Gå til innhold

foralt

Medlemmer
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av foralt

  1. Da jeg var liten hadde vi hjemme et tegneseriehefte.

    I heftet var det tre historier. (Tror jeg, mulig det bare var to).

    Settingen i alle historiene var i norrøn tid.

    Den ene historien som jeg husker best er omtrent slik: En mann blir jaget av ulver, så faller han ned i et hull. Han kommer til dødsriket og er der omringet av nydelige, unge jenter. Jentene forteller at de er over hundre år gammel, men at de ikke blir eldre. Mannen finner ut at han kan klare å finne en vei ut av dødsriket og bestemmer seg for å ta med en av de unge jentene som han har forelsket seg i. Veien ut av dødsriket er lang og farefull, men de klarer det til slutt. De er tilbake til den vanlige verden og jenta sovner i fanget til mannen. Da han vokner opp neste morgen ser han bare et mumifisert lik av en eldgammel kvinne i fanget sitt.

    Ringer denne fortellingen noen bjeller hos noen? Jeg er desperat etter å få lest disse fortellingene igjen.
     

    Dette er ikke en tegneserie for barn, forresten (selv om jeg leste den som barn :p), det er ganske detaljerte skildringer av blod, slåssing osv. Og det er ikke en humoristisk tegneserie, det er alvor. Og tegningene er veldig detaljerte og naturtro.

    Tegneserien må være gitt ut før 2002, sannsynligvis lenge før det også.

    Noen som vet hvor jeg kan lete? Hvem jeg kan spørre?

  2. Det som irriterer meg er at kroppsøving ikke er sentralgitt eksamen. Dermed kan vi ikke bruke hurtigklage, og det er bortkastet å klage i det hele tatt (for de som har planer om å studere til høsten). Og ja, privatisteksamen skal endres til muntlig-praktisk, med både skriftlig eksamen og en gymtime.

     

     

    Aaah, da er jeg sjeleglad for at jeg fikk vurdert i gym, riktig nok en 2er, men takler ikke muntlig-praktisk eksamen.

  3. Det er litt vanskelig å si hvorvidt fraværet ditt vil ha noe å si for fremtidig arbeidsutsikter. Man blir jo anbefalt å ha så lite fravær som mulig, men noen har mer fravær enn andre av forskjellige grunner. Når du skal studere høyere utdanning (høyskole, universitet, osv) har ikke fraværet noe å si på søknaden. Da er det bare poengene dine som teller, altså karakterene dine, pluss eventuelt andre poeng du har. Med andre ord kan du komme inn på utdanningen du ønsker selv om at du har mye fravær.

     

    Har du studert 5-6 år på høyskole eller universitet og kommet deg gjennom det, vil det være færre arbeidsgivere som ser på ditt fravær på videregående. Du har jo tross alt fullført 5-6 år på en skole der fravær ikke blir ført, men der det finnes grenser for hvor mye du kan være borte. Uansett vil det jo ikke ha like stor betydning lenger likevel, siden en person har forandret seg en god del på 5-6 år. Noe de fleste arbeidsgivere også skjønner. Det som kan bli vanskeligere er om du skal ha en deltidsjobb mens du studerer, der arbeidsgiver spør etter videregående vitnemålet ditt. Hvis denne arbeidsgiveren bryr seg om fravær, kan det jo bli verre, men det er fortsatt ikke umulig.

     

    Hva er egentlig årsaken til dette fraværet ditt? Hvis du har en god grunn kan du jo forklare fraværet til arbeidsgiver. Du får alltid en sjanse til å forklare deg, og da har du jo sjansen til å oppklare det hele.

     

     

    Årsaken til fraværet mitt var psykiske problem, depresjon og angst, har gått lenge i behandling og var innlagt en periode tidligere på året, men føler liksom ikke at jeg kan "skylde" på dette, og uansett ville ikke en arbeidsgiver være skeptisk til å ansette en med psykiske problem? :p

  4. Kan ikke akkurat si at eksamenskarakterene mine er noe å rope hurra for, 6 på politikk og menneskerettigheter muntlig (den er jeg kjempefornøyd med), 4 i sosialkunnskap, 3 i norsk hovedmål og 3 i engelsk litterlatur og kultur, de er utrolig kjipe i og med at jeg normalt har 5 i begge fag :/

  5. Okei, nå har det seg sånn at jeg har en del fravær siste året på vgs studiespesialisering, 35 dager og 77 enkeltimer, vg1 og vg2 har jeg nesten ikke noe fravær i det hele tatt.

     

    Jeg er usikker på om jeg skal studere videre, så jeg lurer på hvor store konsekvenser dette vil få for framtida mi? Vil jeg alltid ha problemer med å få jobb?

×
×
  • Opprett ny...