilavgifter, og ta pengene rett fra oljefondet. Da hadde jeg nok hatt et helt annet syn. Men det er ikke kun fordi jeg ikke støtter saken, men fordi det ikke hadde påvirket de unge direkte, og dermed måtte det ha vært påvirkning fra foreldre/andre. Klimasaken er spesiell sammenlignet med andre politiske saker (i omfang, konsekvenser, og hvordan det berører de unge), og det er nok derfor det skaper så stort engasjement.

     

    Og klimasaken kan ikke være påvirket  fra foreldrene? De unge skal jo en dag kjøpe seg bil, de også. Kanskje de for eksempel ser at foreldrene ikke har råd til bilhold.

     

    Eller kanskje de vil at færre liv skal gå tapt på norske veier. Dagens bilpolitikk er helt snudd på hodet for hva den burde med tanke på trafikksikkerhet. Veteranbiler som har elendig sikkerhet, får avgiftsfritak ved kjøp. Mens nye biler som er flust av ny sikkerhetsteknologi avgiftslegges hardt. 

     

    Nei, det ser ut som at du bare ville gi elevene gyldig fravær fra de politiske sakene du liker.

    Jeg sier ikke at ingen av de streikende kan være påvirket av voksne. Det jeg sier er at om det er én sak som kommer til å påvirke fremtiden til unge i dag så er det klimasaken. Så jeg synes ikke det er så rart at veldig unge personer er engasjert, selv om noen av de kanskje har litt urealistiske bilder av hvordan endringene kommer til å påvirke oss, og hvor raskt. Noe av poenget mitt er at det blir feil å automatisk hoppe til konklusjonen om at alle som deltar i demonstrasjonen er "lurt" av foreldrene til å delta.

     

    Hva gjelder trafikksikkerhet så ser jeg ikke sammenhengen mellom avgifter og sikkerhetsnivå. Det er vel ingen som kjøper en veteranbil for å spare penger? Man kan argumentere for at avgiftsnivået på nye biler burde være lavere for å gi insentiver til å bytte ut eldrende biler, men det blir en annen diskusjon.

     

    Om du leser innlegget mitt ser du at jeg ikke vil gi gyldig fravær kun til sakene jeg støtter personlig. Om det er en sak som ikke påvirker de unge direkte ville jeg nok stilt spørsmål ved hvorfor de engasjerer seg. Men så lenge det er en sak som påvirker de unge, og det dermed er sannsynlig at engasjementet er reelt støtter jeg å gi gyldig fravær, uansett hva jeg selv måtte mene om saken.

  9.  

    Om det overveldende flertallet av forskningsrapporter på området hadde vist at bompenger med all sannsynlighet kommer til å endre planeten drastisk over de neste 100 årene, og gjøre livet enda vanskeligere for millionener av mennesker i lavtliggende, fattige land, bare for å nevne noe. Ja da hadde jeg støttet "brøl mot bompenger" 100%!

     

    Jeg mener det blir en mer korrekt å sammenligne "brøl mot bompenger" med "brøl mot eiendomsskatten". Jeg må ærlig si at om det hadde skjedd hadde jeg nok stusset mer på hvorfor en 10-15 åring synes dette er verdt å demonstrere for.

     

    Unnskyld hvis jeg var utydelig, men poenget mitt var om dere ville støttet like mye opp om skulking for saker dere ikke nødvendigvis støtter (selvsagt støtter alle opp om saker dersomatte vissomatte). Eller er det bare klimasaken det er OK å skulke for? Det andre er hvilket syn dere ville hatt på disse ungdommene som brølte for en sak dere ikke støtter, ville dere da ansett ungdommen som oppegående, selvtenkende, faglig kloke ungdommer?

    Jeg kan selvfølgelig ikke snakke for noen andre enn meg selv, men jeg vil si at det å gå glipp av opptil noen dager i året for å delta i en demonstrasjon eller annet politisk burde være greit? De fleste har vel større fravær på grunn av sykdom enn av dette. Om de hadde streiket for/mot en sak som er totalt irrelevant for meg hadde jeg nok ikke forstått engasjementet deres, men for all del, folk må få lov til å engasjere seg.

     

    Det er vanskelig å se for seg at de skulle streike for noe jeg er sterkt imot. For å konstruere et eksempel kan vi jo si at de streiker for å kutte absolutt alt av bilavgifter, og ta pengene rett fra oljefondet. Da hadde jeg nok hatt et helt annet syn. Men det er ikke kun fordi jeg ikke støtter saken, men fordi det ikke hadde påvirket de unge direkte, og dermed måtte det ha vært påvirkning fra foreldre/andre. Klimasaken er spesiell sammenlignet med andre politiske saker (i omfang, konsekvenser, og hvordan det berører de unge), og det er nok derfor det skaper så stort engasjement.

    • Liker 1
  10.  

    For å kutte utslippene mest mulig hadde det mest effektive selvsagt vært å kutte ut alt forbruk, ferieturer osv., og slutte å leve i samme slengen. Så vidt meg bekjent er det ingen miljøvernere som mener dette, vet du om noen? Disse streikene handler vel først og fremst om å sende et signal til politikerne om at det må gjøres mer. Støtte til utvikling av nye teknologier som havvind, elektrisk transport og lignende som gjør at vi kan kutte utslippene uten å kutte levestandarden drastisk mener jeg er gode eksempler på hva som kan, og burde gjøres.

    Det blir selvfølgelig bare spekulasjoner, men jeg tror heller ikke disse ungdommene hadde hatt så veldig store problemer med å ikke fornye telefonen annet hvert år, og fly til Gran Canaria opptil flere ganger i året.

    Nå er det noen år siden jeg gikk ut av grunnskolen, men jeg kan ikke huske at d var SÅ om å gjøre å slippe unna noen få skoletimer, særlig ikke om man istedenfor må stå utendørs i timesvis i all slags vær. Det å tro at engasjementet kun er en unnskyldning for å kunne skulke skolen virker bare helt bisart etter min mening.

     

    Miljøvernere er verst. Stordal og Co flyr i privatfly som berre det. Business er ikkje bra nok for de. Skal du se flest privatfly på ein og samme plass, så må du reise på konferansen om klimaet. Er ikkje det sprøtt? Og de fleste velger å fly med helli fra flyplass til hotellet. S600 er ikkje bra nok. Å ta Zoe eller Prius... vel, de vet ikkje kva Zoe er, så ja.

     

    Men jo, nnføre "kjøttfrie dager på kantina" eller "flyskam" går jo nettopp på å kutte i forbruket. Realitet at vi slipper for mye CO2 pdd. Skal vi være "klimanøytrale", altså gå i null, så må vi kutte utslipp = kutte forbruket. Ideelt set så bør vi også fange noe av CO2, dvs snu trenden. 

     

    Det er faktisk folk som sitter med makta. Om alle sluttet å fly i 1 år? Om alle (90% av folket) byttet fra bil til offentlige? Men det skjer jo ikkje. Forretningsfolk bryr seg kun om penger. Å holde eit møte over skype? fy og fy! Heller fly, kanskje første klasse eller enda bedre i privatjet. Å kutte ferie for folk flest er ikkje aktuelt. Selv ikkje det ene året. Å bruke offentlig transport er jo å gi slip på komforten. De fleste familier eg kjenner har 2 biler. Å kjøpe elektro er å kjøpe illusjon av å gjøre noe for klimaet. Den er bedre, men fortsatt ekstremt dårlig for klimaet, om du rekna med å lage bilen, batteriet, transportere den til Noreg og ladde den. Men hey, det ER enklere å kjøpe Tesla med enorm batteri enn å bruke trikk. Så kan ein skryte av "zero emission" og 0-100 på 3.5.

     

    Eg kjenner folk som kan gå til jobb på 10-15min men velger å bruke bil. Selv i finværet. Eg veit at mange romenara føder i UK og flyr månedlig for å få barnebidrag. 3 - 3.5 timer flytur kvar vei, kvar månad. For å få 500-1000kr til overs (etter at dei har betalt for fly). Eg veit  om ein "riking" som flyr maten sin fra Israel til Afrika (der han har business), fordi han "stoler ikkje på maten der nede" - i privatfly. Det skjer også at han selv flyr bort mens maten er på vei, då gir de den te løshunda. 

     

    Kva med bitcoin farmer? Det å bygge PCer forurenser nok. Så bruker de enormt med el., for å løse matte-oppgåver og få bitcoin? De skaper jo ingen verdig ein gong, enn virtuelt (oppdikta) valuta! Folk får faktisk betalt for å føkke klima!

     

    Det er ikkje vanskelig å kutte CO2 for folk flest. Uten å gå crazy heller. Ein greier seg helt fin selv med 3-4-5 år gammal telefon. Joda, den er tregere. Ein må vente 1.5 sek på å åpne browser. Og ein greier ikkje spille siste spill. Men kor mange ER villig til å gi slipp på det? Kor stor andel av befolkningen bruker 5 år gammal mobil, trur du?

    kor mange velger hytte/fjelltur i 2-3 uker, istedenfor GranCanaria i sommer og Bangkok i vinter? 

     

    Det er så enkelt å legge skylda over på regjeringa, er ikkje det? Regjering må gjøre, må investere ditt og datt. Mens vi skal nyte livet uten å stresse med noe.

     

    Vi lever i forbrukersamfunn. Samfunnet er styrt av forbrukere og den tilpasser seg til forbrukere. Forbruket vår øker. Vi snakker om klimakutt, men gjør det motsatte. Derfor sier eg at streiken er noe BS. De kan faktisk forandre på ting, men da må det andre tiltak enn å skulke skulen og brøle. Skulking og brøling gjør ikkje ein shit for planeten eller klima. 

    Jeg skal ikke gå inn på hvert enkelt punkt her, men er enig i en del av det du skriver. Det er for lettvint å legge all skylda over på politikerne, men jeg synes likevel man kan gi ett enda sterkere signal om at klima er viktig. Som du sier er det enormt mye sløsing og unødvendige utslipp. Men jeg tror ikke streikene er bortkastet på grunn av det, heller motsatt. Streikene, og demonstrasjoner som "extinction rebellion" gir mye oppmerksomhet, og kan kanskje få flere til å endre vaner og ingrodde tanker? Selv eier jeg bensin bil, men reiser kollektivt til daglig, blant annet fordi det er mye mer lettvint (i en relativt stor by).

     

    Jeg synes vi de siste årene har sett konturene av en stor holdnings endring blant folk flest. Noen av de største selskapene i verden er vel også noen av de aller største utslippskildene. Som du sier tilpasser samfunnet seg forbrukere, nå som det virkelig begynner å bli "trendy" å være miljøvennlig, og samfunnets aksept for forurensing ser ut til å minske tror jeg det vil tvinge frem en del endringer.

     

    Selv om en del av de som streiker nok kan være litt naive (man kan da ikke forvente at grunnskole-elever skal ha samme kunnskap som en voksen, eller teknisk forståelse som en ingeniør), og disse streikene sett alene, i det store bildet ikke endrer noe som helst, så mener jeg det er et steg i riktig retning. Derfor blir jeg som mange andre her rett og slett oppgitt når en del personer virker som de bare er ute etter å ta de som streiker for klimaet. (Ikke at det nødvendigvis gjelder deg). Om man ikke tror på menneskeskapte klimaendringer, eller mener det er for sent å gjøre noe, og vi bare skal vente på å gå under alle mann, så skjønner jeg ikke hvorfor man prioriterer å bruke tiden sin til å gå til verbalt angrep på barn bare fordi de engasjerer seg politisk i en sak man selv ikke støtter.

    • Liker 1
  11. Til dere som er tilhengere av klimakampen, og som sikkert er tilhengere av det frie ord og ytringsfrihet, er det kun klimaet det er OK å skulke for? Eller ville dere støttet oppunder skulk blant elevene for andre typer ungdommelig politisk engasjement? Sånn helt hypotetisk om man f.eks skulle arrangert et "brøl mot bompenger", eller et "brøl mot innvandring" (temaene er med vilje valgt fordi de er betente)? Ville dere da ansett disse ungdommene som hjernevasket av de eldre, noen idioter, håpløse ungdommer uten evne til å tenke etc.? Eller tror dere de kunne gjort dette av fri vilje og eget engasjement, og dere ville gitt deres fulle støtte?

     

    Om det overveldende flertallet av forskningsrapporter på området hadde vist at bompenger med all sannsynlighet kommer til å endre planeten drastisk over de neste 100 årene, og gjøre livet enda vanskeligere for millionener av mennesker i lavtliggende, fattige land, bare for å nevne noe. Ja da hadde jeg støttet "brøl mot bompenger" 100%!

     

    Jeg mener det blir en mer korrekt å sammenligne "brøl mot bompenger" med "brøl mot eiendomsskatten". Jeg må ærlig si at om det hadde skjedd hadde jeg nok stusset mer på hvorfor en 10-15 åring synes dette er verdt å demonstrere for.

    • Liker 1
  12. Kor mange av disse ungdommer er villig til å si fra seg telefon/PC, for eksempel? Sette seg mål om å ikkje reise på ferie (med familien eller åleine) de neste 10 år (og faktisk følge de opp). Spise mindre kjøtt? Plukke søppel ved sjøen?

     

    Eg trur gjerne at de ønsker "bedre klima", men denne streiken er ikkje meir enn BS for å skulke. 

     

    For å kutte utslippene mest mulig hadde det mest effektive selvsagt vært å kutte ut alt forbruk, ferieturer osv., og slutte å leve i samme slengen. Så vidt meg bekjent er det ingen miljøvernere som mener dette, vet du om noen? Disse streikene handler vel først og fremst om å sende et signal til politikerne om at det må gjøres mer. Støtte til utvikling av nye teknologier som havvind, elektrisk transport og lignende som gjør at vi kan kutte utslippene uten å kutte levestandarden drastisk mener jeg er gode eksempler på hva som kan, og burde gjøres.

    Det blir selvfølgelig bare spekulasjoner, men jeg tror heller ikke disse ungdommene hadde hatt så veldig store problemer med å ikke fornye telefonen annet hvert år, og fly til Gran Canaria opptil flere ganger i året.

    Nå er det noen år siden jeg gikk ut av grunnskolen, men jeg kan ikke huske at d var SÅ om å gjøre å slippe unna noen få skoletimer, særlig ikke om man istedenfor må stå utendørs i timesvis i all slags vær. Det å tro at engasjementet kun er en unnskyldning for å kunne skulke skolen virker bare helt bisart etter min mening.

    • Liker 1
  13.  

    Dessverre er det ingen grense for arrogansen, kunnskapsløsheten og generelt jævelskapet disse voksne menn klarer å lire fra seg. Det er rett og slett ufattelig at voksne mennesker velger å synke så dypt som det dem gjør i kommentarfelt.

    Og det er bare å glemme å forsøke å diskutere saklige, da det uansett alltid vil koke ned til at barn og ungdommer er hjernevaska idioter.

     

    Kan med glede konstatere at de unge som vokser opp er og vil bli langt bedre mennesker enn den nevnte gruppen.

    Barn og ungdommer ER desverre hjernevaskede "idioter" Jeg ville egentlig ikke brukt ordet "idioter" for mange er ganske intelligente, men barn og ungdom lar seg styre av følelser og ikke kunnskap, og derfor er de veldig lett å manipulere, noen som makthaverne, skolen,politikere og media utnytter til fulle for å fremme sin egen onde agenda.

    Samtidig er barn og ungdom respektløse og arrogante, de tror de vet alt og har ingen respekt for voksne og eldre mennesker, fordi de har jo lært på skolen at det de lærer der er "sannheten"

     

    Dette må gå galt, for det betyr jo at barn og ungdom er totalt under makthavernes og politikernes kontroll og sluker rått alle løgner disse kommer med for å fremme sin agenda.

     

    Det vil også gå galt, og det vil skje ganske snart, men det vil IKKE skje pga en ikke-eksisterende "global oppvarming" De vil skje fordi de fleste i folket så lett lar seg manipulere til å støtte makthavernes og politikernes onde agenda.

    Det var mye konspiratorisk å ta tak i her, kan du for eksempel forklare nøyaktig hva som er skolens "onde agenda"? Før øvrig er dette

    https://insideclimatenews.org/content/Exxon-The-Road-Not-Taken

    fascinerende lesing om OLJESELSKAPET Exxon's forskning på "ikke-eksisterende global oppvarming", utført på 70- og 80-tallet.

    • Liker 4
  14. Det jeg ikke skjønner er at "høyresiden" i politikken skal bli så ekstremt truet av alt som har med klima og miljø. Hva er så galt med å gjøre verden bedre, satsing på teknologi (og dermed arbeidsplasser) og nye marked? Er det norn som har en forklaring på det?

     

    Edit: Leif

    Enig. Denne adresserer det spørsmålet veldig godt.

     

    https://www.youtube.com/watch?v=D99qI42KGB0

    A CONSERVATIVE solution to global warming (Part 1)

    • Liker 2
  15. Hvilke exchanges anbefales? for innveksling fra fiat. Prøvde å laste opp førerkort med person nr. fjernet til Coinbase, men den feilet, usikker på om den ble avvist eller det var teknisk feil. Jeg er litt skeptisk til å gi fra meg slikt (jeg vet person nr. ikke er ment som et "hemmelig" nummer, men det brukes fortsatt slik). Finnes det noen seriøse (helst europeisk) exchanges hvor man kan overføre raskt fra bankkonto, eller med lave fees fra kreditt-/debit kort?

×
×
  • Opprett ny...