Gå til innhold

oksymoron

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av oksymoron

  1. Jeg har DD-WRT på "hovedrouteren", WRT160N, mens de to andre, en WRT160N og en Asus RT-N66U, kjører DD-WRT og Tomato, funker konge. Kan ha opptil 9 enheter tilkoblet uten problemer. Bruker en kanal som det ikke finnes i området så vidt jeg vet.

     

    Hovedrouteren skal snart skiftes ut med en Asus, er dog litt usikker på hvilken jeg skal velge.

     

    Bruker en ASUS RT-N16 med Tomato som jeg er strålende fornøyd med. Ikke noe WPS sikkerhetshull, bruker jumbo frames, alle ethernet portene i bruk pluss minst tre noder over WIFI. Helt smertefritt.

    Savner bare buffer bloat patchen og en dag å kunne implementere solid QoS.

     

     

    Hvis jeg skulle ha valgt en router i dag ville jeg enten kjøpt en "gammel" RT-N16 eller sørget for at jeg kan installere siste stabile versjon av OpenWRT firmware på den. #[email protected] anbefalte følgende routere: wndr3700v1-v2/3800/wndrmac/n600

  2. Så bra at du skjønner Slacker mentaliteten.

     

    Hvis du vil ofre litt trygghet kan du alltids kjøre Slackware Current, som er en meget stabil bleeding edge rolling release modell. Om ikke har du iallefall et motargument til alle de uinformerte anti-slackware klisjeene.

     

    Jeg kjører Slackware 14 x86_64 med 32bits støtte på både desktop og skolelaptop, og stabiliteten er upåklagelig. Jeg kjører også KDE 4.10.2. I de siste versjonene av KDE har de forbedret støtten for flere skjermer, så hvis du oppgraderer burde det være en smal sak å koble opp skjermen til en ekstern monitor. Jeg bruker Intel HD3000 og kobler opp til ekstern monitor via HDMI porten min hver gang jeg sitter på datarommet. Jeg kjører også Libre Office 4.x for de få gangene jeg behøver å åpne en doc fil.

     

    Alle disse pakkene er ferdig kompilert av en stor Slacker som går under navnet AlienBob. http://alien.slackbook.org/blog/

     

    32bit støtten finner du under 'multilib'. Når du ser i pakkebrønnen han opprettholder, skal du ikke se bort ifra at du finner noen andre godbiter. Der ligger også de siste Libre Office pakkene.

     

     

    Du må gjerne sende meg en PM hvis det er noe du lurer på angående Slackware. Jeg er langt ifra noen ekspert, men hvis du lurer på noe jeg har erfaring med er det alltid hyggelig å kunne dele.

  3. Har gått over til SSD på alle maskiner for OS - så går neppe tilbake på den fronten, men snurredisker kommer du ikke unna når det gjelder lagring.Om jeg har en stor beef med moderne snurredisker så må det være at de virker å være/bli defekte med alt for stor hyppighet. Jeg har ihvertfall hatt veldg mye uhell med masse returer og korrupte data, men det kan jo være meg personlig so har vært offer for en statisitisk anomali (sp?)Jeg kunne gjerne betalt litt mer for "bedre" disker, men det er så fryktelig vanskelig å sette noe konkret mål på hvor mye mer reliable dyrere disk X er over billige disk Y.-Stigma

     

    Hva slags filsystem har du brukt? NTFS og FAT har vel ikke journaling eller evt checksum sjekking. Uansett er argumentet ditt delvis gyldig, da snurredisker har en iboende egenskap av å feile etter en nokså begrenset tidsperiode.

     

    Enterprise disker er selvsagt langt mer driftsikre, men de koster selvsagt langt mer. Begynner å se en del snurredisker som reklameres for å være en mellomting mellom enterprise og standard disker.

     

    Jeg har også en forutintatt formening om at WD snurredisker er mindre driftsikre enn f.eks Seagate, men dette skulle jeg likt å få flere formeninger om.

     

    Et annet viktig poeng som er viktig for driftsikkerhet er snurrehastighet og antall GB per plate. Hvis snurrehastigheten er høy og produsenten har klemt inn en uhorvelig stor lagringsplass på en harddisk, vil jeg alltid være skeptisk til driftsikkerheten til denne harddisken.

     

    På grunn av dette, var jeg positivt overrasket over at HW hadde tatt driftsikkerhet i betraktning når de anbefalte en harddisk til mediabruk.

  4. Fin test og fint tastatur....men, enda et tastatur med nordic layout. Kommer ikke til å kjøpe et gamingtastatur med mindre det er norsk layout på tastene.

     

    Holder du øynene rettet på æøå tastene når du spiller?

    Alt du trenger er pekefingrene på j og f, og de har alltid noen små tapper på tastene slik at du skal kunne finne de i blinde.. Evt - fps modus; wasd .. men jeg regner med at fingrene dine finner veien dit uten at du trenger å tenke over det..

  5. Jeg ville bare skrive at jeg har fulgt rådet som mange her har kommet med: Jeg ga opp å vente på yakyuxw OTA 4.1.1 update og tok saken i egne hender. Flashet til AOSP yakju rom og radio, og fikk oppdateringen etter noen minutter uten noen som helst fikling.

     

    Utrolig lite brysomt å låse opp bootloaderen i forhold til min gamle HTC Desire Z. Jeg hadde allerede all nødvendige software installert unntatt Android SDK, så det var en smal sak å få satt opp nødvendig (software) verktøy.

     

    Jeg er kjempefornøyd med JB og har ikke opplevd noe problemer i det hele tatt. Batteriforbruket er like moderat som før.

     

    Tenkte å dele en lenke til litt Google Now informasjon for de som vil leke litt med det: http://www.reddit.com/r/Android/comments/wha6f/lets_try_to_list_all_of_the_different_google_now/

     

    Lurte på om jeg ikke skulle gå hele veien og roote mobilen nå som bootloader er åpnet - noen andre som har fikset root? Hadde satt pris på å høre andre sine erfaringer om full root, busybox og su.

  6. Er totalt sjokkert over at artikkelen ikke nevner server!

    Alt blir jo så mye bedre med en server, og t.o.m en P-III kan jo brukes som en helt kurrant server.

    Så er mulighetene så mange:

     

    - Filserver (Hvem er det som ikke forstår hvor ber-nais det er med filserver?)

    - owncloud

    - ampache media streaming

    - torrent client eller den andre nedlastningsmetoden..

    - Photo organiseringsverktøy (Ha bildene dine tilgjengelig hvorsomhelst)

    - SSH

    - IRC

    - Git

    - Eller bare en straight up web eller mail server?

  7. Jeg vil også legge til at min store glede med GNU/Linux er at jeg har kunnet ta en gammel maskin jeg fikk av en venn, og blåse nytt liv i den ved å gjøre den til en server.

    Jeg satte opp muligheter for filserver, IRC client, torrent client, sickbeard++ og streaming av MP3 med GNUmp3d. Limet i alt dette er selvsagt SSH.

     

    Mye av gleden med GNU/Linux er at man endelig lærer noe igjen når man jobber med datamaskiner. All læring gjør alltid litt vondt i begynnelsen når man jobber seg over kneika, når man må håndtere motbakken: her er det mange Linux-nybegynnere også gir opp.

     

    MythTV, LinuxMCE, Elisa, Boxee, Entertainer og sikkert flere.

     

    OpenElec

  8. Finnes det ingen gode alternativer til XBMC på linux? Det er ett ganske godt media-senter men ikke helt i toppskiktet synes jeg, spørs litt om man vil ha det enkelt eller avansert. Er det noen andre gode alternativer?

     

    AtW

     

    Du må huske på at man kan modifisere XBMC og legge til nye funksjonaliteter med add-ons. Har du prøvd Aeon - skins og lekt deg med de forskjellige View-modusene til menyen? Har du gått gjennom alle add-ons og sett alt de har å by på? Har du sørget for at XBMC laster ned riktig metadata (inkl. bilder) til film, serier og musikk?

     

    Du sier ikke hva XBMC mangler for å være i toppsjiktet..

  9. Fint at du har kommet over kneika.

    Det som er viktig nå er at du forstår hvorfor linux-brukere elsker linux. Du må utvide denne tanken om The Linux-way til The GIMP-way, osv..

    Bare fordi man har blitt kondisjonert til en bestemt måte å gjøre noe på, betyr ikke dette at det er den eneste måten å gjøre noe på. Som andre har foreslått så vil du nok vende deg til GIMP og sette pris på hvordan visse ting blir gjort der.

    OK, over til noe veldig viktig: kommandolinjen. Nå som du ikke er like redd for å bruke kommandolinjen, burde du se hvilke enorme krefter som ligger i dette

    tilsynelatende gammeldagse grensesnittet.

    Prøv dette:

     

    apt-get install imagemagick

     

    Du får opp en error fordi du ikke er root (admin). Du har kanskje lært at du må sette sudo foran kommandoer som krever root-tilgang. Da tenker du kanskje

    "søren! Nå må jeg skrive om alt det på nytt." Frykt ikke:

     

    sudo !!

     

    OK, gå til en mappe der du har en drøss av bildefiler som du ønsker å forminske. I dette eksempelet bruker jeg jpg.

     

    cd navn/på/mappen/sin/beliggenhet

     

    Så kommer magien:

     

    convert -resize 800x600 *.jpg

×
×
  • Opprett ny...