Gå til innhold

dauw

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av dauw

  1. Har snust litt på Helgen Reborn, denne anmeldelsen har overbevist meg om å prøve den når jeg skal lage min neste Skyrim-karakter.

     

    Stemmeskuespillet i vanilla Skyrim, med noen få hederlige unntak, rangerer vel fra sånn passe greit til aldeles elendig, så det skal det ikke mye talent til for å overgå. En annen mod som gjør en veldig bra jobb med det er Interesting NPCs, som gjør akkurat det den lover. Anbefales sterkt om du liker lore og hater de fem-seks folka som phoner inn 90% av alt stemmeskuespillet i vanilla.

  2. Hahahah, kamp på hesterygg i Skyrim.

    Hahaha

    Aaaahah

     

    Den mounted combat-greia i Skyrim kan de ikke ha jobbet lenge med. Aldeles ubrukelig. Hele mount-systemet i det spillet er jo for øvrig nesten helt avhengig av moden Convenient Horses for å være verdt å bry seg med. Håper de legger lista for ekstrainnhold bittelitt høyere i Fallout 4.

  3. En anmelder melder om ingen gjennomspilling verdi og trekker for det. En annen gir pluss for stor gjennomspilling verdi og skryter over alle valgene og hvordan en kan gå glipp av store deler om person X dør underveis.

     

    Er det rart spillere ser seg lei av anmeldelser og heller tar valg utifra "word of mouth" og hva dem ser på streams etc? 

     

    Tja, anmeldere er jo egentlig "bare" velinformerte folk som skriver sin mening om noe, med en viss grad av subjektivitet i bagasjen. Følger man en spesiell anmelder over en periode så vil man få et mye bedre inntrykk av hva den personen foretrekker og legger vekt på i en anmeldelse, så da blir det lettere å bruke det som rettesnor om man er i tvil. Mye mer hensiktsmessig enn å sette to tilfeldige anmeldelser opp i mot hverandre. Gjennomspillingsverdi kan være en subjektiv ting: jeg er av typen som vil se ting om og om igjen for å få med meg alle detaljene selv om jeg vet hvor plottet er på vei, men jeg kjenner også folk som ser på det å se en film mer enn én gang som et abstrakt konsept. Raringer, så klart ;)

     

    Hmm, dette spillet ser faktisk ganske så bra ut. Kommer det stort flere spennende PS-eksklusive titler så må jeg vurdere å krype til korset og investere i en konsoll.

    • Liker 1
  4. Det store spørsmålet er jo da hvorfor disse karakterene skal se ut som gjennomsnittspersoner når de åpenbart ikke er det.

     

    Nettopp! Folk har blitt så desperate at de fit-shamer fiktive karakterer, som er alt annet enn gjennomsnittlige. Dette er fantasi, og en idealisering av virkeligheten. Ekstra komisk blir det når de bruker Cortana, som ikke engang er en virkelig person i det fiktive universet hun eksisterer i... snakk om å gripe etter halmstrå.

     

    Dette blir som om vi skulle retusjert He-Man og gitt ham pappakroppen. Det henger ikke på greip, og får disse kropps-aktivistene til å se ekstremt latterlige ut.

    • Liker 1
  5. Spill serien jeg virkelig irriterer meg over at jeg ikke har spilt er Mass Effect. Som fiberblad nevner så finnes det på PC. Men det første har ikke støtte for håndkontroller. Om dem andre har det vet jeg faktisk ikke.

     

    Hvorfor skal man ha en håndkontroller for å spille Mass Effect-serien? Tastatur og mus fungerer utmerket, spesielt i de senere spillene der man er avhengig av presisjon for å knerte fiender på høyere vanskelighetsgrad (husker ikke hvordan dette var i ME1, men mener at det var mer terningkast/skill-basert?). Spillene virker riktignok til å være designet med tanke på håndkontrollere, men da med hensyn til håndkontrollerens begrensninger, ikke som noen fordel over mus/kb. Noe som for øvrig er en pest og en plage med veldig mange, ellers veldig bra spill.

     

    Min pile of shame er ganske stor og inkluderer vel omtrent alt av konsoll-eksklusive titler og en stor del av et evig voksende Steam library... ellers, som stor Dragon Age: Origins-fan, så skammer jeg meg over å ennå ikke ha fått gitt meg i kast med Inquisition, bare for å ta ett av veldig ny dato. :)

  6. Hmm, synes egentlig litt synd på folk som ikke er opptatt av historien i spill. Så lenge mellomsekvensene og introvideoene kjenner sin besøkelsestid, dvs. de kan hoppes over og de er ikke på samme lengde som The Battle of Helms Deep, så er de for meg en vesentlig del av spillet; sitter man og venter på å "komme til der man kan skyte folk" så er man enten ikke moden for spillet, eller så er historien rett og slett dårlig. Hvis historien er en dårlig, papirtynn trenering av spillets egentlige innhold, litt som plottet i en pornofilm, blir jeg også utålmodig. Et spill trenger jo ikke på død og liv en historie for å underholde. Og cutscenes som man ikke kan hoppe over er selvfølgelig noe faenskap, plassert der av utviklere som umulig kan ha testet sine egne spill særlig godt.

    • Liker 1
  7. DA 2 hadde fått en mye bedre mottagelse om den ikke var DA2.

     

    Ja, eller om de hadde latt være å lage et utrolig fordummet gameplay, og sende spilleren ned i samme forbannede hule gang på gang på gang. DA2 var venstrehåndsarbeid av verste sort på sitt verste, en håndfull kule karakterer og en spennende historie på sitt beste. Sistnevnte dessverre ikke nok til at jeg orket å fullføre det engang.
  8. Et veldig godt spill, og det mest dynamiske av de tre. Og nei, ingen lager karakterer som Bioware. Hadde det ikke vært for at et par luringer klarte å så til de grader rote til slutten så hadde det fått toppkarakter hos meg også, men den elendige avslutningen og all kontroversen rundt den gav meg dessverre avsmak for Bioware i lang tid framover. "Galactic readiness" heller ikke et helt gjennomført konsept, men bedre enn den forbannede planet-scanningen fra ME2.

    Jeg gleder meg til jeg kan kose meg med ME3 igjen. Kanskje når jeg finner en mod, eller slår av når det er ti minutter igjen.

  9. «Anemisk» og «generisk» er jo helt greie, norske ord som man ikke burde ha problemer med å forstå. Kan ikke si at jeg noen gang har merket noen tendens til pseudo-intellektuelt (for å fjonge teksten min til litt) jåleri hos gamer.no, jeg synes heller at skribentene der holder et høyt nivå.

     

    I overkant fjongt språk blir et luksusproblem for min del, da sender jeg heller litt dårlig karma til folk som ikke vet forskjell på ovenfor og overfor, eller at det ikke er noe som heter triologi, men som likevel har klart å få jobb som journalist.

     

    Når det gjelder språket i spillanmeldelser så sliter jeg mer med den evinnelige fornorskingen av normal spillsjargong, der man ikke lenger kaller en boss for en boss men en «sjef» – jeg skjønner hva de er ute etter, men det lukter litt for mye skog og hei av det, etter min mening i alle fall.

  10. Sitter og lurer på det samme. Én ting er spill med lavere budsjett, men når AAA-titler som Skyrim har tidvis så elendig stemmeskuespill at det drar meg helt ut av innlevelsen så begynner jeg virkelig å lure. Ikke nok med at proffe skuespillere som Claudia Christian høres ut som en amatør som leser replikken for første gang, totalt uten innlevelse, men de har valgt å bruke en håndfull folk til så og si alle karakterene i spillet, og ingen gjør nevneverdige forsøk på variasjon. De gode stemmeskuespillerne de har fått tak i bruker de ikke ofte; det er jo aldeles kriminelt å ha Robin Atkin Downes, med sitt repertoar, til å spille bare én rolle. Samme med Michael "Colonel Tigh" Hogan og Joan Allen.

     

    Skikkelig irriterende at de fleste folkene du snakker med høres ut som kloner av hverandre spilt av folk som aldri har stått på en scene i sitt liv, da hjelper det lite at enkelte viktigere karakterer har en "unik" stemme. At det er et rollespill gjør saken verre, men Bethesda har aldri vært gode til å lage karakterer, der går f.eks. Bioware dem en høy gang. At amatører gjør en bedre jobb er også rimelig godt dokumentert av enkelte mods.

     

    Et lite hjertesukk der, for jeg vet jo at det går an å gjøre det så mye, mye bedre. Case in point: Michael Mando, Far Cry 3. Han satt ikke og leste fra et ark, han var Vaas.

  11. Dette spillet skal jeg ha. Jeg håper at de ikke har endret figurtilpasning for mye, for da skal jeg gjenskape min karakter fra SR3.

    Du kan importere din gamle figur, virker som de stort sett bare har forandret på klær og kostymer. Du kan allerede lage/oppdatere karakter og laste opp via Saints Row Inauguration Station og en konto på saintsrow.com.

     

    Gleder meg veldig til å spille SR4. Er sjelden jeg har det så gøy i et spill som en del øyeblikk i SR3. Herlig, uhøytidelig og tilbakestående på en gang.

  12. <snip>

    ^^^ endelig en fornuftig kommentar!

    Hadde EA vært i BOA sitt sted så ville de gjort nøyaktig det samme. "Hvordan kan vi melke forbrukeren for mest mulig penger slik at vi får en fin kvartalsrapport?" Dette er grådige dresskledde menn som ikke tenker på stort annet enn penger, og som i stor grad påvirker resten av spillbransjen med dritten sin. At de prøver å skjerme seg bak homofili-debatten er intet mindre enn fullstendig smakløst. Og nei, det handler ikke om noen servere som er nede; handler ikke om hvor mye bedre DA2 kunne ha vært gjort eller hvor elendig Mass Effect sin slutt var heller. Det er et sammensatt bilde av hvordan EA driver business som er grunnen til at folk er sinte på dem.

     

    Jeg fikk ikke med meg denne kåringen i år, men var en av disse egoistiske grusomme gamerne uten perspektiv som slengte en stemme til EA i fjor. For meg handlet det mer om at "alle" vet at BOA og Halliburton er styrt av psykopater, mens EA får gjøre akkurat som de vil fordi de herjer i en bransje som er mye mindre viktig for folk. Og det handler også, som Laurb skriver, om hvem man tror denne kåringen vil ha størst innflytelse på. EA trenger all den dårlige PR'en de kan få.

     

    Verste selskap? Langt ifra. Verst i sin bransje? No contest.

  13. Kan ikke si at jeg sliter med dette, mest fordi at jeg misliker oversettelse i utgangspunktet og synes at engelsk er noe alle burde lære seg. Har engelsk OS, leser bøker på engelsk, ser engelkspråklige filmer uten undertekst og andre filmer med engelsk undertekst. I min barndom lærte jeg mye engelsk av spill som Hugo's House of Horrors og Larry (ikke ring barnevernet, haha) og synes at oversettelser ofte blir kleint. Har heller ikke sansen for denne påtatte fornorskingen av spillterminologi, ala «huler» og «sjefer» og gud vet at det finnes verre eksempler.

     

    Jeg spiller ikke på konsoller og har tydeligvis klart å snike meg unna disse sidene som tar utgangspunkt i hvor man befinner seg og radbrekker språket deretter. Det eneste problemet jeg har hatt av denne art var da Spreadshirt gikk ut i fra at jeg snakket tysk. Det toppet seg med et nyhetsbrev geleidet av et bilde av en kar i tyrolerdrakt som satt på et fjell og spiste pølse :-)

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...