Gå til innhold

Yoshy

Medlemmer
  • Innlegg

    404
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Yoshy

  1. Oj, her var det forskjellige tydinger av problemstillingen min :)

     

    Makky har tydeligvis skjønt det, for det er nemlig en extender jeg skal ha.

     

    Dersom det ikke er mulig å få tak i en switch med 2 porter, så kan det gå med en 4-8 ports, så lenge den er liten nok til å passe i boksen jeg allerede har innfelt i veggen !

     

    Hvor lang kabelføring er det egentlig snakk om da? Vær obs på at vanlig cat5 takler lett 100meter på full hastighet, og gjerne over det dobbelte i praksis uten snakk om mye tap. Det skal være ganske langt før det faktisk er bruk for repeater.

     

    -Stigma

     

    Jobber innen faget, så jeg vet rimelig godt hvor langt man kan legge en cat5 kabel, og dette strekket er nok litt for langt. :)

  2. Oj, her var det forskjellige tydinger av problemstillingen min :)

     

    Makky har tydeligvis skjønt det, for det er nemlig en extender jeg skal ha.

     

    Dersom det ikke er mulig å få tak i en switch med 2 porter, så kan det gå med en 4-8 ports, så lenge den er liten nok til å passe i boksen jeg allerede har innfelt i veggen !

  3. Trenger en LITEN 2 ports ethernet switch. Vet jeg har sett dette før, men klarer ikke å finne noe når jeg trenger det...

     

    Grunnen til at jeg trenger denne er at jeg har et langt strekk med cat 5 kabel, som jeg må dele i 2. Midt på denne kabelen er det en boks, i en fjøs, som jeg skal ha denne switchen i. Switchen skulle gjerne hatt mulighet for POE mating også. Korteste strekket fra switchen er 30m, så jeg regner med POE bør funke.

     

    Noen som har sett noe slikt ?

  4. Det var da svært så skråsikre enkelte var her da...

     

    Så lenge det ikke er for stor avstand det er snakk om så burde dette fungere fint, og her er noen enkle grunner til det:

    -Homeplug fungerer fint på 3 fase anlegg selv om kursene ikke er på samme fase.

    -Det er ikke noen magisk gjenstand i sikringskapet som stopper signalene, det samme gjelder måleren. (og nei, det er ikke galvanisk skille i måleren din)

     

    Hvor høy hastighet du vil få er ikke godt å si før du har prøvd... lykke til !

  5. Tror du sliter med å finne så små maskiner med innebygd seriellport, men FSC har noen maskiner som har seriellport på tilhørende portreplikator/dockingstasjon:

     

    FSC Esprimo U9200 (12")

    FSC Lifebook S7110 (14", 1,8kg(!))

    FSC Lifebook S6410 (13,3", 1,7 kg)

     

    Kan virke som om dette er vanskelig å finne ja. Maskinen skal brukes til programmering av diverse systemer (brann, adgang, pls osv) og disse befinner seg som regel ute hos kunder. Da er det litt tungvindt å drasse med en portreplikator :(

     

    Minste maskinen jeg har funnet hittilt er Dell Latitude 630 med 14.1" skjerm. Ser ut til at det må bli denne om jeg ikke finner noe annet.

  6. Hei,

     

    HP nw8xx0 serien har en COM-port. Bruker en nw8440 selv på jobben og COM-porten er flittig i bruk.

     

    Av en eller annen grunn så opplyser HP ikke om dette på produktsidene sine. link

    Den har riktignok en 15.4" skjerm, men er ganske lett og tynn.

     

    J

     

    15.4" Blir alt for digert dessverre... Alt over 2 kg er for stort :)

  7. Skal handle inn en ny laptop på jobben og er da på utkikk etter en maskin med følgende specs:

     

    Den MÅ ha serieport (USB adapter er IKKE AKTUELLT så glem å nevne det...)

    Den bør ha en skjerm mellom 12 og 13 tommer, altså en maskin i ultraportabel segmentet.

    Batteritid på rundt 4 timer.

     

    Ellers er ikke videre specs så viktige...

     

    Noen gode forslag her ?

     

    Vet at Dell latitude har serieport, men syns disse blir for store.

  8. Jaja, da fikk jeg pakke fra Netshop. De har tydeligvis gått med på reklamasjon og sendte meg en ny strømforsyning, men jeg visste ikke helt om jeg skulle le eller gråte når jeg åpnet pakken  :hmm: Forventet å se en ny Yesico, men i pakken lå det en 350W Antec strømforsyning med 2 vifter. Ikke heeeeeeelt det samme som det jeg sendte inn...

     

    Velger å tro dette er en glipp fra Netshop, men tviler egentlig litt på det likevel... Skulle det vise seg å være et seriøst forsøk på å gi meg noe tilbake må jeg si meg veldig skuffet over Netshop.

     

    To be continued...

    9252818[/snapback]

     

    Kanskje jeg skal oppdatere denne her...

    Netshop hadde faktisk gjort en liten glipp og sendt meg en strømforsyning som i følge produktbeskrivelsen skulle være vifteløs, mens varen faktisk hadde vifter. Etter et par hyggelige mailer frem og tilbake har vi nå kommet frem til en løsning både jeg og Netshop er fornøyd med (Håper jeg): Får en ny vifteløs strømforsyning tilsendt.

     

    Så håper jeg at slike tråder blir unødvendige i fremtiden, har aldeles ingenting vondt å si om Netshop bortsett fra denne episoden.

     

    :)

  9. Jaja, da fikk jeg pakke fra Netshop. De har tydeligvis gått med på reklamasjon og sendte meg en ny strømforsyning, men jeg visste ikke helt om jeg skulle le eller gråte når jeg åpnet pakken :hmm: Forventet å se en ny Yesico, men i pakken lå det en 350W Antec strømforsyning med 2 vifter. Ikke heeeeeeelt det samme som det jeg sendte inn...

     

    Velger å tro dette er en glipp fra Netshop, men tviler egentlig litt på det likevel... Skulle det vise seg å være et seriøst forsøk på å gi meg noe tilbake må jeg si meg veldig skuffet over Netshop.

     

    To be continued...

  10. Du store kineser, her har det skjedd litt av hvert siden jeg kikket i tråden sist :) Har fått et nytt svar fra Netshop på mail der jeg fikk beskjed om å sende inn strømforsyningen likevel. Håper dette ordner seg nå.

     

    Og til de av dere som lurer på hvordan strømforsyningen har levd sitt liv, så har den hatt et behagelig liv med tanke på belastning, støv og temperatur. Den har stått i et godt utlufta lianli alu kabinett med støvfilter, og med hardware som skulle vært på museum for lenge siden :p (4,5 år gammelt system)

  11. Kjøpt som privatperson ja... sendte en ny mail til netshop nå og håper på et mer fornuftig svar :) Skal sende en mail til yessico også

     

    Jeg kjøpte for litt over 2 år siden en Yesico vifteløs PSU til over 2000 kr, denne NEKTER netshop å ta imot fordi de sier det ikke er 5år reklamasjon på slike produkter... Jeg mener det er 5 år, men hva hjelper det når netshop setter seg på bakbeina ? Hva gjør jeg ?

     

    Uansett DÅRLIG KUNDEBEHANDLING fra NETSHOP sin side...

     

    beklager at jeg tyvlånte tråden din, men jeg måtte bare få det ut :)

    8863285[/snapback]

    Forutsatt at det er kjøpt som privatperson og ikke brukes i næringsvirksomhet ville jeg anbefalt det samme som jeg gjør til de som ikke er enige i mine reklamasjonsavslag, å klage via Forbrukerrådet. De har en klageveileder som du finner her.

    8863365[/snapback]

  12. Jeg kjøpte for litt over 2 år siden en Yesico vifteløs PSU til over 2000 kr, denne NEKTER netshop å ta imot fordi de sier det ikke er 5år reklamasjon på slike produkter... Jeg mener det er 5 år, men hva hjelper det når netshop setter seg på bakbeina ? Hva gjør jeg ?

     

    Uansett DÅRLIG KUNDEBEHANDLING fra NETSHOP sin side...

     

    beklager at jeg tyvlånte tråden din, men jeg måtte bare få det ut :)

  13. Da skjedde det gitt... Yesico PSUen min, kjøpt hos Netshop, tok kvelden etter litt over 2 års bruk. Har vært i kontakt med Netshop, men De påstår det bare er 2 års reklamasjonsrett på denne varen. Jeg er av den oppfatning at en strømforsyning bør holde mer enn 2 år, det er tross alt en del man kjøper og bruker i flere maskiner (for de som driver med selvbygg)

     

    En strømforsyning til 2000 kr uten bevegelige deler burde uansett vare mer enn 2år ! :ermm:

     

    Noen andre som har opplevd lignende ?

  14. 3 mnd oppsigelsestid er ett klart konkuransehinder. Hvor er alle de 'fine' direktivene når man trenger dem? Fri flyt av varer og tjenester er det vi trenger i forhold til ISP-pirater, får holde at man er bundet i bindingstiden. Så vær på vakt, skal du bytte ISP etter endt bindingstid, må du si opp linjen etter bare 9 mnd !

     

    Hadde samme problem med ngt når jeg i sin tid skulle si opp linja der... Bestilte 12 abb med 12mnders binding men endte opp med å ikke ha bruk for linja mer enn 9 mnder. Prøvde derfor å ordne det slik at linja ble kobla ned etter nøyaktig 12 mnder for å unngå avtalebrudd, men neida dette gikk ikke... Det viste seg nemmelig at å gi beskjed om å få avslutte en linje FØR det hadde gått 12 mnder ble regnet som avtalebrudd og ett gebyr på 1000 kr ville bli innkrevd. I følge kundebehandlerne måtte jeg da pent betale for 12 mnder + 3 mnder oppsigelsestid, i praksis vil det si 15 mnders binding :no:

     

    Nå klarte jeg imidlertid å vri meg ut av denne situasjonen, da dette ikke stod i min avtale, men kjenner jeg ngt rett så gjør det det i nåværende avtaler...

  15. men for å få over 10m nettverkskabel til å funke måtte jeg ihvertfall bytte om pin 4 og 5 på 100 mbit.

    må jeg gåre det samme på gb.??

    tror jeg snart kjører likt i begge ender med gb switch i vær av endene. hehe.

    må tenke pokker.

    jeg får kabelen til å funke i 100 mbit på 30 m men ikke 1000.

    jeg har en kabel som er godkjent for kabel strekk på opptil 10 km, vanlig cat 5 er rekkevidde på 250-500m (leverandør er forskjellen) og cat 6 er litt over 900m (pga. godkjenning av type kabel som skal brukes)

    dette er lengste strekke som du får signaler igjennom, ved bruk av tlf,nettverk,lyd, osv..  så kabelen jeg har er god nokk til at jeg i teorien kan overføre signaler. langt over det som trengs.

    Jeg tror dette er koblingsfeil et sted. eneste logiske løsningen, men det er ingen sider som jeg har finni til nå som har verken oppsett for kobling av 100 eller 1000 til nå. eneste som sto på linken kan fungere opptil 10m. jeg har lengre strekk neste 30m, hvis ikke kanskje lenger. på min forrige jobb bruke vi kabelen med strekk på 500m med switch i begge ender, og da var disse koblet likt. med samme utstyr.

    Nå har jeg prøvd, like, byttet om pin 4 og 5 i ene enden, og krysset. alle uten om lik i begge ender fungere på 100 og ikke 1000, hmm.

     

     

    Dette begynner å bli vanskelig. hehe

    takker for alle som prøver å hjelpe!

    rune

    6447500[/snapback]

     

    Det hjelper lite å snu å vende på pin 4 og 5 i 100 mbit nettverk siden disse ikke er i bruk, det hjelper heller ikke å koble pluggene likt i begge ender helt på måfå, ialle fall ikke over nevneverdig avstander.

     

    Du må koble begge pluggene slik:

     

    pin 1 og 2: Hvit/oransje - oransje

    pin 3 og 6: hvit/grønn - grønn

    pin 4 og 5: blå - hvit/blå

    pin 7 og 8: hvit/brun - brun

     

    Dette når du ser pluggen med fliken ned og kontaktenden fra deg.

  16. Hei. Vi har et felles internett-anlegg i borettslaget. Men styret som består av  gammeldagse typer, har bestemt at de av beboerne som bruker nettet til annet enn å betale regninger eller lese post blir straffet med redusert fart ca 36 k/s. Vanlig hastighet er på ca 4 m/s. Når jeg -sjeldent- logger meg på fildelingsnettverk, kveles linja kraftig. Da klarer jeg ett nummer før jeg får opp vg. Det er veldig irreterende når jeg ikke får bestemme over linja mi spesielt når jeg er med å betale.

    Har dere tips på hva jeg kan gjøre for å unngå det sleipe påfunnet, så blir jeg glad.

     

    Mvh.

    Ergo

    5908814[/snapback]

     

    Kjøp din egen linje... Forstår jo VELDIG godt hvorfor de har gjort det på denne måten, hadde vært surt om alle de andre i borettslaget skulle oppleve å få treg linje pga at du vil laste ned noe...

  17. Hva er det som får folk til å tro at man ikke kan bruke internett på en pc med win95 ?? Hadde jo nettverk og internett når windows 3.11 var "inn", så dette er ikke noe problem så lenge man kan å sette opp ting riktig.

     

    Til trådstarter: så lenge nettverkskortet ditt er riktig innstallert og du har innstallert tcp/ip protokollen så er det tut og kjør. winipcfg er en nyttig kommando i win95/98 da ipconfig kommandoen ikke eksisterer der.

  18. En kompis av meg har en lepont psu som har tatt kvelden. Denne psuen er 2.5 år gammel og er helt ubrukelig pga ustabilitet. Han tok derfor kontakt med microplex og hevdet reklamasjon på denne, men dette ble blankt avslått. Er dette riktig gjort av microplex ??

     

    Jeg mener selv at en psu er ment å leve vesentlig lenger enn 2 år, og derfor bør være dekket av 5 år reklamasjonsrett. Man kjøper da ikke en psu til x antal kroner som man regner med skal ta kvelden 2 år etter... Jeg kommer ialle fall aldri til å godtta noe slik dersom min vifteløse psu til 1500 kr tar kvelden etter 2.5 år :roll:

     

    Hva mener folket ??

×
×
  • Opprett ny...