Gå til innhold

Beop

Medlemmer
  • Innlegg

    182
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Beop

  1. Nå koster vel premium utgaven 2990,- eller noe sånt på Elkjøp o.l. De har iallefall plenty maskiner. Litt greiere å forholde seg til ved event. feil på maskin også vil jeg tro...

    6847722[/snapback]

     

    Man forholder seg direkte til microsoft ved eventuell feil. Er akkurat det samme om man har kjøpt maskinen på elkjøp som på ica. Ved feil skal man ringe gratis til microsoft, og så sender dem en kar på døra for å hente maskinen (og så har man maskinen i retur etter ca 2-3uker).

    Hvis man absolutt må stå på sitt og få butikken til å "fikse" den for deg, så må butikken selv ringe til microsoft og gå gjennom en mye lenger mølle av pjatt, og du må derfor vente 1 uke ekstra.

    Så regel nr 1: gjør det selv

  2. Heisann

     

    Jeg vurderer å slå til på NTNU's tilbud til studenter i 2006 til kr. 11 823,-

     

    Spesifikasjoner:

     

        *  Intel Core Duo T2400, 1.83GHz prosessor

        * 14" WXGA skjerm, oppløsning 1280x768

        * Intel 945GM chipset

        * Intel GMA 950 grafikkadapter med opp til 128MB minne

        * 1x1024MB internminne med mulighet for utvidelse (maks 2GB)

        * 80 GB (5400 rpm) S-ATA harddisk

        * 8x Dual layer DVD-brenner

        * Wireless LAN 802.11 B/G, Bluetooth

        * Integrert gigabit LAN

        * 7-cellers batteri

        * UltraNav (TouchPad og TrackPoint)

        * Porter: ekstern skjerm (D-sub), RJ-11, RJ-45, 3xUSB2.0, Firewire, Minnekortleser (SD)

        * S-video-utgang for tilkobling til TV

        * 3 års onsite garanti

        * Vekt: 2,26 kg

        * Leveres med mus, ryggsekk og nettverkskabel

     

    ( http://www.orakel.ntnu.no/studentpc/?year=2006 )

     

    Problemet er at jeg går på arkitektstudiet, og gjerne skulle kjørt litt ArciCAD og slikt på den. Går det an med en såppas sløvt skjermkort, men med sterk CPU og bra med minne?

    6535662[/snapback]

     

    Har selv gått arkitektstudier, og denne pcen du beskriver her bør klare å dra dette problemfritt... Archicad er ikke sååå veldig avhengig av kraftig skjermkort (50% av studentene på skolen min kjører archicad på maskiner uten dedikert skjermkort).

  3. Hvis den personen du prøver å føre videosamtale med har telenor, så er ikke det mulig. Begge må ha samme leverandør (samme nett).

    6439733[/snapback]

    Det er direkte feil! Har ingen ting å si hvilken operatør mottakeren har, så lenge det er 3G-dekning hos mottakeren, og det fungerer hos han også!

    6439751[/snapback]

     

    Nei, det er nok ikke det. Det er per i dag ikke mulig å føre videosamtaler på tvers av telenor og netcoms nett. Dette ifølge talsmenn fra netcom og telenor som jeg snakket med for ca 2 uker siden. Dvs at man ikke kan ha telenor 3g tlf og ringe videosamtale til noen som har netcom 3g tlf

    6439794[/snapback]

     

    Jeg har nå brukt videotelefone fra Telenor til Netcom siden i november uten noen problemer (og de har ringt meg også), så da må det være en svært dårlig eller uviten vikar du har snakket med.

     

    Eneste jeg hadde problemer med var å ringe 3G fra SE W900 til Nokia N70, og det var det visst flere som hadde.

    6440499[/snapback]

     

    Det var distriktssjefene i Netcom og Telenor som informerte meg om dette under ett møte i slutten av Mai. Jeg baserer bare mine uttalelser på ting jeg har fra svært troverdige kilder. Det at vi også har prøvd dette ved flere anledninger og mislyktes er også litt smårart.

  4. Hvis den personen du prøver å føre videosamtale med har telenor, så er ikke det mulig. Begge må ha samme leverandør (samme nett).

    6439733[/snapback]

    Det er direkte feil! Har ingen ting å si hvilken operatør mottakeren har, så lenge det er 3G-dekning hos mottakeren, og det fungerer hos han også!

    6439751[/snapback]

     

    Nei, det er nok ikke det. Det er per i dag ikke mulig å føre videosamtaler på tvers av telenor og netcoms nett. Dette ifølge talsmenn fra netcom og telenor som jeg snakket med for ca 2 uker siden. Dvs at man ikke kan ha telenor 3g tlf og ringe videosamtale til noen som har netcom 3g tlf

  5. Min holdt ca 24 timer første gangen - med mye fotografering, blitzing, blueooth osv osv...

     

    Men - jeg får stadig ikke til noe video-telefoni. Noen som har noen tips? Begynner å irritere meg litt dette her...  Har ringt Netcom 2 ganger og gjort det de har foreslått uten at det hjalp noe som helst...

    6434474[/snapback]

    Jeg sliter oxo med å få videotelefoni til å fungere! Har sjekket at mottaker også har 3G dekning men det kommer bare feilmelding uansett!

     

    Jeg har NetCom og R1CB001

    6435724[/snapback]

     

    Er du sikker på at du har 3G sim kort fra netcom?

    Hvis den personen du prøver å føre videosamtale med har telenor, så er ikke det mulig. Begge må ha samme leverandør (samme nett).

  6. Kjøpte min telefon med 12mnd djuice magnum til 2300,-. Var innom Expert igår og der kosta den 3199,- (med samme abb) !

     

    6159972[/snapback]

     

    Vi Har denne til 2199 på vår butikk, og det er en Expert Bonus butikk... Så den prisen du har sett på din lokale expert butikk må ha vært en telefon som var ulåst.

  7. Hei,

     

    Lurte på om noen kunne hjelpe meg med å lage dette eller har noe lignende?

    Serveren har mulighet for det meste av mysql og alt det der....

     

    Ligger ved bilde av sånn jeg tenker at det skal være.. Kan og være en visningside med sånn at det blir vist en plass, men jeg skal legge det inn i en eksisterende side så det trenger ikke være avansert, bare slik at jeg kan kopiere enkelt der jeg ønsker at bildet skal komme osv...

     

    Takk for alle som kan hjelpe..

     

    Mvh

    Steinar

    post-26404-1145900464_thumb.jpg

  8. Sendte min 1557gls til rep ca 25 januar. Etter mange bomturer hvor maskinen kom tilbake fra netshop reparerert, men med nye feil, så endte det opp med at maskinen var innom hos netshop 3 ganger. Fikk igjen maskinen 20 Mars, nesten 2¨måneder etter innsendelse, og da fungerer den endelig. På denne tiden så har maskinen fått byttet ut chassiet 2 ganger. Mistenker Aopen for å bygge maskiner av veldig ymse kvalitet altså... Chassiet er veldig svakt bygget, bøyer lett, knirker, lakk sliten vekk veldig fort. Maskinen har også veldig problemer med å bli vekket fra dvalemodus.

     

     

    Men uansett, thumbs up :thumbup: til Netshop for bra service.

  9. Sony Ericsson W800i helt åpen: 3.148 kr.

    Sony Ericsson W800i m/ Tele2 Mobil Pluss: 990 kr.

     

    Forskjell: 2.158 kr.

     

    Her er det klart at Tele2 spytter inn en god del, vet ikke akkurat beløpet, men vil tippe det ligger mellom 1.500 kr. og 2.000 kr. ;)

     

    Den samme prisforskjellen kan du f.eks. også se på D600 så her er det klart at Tele2 gir det billig telefon hvis du vil være kunde hos dem å bruke telefonen på ditt abonnement...

     

    Telenor og NetCom har jo ikke like stort avslag og det kan du jo enkelt se overalt...

    5807028[/snapback]

     

    Tingen her er faktisk at Tele2 selger telefonen og taper penger på det, og dette for å få kunder fra andre operatører.

    Jeg jobber selv for en av de store elektrokjedene som mobilselger, og det skjer tritt og ofte at vi selger telefoner med abonnementer og taper penger totalt sett på dette. Si at min butikk tar inn mobiltlf til 2500 i kostpris og selger denne til Mr.forbruker for 799 kr med feks netcom activetalk. Det vil da si at butikken får 799 kr for telefonen + 1200 kr i provisjon fra netcom, totalt sett 1999 kr. Da taper vi over 500 kr på bare dette salget. Så neste gang dere tenker på å prute på mob med abb, bare glem det.

     

    ed:

    Dvs at operatørene tjener stort sett penger på å selge subsidierte telefoner så lenge folk bruker dems abb, mens butikkene taper penger på dette.

  10. Har ett lite problem med min netshop 1557 gls. Nettet detter stadig ut. Noen andre som har det problemet, eller muligens vet hvor problemet ligger? Evt, hvor finner jeg de nyeste drivere til det trådløse nettverkskortet?

    5597966[/snapback]

     

    Dette er vanlig på 1557. Kommer helt ann på hva slags router du har. Har selv opplevd at routere fra Belkin og andre merker har en tendens til å ramle ut hele tiden. 3com sine routere er stabile.

    Gå inn på www.aopen.nl for nye drivere til kortet og se om det hjelper

  11. Kjekt som f da!

    Fikk min 1557GLS fra Netshop denne uka, og skulle teste den i dag.

    Maskinen var formatert og jeg innstallerer windows... Helt til det kommer blåskjerm under installasjon. Holdt på i mange timer med å innstallere, og når jeg til slutt får det til, så kommer det blåskjerm i windows også.

    Feilmelding:

     

    "A problem has been detected and windows has been shut down to prevent damage to your computer.

     

    KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

     

    If this is the first time you've seen this stop error screen, restart your computer. If this screen appears again, follow these steps:

     

    Check to make sure any new hardware or software is properly innstalled. If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer for any windows updates you might need. If problems continue, disable or remove any newly installed hardware or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing. If you need to use safe mode to remove or disable components, restart your computer, press F8 to select Advanced Startup options, and then select Safe Mode.

     

    Technical information:

     

    *** STOP: 0x0000007A (0xE1348CA0, 0XC000000E, 0xBF8EE01F, 0x0F683860)

     

    *** win32k.sys - Adress BF8EE01F base at BF800000, Datastamp 3b7de698

     

    Beginning dump of physical memory"

     

     

    Dette var da virkelig kjekt, i og med at maskinen nettopp kom fra reperasjon. Må vel sende den inn på nytt igjen, og betale 112 kroner til i porto. Eller har jeg krav på å få dekket transporten på denne i og med at netshop har sendt meg maskinen defekt?

  12. Min 1557 fikk plutselig en rød pixelstripe nedover skjermen, noe som ikke var hyggelig. Sendte maskinen inn til rep for 1 uke siden.

    Maskinen er nå nesten tilbake igjen, og jeg ser i arbeidsloggen at hele Chassiet, panelet og hovedkort har blitt skiftet ut, gratis :)

    2 års garanti er alltid kjekt, særlig når man bare har hatt den i 1,5 år.

    Gleder meg til å få maskinen tilbake.

  13. ....Fikk ei lang rød stripe på høyre side av skjermen, som går fra topp til bunn. Sendte mail til netshop og slikt. Dem mente at lcd panelet må skiftes (hva enn det betyr)....

     

     

    Samme feil her, bare at her er stripen hvit.. Det er faktisk to hvite striper, begge 1 px brede og med 1 px mellomrom.. Også på høyre side av skjermen (se bilde)

     

    Andre med samme feil? Jeg har ikke sendt inn min enda, da jeg er avhengig av den til eksamen er ferdig..

    5202594[/snapback]

     

    Er akkurat det samme som hos meg, bare at min stripe er rød. Hvordan oppstod din feil? Når er din maskin kjøpt? Min bare kom magisk over natta.

    Har sendt mail til netshop angående dette, men kan heller ikke sende inn pcen før jul pga eksamen og slikt.

    Ved videre kontakt med netshop vil jeg påpeke at andre brukere også har samme problem og at det muligens kan være en produksjonsfeil i en viss serie.

  14. Jaja, idag tok skjermen på min 1557GLS fra netshop kvelden (men ikke helt).

    Fikk ei lang rød stripe på høyre side av skjermen, som går fra topp til bunn. Sendte mail til netshop og slikt. Dem mente at lcd panelet må skiftes (hva enn det betyr). Maskinen ble kjøpt i september i fjor.

    Vil jeg få dette på garantien eller reklamasjon? Blir vel ikke skadelidende selv?

     

    Andre problemer jeg har med maskinen er at høyre museknapp er skjeiv og funker dårlig (var slik da jeg fikk den), tastaturet knirker og klikker når jeg taster med tastene på høyre halvdel, skjermkortet lager pipe/skvikelyd. Ett problem som alle andre har er vel at skjermen skraper nedi tastaturet, og lager dermed merker.

  15. Trenger nok et innspill fra noen med 1557 her... det gjelder lyden, som jo er grei nok (sett bort i fra høyttalerne som ikke akkurat imponerer).

     

    Problemet kommer kun når jeg skal spille av DVD eller CD. Skrur jeg lyden GODT opp (for å høre på rolig musikk eller en film uten action), så kan jeg "høre" i bakgrunnen at CD\DVD'en jobber (interferens?), en slags "tapping" som kommer i takt med søke/leselyset på drevet. Dette gjelder enten jeg bruker høyttalerne eller hodetelefoner (men lettest å høre med sistnevnte).

    Har nå prøvd win2000, XP, nyeste drivere for lydkortet, oppgradert BIOS og firmwaren til DVD-drevet (Aopen ISU8424E), pluss huket av digital CD playback for denne. Alt uten resultat (for gjeldende problem).

     

    Har ingen slike problemer når lyddata leses fra HD i stedet.

    Er nå nokså tom for ideer...

     

    Kan noen sjekke på sin maskin om de har lignende støy eller om bakgrunnen er tyst og fin? Eller har noen et forslag eller tre?  :cool:

    4999721[/snapback]

     

     

    Har slike lyder uansett jeg, piping og skviking, fryktelig irriterende.

  16. Har en stygg liten Netshop 1557 GLS som nylig runda året, og begynner å bli ganske lei av farge og slikt.

    Lurer derfor på om noen har prøvd å spraylakkere chassiet på laptopen sin?

    Vil lakken etse på plasten?

    Vil man miste garantien på maskinen hvis man gjør noe slikt?

     

    Post gjerne bilder hvis noen har prøvd noe liknende før.

  17. Min 1557 med 512mb ram klarer ikke å kjøre bf2 online. For lite ram tror jeg. Offline klarer den fint å kjøre alt på medium på 16players map med botter.

    Når det gjelder maskinen så ble jeg litt overraska i dag, plutselig så oppsto det en død pixel mens jeg holdt på å arbeide... Litt smårart syns jeg, noen andre som har opplevd dette?

×
×
  • Opprett ny...