Gå til innhold

ArmandAanekre

Medlemmer
  • Innlegg

    30
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av ArmandAanekre

  1. Dette var ikke akkurat interessant. Det er jo helt logisk at man ikke husker numre lengre. Man taster jo det nye nummeret bare en gang i det man lagrer det og jeg synes ikke akkurat dette er noe godt eksempel på "the google effect". Men det faktum at internett og "googling" endrer hvordan vi bruker hjernen vår er allikevel veldig interessant. Tenk på hvordan dette for eksempel påvirker hvordan skolen må tilpasse seg. Jeg leste en gang en undersøkelse som beviste at det hele heldigvis er reversibelt og som konkluderte med at dette ikke er en permanent "skade" på hjernen men at det heller frigir ressurser til andre ting.

    Her er noen linker til andre mer grundige artikler. (også Kaspersky sin)

     

    https://blog.kaspersky.com/files/2015/06/005-Kaspersky-Digital-Amnesia-19.6.15.pdf

    http://www.scientificamerican.com/article/the-internet-has-become-the-external-hard-drive-for-our-memories/

    http://academicearth.org/electives/internet-changing-your-brain/

    http://www.tor.com/2014/01/02/resistance-is-futile-scientific-american-explores-how-google-is-changing-your-brain/

    • Liker 2
  2. Nå er det vel slik at hyperloop skal ha delvis vakuum for å holde luftfriksjonen nede. Fremdriften skal heller ikke bare skje med denne luftkompressoren men med elektromagneter. Anbefaler interesserte å lese hele planen som typisk Elon Musk ligger ute helt gratis. Her er jordskjelv og masse annet beskrevet.

    http://www.spacex.com/sites/spacex/files/hyperloop_alpha-20130812.pdf

  3. Endelig blir input lag testet. Bra. Men dere må fortelle hvilken metode dere bruker! For de som ikke tror at det spiller noen rolle, dere tar feil. Prøv å håndtere en sladd i et bilspill i 250km/t med 180ms forsinkelse. Er nok redd det blir et par kontra da :-)

    TKongen, kan du forklare litt mer? Går TV i 720 i gaming mode?

  4. Dette blir nok helt sikkert konfigurerbart hos forbruker. Det forutsettes også en ganske stor tank. I tillegg vil det også være slik at hver enkelt tank bare skrus av eller reduseres i en kortere periode slik at det ikke går særlig ut over temperaturen. Når de kan rotere dette på flere tusen husstander vil det gi en stor effekt. Skulle ikke forundre meg om de gir tilbud på strømmen også.

  5. Liker det han sier! Synd at det skal ta en slik ending, føler de heller prøver å gjøre det enkelt ved å spille på oppløsning fremfor oppdateringsfrekvens som folk forstår mindre av og er vanskeligere å selger (fordi folk ikke vet hvor viktig det faktisk er).

     

    Ville mye heller hatt 1080p og 100-150 Hz, og gjerne også høyere. Og bedre fargedybde.

     

    Er fint at han tenker at vi kanskje trenger å gå bort fra HDMI, det skulle vi for lenge siden, men når konsollene nå kommer med HDMI ekslusivt så vil det nok ta minst 10 nye år før vi klarer å bevege oss over på et annet grensesnitt. Etter disse 10 årene vil vi fortsatt ha mange produkter som alene bare kan bruke HDMI og ikke DisplayPort som mest sannsynlig vil skyte fart og gi oss UHD og 120 Hz-støtte snart.

     

     

    For en håpløs situasjon dette er, hvorfor må de store aktørene holde oss sånn tilbake?! Ta steget til 300 Hz med en gang (legge til rette for støtten), så slipper vi dette styret.

     

     

     

    ? Tanken var at 4K med 120 bilder per sekund skulle brukes som en universal standard, og konverteres om for å kunne brukes i Europa. Den trenden ser det ut til at vi er på vei vekk i fra, og at enten 100 eller 150 Hz vil dukke opp i Europa, fordi vårt lysnett ikke passer sammen med en frekvens på 120 bilder per sekund, poengterer Thoresen.

     

    [...]

     

    ? Problemet med elektrisk lys, er at det følger en sinuskurve. Så lyset fra en glødelampe slår seg av og på 50 ganger i sekundet, uten at øyet vårt oppfatter det.

    Kan noen forklare meg hvorfor dette i det hele tatt er et tema?

     

    Slik jeg forstår det så er det bare til å gjøre spenningen om til likespenning og minimere rippel. Det er jo dette de gjør, de har vel drivere for lampene også? Rippelfrekvensen vil da være 100 Hz, men spenningen skal jo være konstant nok (hvis PSU-en er god) til at dette ikke skal ha innvirkning på videobildet. Det er vel likespenning bakgrunnsbelysningen og panelet drives av så vidt jeg vet.

    Jeg vil vel tro at dette er på grunn av at glødelamper er vanlige i hus enda og at hvis disse blinker i utakt enten ved opptak eller ved avspilling så vil det oppstå flimring.

  6. En bra gjennomgang fra dbass der. Men at C6/8 fungerer som støyfilter er ikke helt riktig. De har som funkson å forbedre transientresponsen til strømforyningen. Dette står på side 1 i databladet dbass linket til.

     

    Med andre ord så vil spenningen ut fra regulatoren holdes mer stabil i de korte øyeblikkene strømforbruker(e) slås av og på.

  7. Vi skal i gang med å lage et undervisningsopplegg på smarthus (VG3 dataelektroniker.)

    Jeg lurer på hvilket system vi skal gå for. Det er viktig for oss at vi lærer bort et system som ikke er utdatert eller konkurs neste år. Det bør også være et system som brukes i det profesjonelle miljøet i Norge. Jeg har vært i kontakt med Micromatic og fått tilbud fra dem.

    Hva er det som finnes av konkurrerende systemer?

     

  8. Helt enig i dine synspunkter og her bør det ryddes opp! Jeg mener avstanden mellom IKT-servicefag og dataelektroniker er alt for stor og det er en unaturlig splitting av to såpass nærliggende utdanninger.

    Sånn som jeg forstår forslaget til artikkelforfatter vil Vg3 IKT-driftstekniker inneholde omtrent det som i dag er dekket i Dataelektronikerfaget. Jeg kan ikke forstå at det er hensiktsmessig å ha to såpass like utdanninger på to forskjellige "steder" i videregående skole.

    Jeg underviser i dataelektronikerfaget og våre elever får masse undervisning om nettverk, operativsystemer, virtualisering, Active Directory, Windows Server, etc. I tillegg får de undervisning i elektronikk (apparat og utstyr) der vi jobber med oppkobling og testing av elektroniske apparater (f,eks quadkopter og alarmsystemer), programmering av microkontrollere, feilsøking, bruk av måleutstyr, etc.

    Jeg mener dette burde gjøre dem attraktive for de fleste IKT-avdelinger i mange små og mellomstore bedrifter, men vi ser dessverre at disse bedriftene heller rekrutterer folk fra IKT-servicefag som har en mye mindre ballast på det tekniske. Årsaken kan som artikkelforfatter nevner være at det er en mangel på support-kompetanse, men jeg tror det minst like mye handler om en uvitenhet hos bransjen.

     

    • Liker 4
  9. Akkurat det med 1080p er ikke noen stor sak for meg, bare skjermen ser brukbar ut å lese nettaviser på. :) Det virker som om S4 ikke vil komme med den nevnte superprosessoren, ifølge såkalt informerte kilder på grunn av varmeproblemer:

     

    http://www.forbes.co...for-prime-time/

     

    Tror egentlig Note 2 vil passe bedre for meg, jeg syns min sønns S3 er for liten hvis jeg skal bruke den som "sengelektyre", så jeg vil nok teste en Note 2.

    Hvis det er bare sengelektyre du er ute etter og du vil spare noen kroner er også Nexus 7" lett og fin. Den får du for 2000 kroner. Men det blir litt stor å ha i lomma...

  10. Hva er det forresten som kommer utover våren? Er det noe som kan overgå Note 2/Experia Z?

    Galaxy S4 kommer jo med 5" skjerm i følge ryktene 14 mars. Denne har (antagelig) den nye 8 kjernes prosessoren som skal være svært strømsparende ved lett bruk. http://www.dinside.no/912272/samsung-galaxy-s-4-kommer-14-mars

     

    Ellers så er jo 2013 året som toppmodellene kommer med 1080p skjermer. Men jeg _vet_ ikke så mye jeg altså :-)

  11. Jeg bruker mobilen en del som vanlig mobil, med samtaler og SMS, men egentlig mer som nettradio når jeg pusler rundt i huset og på hytta og jobber med forskjellige ting. Derfor er det viktig at den klarer seg greit i lomma. Jeg har sjekket i en annen tråd, og det virker som om Noten tåler en del juling. Jeg vil vel anta at en Experia Z, som er vanntett i tillegg, tåler minst like mye. Men så er det mitt tredje bruksområde: Når jeg legger meg, leser jeg på senga. Jeg har til nå brukt mobilen til Slashdot (palm-utgaven med ren tekst er veldig grei å lese der), mens jeg har brukt et 10" nettbrett til vanlige nettaviser, som min HTC HD2 ikke har taklet så bra. Vil en Note være grei nok til at jeg faktisk kan lese de vanlige nettavisene (hovedsakelig Dagbladet, Aftenposten, DN, ITAvisen og E24) og ikke trenger å bruke nettbrett til det? Vil Z være bra nok der? Jeg vet jo at den har en mindre skjerm, men samtidig har den høyere oppløsning.

     

    To ting er det bare å se bort fra i sammenligningen: Film/video i enhver format, og kameraet. Jeg ser ikke på noe mindre enn en 55" skjerm når jeg skal se film, jeg ser nesten aldri YouTube klipp, og fotografering gjør jeg med digitalt speilrefleks i tilnærmet proffklasse. Det eneste jeg bruker mobilkameraet til, er når det må sendes en MMS om et eller annet, og der har kameraet i HD2-en vært mer enn bra nok. Da holder nok hva som helst som er nyere... ;)

     

    Jeg hadde samme dilemma men bestemte meg for Note 2 som jeg kjøpte i dag Grunnen er enkel for meg: Overlegen batteritid og større skjerm for å lese aviser. Jeg har både ipad3 10", nexus 7" og galaxy S2 4,3". Jeg synes at S2 med sin 4,3" skjerm ble i minste laget og brukte dermed nexus 7" for avislesing i stedet. (Ipaden er for tung) Med Note 2 blir nok Nexusen pensjonert da jeg synes den er glimrende å lese på. Jeg testet både e24 og itavisen og begge disse viser sidene pent i både landskap og portrett mode.

    Når det gjelder størrelsen så _er_ den jo stor, men den er tynn og går ned i de lommene jeg har. Jeg synes jeg det nå er deilig å ha bare en "device" jeg kan bruke til alt. Håper dette hjalp :-)

    Ellers så kommer det jo masse "snacks" nå utover våren hvis du ikke har bråhast...

  12. Om ikke denne testen har vært 100% vitenskapelig så har den i hvert fall lært meg en del ting om komprimering, kritisk lytting og krav til utstyr.

    Men trenger hverken superhørsel eller dyrt utstyr for å avsløre forskjeller. Selv om det helt sikkert hjelper :-)

    Jeg hører ikke en dritt over 14k og jeg klarte i 12 av 12 ganger å høre artifaktene på spor 3 med med et billig integrert laptop-lydkort og in-ear propper til 600 kroner. Jeg prøvde ikke med laptophøyttalerene, med tror jeg ville vært utrolig vanskelig.

    Jeg brukte de fire perkusjons"knockene" i bakgrunnen på siste halvdel av låten for å finne den komprimerte filen. Disse var ikke fullt så distinkte på den komprimerte filen. Jeg høre ingen andre forskjeller.

     

    @InToRv.: Filene er ikke lenger tilgjengelige.

  13. Takk for en fin test og håper du tar deg bryet med å lage en til senere.

    Jeg mener også at det er bedre å ha to alternativer og flere låter/sjangere. Slik som testen var nå så er det en ganske tidkrevende og til dels kjedelig jobb å sammenligne alle 8. Det er mer motiverende å prøve å finne den komprimerte filen hvis man vet at en av de er komprimert. Foobar og ABX er da et supert hjelpemiddel.

    Jeg synes du er i overkant ydmyk i forhold til kvaliteten og resultatene fra denne. Sånn som jeg ser det så viser det seg at 320kb/s er svært vanskelig å høre forskjell på uten å ta på seg hodetelefoner og sette seg ned å finlytte på detaljer. Detaljer som er så små at de på ingen måte forringer musikken.

    Og at det faktisk ER en forskjell har det vel aldri vært tvil om....

     

    EDIT: Interessant at 4 fikk så mye stemmer. Forklaringen ligger kanskje i at spor 3 og 4 er de mest naturlige å sammenligne for de som tester to og to mot hverandre. Og når de gjør dette så vil de høre at det er en forskjell men velger feil spor fordi de ikke er i stand til å høre hva som er riktig og hva som er feil.

  14. Spørsmål til "fanatikerene": hva er det som trengs av teknisk utstyr for faktisk å høre forskjell (hvis det faktisk er noen da :hmm:) mtp. lydkort og headset (anser høyttalere for ubrukelige til akkurat dette), evt. kabling av en viss standard?

    Hva jeg hadde å bruke i dette tilfellet var laptop-lydkort (Bang & Olufsen Icepower), Logitech 520 med medfølgende kabler og Shure SRH840...headset'et er sikkert godt nok, men jeg tviler på om resten er det.

     

     

     

    Når det gjelder utstyr er min mening at det nok er lettere å høre forskjell med dyrt utstyr og helst øretelefoner. Men at det samtidig ikke ekskluderer de med enklere utstyr fra å høre forskjell.

    Jeg hørte i dag forskjell med en DELL laptop med integrert lydkort og Urbeats "in-ear" propper til 600 kroner.

  15. No problem, jeg har nå trukket tilbake min stemme. :-)

    Bare la meg presisere at jeg har ikke gjettet.

    Først brukte jeg analysesoftware til å finne den komprimerte filen og deretter brukte jeg kun hørselen til å finne forskjellen mellom EN komprimert fil og EN ukomprimert.

    Men det er soleklart at det var lettere å finne den komprimerte når jeg bare hadde to filer å forholde meg til i stedet for åtte. :-).

     

     

    Sammenligningen mellom de to filene gjorde jeg ved å bruke ABX testen i foobar der man altså ikke vet hvilken av sporene man stemmer på og heller ikke vet hvor mange ganger man har tatt feil før man velger å se resultatet til slutt. Programmet kan anbefales på det sterkeste og gjør lyttetesten vesentlig enklere samt at det er laget slik at man kontrollert kan teste seg selv uten at man har muligheten til å jukse (hvis man ikke vil da :-). Her er en video som viser hvordan det virker:

     

    Blir morsomt å se hvordan dette går :-)

  16. Kult initiativ!!

    Jeg hørte første gjennom alle 8 uten å finne ut hvilket spor som var komprimert. Kjip som jeg er klarte jeg ikke å motstå fristelsen til å jukse og analyserte filene. Slapp av skal ikke si det. :-)

     

    Etter dette ble jeg motivert til å prøve en gang til med ABX testen i foobar da jeg nå visse hvilke to jeg skulle sammenlikne

    Jeg nettopp brukt ca. 1 time på å lytte på sporene og har funnet den komprimerte filen med 12 av 12 rette svar i Foobars ABX test.(Uten å jukse denne gangen) :) Jeg har funnet et område i sporet som det er ganske lett å høre forskjell. Er det lov å gi noen hint her inne før neste uke?

     

    Når det gjelder bitrate vil jeg gjette på 128kb MP3 i og med at forskjellen jeg hørte var såpass lett hørbar for en mann med hørsel bare til 14k. På høyere bitrate er det jo bortimot umulig å høre forskjell?

     

    Testen ble hos meg gjort med DELL laptop med integrert lydkort og Urbeats "in-ear" propper til 600 kroner.

     

    Konklusjonen min er at selv om musikken høres helt lik så er det ganske enkelt å høre forskjell hvis man er så heldig å finne de bittesmå lydene som skiller seg ut ved komprimering.

     

    EDIT: Jeg hadde ikke tenkt å stemme etter at jeg analyserte filene, men jeg har nå gjort det allikevel i og med at jeg klarte ABX testen med 12 av 12 rette. Si i fra hvis du mener jeg bør trekke den.

×
×
  • Opprett ny...