Gå til innhold

Pettan

Medlemmer
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pettan

  1. Har eksamen i morgen selv. Hovedproblemstillingen i oppg. 1 er jo hvertfall å finne nok grunner til at norsk sjømateksport har skutt i været..?

     

    Dette blir vel nevnt i forberedelsesdelen? Står at markedet er godt for fiske. I tillegg er jo krona blitt svakere det siste året sammelignet med Euro, noe som også vil øke eksporten generelt.

     

    Jeg tipper oppgavene i morgen vil handle om hvordan en svakere krone vil påvirke import og eksport, og hva dette vil føre til. Andre som har noen ideer?

     

    Hei, slenger meg på.

     

    Viktig å huske på at når valutakursen reduseres ( slik som det er beskrevet i vedlegget) så blir kronen styrket. Det sammenfaller også godt med at eurozonen går dårlig ift. norsk økonomi. Så eksporten har økt på tross av sterk krone, det må altså være redusert tilbud eller økt etterspørsel som har forårsaket økt pris og volum.

     

     

    Ja, kronen blir styrket, noe som jo gjør det vanskeligere å opprettholde eksporten. Men allikevel har eksporten økt såpass kraftig. Når vi også ser på at hovedimportøren av norsk fisk er EU (som slite øknomisk) er det lite som taler for økt eksport. Men allikevel øker den.. Hvorfor? Jeg har foreløpig tenkt på faktorer som Kina og andre vekstland som importerer, men det er jo lite sammenliknet med EU. En annen grunn kan også være større effektivitet. Og såklart økt verdensmarkedspris

×
×
  • Opprett ny...