Gå til innhold

Sealine

Medlemmer
  • Innlegg

    1 212
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sealine

  1. Hei..

     

    Kjøpte for et år siden en ny stasjonær pc fra komplett, den har fungert strålende hele veien. Plutselig for en ukes tid siden fungerte ikke lenger internett, og jeg lurer på hva i alle dager det er som kan ha skjedd.

     

    Har lokalisert problemet, så jeg vet det ikke er problemer med nettet, men at det sitter i selve maskinen. Det lyser rødt bak på pcn når jeg setter inn nettverkskabelen og jeg får feilmelding nede til høyre på skrivebordet. Syntes det virker sykt spesielt hvis nettverkskortet plutselig bare tok kvelden, men det kan jo tyde på at det er dette som har skjedd..

     

    Noen forslag på hva jeg kan prøve ut, eller noen idè om hva som kan ha skjedd?

  2. God dag!

     

    Tenkte gå til innkjøp av nytt anlegg til leiligheten. Har foreløpig ikke bestemt noen prisramme, men ser for meg et sted rundt 10 000,-

     

    Jeg dropper surround i første omgang, men recieveren må dog være kompatibel for dette. Så det jeg ønsker er en god reciever/forsterker(hva er forskjellen?) og to gode fronthøytalere. Har en decent blueray spiller jeg kan spille fra.

     

    Så jeg trenger tips til gode steder å handle fra samt tips på en god forsterker og to kraftige fronter!

     

    På forhånd takk :)

  3. Takk for svar folkens!

     

    Da blir det nok en liten oppgradering på skermkort og prosessor.

     

    Intel® Core i5-3570K og Sapphire Radeon HD 7870.

     

    Er skjermkortet forholdsvis fremtidsrettet ift funksjoner og hva det støtter?

     

    Og angående Harddisk, her har det skjedd mye nytt siden jeg var mer dedikert for noen år tilbake. SSD virker jo porno, men 128gb er jo ganske tynt. Og jeg ser prisene på disse diskene er ganske drøye. What to do?

     

    Eventuelt kjøre operativsystem på 128gb SSD disken som følger med og supplere med en ekstra S-ATA disk feks?

  4. Heisann! Tenkte å anskaffe ny datamaskin. Gjerne noe til en rimelig pris som fungerer OK til vanlig bruk og litt gaming..

     

    Er dette et greit utgangspunkt? http://www.komplett.no/k/ci.aspx?sku=10602

     

    Er det noen komponenter som anbefales å bytte ut?

     

    Gamer hovedsakelig HoN, så det krever ikke all verden. Ellers er det vanlig bruk som å se film, surfe osv. No biggie. Hvordan er skjermen?

  5. Heisann. Har kjøpt ny leilighet og tenkte investere i en ålreit TV. Var en tur på Elkjøp i går men måtte bare snu og dra hjem igjen da utvalget var så vanvittig stort. Tenkte det er greit å sette meg litt inn i hva jeg skal ha før jeg drar ned for å handle, eventuelt om det blir online.

     

    Uansett. En svær flatskjerm hadde vært digg. Pris er ikke så veldig viktig egentlig, men tar utgangspunkt i å legge meg under 10 000,-

     

    Har ikke mye peiling men er keen på et skarpt og klart bilde. Smart-TV tror jeg egentlig ikke jeg har bruk for.. Er det noen gode anbefalinger? Må si jeg syntes Panasonic har lekre bilder på de fleste TVne jeg sjekket.

  6. hei.

     

    En kompis som har flyttet inn her tok med seg sin stasjonære maskin, og forsøkte koble opp etter et par års inaktivitet. Vi får ikke opp noe bilde, har forsøkt flere skjermer.

     

    Inni maskinen ser alle komponenter ut til å få strøm, fungere etc. Alle vifter snurrer osv. Vi forsøkte å bytte ut skjermkortet, men det kan være det nye kortet vi testet er defekt. Maskinen begynte ihvertfal å ule(non-stop), mens det heller ikke nå kom noe signal.

     

    Noen idèer om hva dette kan forårsakes?

     

    Mvh

    Petter

  7. Ok, om du ikke gidder så gidder du ikke - men da kan du ikke forvente at vi skal kunne kunne presentere løsninger heller når du ikke er villig til å feilsøke for å utelukke muligheter. Hadde du kjørt Ubuntu hadde du fått vite om det var software eler hardware relatert... Men lykke til med retur/reparasjon da. Håper du ikke får den tilbake med "ingen feil funnet" + undersøkelsesgebyr pga. det var software feil.

     

    -Stigma

     

    Var ikke meningen å være sær, er veldig takknemlig for gode råd :) Startet nedlasting av Ubuntu idag tidlig, men til min store overaskelse fungerer plutselig mus og alle USB porter strålende igjen, helt uten videre..

     

    PC er random greier til tider, og det kan være satans irriterende. Men nå funker det hvertfal :) Føler selv det er snakk om dårlig forbindelse/kontakt ett eller annet sted.

     

    Thanks

  8. Det var altså igår USB portene i laptopen min sluttet helt å fungere. Har en Multicom Compal KHLB2, og har ikke opplevd tidligere problemer iløpet av omtrent et halvt års tid, altså siden da jeg kjøpte den.

     

    Skulle plugge inn musen igår ikveld, men da var det plutselig null respons. Har fire USB porter, forsøkte såklart alle sammen uten hell. Prøvde også to andre mus, og alle sammen lyser under, men ingen fungerer. Får opp melding om at "Kjenner ikke igjen USB-enhet".

     

    Prøvde meg så frem med en minnebrikke. Og da er det faktisk slik at den virker i èn av portene, men alikevel fungerer ingen mus i samme port. Og minnebrikken funker heller altså ikke i noen andre porter enn kun denne ene. Jeg skjønner ingenting nå.. Har prøvd mye rart. sletter driverne fra enhetsbehandling og lot de installeres av seg selv etter restart. Lastet ned nye logitech mus drivere og knotet litt rundt. Men what to do?!

     

    Noen som kan hjelpe meg? Er superfrusterende å ikke ha mus!

     

    Windows Vista

    Service pack 2

    post-26414-1276014235,9126_thumb.jpg

    post-26414-1276014247,1586_thumb.jpg

  9. heisann. skal handle inn speilreflekskamera for første gang, og tenker gå for en av de billigste cannonmodellene.

     

    Ikke at jeg skal snakke deg vekk fra noe - Canon er bra nok det. Men det kunne vært interessant å høre hvorfor du kun ser på dette merket. Hva var det som gjorde at Olympus, Pentax, Sony, Nikon, Panasonic osv ikke var interessant?

     

    Kun for å gjøre et enklere valg. Har skjønt det er små marginer som skiller kameraene i denne klassen, så bestemte meg like greit for et canon da jeg har fin erfaring fra tidligere. Er ikke for å være sær, det gjør bare prosessen lettere. Men hvis det er noen her inne som aaabsolutt insisterer på å skulle anbefale noe annet spesifikt er det også helt greit :)

     

    - p

  10. Du vil få mye glede av Canon 450D for eksempel. Synes du det blir i dyreste laget, kan du gå for et brukt. Du vil ha mye kamera for pengene i flere år med det. (Jeg ville fortrukket et brukt 450D fremfor et nytt EOS 1000D, men det er min menining.)

    RandiA

     

     

    takk for svar :) vet du hva forskjellen er på 450D og EOS 1000D da? Får jeg en oversikt over forskjellene er det sikkert veldig enkelt og velge det som passer meg best!

  11. heisann. skal handle inn speilreflekskamera for første gang, og tenker gå for en av de billigste cannonmodellene. Men jeg ser det er ihvertfal et par stykker som ligger på ca 4000,-

     

    hvilket er å anbefale? jeg kommer til å bruke kameraet til feriebilder og som småhobby. tenker lære litt photoshop og slikt, ta litt tøffe bilder og lære litt redigering. Har ikke høye krav, men ønsker kjøpe det mest praktiske av de i 4000,- klassen.

     

    på forhånd takk.

  12. Heisann. Mottok min Multicom Compal KHLB2 på døra igår kveld, og intrykket sålangt er meget bra. syntes designet er tøft, og pcn jobber veldig raskt og godt. Men det er to ting som gjør meg litt skeptisk.

     

    - "Fn" tasten er løs, slik var det da jeg mottok maskinen. Er ikke dette litt sløvt mtp at de har satt sammen pcn slik jeg ønsket det selv, og da tenker jeg at dette er noe de burde sett med egne øyne? I tillegg har de lagt inn operativsystem for meg, så dette er for meg litt rart.

     

    - Har fått blåskjerm på maskinen to ganger allerede, på kun et par timers arbeid med installering av diverse, surfing etc.

     

    Burde jeg klage og sende pcn i retur? Er egentlig ikke keen på å gi den fra meg nå som jeg endelig har den :)

  13. Heisann. For omtrent 5 år siden kjøpte jeg meg komponenter og bygde PC selv. Denne maskinen har jeg hatt liggende uten å bruke i et par år nå, men tenker kanskje fikse opp/oppgradere og evt kjøpe en helt ny i tillegg. Dvs at jeg kan ha den gamle maskinen som en evt gjestemaskin eller noe slikt.

     

    Specsa var såvidt jeg kan huske slik;

     

    Hovedkort: Abit NF7-S 2.0

    CPU: AMD Athlon XP2500

    GFX: Sapphire ATI Radeon 9500 pro

    Ram: Corsair XMS 3200 2x1gb

    HDD: Seagate 250GB 7200rpm

    400 eller 500w strømforsyning

     

    Er dette hovedkortet i det heletatt lenger noe å bygge på? Tror jeg kanskje bare ønsker få denne maskinen på beina igjen(mener å huske harddisken streika), og i tillegg gå for en ny maskin.

     

    Men jeg lurer på er hvilken CPU socket som gjelder nå om dagen for AMD og Intell, AMD2+ eller AM3? Var ganske inni hardware og pc gamet for noen år siden, men nå er det meste fornyet veldig. tror jeg ønsker bygge etter AMD denne gangen og. Forslag til gode Hovedkort til en grei pris?

  14. Jeg har tittet mye rundt på nettet de siste dagene, og nå heller det mot egensnekret pc fra multicom. tenker på Multicom Kunshan M860 og har da noen spørsmål :)

     

    - prosessor: INTEL CORE 2 DUO P8800 2.66GHZ 1066MHz FSB 3MB cache 25W eller INTEL CORE 2 DUO T9600 2.8GHz 1066MHz 6MB cache 35W? hvilken forskjell utgjør cach og w?

     

    - minne: er det nødvendig med turbominne? Hva er det egentlig for noe??

     

    - skjermkort: er GeForce GTS 160M greit/bra? vil det drive krevende spill greit? eller bør jeg gå for GeForce GTX 260M/280M?

     

    Er det ellers noen som har en skjermkortoversikt der ytelse måles opp mot hverandre? Har lett en stund, men finner ingen.. på denne måten er det lettere for meg å finne ut av dette med grafikkort på egenhånd.

     

    Og er eller multicom bra saker? :) mulig jeg kommer med mere spørsmål etterhvert.

     

    - Petter

  15. ikke rart 5720zg ikke klarte 100FPS med 8400m GS.. det er et grafikkort på kanten til søppel...

     

    her er det du som var for kravstor

     

    Jeg hører hva du sier, men litt rart er det vel uansett at en pc til ca 8 lapper, produsert i år 2006-2007 ikke klarer 100fps i CS. Det er ihvertfal min mening. Uansett kravstor eller ikke, nå leter jeg altså etter ny maskin :) Har du erfaringer med Dell eller nVidia 9500m?

     

    P

  16. Har hatt to acer laptop's tidligere, og ihvertfal den siste har vært et langt strev og helvete, stappfult av problemer hele veien. både før og etter reprasjoner..Og når jeg sliter med en laptop som bare skaper problemer og stor irritasjon, blir straks stabilitet og kvalitet en stor faktor for valg av ny pc.

     

    Dvs at jeg vil prøve noe annet enn Acer. Siste pcn jeg hadde var foresten aspire 5720zg. Og jeg må si jeg syntes det er helt på bærtur at jeg ikke engang klarte få til 100fps i CS med denne maskinen på laveste spilloppløsning.

     

    Jeg har egentlig veldig lyst til å gå for Dell da jeg har inntrykk av at dette er bra kvalitet med god service, am I right? Det koster litt ekstra, men får så være. tenker rundt 10 lapper.

     

    skal bruke maskinen til litt av hvert, inkludert gaming, film og slikt. Er egentlig veldig keen på å kjøpe litt mindre skjerm, type 13". Har sett meg ut Dell XPS 13, men leste litt og så det har vært en del problemer med denne? (og hva er egentlig forskjellen på en xps 13 og xps m1330?)

     

    noe annet som også er veldig viktig.. 256 MB nVidia® 9500m-grafikkort, er det et passe godt skjermkort?

     

    Trenger litt hjelp her folkens! ;)

  17. Ta en titt i forumet,finnes flere lignede emner..

    Når du er ferdig bestiller du Omnia HD :)

     

    + med Omnia HD

     

    Støtte for minnekort

    Bedre Kamera

    God lyd

    Kanon skjerm

    Du slipper itunes

     

    Det veier mot Omnia HD nå :) Men alikevel er det en ting jeg ikke helt skjønner..

     

    Omnia HD koster omtrent 6000,- uten abbonement og den billigste prisen jeg finner om man kjøper telefonen bundet til abbonement er 4700. Mao ikke særlig stor forskjell?

     

    iPhone 3Gs så jeg til en veldig god pris om du binder deg til nytt abbonement her om dagen. var vel rundt 3500 kroner for en avtale som så helt grei ut med telenor. uten abbonement koster den vel oppimot 10 000 kroner?

     

    Så kan noen forklare hvorfor det er slik at iphone fåes billig med abbonement, men koster skjorta uten og omnia HD så og si er omvendt? Eller rett meg opp hvis jeg missforstår :)

×
×
  • Opprett ny...